Ce ati face in situatia aceasta? Un sfat va rog...
Raspunsuri - Pagina 2
Fomalhauti spune:
Inca ceva: eu nu cred ca va dura prea mult casnicia sorei tale. Asa cum l-ai descris pe cumnatul tau, cu siguranta ii va spune intr-o zi: "Ha, ha si sora ta stia de nu-stiu-cand, da' nu ti-a spus." Eu in locul sorei tale nu as mai avea incredere in tine...
Incearca o clipa sa te pui in situatia ei...
IonescuOana spune:
Este un reprezentatnt al nesimtirii si ipocriziei cum rareori mi-a fost dat sa vad sau sa aud, dar totusi suficient de multe ori ca sa-mi pot forma o parere despre aceasta categorie. Caci, da, sunt o categorie, se sfatuiesc si se inspira unul pe altul, fie ca sunt un grup de prieteni sau cunostinte, ca in cazul tau, fie colegi de serviciu, membri ai unei familii s.a.m.d. Situatia nu este usoara deoarece se vede ca vrea sa te intimideze dar, cu calm si stapanire de sine vei reusi sa te descurci.
Refuza contactele cu el si anturajul lui, in primul rand.
Anunta cunostintele, comune sau nu, ca nuj mai doresti sa ai relatii cu cumnatul tau.
Deoarece are mai multe fete si poti avea surpiza ca in public sa joace rolul de om serios si sot fidel (iar tu sa pari cea nebuna) nu spune exact de ce nu mai vrei sa ai legaturi cu el, ci doar ca ai niste nedumeriri de care nu vrei sa vorbesti deoarece nu le poti dovedi, sau ca pur si simplu nu ai incredere in el, avand niste banuieli pe care nu le poti spune. Stai tu linistita ca pana la urma tot si-o va da in petic, va face vreo gafa sau se va afisa cu respectiva, nimeni nu rezista sa joace roluri la nesfarsit indiferent cat de calculat ar fi.
Cu familia parerea mea este sa ii anunti pe parinti chiar daca mai usor si nu dintr-o data, ramanand la latitudinea voastra daca sa ii deschideti ochii si surorii tale sau s-o lasati sa descopere singura (ceea ce mai devreme sau mai tarziu tot se va intampla).
Multa putere si numai bine iti doresc
dinubebe spune:
Draga mea, asta este o atitudine tipica de barbat care se da "cocos" in fata prietenilor de pahar. Chiar daca el facea doar glume, proaste, e drept, dar tot glume, nu ai de ce sa fii necajita, dar nici de ce sa-l mai vezi. In plus, ca sa eviti vreo acuza ca umbli cu "strambe", "barfe" si alte alea in caz ca i-ai spune surorii tale, asteapta pana cand va veti vedea in trei si atunci deschide subiectul de fata cu el. Eu bag mana in foc ca astea sunt teribilisme de barbat care se joaca de-a adolescentul facand pe clovnul in fata prietenilor sai, si mai mult ca sigur cand va reveni (la) sora ta isi va recapata statutul de om serios si asezat. Daca nu poti sa eviti sa te mai intalnesti cu el, atunci eu as zice fie sa te inarmezi cu multa rabdare, fie sa te "dezbraci" si tu de caracter si sa raspunzi cu glume similare, s-ar putea sa afli ca de fapt toate mistourile alea deplasate nu au fost decat "testul de intrare in gashca". Si cred ca i-ai putea spune chiar in fata, de fata cu toti prietenii lui, ca toata atitudinea lui de acum nu e decat o bravada, ca se crede cocos, caci este singur si de fapt nu si-ar permite sa faca asta de fata cu sotia lui. A, si daca tot ti se pare ca are oaresicare atractii pe acolo, nu ezita sa amintesti cat mai des despre casnicia minunata pe care o are cu sora ta, sa il intrebi ceva de genul "ti-aduci aminte ce bine ne-am distrat la aniversarea voastra, cand tu i-ai facut nusce surpriza romantica surorii mele? Si ea, ce fericita a fost, mi-a dat de inteles ca dupa aceea ati avut o noapte plina de pasiune"...
In fine, eu iti urez putere sa treci peste toate si intelepciune sa faci cum e mai bine pentru tine.
