Un baietel rasfatat (2)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92
Nu intamplator recunosc ci pentru faptul ca am ani de zile de exercitiu logic in spate. Logica adevarata, nu logica faina.

well, asta e. eu am in spinare ani de logica faina, tu de logica adevarata. pe chestia asta isi mai trage Denizel inca un glont si madam Iacob o sa devina top 10 pe dc la numarul de mesaje. prilej de celebrare, cu alte cuvinte.

daca tu vezi adevar in silogismul ca un parinte AP e AP pentru ca se simte vinovat, fain. se supara Luna pe mine daca incep sa demonstrez acum ca dragostea vindeca vinovatiile, nicidecum sa le creeze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

O, Doamne !!!

Eu abandonez subiectul asta.

allinta

http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Conchita iti multumesc inca o data, uite la metoda goofy nu ma gandisem, cred ca asta e cel mai greu sa imi implantez in creier ca daca te maimutaresti uneori poti obtine rezultate mai bune decat discutand serios . Si eu ma maimutaresc insa cand e un moment de panica (ca acela redat de mine cand imi circulau ganduri cu viteza luminii prin creier, sa le las? ,sa intervin? ) ma blochez de teama conflictelor. Recunosc ca sunt o persoana care tinde sa aprobe tot de teama conflictelor, din pacate.

Spre ex eu am o alta problema, o alta prietena are obiceiul sa stea cu gura pe copil non stop, la modul ca ea crede ca interactioneaza insa mi mi se pare sacaiala. "ia sa vad ce colorezi? nuuuu mami catelul este negru nu verde, cum zici? esti ok, ti-e frig, ti-e cald? etc" (traducere aproximativa ). Pe mine asta ma inebuneste, respect metoda insa ma pun in situatia copilului respectiv, nu cred ca are timp sa-si auda propriile ganduri, propriile intiative, ca mama e acolo, prezenta sa-l "ghideze" din punctul ei de vedere. Are sens sa incerc sa ii descriu punctul meu de vedere? Ca mama poate interactiona cu copilul si fara sa intervina atat de mult, ca o poate face si altfel?

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui allinta

O, Doamne !!!

Eu abandonez subiectul asta.

allinta

http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html

suna a pedeapsa capitala executata in stil piroman. vezi ca e un emoticon cu barca si altul cu o broasca testoasa. adica de-astea mai pasnice, fara dat foc la forum ca pedeapsa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Nu vad de ce a fi parinte AP inseamna a vindeca vinovatiile. Parerea mea e ca daca citesti cu adevarat AP descoperi ca e mai dificil de o mie de ori sa cauti solutii pozitive decat sa imparti pedepse in stanga si in dreapta.

Am mai spus si la alt subiect, am doi copii (se vede si la semnatura) si din pacate primul a fost crescut cu ce am vazut si eu in jur, cu dragoste insa si cu "eu le stiu pe toate tu taci ca esti mic". Acum are 8 ani si de ceva timp ma corectez, ascult, inteleg empatizez. E mult mai dificil decat inainte cand imi permiteam sa ii zic "treci la tine in camera, obraznicule!" Acum caut, cercetez, incerc sa aflu ce il face sa reactioneze intr-un anumit fel, de ce, si ce pot eu sa fac pentru a schimba asta fara a fi invaziva ci oferind dragoste s intelegere. Nu-mi iese mereu insa sper ca suntem pe drumul cel bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Luna, n-are rost, dar distrage-i atentia, tine-o de vorba despre altceva

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Citat:
citat din mesajul lui gioto
Am urmarit cu interes discutia intre soleil si anca_a referitoare la ‘scenariul cu topoganul’ . Cele doua mame , una AP si alta nu , ACTIONEAZA identic ; diferenta e ca ceea ce numeste soleil PEDEAPSA ; cealalta mama AP numeste SOLUTIE. Dar practica e aceeasi.

Citat:
citat din mesajul lui Soleil

Eu zic ca-i pedeapsa daca-l iau de la tobogan, voi ziceti ca e o solutie sa-l luati de la tobogan.
Eu ii spun de ce il iau, voi ii spuneti de ce il luati.
Problema se rezolva, si la mine, si la voi, cand copilul pricepe ca e cazul sa se comporte civilizat si sa-i respecte pe ceilalti.
Unde-i diferenta?

In maniera empatica, plina de respect fata de copil si sentimentele lui in care mama AP intelege sa-i raspunda copilului.

Citat:
citat din mesajul lui Conchita
un copil pedepsit nu va stii ce sa faca intr-o situatie noua daca nu are un adult in preajma, ma asta nu va ganditi?? insa un copil lasat sa descopere singur (ghidat din umbra, bineinteles ca e nevoie sa specific asta) ce este Binele in sine si Raul in sine, sa le internalizeze si sa le respecte indiferent de prezenta adultilor, va fi mai puternic, mai independent, mai curajos. acest copil va refuza sa comita raul DIN CONVINGERE, pentru ca intelege, nu DIN FRICA de pedeapsa. frica nu educa, frica ucide spiritul. si n-aveti decat sa minimalizati durerea unui copil pedepsit prin confiscari si time out si taiat de la jocuri si alte minuni, drama e proportionala cu varsta. iar copilul va intelege ca adultul e adult ca sa faca rau cu intentie, sa provoace durere. si va deveni adult dupa chipul si asemanarea parintelui, dornic sa uzeze puterea asupra celor mai slabi la prima ocazie.

