Ce ati face in situatia aceasta? Un sfat va rog...
Raspunsuri - Pagina 5
AVoogt spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Roxana28 nu stiu daca sa accept invitatia, ori sa stau singura. Ce ati face in situatia asta? |
Ti-ar fi mult mai bine singura .
Probail si tu stii asta dar ...iti este frica de singuratate
de
AVoogt
IOANA_MIRUNA spune:
Daca iti iubesti cu adevarat sora ii spui adevarul si o ajuti sa treaca peste momentul dureros. Oricum va afla probabil si... cu cat mai repede cu atat mai bine!
Nu deveni complice cumnatului tau!!!!
CURAJ!
IOANA_MIRUNA spune:
Daca iti iubesti cu adevarat sora ii spui adevarul si o ajuti sa treaca peste momentul dureros. Oricum va afla probabil si... cu cat mai repede cu atat mai bine!
Nu deveni complice cumnatului tau!!!!
CURAJ!
cristoiu spune:
citat din mesajul lui IOANA_MIRUNA Daca iti iubesti cu adevarat sora ii spui adevarul si o ajuti sa treaca peste momentul dureros. Oricum va afla probabil si... cu cat mai repede cu atat mai bine! Nu deveni complice cumnatului tau!!!! CURAJ! |
Miruna, nu stiu daca ai avut ocazia sa spui cuiva apropiat un adevar dintr-asta crunt. Eu am citeva experiente de genul asta. N-am frati sau surori, am 2 prietene care imi sunt ca si surori. Uneia i-am spus cind m-a anuntat ca se marita ca face o greseala si am incercat sa o conving sa nu. Ei bine s-a maritat si vreo 2 ani dupa nu m-a mai vrut prin preajma. Suntem prietene in continuare, am ajutat-o intotdeauna si bineinteles ca am fost linga ea cind a fugit de la dobitoc. Cealalta "sora" a mea a spus unei prietene foarte bune cind logodnicul prietenei s-a dat la ea. Rezultat? Prietenia terminata, prietena maritata cu respectivul, ani mai tirziu divortata cu 2 copii mici, fiindca lupul nu isi schimba parul. Dar "sora" mea a ramas tot oaia neagra in povestea asta, vezi doamne ea l-a incitat. Mai am exemple in familie, cu mama si sora ei, exact aceleasi lucruri, cu ne-vorbit luni in sir.
In fine, parerea mea e ca un om care nu e pregatit sa afle adevarul va refuza sa creada si va dori sa impuste mesagerul. Sau pianistul, dupa caz. Eu cred in cazul de fata ca sora se va supara teribil pe Roxana si va refuza sa o creada, eventual va taia legatura cu ea ... cel putin pina i se va lua perdeaua de pe ochi. Evident Roxana are de ales. Ori ii spune surorii, stiind ce o asteapta dupa, ori tace si incearca sa o ajute sa vada singura.
r_ocsy spune:
Eu am un frate, daca ar stii ceva despre sotul meu si nu mi-ar spune m-as supara teribil pe el . Nu as suporta situatia in care toti ar stii numai eu nu, sa fiu proasta satului pe care toata lumea o discuta si o compatimeste pe ascuns.
In situatia inversa, oricat de greu mi-ar fi, as spune adevarul celor la care tin chiar cu riscul ca pentru o perioada sa nu mai vorbeasca cu mine. In final, si-ar da seama ca nu le-am vrut decat binele !
cristoiu spune:
citat din mesajul lui r_ocsy Eu am un frate, daca ar stii ceva despre sotul meu si nu mi-ar spune m-as supara teribil pe el . Nu as suporta situatia in care toti ar stii numai eu nu, sa fiu proasta satului pe care toata lumea o discuta si o compatimeste pe ascuns. In situatia inversa, oricat de greu mi-ar fi, as spune adevarul celor la care tin chiar cu riscul ca pentru o perioada sa nu mai vorbeasca cu mine. In final, si-ar da seama ca nu le-am vrut decat binele ! |
Mda ... eu vorbesc din perspectiva patitului. Uite mai am un caz, cum de nu m-am gindit la el. Varul meu. A taiat legatura cu intreaga familie care a incercat sa ii deschida ochii. Cu toti. Cind bunica-sa, care l-a crescut, s-a dus la usa lui, n-a primit-o in casa, nu i-a deschis usa. Si dupa cum il cunosc, nu cred ca se va mai intoarce vreodata. Sau poate peste multi multi ani, cind va fi prea tirziu.