Alizee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Laura25 Eu as taia orice contact personal cu respectivul si cunostintele lui si mai ales as spune totul surorii. |
Exact la fel as proceda si eu. Nu esti obligata sa suporti mojiciile nimanui, mai ales ca iti este si cumnat; adica sotul surorii tale.
Este bizar comportamentul lui, iar alianta prietenilor sai contra ta mi se pare de-a dreptul ciudata. Ori nu pricep eu, ori tu nu ai scris tot...
In orice caz, rupe orice legatura cu acest om. Fa-i un bine surorii tale si spune-i despre comportamentul lui. Este doar inceputul sfarsitului acestei casnicii, chiar daca tu vei alege sa taci.
Mai tarziu, daca sora ta va afla ca ai stiut, te va condamna ca ai tinut doar pt tine, aceste fapte ale lui.
allinta
http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html
Roxana28 spune:
Va multumesc pentru sfaturile dumneavoastra care imi sunt de un real ajutor. Intr-adevar, si pentru mine e bizar nu numai comportamentul lui, cat mai ales al prietenilor sai, pe care eu nu-i vazusem niciodata pana in ziua cu aniversarea. Ma gandesc ca probabil el le-o fi spus ceva negativ despre mine, astfel incat ei sa aiba aceasta reactie. Dar nu inteleg ce anume, pentru ca noi doi nu am avut niciodata conflicte sau neintelegeri. In ziua cu aniversarea, aflasem dimineata ca un unchi la care eu tineam foarte mult murise si eram suparata din cauza asta. Si unul din prietenii sai m-a intrebat care e motivul supararii mele si i-am zis, iar amicul respectiv a inceput sa rada spunand ca si tatal sau este bolnav, si in lumea asta nu trebuie sa ai asemenea sentimente fata de nimeni, pentru ca singurul prieten adevarat este portfofelul. :(( Raspuns care pe mine m-a socat, fiindca eu am fost crescuta intr-un spirit cu totul diferit. Stiu ca oamenii sunt diferiti si au pareri diferite. Insa ce m-a deranjat cel mai tare a fost totala nepasare a cumnatului meu care in timp ce povesteam eu, s-a intors cu spatele la mine si a dat sonorul de la televizor atat de tare incat sa imi acopere vocea si a inceput sa vorbeasca peste mine despre fotbal!!!
Ma supara faptul ca eu am venit aici cu gandul ca voi avea o ruda apropiata, dar el nu face decat sa ma indeparteze prin atitudinea sa atat de el, cat si de cercul sau de prieteni. Iar eu m-am trezit singura printre oameni necunoscuti si deocamdata, pentru ca nu am inceput lucrul, nici nu am unde sa imi fac cunostinte si prieteni.
Pentru mine ceea ce e foarte bizar e faptul ca in urma vacantei petrecute de sora mea impreuna cu sotul ei, sora mea a venit si mi-a spus ca nu ar fi tocmai o idee buna sa ma mut in acelasi oras cu el pentru ca el i-a zis ca daca vin eu aici, el o sa faca totul "sa ma tina sub control". Eu nu am putut crede asemenea lucru, care mi se parea o ineptie. Si acum el ma suna in fiecare zi si doar ma intreaba unde sunt si ce fac, astfel incat am inceput sa ma supar si sa nu-i mai raspund la telefon. Dar cand l-am sunat eu sa-l intreb ce mai face, de fiecare data m-a intrebat daca vreau sa merg la el in vizita si a avut grija sa adauge de fiecare data ca el tocmai se pregateste sa plece. Asa ca am inceput nici sa nu-l sun, nici sa-i raspund.
In seara asta, pe la ora 6, am mers la un magazin aproape de casa mea si pe cand reveneam acasa, era sa fiu atacata de cineva, si m-am speriat si l-am sunat imediat. Si in acel moment acel individ a fugit. Si i-am povestit ce mi s-a intamplat si el a inceput sa tipe la mine in telefon ca nu trebuia sa merg singura, si ca el nu are timp sa vina cu mine ca el doarme dupa-amiaza si ca trebuia sa imi fac cumparaturile dimineata, nu seara. Dar eu nu il sunasem sa se rasteasca la mine sau sa ii cer ceva, ci doar sa stie cineva daca mi s-ar fi intamplat ceva. Si eu astazi toata ziua am fost ocupata si mi-am dat seama seara ca nu am nimic de mancare. Oricum eu nu stiu cum de isi permite sa tipe la mine, eu nu am tipat niciodata la el.