Imi permit sa extrapolez putin si sa spun ca in momentul in care acesti parinti* nu vor mai fi langa ei cu nuiaua, copiii deveniti intre timp adulti se vor comporta in aceeasi maniera lipsita de respect si consideratie fata de sentimentele celorlalti, atunci cand vor fi siguri ca nu exista sanctiuni si ca pot scapa nepedepsiti.

Si aici ma gandesc la cum ar reactiona un astfel de adult in oricare din urmatoarele situatii:

- i se ofera droguri iar conjunctura face sa fie 100% sigur ca parintii/politia nu pot afla
- are ocazia sa isi insele partenerul, fiind 100% convins ca nu va fi prins
- gaseste o geanta cu multi bani fara sa fie cineva de fata
- un necunoscut in varsta il roaga sa-i schimbe o bancnota de 500 lei in 5 de 10 lei, crezand ca e de 50 lei

Asadar, in lipsa fricii de pedeapsa/sanctiuni ce anume il va impiedica?

*preocupati sa corecteze efectul folosind pedepsele (fizice sau umilind copilul) in loc sa caute sa inteleaga cauza, comunicand cu copilul

Pentru o viata linistita, un copil cuminte si ascultator, detaliiwww.comportamentcanin.ro/rezumat.pdf" target="_blank"> AICI

Anca, tine-ti armasarii in frau.
Citesti in diagonala, nu pricepi nimic si ai o idee fixa. Daca nu scrie in carte sau daca nu scrie exact ca in carte, atunci e fundamental gresit.
In functie de gravitate, asta se poate chema obtuzitate.

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gioto spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Citat:
citat din mesajul lui gioto
Am urmarit cu interes discutia intre soleil si anca_a referitoare la ‘scenariul cu topoganul’ . Cele doua mame , una AP si alta nu , ACTIONEAZA identic ; diferenta e ca ceea ce numeste soleil PEDEAPSA ; cealalta mama AP numeste SOLUTIE. Dar practica e aceeasi.

Citat:
citat din mesajul lui Soleil

Eu zic ca-i pedeapsa daca-l iau de la tobogan, voi ziceti ca e o solutie sa-l luati de la tobogan.
Eu ii spun de ce il iau, voi ii spuneti de ce il luati.
Problema se rezolva, si la mine, si la voi, cand copilul pricepe ca e cazul sa se comporte civilizat si sa-i respecte pe ceilalti.
Unde-i diferenta?

In maniera empatica, plina de respect fata de copil si sentimentele lui in care mama AP intelege sa-i raspunda copilului.

Citat:
citat din mesajul lui Conchita
un copil pedepsit nu va stii ce sa faca intr-o situatie noua daca nu are un adult in preajma, ma asta nu va ganditi?? insa un copil lasat sa descopere singur (ghidat din umbra, bineinteles ca e nevoie sa specific asta) ce este Binele in sine si Raul in sine, sa le internalizeze si sa le respecte indiferent de prezenta adultilor, va fi mai puternic, mai independent, mai curajos. acest copil va refuza sa comita raul DIN CONVINGERE, pentru ca intelege, nu DIN FRICA de pedeapsa. frica nu educa, frica ucide spiritul. si n-aveti decat sa minimalizati durerea unui copil pedepsit prin confiscari si time out si taiat de la jocuri si alte minuni, drama e proportionala cu varsta. iar copilul va intelege ca adultul e adult ca sa faca rau cu intentie, sa provoace durere. si va deveni adult dupa chipul si asemanarea parintelui, dornic sa uzeze puterea asupra celor mai slabi la prima ocazie.

Imi permit sa extrapolez putin si sa spun ca in momentul in care acesti parinti* nu vor mai fi langa ei cu nuiaua, copiii deveniti intre timp adulti se vor comporta in aceeasi maniera lipsita de respect si consideratie fata de sentimentele celorlalti, atunci cand vor fi siguri ca nu exista sanctiuni si ca pot scapa nepedepsiti.

Si aici ma gandesc la cum ar reactiona un astfel de adult in oricare din urmatoarele situatii:

- i se ofera droguri iar conjunctura face sa fie 100% sigur ca parintii/politia nu pot afla
- are ocazia sa isi insele partenerul, fiind 100% convins ca nu va fi prins
- gaseste o geanta cu multi bani fara sa fie cineva de fata
- un necunoscut in varsta il roaga sa-i schimbe o bancnota de 500 lei in 5 de 10 lei, crezand ca e de 50 lei

Asadar, in lipsa fricii de pedeapsa/sanctiuni ce anume il va impiedica?