Nu poti sti cum reactioneaza cineva intr-o situatie si nici cit de subiectiv ai privi o anume circumstanta.
r_ocsy spune:
Da... asta cam asa este...dar daca nu ii spui si pana la urma afla nu se supara si in acest caz ?! Nu te acuza ca a avut incredere in tine ca familie si o sa isi piarda increderea in tine ?
Intrebare ar fi atunci...in care din cele doua cazuri se supara mai putin ???
cristoiu spune:
citat din mesajul lui r_ocsy Da... asta cam asa este...dar daca nu ii spui si pana la urma afla nu se supara si in acest caz ?! Nu te acuza ca a avut incredere in tine ca familie si o sa isi piarda increderea in tine ? Intrebare ar fi atunci...in care din cele doua cazuri se supara mai putin ??? |
Ce legatura are increderea cu povestea asta? A inselat-o familia cu ceva? Roxana a incercat sa ii spuna, sora a refuzat sa asculte, datoria implinita si gata. Familia nu e datoare sa iti ia pietrele din fata si sa stea cu ochii in patru sa nu iti iei cite una de la viata. Familia e datoare sa iti fie alaturi la greu, cind ai nevoie de ea. Si foarte important, familia e datoare sa iti respecte alegerile, cit de proaste ar fi ele.
"Am avut incredere in voi" - e o scuza proasta, un fel de a arunca vina pe altii. Un refuz de a accepta consecintele pe care le tragi ca fiind rezultatul propriei proaste alegeri. E mai usor sa dai vina pe altii decit sa deschizi ochii cind trebuie.
Roxana28 spune:
Eu am avut o experienta de genul celor mentionate de Cristoiu. Este vorba de colega mea de apartament din timpul facultatii care era si prietena mea cea mai buna. Prietenul ei s-a dat la mine, eu i-am spus, pentru ca nu mi s-a parut corect sa ii ascund acest lucru. Rezultatul: ea a vorbit cu proprietarul sa ma dea afara si au trecut 5 ani de atunci si nici acum nu imi vorbeste. Ea s-a convins atunci ca tipul umbla cu multe, nu numai cu ea, si nu e serios. Dar cu mine nici acum nu vorbeste.
blackgirl0 spune:
citat din mesajul lui Roxana28 Eu am avut o experienta de genul celor mentionate de Cristoiu. Este vorba de colega mea de apartament din timpul facultatii care era si prietena mea cea mai buna. Prietenul ei s-a dat la mine, eu i-am spus, pentru ca nu mi s-a parut corect sa ii ascund acest lucru. Rezultatul: ea a vorbit cu proprietarul sa ma dea afara si au trecut 5 ani de atunci si nici acum nu imi vorbeste. Ea s-a convins atunci ca tipul umbla cu multe, nu numai cu ea, si nu e serios. Dar cu mine nici acum nu vorbeste. |
Asa, si? Te doare pe tine acum de prietena acea veche sau cum sa te descurci cu cumnatul tau? Sau spui ca mai bine taceai si-l lasai pe acel baiat sa te pipaie, in spiritul prieteniei ce te lega cu acea fata??
Concret: ce-ai mai intreprins legat de ruda ta? Ai incercat sa-ti largesti grupul de relatii pentru a evita sa stai singura de Revelion? Ai incercat sa sugerezi ceva surorii? Ea cand vine sa se reuneasca cu barbat'su, ca poate asa el nu se mai da la alte ispite?