De cand am venit aici l-am descoperit intr-o cu totul alta lumina. Se poarta la modul jignitor si provocator cu mine, iar mamei mele ii spune ca ma face sa ma simt ca acasa. Eu ma asteptasem sa se poarte frumos, dat fiind faptul ca parintii mei l-au ajutat enorm. De fapt l-au ajutat mai mult decat pe mine, si el se pare ca acum a uitat tot.
BalMascat spune:
Roxana, mie nu mi se pare normal cum pui problema. in afara ca e sotul sorei tale, omul respectiv nu are nicio datorie fata de tine. desigur are si el problemele lui si e clar ca nu doreste sa le capete si pe ale tale. mie mi se pare de inteles.
de ce l-ai sunat cand ai fost atacata? de ce nu ai sunat politia? chiar nu vad cu ce ar fi putut sa te ajute sa-l suni.
ce conteaza daca si ce a spus prietenilor? pui prea mult accent pt ce spun cei din jurul tau. tu ar trebui sa-ti vezi de viata ta. daca te-ai mutat intr-un oras nou, ar trebui sa te descurci singura pana iti faci prieteni. sa iti cauti drumul tau. gandeste-te ca nu cunosti pe nimeni. si gata. e clar ca nici sotul sorei tale nu se simte prea comfortabil acolo, cine stie ce situatia are si prin ce trece si el. deci nu m-as grabi sa judec. faptul ca nu este cum ti-ai dori tu, ar trebui sa te faca sa vezi ca esti singura si ca trebuia sa te descurci fara sa-l mai suni sau sa-l intanlnesti. repet....omul ala e ca si un strain pt tine. nu are nicio datorie fata de tine.
Chuny spune:
Mie chiar mi se pare ca esti foarte preocupata de relatia TA cu EL. In mai toate randurile scrise de tine descrii relatia dintre voi, cum ar trebui sa fie etc ... de parca ar fi sotzul vostru si nu sotul surorii tale. Cred ca i se pare ca stai ca o lipitoare in viata lui si de asta te provoaca. Culmea, nici prin cap nu-ti trece ca daca e intradevar asa cum scrii, cel mai important lucru e ca sora ta ar merita sa stie ce fel de om este si sa actioneze cum doreste ea. Dar ce te preocupa pe tine cel mai mult e cum sa-ti aranjezi tu relatia ta cu el si sa gasesti o cale sa te fofilezi, desi omul iti arata clar ca nu te suporta.
Si cu domnisoara cu care flirteaza el ... imi pare ca mai mult esti geloasa tu, decat ca te-ar durea sufletul pt sora ta care nu merita asa ceva.
Eu zic sa iti vezi de treaba ta, jobul tau. Vei avea timp sa iti faci prieteni noi dupa ce vei incepe serviciul. Iar apoi ar trebui sa fii sincera cu sora ta si sa ii spui ce s-a intamplat si cum s-a purtat cu tine. Atat! In rest ea decide in cunostiinta de cauza!
Fomalhauti spune:
Nu inteleg de ce "pretentiile" Roxanei vi se par asa iesite din comun. Cunosc mai multe persoane care au emigrat si care si-au ales un oras in care cunosteau pe cineva, aveau o ruda mai mult sau mai putin apropiata sau un prieten. Cred ca e firesc sa astepti un pic de ajutor de la rude sau prieteni, asa cum e normal sa-i ajuti si tu la randul tau. Roxana a scris de la inceput ca l-a considerat ca pe un frate, ca parintii ei l-au ajutat...Da, s-a asteptat la un sprijin si nu vad nimic neobisnuit in asta.
Daca totusi cumnatului i se parea ca Roxana cere prea mult, cred ca era normal sa-i spuna drept in fata: "Uite, imi pare rau, sunt ocupat, am problemele mele si nu te pot ajuta cu nimic."
Apoi, mi se pare o obligatie de minim bun simt sa ai grija ca persoanele pe care le inviti la tine sa se simta bine. Se poate intampla ocazional ca un musafir sa jigneasca un altul, intentionat sau nu. Dar o gazda care face un musafir sa se simta prost mi se pare chiar prost crescuta...