*preocupati sa corecteze efectul folosind pedepsele (fizice sau umilind copilul) in loc sa caute sa inteleaga cauza, comunicand cu copilul

Pentru o viata linistita, un copil cuminte si ascultator, detaliiwww.comportamentcanin.ro/rezumat.pdf" target="_blank"> AICI

Si cum caracterizezi maniera celeilalte mamici? Crezi ca ei ii lipseste respectul fata de copil?

Nu era vorba despre pedepse fizice sau umilitoare, nu vorbim de abuzuri aici! Nu vorbim de-a ne crea o obisnuinta in a pedepsi un copil, vorbim de situatii limita ... Nu vorbim de pedepse care sa infricoseze un copil!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Conchita iti multumesc inca o data, uite la metoda goofy nu ma gandisem, cred ca asta e cel mai greu sa imi implantez in creier ca daca te maimutaresti uneori poti obtine rezultate mai bune decat discutand serios . Si eu ma maimutaresc insa cand e un moment de panica (ca acela redat de mine cand imi circulau ganduri cu viteza luminii prin creier, sa le las? ,sa intervin? ) ma blochez de teama conflictelor. Recunosc ca sunt o persoana care tinde sa aprobe tot de teama conflictelor, din pacate.

Luna, tot ce e fortare, nu e eficient. fii tu insati. nu ti-am dat sfaturi, doar ti-am povestit cum procedez eu, insa asta ni se potriveste mie si soniei. sigur, schimburile de experienta sunt grozave, ca ne mai inspiram si noi. trebuie sa afli ce va face pe voi confortabili (voi, adica familia ta).

conflictele...nu orice diferenta de opinie e conflict si nu orice conflict e negativ. :-)) evitatul e bun, dar si confruntarea cu o problema e ok.

Citat:
Spre ex eu am o alta problema, o alta prietena are obiceiul sa stea cu gura pe copil non stop, la modul ca ea crede ca interactioneaza insa mi mi se pare sacaiala. "ia sa vad ce colorezi? nuuuu mami catelul este negru nu verde, cum zici? esti ok, ti-e frig, ti-e cald? etc" (traducere aproximativa ). Pe mine asta ma inebuneste, respect metoda insa ma pun in situatia copilului respectiv, nu cred ca are timp sa-si auda propriile ganduri, propriile intiative, ca mama e acolo, prezenta sa-l "ghideze" din punctul ei de vedere. Are sens sa incerc sa ii descriu punctul meu de vedere? Ca mama poate interactiona cu copilul si fara sa intervina atat de mult, ca o poate face si altfel?

cu cealalta prietena...stiu ca vrei sa intervii, pentru ca iti pasa. probabil ca mai diplomatic ar fi sa aduci discutia la general, s-o intrebi interesata sincer de parerea ei: "tu cum procedezi ca sa nu fii prea sufocanta pentru copilul tau si sa-i cultivi independenta? ca uite, eu uneori am impresia ca o cicalesc prea mult pe a mea si nu stiu cum sa ma abtin". ca idee de abordare, nu stiu. fa discutia neutra sau referitoare strict la tine, nu o critica si nu incerca sa ii dai sfaturi - eu asa cred.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

daca tu vezi adevar in silogismul ca un parinte AP e AP pentru ca se simte vinovat, fain. se supara Luna pe mine daca incep sa demonstrez acum ca dragostea vindeca vinovatiile, nicidecum sa le creeze.

Daca incepi sa demonstrezi ca dragostea vindeca vinovatiile, teoria mea se considera deja demonstrata. Eu nu am spus ca AP-ul creeaza un sentiment de vinovatie ci ca numai un sentiment de vinovatie poate sta la baza unui AP extrem (ori logica ta faina se ghideaza dupa principii opuse celei matematice?).

Dragostea vindeca vinovatiile - cu asta sunt deacord, dar in cazul de fata mai bine vinovatia vindecata la psiholog (pentru ca nu este justificata) si copilul crescut cu dragoste nepatologica si metode de bun simt, adaptate personalitatii fiecaruia.

Nu sunt deloc deacord cu dresajul...nici al copilului, nici al parintelui. Copilul tau se cearta in parc cu un alt copil pe o jucarie? Fa ce iti spune bunul simt, nu astepta tipare de comportament de la altii sau dintr-o carte. Daca nu cumva iti este rusine de tine comporta-te conform personalitatii tale. (indemnul este impersonal, nu se refera la cineva anume)

Nu stiam de ce in ultimul timp observ din ce in ce mai multi parinti in parc vorbind si comportandu-se robotic, zici ca sunt pe o scena...cunoasteti stilul teatral romanesc?...are ceva specific, nu stiu cum sa ma explic dar stii sigur ca esti la teatru!. Or fi cartile de vina, lipsa de incredere in propria persoana?

Mergi la inceput