Cine e seful ? la gradi, mai ales

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mina spune:

O intrebare nevinovata (JUR!!!): ce inseamna copii educati AP sau parinti AP?

Multumesc anticipat!

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
nu vad cum ar putea fi incurajata unicitatea copilului in sistemul de invatamant, omeneste nu e posibil ca un singur om sa aiba timp unu la unu cu 20-30 de copii in 45 de minute.Sistemul educa o colectivitate, nu o individualitate. In ce mod ar putea fi schimbat sistemul de catre parinti, chiar nu vad. Din punctul meu de vedere e o batalie pierduta din start.

Atata timp cat exista parinti pentru care unicitatea copilului = mofturi si fasoane, da, batalia cu sistemul e pierduta.Pana sa apari tu cu teoria sistemului care tinde sa inabuse unicitatea copilului (teorie corecta), existau doar discutiile cu/despre parintii care inabusa unicitatea .
Parerea mea (fanatica si exagerata, desigur) e ca parintele nu are voie sa creada ca al sau copil nu e unic.Ceea ce sistemul incearca sa anihilieze, parintele trebuie sa puna la loc de 2 ori mai mult (aceasta fiind o batalie castigata impotriva sistemului).
Daca vecinul iti smulge o tufa de trandafiri din curte, tu plantezi doua in locul ala :).
In cazul copilului care are nevoie de mai multa atentie decat colegii lui, nu e o exagerare daca te duci la un reprezentant al sistemului (educatoarea in cazul nostru) si ii spui de ce are nevoie copilul tau.
Daca educatoarei i se spune in mai multe randuri si nu pricepe, mai exista si psihologi in scoli, mai exista si directori cu minti luminate, mai exista si stimuli etc.
Daca nu ceri nimic, convins fiind ca sistemul trebuie lasat sa-si faca datoria de a-ti anihila copilul, nu ti se ofera nimic.
mai, trebuie sa recunoastem dreptul parintelui de a crede ce doreste despre copilul lui. Si adultii au individualitatea lor, fiecare om are conceptiile lui de viata, experienta lui care il determina sa actioneze intr-un anume fel, etc..Sunt sigura ca exista putini parinti rau intentionati pe lume, fiecare incearca cat poate sa ii faca bine copilului.asa cum tie nu ti-ar placea sa-ti impuna altii idei despre cum sa-ti educi copilul, nici altora nu le place. Fiecare parinte considera ca asa cum actioneaza el e mai bine, si daca are indoieli de obicei se informeaza, dar pana la urma decizia finala ii apartineomenirea nu se schimba ca asa zic eu, sau tu, sau altcinevasigur, fiecare putem sa iesim si sa ne propovaduim convingerile, in speranta ca vom convinge cat mai multi, daca se poate, dar alegerea pe care o face altul nu sta in puterea noastra revenind la problema lui ralcat, se pare ca educatoarea e foarte draguta si deschisa, dar totusi copilul nu se adapteaza.Poate nu e pregatit, si atunci raman doua solutii- ori copilul e retras de la gradi si ramane acasa cu mama/o ruda/bona, ori va fi dus in continuare acolo si va trebui vrand-nevrand sa se adapteze. Sau nu.Si va deveni „detestatul clasei” cum zice ralcat, adica uite consecinta comportamentului sau. Conform teoriei AP (din cate am inteles eu din ea citind pe aici)aceasta consecinta naturala ar trebui sa determine schimbarea comportamentului.
mami de Ilinca(26. apr.04), Teodora (26 aug. 07) , Otilia (9 oct. 09 )am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui mina

O intrebare nevinovata (JUR!!!): ce inseamna copii educati AP sau parinti AP?

Multumesc anticipat!

Mina si

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

MIna, uite ultima definitie data AP (a fost data ieri ):

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?whichpage=-1&TOPIC_ID=144944&REPLY_ID=5381347

Citeste si urmatoarele pagini, vei afla mai mult.

