Ce ati face in situatia aceasta? Un sfat va rog...

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana28 spune:

Va multumesc pentru sfaturi. In final, i-am spus ca nu merg la concert si am avut o discutie serioasa cu el in care i-am precizat clar ca nu am de gand sa accept atitudinea sa fata de sora mea si fata de mine. Si ar fi mai bine sa fim amici, decat sa ne cream animozitati. Oricum, am incercat sa vorbesc cu sora mea, dar refuza orice conversatie pe tema asta.

Ieri a venit si mi-a spus ca el si-a cumparat bilet pentru a merge acasa de sarbatori si ca de revelion m-au invitat colegii sai de apartament la petrecerea lor. Eu nu pot ajunge acasa de sarbatori si ma omoara gandul ca voi fi singura in cea mai frumoasa perioada a anului. Dar nici nu as vrea sa se repete faza de la aniversare, cand s-au purtat oribil cu mine.
nu stiu daca sa accept invitatia, ori sa stau singura. Ce ati face in situatia asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

roxana.... prima oara e vina lor, a doua oara va fi vina ta. Tu nu stii sa te feresti de bucluc? Sa fi integra? Sa alegi intre ce iti trebuie in viata si ce nu? Nu sti sa-ti alegi un anturaj? Nu sti sa spui nu situatiilor daunatoare tie? Crezi ca tre sa risti sa suporti niste consecinte negative decat sa stai singura? Preferi umilinta si necazurile decat singuratatea? Tu chiar nu ai prieteni? Deloc? In afara lor? Fa-ti, eventual pana in anul nou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sibylle

Du-te, Roxana! Nu cumva sa-l superi pe domnul!! Si dup-aia vii sa ne povestesti ce naspa a fost, da ?

Pupici !

Acelasi raspuns pentru noaptea de Revelion!!! Ca nu cumva sa ramai singura! Da' dupa aia vii sa ne spui ce naspa a fost, da?!

P.S. Sigur, sigur ai 28 de ani?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dry_votka spune:

Citat:
citat din mesajul lui Roxana28

Oricum, am incercat sa vorbesc cu sora mea, dar refuza orice conversatie pe tema asta.

Cum asa?!...scuza-ma, dar nu prea pot sa cred asa ceva.

Citat:

Ieri a venit si mi-a spus ca el si-a cumparat bilet pentru a merge acasa de sarbatori si ca de revelion m-au invitat colegii sai de apartament la petrecerea lor. Eu nu pot ajunge acasa de sarbatori si ma omoara gandul ca voi fi singura in cea mai frumoasa perioada a anului. Dar nici nu as vrea sa se repete faza de la aniversare, cand s-au purtat oribil cu mine.
nu stiu daca sa accept invitatia, ori sa stau singura. Ce ati face in situatia asta?

Inafara de faptul ca povestea cu fazele oribile se poate repeta...ai grija si de securitatea ta personala, poti fi chiar in pericol sa patesti ceva, doamne fereste, pentru ca cumnatul nefiind totusi de fata, ceilalti sa nu si-o ia si mai rau "in cap"...bautura etc etc.
Ai grija, judeca bine situatia!
Ai totusi 28 de ani?!

http://verze.ro
SITE-ul VERZELOR, FFF. SIMPATIC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Roxana, in legatura cu noaptea de revelion, faci cum crezi tu. Cum simti tu. Eu una nu mi-as petrece noaptea de revelion cu unii care s-au purtat urat cu mine. Sincer, nu-mi dau seama de ce te-au invitat, eu una as fi suspicioasa...

Asta nu inseamna neaparat ca trebuie sa stai acasa. Exista locuri publice unde sunt focuri de artificii, muzica...

Spuneai ca esti la un curs, poate iti gasesti pe acolo o prietena.

Am senzatia ca te-ai bazat prea mult pe cumnat. Nu e omul care credeai ca este. Si prietenii lui probabil nu sunt potriviti pentru tine. Uita de ei toti, uite-te in jurul tau. Cred ca am mai scris, intra si aici, la "diaspora", poate gasesti pe cineva in orasul tau sau macar in apropiere...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IonescuOana spune:

Vad ca pluseaza domnul, nu se lasa. Dupa Revelion va mai urma 1 martie, 8 martie, Pastele Cailor sau cine mai stie ce. Pana nu-i vei spune clar ca nu ai de gand sa iesi cu el sau gasca lui o sa tot incerce sa te tenteze. SI nu-ti mai face atatea probleme, nu sunt el sau gasca lui singurii prieteni de pe pamant.
Multa putere iti doresc - vad ca nu se lasa si se tot face ca nu pricepe. Iti doresc nervi tari ca sa rezisti, gandeste-te ca desi poate e un pic mai greu ceea ce faci e pentru binele tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana28 spune:

Eu vreau sa fac abstractie de prezenta lui aici si de aceea m-am pregatit sufleteste pentru niste sarbatori petrecute in fata televizorului singura. Aveti dreptate ca asa e mai muuuult mai bine!
Azi, in schimb, a venit el in vizita la mine si m-a suparat ca mi s-a plans ca vrea sa-si cumpere un calculator si ca nu poate din cauza ca trimite bani sotiei lui! Eu i-am zis sa-si ia in rate si sa plateasca o suma modica lunar si s-a infuriat ca el nu vrea asa, desi mi se pare o solutie rezonabila. M-a suparat acest aspect din cauza ca parintii mei l-au ajutat foarte mult de cand era student pana cand s-a pus pe picioare si nu i-au reprosat niciodata nimic. Chiar au facut imprumut pe 5 ani pentru el, imprumut pe care ei il platesc si acum,fara ajutorul lui, iar el acum se plange ca isi ajuta sotia.
Si la plecare, gazda la care locuiesc acum m-a criticat de fata cu el ca sunt singura si nu am si eu un prieten. Si el a zis plin de indignare ca asa si trebuie, nici sa nu am! Replica ce ne-a lasat pe toti cu gura cascata. Si asta m-a iritat la culme, mai ales ca eu imi doresc sa imi fac o viata normala si in viitor sa am si eu o familie a mea, copiii mei...oricum singuratatea doare, mai ales cand esti departe de cei dragi si mai si primesti lovituri cand nu te astepti si de la cine nu te astepti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Citat:

Eu vreau sa fac abstractie de prezenta lui aici si de aceea m-am pregatit sufleteste pentru niste sarbatori petrecute in fata televizorului singura. Aveti dreptate ca asa e mai muuuult mai bine!
Azi, in schimb, a venit el in vizita la mine si m-a suparat ca mi s-a plans ca vrea sa-si cumpere un calculator si ca nu poate din cauza ca trimite bani sotiei lui! Eu i-am zis sa-si ia in rate si sa plateasca o suma modica lunar si s-a infuriat ca el nu vrea asa, desi mi se pare o solutie rezonabila. M-a suparat acest aspect din cauza ca parintii mei l-au ajutat foarte mult de cand era student pana cand s-a pus pe picioare si nu i-au reprosat niciodata nimic. Chiar au facut imprumut pe 5 ani pentru el, imprumut pe care ei il platesc si acum,fara ajutorul lui, iar el acum se plange ca isi ajuta sotia.
Si la plecare, gazda la care locuiesc acum m-a criticat de fata cu el ca sunt singura si nu am si eu un prieten. Si el a zis plin de indignare ca asa si trebuie, nici sa nu am! Replica ce ne-a lasat pe toti cu gura cascata. Si asta m-a iritat la culme, mai ales ca eu imi doresc sa imi fac o viata normala si in viitor sa am si eu o familie a mea, copiii mei...oricum singuratatea doare, mai ales cand esti departe de cei dragi si mai si primesti lovituri cand nu te astepti si de la cine nu te astepti...

Roxana, nu te supara, dar ai 28 de ani, nu mai esti o copilita ci ar trebui sa devii un om matur. Oamenii maturi invata cum sa rezolve si sa incheie situatii neplacute, cum sa accepte lucruri pe care nu le pot schimba si cum sa le faca fata, cum sa isi faca prieteni etc.

1. Te agati prea mult de un om cu un comportament si moral urit. Nu il mai lasa in casa ta, in viata ta, in jurul tau. Nu inteleg ce atita nevoie de el.

2. Eu, daca un dobitoc imi arunca o insulta, o ignor fiindca nu are valoare venind din partea cuiva inferior mie. Pur si simplu nu ma afecteaza. Lucrul asta se invata asa ca te sfatuiesc sa incerci sa ignori ce iese pe gura tipului astuia.

3. Lasa supararea ca ai tai au facut si dres pentru el si uite ce om e el acum. Nu esti responsabila pentru ce au ales sa faca ai tai. In viata cu totii ne luam tepe si ne suparam un pic dar ne mai si trece si invatam o lectie din asta. Ia-ti lectia ta si move on.

