Soacra soacra poama acra

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Fomalhauti
Si, revin la prima mea intrebare, fiindca nu a fost prea clara. Daca fiul tau ar dori o femeie desteapta, frumoasa, cu tot felul de calitati, dar care nu te-ar respecta pe tine (sa zicem ca s-ar considera mai desteapta decat tine), te-ai opune? Ai prefera o nora mediocra dar care sa te respecte?

daca e desteapta, atunci isi respecta soacra, daca nu are motive impotriva. chiar si pentru faptul ca i-a educat sotul, precis a facut ea ceva bun, ca doar nora s-a maritat cu el. deci merita respect a priori. in scenariul in care toata lumea e normala la cap, sa ne intelegem, nu discut despre extreme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutza1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Delia21

Alina,m-am adresat eu tie?Sau te bagi in cearta altora fara sa ai de-a face defapt nimic cu nimeni.Sau ti se pare ca ai nevoie sa-ti justifici mojicia????Crezi ca poti gasi scuze mojiciei si a faptului ca latri doar din spirit de turma?????Eu ma apar cum pot mai bine,....deci care e treaba ta pe aici?

noi aici http://community.webshots.com/user/lela3321

cu toate ca ma jigneste mie mi-e mila de tine!
Esti singura intr-o tara straina, departe de familie, departe de prieteni...oare stii ce inseamna prieteni?!
Eu sunt oarecum de acord cu tine la subiectul topic-ului (citeste anterior) sunt de acord ca nora sa respecte soacra!

Mi-am exprimat putin cam dur punctul de vedere, recunosc si pentru asta imi cer scuze, insa as avea o mare rugaminte...incearca sa te gandesti inainte de a scrie, vezi ca exista si un buton "vizualizeaza" ....mai mediteaza, mai gandeste-te inainte sa jignesti tot forum-ul!

iti doresc numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Valeleu m-am ingrozit citind pe aici...Am doar incredere in integritatea mea mentala, sper sa ma tina pana ma voi vedea soacra.

Dar nu inteleg un aspect, ori m-am obisnuit prea mult cu stilul astora de aici, unde fiecare familie=alcatuita din sot+sotie+copii isi vede de viata ei si cu toata familia(aia largita, gen parinti, socri, etc) se vad poate de 2-3 ori pe an...in rest mai rarut ca-i mai dragut.

Eu chiar nu vad sensul amestecului in "treburile interne", dar deloc frate, absolut deloc.

Daca fii miu(oricare dintre ei) sau fii mea se casatoresc, o fac pentru ei, cu cine vor ei, nu trebuie sa-mi placa mie ca nu il iau acasa...e alesul lor, cu consecintele care decurg din alegerea lor, ce treaba am eu in ecuatia asta?

Si nu vad iarasi de ce ne-am place sau nu, eu cu soacra sa zic asa, e o femeie=mama sotului ok, dar eu cand m-am indragostit de el nu am stat sa-l caut in dosar pana la a saptea spita, si daca nu-mi place visceral sa zic de ea, ok, ma port politicos dar atat...nu ne cere nimeni sa ne pupam, trece la confidente sau alte "intimitaturi".

Nici eu nu ma vad pe post de Hitler ducandu-ma in vizita inopinata acasa la Thor(mezinu) sa zic si cercetand daca "scorpia" aia de nora are grija de sufletelul meu si el sa fie un vlajgan de vreo 27 de ani sa zic...hilar de-a dreptul.

Ce Dumnezeu e cu intruziunea asta in familii, odata ce suntem adulti gata fiecare cu ale lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Fomalhauti,DA...pentru mine respectul e esential!!!Nu pot,macar in familie,fara el,nu pot.Acuma si respectul asta are niste definitii care difera de la persoana la persoana.As considera lipsa de respect sa-mi certe baiatul,sa-l faca albie de porci de fata cu mine....si tot lipsa de respect sa-i interzica sa vina la noi,parintii lui.As prefera o nora mediocra unei super-dotate din toate punctele de vedere....daca prima are in plus si acel bun simt in ea,dorinta de armonie,fire pozitiva.Nu am pretentia sa-l insor eu,ferit-a sfantu,daca seamana pe tac-su se insoara catre 50 de ani...si intre timp schimba fetele ca pe sosete(nici asa nu mi-ar place,dar va fi viata lui,deci alegerea lui),dar am pretentia sa nu se insoare cu o fiinta nerezonabila,care nu are respect pentru nimeni si nimic....decat pentru ce vrea si face ea.Eu am cunoscut asftel de fiinte....care desi scolite...au dus familia numai la rele...si pe termen lung nu a fost bine pentru nimeni.Deci am asteptari normale,de om normal ,indiferent de cine ce alege sa creada.Si stiu sigur ca o sa fie bine,nu am dubii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:

Fomalhauti,DA...pentru mine respectul e esential!!!

...dar am pretentia sa nu se insoare cu o fiinta nerezonabila,care nu are respect pentru nimeni si nimic....decat pentru ce vrea si face ea.

Respectul pentru tine asa cum il definesti tu ... Te-ai gandit ca pentru ea poate "respect" inseamna ca tu sa-ti vezi nepotii 1 data pe luna pe cand pentru tine inseamna 1 data pe saptamana ? Ce vei face atunci ?
Si ce exact inseamna "am pretentia" ? Daca pretentia nu iti este indeplinita ? Cum vezi mai departe lucrurile ...