Sunt chiar topice dedicate AP, poate ma ajuta Anca_a daca mai intra pe aici :)

Protest
Recunosc ca ma jucam odata cu fetita la nisip si a venit o alta fetita sa se joace cu noi. Avea peste 3 ani, s-a asezat in fund in nisip, moment in care i-am vazut pampersul si toate cele (la copiii mai mari dispar colaceii de pe picioare, pamperul nu prea mai are pe ce sa stea), avea si nisip in pampers, recunosc ca am avut o reactie in stomac, fetita vorbea foarte bine, parea sanatoasa.

Cand de fapt categoria copiilor care mai folosesc pampersul la 3 ani este clar minoritara si pentru parintii lor imi pare rau daca au incercat si nu au reusit iar daca nu au facut nimic mi se pare condamnabil.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mina

O intrebare nevinovata (JUR!!!): ce inseamna copii educati AP sau parinti AP? Multumesc anticipat!Mina si
din:09.09.2004www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
AP attachment parentinge o teorie eductionalamami de Ilinca(26. apr.04), Teodora (26 aug. 07) , Otilia (9 oct. 09 )am blog

Mergi la inceput

Citat:
mai, trebuie sa recunoastem dreptul parintelui de a crede ce doreste despre copilul lui. Si adultii au individualitatea lor, fiecare om are conceptiile lui de viata, experienta lui care il determina sa actioneze intr-un anume fel, etc..Sunt sigura ca exista putini parinti rau intentionati pe lume, fiecare incearca cat poate sa ii faca bine copilului.

asa cum tie nu ti-ar placea sa-ti impuna altii idei despre cum sa-ti educi copilul, nici altora nu le place. Fiecare parinte considera ca asa cum actioneaza el e mai bine, si daca are indoieli de obicei se informeaza, dar pana la urma decizia finala ii apartine

omenirea nu se schimba ca asa zic eu, sau tu, sau altcineva

sigur, fiecare putem sa iesim si sa ne propovaduim convingerile, in speranta ca vom convinge cat mai multi, daca se poate, dar alegerea pe care o face altul nu sta in puterea noastra

revenind la problema lui ralcat, se pare ca educatoarea e foarte draguta si deschisa, dar totusi copilul nu se adapteaza.Poate nu e pregatit, si atunci raman doua solutii- ori copilul e retras de la gradi si ramane acasa cu mama/o ruda/bona, ori va fi dus in continuare acolo si va trebui vrand-nevrand sa se adapteze. Sau nu.Si va deveni „detestatul clasei” cum zice ralcat, adica uite consecinta comportamentului sau. Conform teoriei AP (din cate am inteles eu din ea citind pe aici)aceasta consecinta naturala ar trebui sa determine schimbarea comportamentului.

Irina, desigur ca nu pot lua o decizie in locul altuia, dar consider ca am datoria ca, atunci cand eu consider ca se greseste fata de un copil, sa intervin :).

Si sa stii ca obiceiurile (proaste :) ale parintilor se pot schimba chiar si in urma unei discutii pe forum.
Eu am renuntat la a-mi mai pedepsi copilul in urma discutiilor avute pe forum cu Anca_a si Rrox.

Protest
Recunosc ca ma jucam odata cu fetita la nisip si a venit o alta fetita sa se joace cu noi. Avea peste 3 ani, s-a asezat in fund in nisip, moment in care i-am vazut pampersul si toate cele (la copiii mai mari dispar colaceii de pe picioare, pamperul nu prea mai are pe ce sa stea), avea si nisip in pampers, recunosc ca am avut o reactie in stomac, fetita vorbea foarte bine, parea sanatoasa.