4. Nu esti responsabila pentru casnicia surorii tale, nici sa ii deschizi ochii cu orice pret, nici sa o critici. Cind vor sfirsi in divort (daca e asa cum povestesti am un presimtz ca asa va fi) poti sa ii fi alaturi surorii, a shoulder to cry on si atit. Nu arunca cu noroi in el nici atunci. Nu e treaba ta. Fiecare e responsabil pentru alegerile in viata si nu e bine sa influentezi pe nimeni in nici-o directie.

5. Esti in Canada. E tara mea, sunt canadianca si stiu exact ce inseamna sa traiesti acolo. E atit de usor sa legi amicitii, mai ales acum ca esti studenta. Invita pe cineva in pauza de prinz sa iesiti la lunch impreuna, join a study group, baga-te intr-un club, du-te si lucreaza voluntar undeva daca ai timp. Uite, daca nu ai nici-o idee de Craciun, in loc sa stai singura in fata televizorului poate poti sa mergi sa lucrezi voluntar intr-un azil de batrini, ori la vreun event organizat, nu stiu ce se intimpla unde esti, dar in orice fund de sat se intimpla ceva in Canada. Ah, si daca ai idei preconcepute apropo de rase, lasa-le la o parte. Printre prietenii mei care au ramas peste ani de zile, chiar si acum separati de ocean, se numara o irlandeza, o indianca, un canadian negru, un american, niste evrei ... Sunt oameni multi minunati in jur, deschide ochii si lasa prostiile mici deoparte. Ai 28 de ani, incearca sa te bucuri de viata, ca before you know it, o sa ai 40 si vei regreta ca ti-ai pierdut vremea cu suparari majore pe niste chestii minore.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrinaAndreea spune:

Roxana eu in locul tau nu i-as mai raspunde deloc la telefon, nu as mai accepta invitatiile lui si nici nu as mai accepta sa vina la mine, indiferent de motivul pe care il invoca. Cred ca este foarte greu sa nu ai pe cineva drag aproape de sarbatori, dar gandeste-te cat de greu ar fi sa iti amintesti de un Craciun sau Revelion in care ai fost injosita si jignita. Eu nu cred ca comportamentul lui fata de tine se va mai schimba vreodata, si cu atat mai mult cel al prietenilor lui. Indiferent daca asta este adevarata lui fata, sau doar s-a "adaptat" anturajului si el de fapt este un om asa cum il vedeai tu si familia ta, pentru ceea ce a facut cu tine, nu mai merita nici macar buna ziua. Chiar daca este sotul surorii tale, asta nu inseamna ca tu trebuie sa ai o relatie buna cu el. Ai incercat si nu s-a putut. Asta este. Daca spui ca sora ta a observat ceva schimbari in atitudinea si comportamentul lui, eu as incerca sa ii povestesc, in mare, cam ce inseamna viata lui in momentul de fata si mai ales comportamentul lui fata de tine. Chiar daca ar vrea sa asculte sau nu, eu tot as vorbi ca o moara stricata. Macar stiu ca mi-am luat piatra asta de pe inima, si mai departe e decizia ei. Mai bine sa fie suparata pe tine o perioada, dupa care sa realizeze ca nu i-ai vrut raul, ci din contra,ai avut dreptate si ai vrut sa ii faci un bine, decat sa te trezesti ca nu-ti vorbeste o viata intreaga, pt ca tu ai stiut si nu ai vrut sa o atentionezi si pe ea.
Ma gandesc ca si parintii tai ar trebui sa vorbeasca cu sora ta. Poate venind din partea lor, ar fi mai dispusa sa asculte. Poate ca a fost un sot, cumnat si ginere model, dar acum este de domeniul trecutului. Incercati sa vorbiti cu sora ta, iar daca ea il accepta asa cum e in momentul de fata, e absolut decizia ei.
Dar ideal ar fi sa incercam sa traim in prezent si pentru viitor, nu sa ne amagim cu trecutul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciarli spune:

Sincera sa fiu, eu as rupe orice relatie cu el. Surorii nu i-as spune nimic, pt ca ar interpreta in cine stie ce mod, si ti-ai strica si relatia cu ea, cred ca ai facut suficient ca le-ai spus parintilor. Cat despre prieteni independent de el, o sa iti faci, sunt convinsa.

Nu permite nimanui sa te umileasca, si mai mult, nu participa tacit la umilirea ta.

www.kodakgallery.com/I.jsp?c=125dtbzf.4phg5fl3&x=0&y=kdca89" target="_blank">Leia&Maia

Mergi la inceput