Mergi la inceput

Alina,gata t-am dibuit,si nu esti singura de acest fel.Ce vrei tu e defapt atentie.Duci lipsa de atentie,de asta faci orice,dai din aripioare ca sa iti adresez si tie 2 cuvinte.Am scumpa mea prieteni,minunati,de toate vartele,si cu copii si fara,tin legatura constant chiar cu 2 foste colege din clasa intai.Dumnezeu a fost bun si in privinta asta,mi-a scos in cale oameni de la care am invatat lucruri faine si bune.Pe 20 decembrie merg la un botez la NY....si sunt fericita foc ca imi voi vedea acolo o gramada de prieteni.si Rudy e incantat tare ,ma intreaba in fiecare zi pe cine o sa revada acolo.Deci azi...globul ala de cristal...iti da numai informatii gresite,nu ai nimerit niciuna.

Mergi la inceput

Buflea,din moment ce-mi doresc mai multi copiii,poate chiar 3-4,...e posibil sa am mai multi nepoti.Plus nepotii,nepoatele de la cele 3 surori ale mele.....deci nu va exista avantajul monopolului.Ma pot rezuma si sa-i vad o data pe an...sau chiar la 2 ani,America e mare,nu voi tine legati copiii langa fundul meu,...cum eu am batut eu lumea in toate partile caci imi place sa colind...asa au si ei dreptul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana83 spune:

I-am povestit sotului despre dezbaterea aprinsa de-aici, si-a zis ca bineinteles ca vom organiza si noi interviu cand va trebui sa se insoare puiul nostru) asa ca atentie mamici de fetite si la socri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:

Buflea,din moment ce-mi doresc mai multi copiii,poate chiar 3-4,...e posibil sa am mai multi nepoti.Plus nepotii,nepoatele de la cele 3 surori ale mele.....deci nu va exista avantajul monopolului.Ma pot rezuma si sa-i vad o data pe an...sau chiar la 2 ani,America e mare,nu voi tine legati copiii langa fundul meu,...cum eu am batut eu lumea in toate partile caci imi place sa colind...asa au si ei dreptul.

Inteleg ... dar totusi cum o sa faci cu respectul, ala esential ... faci o lista cu diverse "chestii" la care ai pretentia si le-o transmiti mirilor ? Si ce se intampla daca nora nu e de acord cu o parte din ele ?
Ca ma gandesc ca sunt elemente care pentru tine pot fi esentiale si pentru nora nu - si iaca conflictul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Haideti sa ne obisnuim toate cu un adevar. E greu. Din fericire nu se intampla chiar dintr-o data....Dar se intampla. Vine ziua cand bebe al nostru nu mai e al nostru. Bebe pe care l-am tinut in burtica, pe care apoi l-am adus in brate de la maternitate....Bebe pe care l-am alaptat...Bebe pe care l-am dat jos de pe scaun ca sa nu cada. Bebe cu care ne-am urcat pe tobogan si pe tot felul de alte jocuri, ca sa nu cada de acolo (si eventual ne-am dat cu capul de cate o bara...). Bebe pe care l-am aparat sa nu-l bata alti copii, sa nu-i ia jucariile, sa nu-l impinga...Bebe pe care l-am tinut bine de mana pe strada...Bebe care alerga la noi sa pupam degetelul la care tocmai se lovise...

Vine o zi cand trebuie sa il lasam pe bebe sa traverseze singur. Vine o zi cand nu mai pupam degetelul (lovit la baschet sau la karate). Vine o zi cand nu-l mai ducem/luam de la scoala.

Vine o zi cand bebe nu mai vrea sa fie prieten ca beblusii prietenilor nostri, cand isi alege singur prietenii.

Si apoi vine o zi cand in viata lui bebe apare cineva mai important decat mamica lui. E greu. Dar ati prefera sa nu apara? Fiindca atunci cand apare acea persoana bebe e fericit. Nu-l mai tinem noi, mamicile de mana, il tine alta. Si nu ii mai pupam noi degetelul ranit, ci alta. Si trebuie sa acceptam asta, fiindca asta il face pe bebe fericit. Noi, care stiam atat de bine sa-l facem sa rada in hohote, sa-l linistim cand plangea, noi nu il mai putem face fericit. Alta poate.

Sigur ca nu e destul de buna pentru bebe. Nu e ca noi. Nu ii ofera totul fara sa ceara nimic. Uneori il cearta (ei, l-am mai certat si noi), uneori il supara, il face sa sufere. Il mai pune sa spele vasele sau il lasa nemancat "eu sunt obosita, sa-si faca singur daca ii este foame". Dar lui bebe ii e bine in cea mai mare parte a timpului. Fiindca nu mai este bebe...

Ideal ar fi sa o indragim. Nu sa o iubim ca pe copilul nostru, ca nu se poate. Dar nu putem simpatiza la comanda. Tot ce ni se cere este sa acceptam ca ea este alegerea bebelusului nostru adorat si care acum este bebelusul ei...Si daca bebelusul nostru are bebelusi, aceia nu sunt bebelusii nostri, oricat i-am iubi. Sunt bebelusii altcuiva.

Mergi la inceput