Roxana, povesteste neaparat parintilor tai ce se intampla. Mi se pare ca, nespunandu-le, il protejezi practic pe el. Si spune-le macar lor si de "aventura" cumnatului.
Chuny spune:
Bun, deci tipul e un mitocan. Eu, in locul Roxanei, as incheia relatiile cu el. Dar de ce e ea mai preocupata de cat e el de porc cu ea, decat de faptul ca e un porc fata de sotia lui ( poate ca o insala deja pe sora ei... sau oricum are o atitudine nu prea ortodoxa) ?
Eu nu contest faptul ca are dreptul sa fie dezamagita . Si eu as fi. dar mai mult as fi scandalizata si suparata pt sora mea care a ales un astfel de barbat. Si i-as spune imediat ce se intampla.
Sibylle
http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/
Vladimir ***** ***** Anna
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"
Roxana28 spune:
Draga Sybille, poate din mesajele mele a reiesit in mod eronat ca imi pasa mai degraba de mine decat sora mea, dar lucrurile nu stau chiar astfel. Sora mea a mers in concediu la el, si cand s-a intors ne-a zis ca el s-a schimbat si se poarta oribil, si ca ea abia a asteptat sa revina acasa pentru a se linisti. Si adevarul e ca din pacate noua nu ne-a venit sa credem asa ceva, pentru ca in fata noastra el aparea ca sotul ideal si parea atat de onest incat noi nici nu am banuit ca nu ar fi asa. Si tot din nefericire, acum cu criza, sora mea nu-si permite financiar sa divorteze. Eu am venit aici stiindu-l ca pe un sot bun pentru sora mea si un frate pentru mine, si am avut un soc descoperind exact contrariul. De aici si mesajele mele anterioare. Am vrut sa vad daca eu vad gresit situatia, am vrut sa vad cum ar vedea cineva din exterior. Si va multumesc tuturor pentru opiniile dvs. diferite. Asa vad situatia din mai multe puncte de vedere.
Inainte ca eu sa plec, un prieten foarte apropiat al familiei noastre ne-a spus ca el nu ar fi chiar usa de biserica, si sora mea a facut un scandal imens spunand ca nimeni nu are dreptul sa vina la ea si sa ii zica nimic despre el. Atat timp cat ea nu poate merge la el si nici nu poate divorta, nu vrea sa auda nimic pentru ca nu i-ar produce decat suferinta. Asa ca pe mine ma doare sufletul si m-am decis sa astept momentul potrivit pentru a-i spune totul. Deocamdata i-am spus totul mamei mele si ea i-a povestit tatalui meu si ei mi-au zis sa il tin la distanta cat pot de mult.
Si fata de faptul ca ma asteptam la un tratament omenos din partea lui, aveam aceste asteptari pentru ca parintii mei l-au tinut pe el doi ani la facultate si apoi dupa terminarea facultatii l-au intretinut un an in somaj, i-au cumparat haine, incaltaminte, i-au dat bani, fara sa-i reproseze niciodata nimic. Iar parintii lui au fost de acord cu situatia spunand ca pentru ei e foarte bine asa intrucat ei mai au un fiu de care sa aiba grija si le usureaza situatia. Dar si parintii mei ma aveau si pe mine atunci in grija, iar eu abia eram in clasa a opta. Si cand s-au casatorit, ai mei le-au dat o parte din casa bunicilor nostri in care sa locuiasca, toata mobilata si utilata. Si desi acea casa era mostenirea familiei noastre de la bunicii si strabunicii noastri, el tot timpul a zis ca daca nu i-o dau lui cu acte totul e degeaba! Mie mi se parea de atunci ca ceva nu e in regula in gandirea lui, dar nimeni nu m-a ascultat pe mine. Si datorita acestor aspecte, eu m-am asteptat ca el sa manifeste cel putin respect fata de sora mea, fata de familia mea si fata de mine. Si am avut un soc cand am vazut ca flirta in fata mea si toti se uitau dispretuitor la mine si radeau. Pentru mine acesta a fost semnul unei lipse totale nu numai de bun simt, cat si de respect, sentimente...Si cum sunt singura aici si nu am cu cine vorbi, m-am decis sa scriu pe forum.