Un baietel rasfatat (2)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Citat:

familia lui dl. Goe era ignoranta, semidocta, primitiva, grobiana, snoaba. si indiferenta cu adevarat fata de dl. Goe, in nici un caz AP, asta chiar e culmea, zau!

Sper ca nu crezi cu adevarat ca AP-ul este o descoperire in sine. AP-ul exista de cand exista parinti si copii. Eu personal am in familie exemplul verisoarelor mele (din generatia mea) crescute AP dupa toate regulile. Si multe alte exemple din alte generatii. AP-ul nu are nici o legatura cu gradul de educatie sau ignoranta, si este o teorie ce emite mai degraba principii (foarte sanatoase dealtfel) dar este in acelasi timp flexibila in ceea ce priveste metodele, afirmand de la inceput ca tiparul AP nu exclude un parinte pentru faptul ca de exemplu nu doarme cu el in pat. AP-ul este atat de 'delicat' si diplomat enuntat incat sa se poata regasi in el aproape oricine nu are nevoie de tratament psihiatric.

iar eu sper sa mai citesti de 10 ori ce-am scris, ca am scris exact asta.

OK, si atunci de ce nu erau parintii domnului Goe AP? Ce anume ii exclude din categorie?

Citat:

[...] ce psihologie de doi lei. Sabina nu e divortata, Denizel nu e divortata, Anca nu e divortata. despre Desiree nu stiu. eu am divortat, dar nu-s paranoica sa consider asta lovitura sub centura, ci consider ca orice exprimare cu adresa personala din partea ta a devenit deja predictibila.

Divortul era un exemplu printre altele, nu stiu cine este divortat si cine nu, era o teorie pe care inteleg sa o combati dar 'x,y,z nu e divortat si totusi e AP' nu respecta regulile logicii astfel incat sa capete caracter demonstrativ. Si vorbeam despre extremistii AP in general iar tu confirmi ca ei exista. Erau posibile explicatii pentru conduita lor, daca tu ai altele eu sunt deschisa sa le aud.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

ca sa dovedim ca renuntarea la pedeapsa da roade, am vb cu sofia acu 2 minute si am intrabat-o:
cand il bati pe Gh, ce e mai rau, ca te pedepsesc eu, sau ca lui gh ii e frica de tine si nu mai vrea sa se joace cu tine?

Si a raspuns ca mai rau decat pedeapsa e sa-i fie lui Gh frica de ea.
Si nu se poate sa o acuz de siretnie, pt ca e f f sincera, mai ales cand e vorba de adulti mucegaiti

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Daca si cand terminati cu intepaturile poate mamicile AP imi raspund si imi dau si mie o solutie viabila la problemele mele. Multumesc.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Adelucci, tati de Sofia si Gh e AP in 95 % din timp si considera ca Ionel are f f mult umor

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Luna, daca inteleg eu bine, tu ai vrea sa menajezi sensibilitatile prietenei fiind in acelasi timp fidela fata de convingerile tale in ceea ce priveste cresterea copiilor.
Eu una as discuta cu prietena si i-as explica cum cred eu ca trebuie sa proedez cu copilul meu, si in acelasi timp as interveni daca se lasa cu agresiuni intre cele doua fetite.
poate, cine stie, se lumineaza si prietena.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92
Divortul era un exemplu printre altele, nu stiu cine este divortat si cine nu, era o teorie pe care inteleg sa o combati dar 'x,y,z nu e divortat si totusi e AP' nu respecta regulile logicii astfel incat sa capete caracter demonstrativ.

ei, nu respecta. daca il citesti corect, rationamentul e ala care e: x,y,z nu-s divortati, deci alo, stiu ca te referi la mine dintre cei prezenti. si pentru ca lista ta cuprinde enspe variante posibile, asa cum am mai spus, tot forumul dc ar trebui sa fie AP, si nu e. deci logica ta nu are reguli, a mea e faina.

Citat:
Si vorbeam despre extremistii AP in general iar tu confirmi ca ei exista. Erau posibile explicatii pentru conduita lor, daca tu ai altele eu sunt deschisa sa le aud.

m-am grabit sa subscriu la "extremisti". ii consider mai curajosi decat mine. AP asta nu e o reteta universala, e doar un indemn sa ne urmam instinctul matern si sa nu-l mai blocam cu diverse teorii despre rasfatul copilului daca-l iei in brate cand e sugar si plange. o mama-mama isi ia pruncul in brate cand plange! iar orice teorie care critica si condamna asta e de-a dreptul criminala.

unii parinti sunt mai liberi si mai curajosi si deschisi la nou si experimente, deci copiii lor au libertati de care eu nu ma simt capabila. caci doar urmez instinctul meu, nu al altora, deci eu is mai moderat-AP. libertate absoluta nu exista si nici nu incerc s-o experimentez pe propriul copil, rezultatul ar fi anarhia si apocalipsa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Citat:

[
confuzia cred ca vine din ideea ca toti parintii au acelasi scop cu educatia. avem definitii diferite despre "cumintenie" si "copil bun".

nimic

Uite am pastrat asta din ceea ce ai scris, fiindca este foarte adevarat si-mi place.

La stimuli exteriori, la o petrecere de exemplu va spun cum sunt ai mei 3(niciunul nu reactioneaza ca altul):

-ilse se joaca foarte frumos si activ cu ceilalti copii(cu toti, chiar daca unii sunt mai rebeli decat altii)
-sven se joaca numai cu cei linistiti de felul lor(asa e si el), lui ii place sa contruiasca cu lego, e foarte ordonat(v-am mai zis) ca un adult in miniatura
-thor nu suporta efectiv foarte mult zgomot si "excitatie", asa ca eu mereu iau carutul cu mine, si il mai plimb la "aer" unde nu e atata zgomot si suntem numai noi doi si se linisteste.

Asa ca eu zic simplu: unora le place la galagie(ca si adultilor) ca atare sunt ca pestele in apa si par "cuminti", unii nu suporta, ar prefera stiu eu o plimbare prin parc decat stimularii asteia, astia se comporta ca niste rebeli...iar altii sunt la mijoc asa si la un moment dat al petrecerii ating pragul de sus, cand trebuie luati frumos si dusi acasa unde isi regasesc linistea printre lucrurile lor familiare.

Cumintenia hmm, greu de definit si nu stiu daca toti=adultii pretuiesc cuvantul asta...eu prefer sa nu am parte de rebeliuni ale copiilor asa ca ma adaptez in functie de situatie.

Probabil nu e bine ce fac eu, dar gandesc un pic matematic, si daca eu sunt calma, si ei la fel ne putem intelege mult mai bine decat in tantrumuri repetate.

eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

uitam...

sa-i spui copilul pe ton calm, eventual zambindu-i, ca urmeaza sa primeasca o pedepasa, mi se pare absolut terifiant si de o mie de ori mai umilitor si inspaimantator decat o ratzoiala. Brrr, parca-i o scena din Chucky .

Cata imaginatie...

Ar trebui ca mama aia sa fie chiar dezaxata ca sa-i zambeasca calm copilului ei, zicandu-i susurand din varful buzelor, ca urmeaza pedeapsa.
Da' io cred ca ar fi mai bine ca printre zbierete, sa-i zica copilului ca poate sa faca toate prostioarele din lume, numa' sa nu-i puna rabdarea la incercare.

Lasand gluma la o parte, fetita mea este un copil fericit, care in fiecare luni dimineata cand ajunge la gradinita, canta un cantecel despre cat de bine este acasa la ea si ca are tot ce-i trebuie.

Se pune prea mult patos la acest subiect.
Fiecare mama ar vrea sa aiba ea ultimul cuvant, ori atunci cand e vorba despre copii, care nu sunt stiinta exacta, nu se poate. Parintii isi cresc copilul/copiii asa cum cred, atata timp cat copilasul/copilasii nu este/sunt nefericit/nefericiti.

Va citesc, zambind, mai ales pe mamicile de copii mici.

allinta

http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html

Mergi la inceput
Mergi la inceput