Cand de fapt categoria copiilor care mai folosesc pampersul la 3 ani este clar minoritara si pentru parintii lor imi pare rau daca au incercat si nu au reusit iar daca nu au facut nimic mi se pare condamnabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Problema e ca astia cu AP nu isi tin APul pt. ei, ci se simt datori sa vina in forta pe multe topice si sa il bage tuturor pe gat cu o agresivitate mult peste medie. Ca si aia cu alaptarea dealtfel. Si aia food-nazi. Nu imi plac nici un grup de nazis din astia, ajung sa isi faca un fel de religie din convingeri si parca's gata sa se arunce in aer pt cauza.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
mai, trebuie sa recunoastem dreptul parintelui de a crede ce doreste despre copilul lui. Si adultii au individualitatea lor, fiecare om are conceptiile lui de viata, experienta lui care il determina sa actioneze intr-un anume fel, etc..Sunt sigura ca exista putini parinti rau intentionati pe lume, fiecare incearca cat poate sa ii faca bine copilului.asa cum tie nu ti-ar placea sa-ti impuna altii idei despre cum sa-ti educi copilul, nici altora nu le place. Fiecare parinte considera ca asa cum actioneaza el e mai bine, si daca are indoieli de obicei se informeaza, dar pana la urma decizia finala ii apartineomenirea nu se schimba ca asa zic eu, sau tu, sau altcinevasigur, fiecare putem sa iesim si sa ne propovaduim convingerile, in speranta ca vom convinge cat mai multi, daca se poate, dar alegerea pe care o face altul nu sta in puterea noastrarevenind la problema lui ralcat, se pare ca educatoarea e foarte draguta si deschisa, dar totusi copilul nu se adapteaza.Poate nu e pregatit, si atunci raman doua solutii- ori copilul e retras de la gradi si ramane acasa cu mama/o ruda/bona, ori va fi dus in continuare acolo si va trebui vrand-nevrand sa se adapteze. Sau nu.Si va deveni „detestatul clasei” cum zice ralcat, adica uite consecinta comportamentului sau. Conform teoriei AP (din cate am inteles eu din ea citind pe aici)aceasta consecinta naturala ar trebui sa determine schimbarea comportamentului.
Irina, desigur ca nu pot lua o decizie in locul altuia, dar consider ca am datoria ca, atunci cand eu consider ca se greseste fata de un copil, sa intervin :).
Si sa stii ca obiceiurile (proaste :) ale parintilor se pot schimba chiar si in urma unei discutii pe forum.
Eu am renuntat la a-mi mai pedepsi copilul in urma discutiilor avute pe forum cu Anca_a si Rrox.
problema e ca ceea ce tu, eu sau altcineva consideram obiceiuri proaste in materie de educatie pentru altii sunt obiceiuri bune.„Eu consider” e o chestie cat se poate de subiectiva.obiceiurile se schimba atunci cand omul are indoieli, dar daca el e cnvins ca face bine nu schimbi nimic, oricat iti bati capulmami de Ilinca(26. apr.04), Teodora (26 aug. 07) , Otilia (9 oct. 09 )am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

SItuatia nu este asa simpla. Asta si in sprijinul ideii ca fiecare copil e unic.
Spre exemplificare: copilul meu se simte absolut ok la aceeasi gradinita la care copilul Silviei nu reuseste sa se adapteze. Si, desi vorbind intre noi am vazut ca puiii nostri seamana destul de bine (ma rog, parerea noastra....) totusi sunt probleme de adaptare.

La varsta asta, e importanta si compatibilitatea copilului cu educatoarea. Poate ca, pur si simplu, nu-s compatibili, asa cum se intampla f des ca un copil extraordinar de sociabil in general sa nu se impace, deodata si fara un motiv anume, cu o persoana (care persoana, la randul ei, este ok, prietenoasa, etc etc).
Compatibilitatea intre oameni, despre care se face mare caz in teoriile legate de echipe (fie ele de vanzari, de proiecte sau de ce or fi) este fff importanta, cred eu, si in cazul copiiilor.

Denizel, Irina, multumesc pentru raspuns. Nu prea am timp acum, am aruncat un ochi, m-am lamurit, si promit sa aprofundez. F probabil ca multe dintre conceptele de acolo le-am vazut, auzit, aplicat, (dez)aprobat.

Mina si

Mergi la inceput

Citat:
obiceiurile se schimba atunci cand omul are indoieli, dar daca el e cnvins ca face bine nu schimbi nimic, oricat iti bati capul

Ba nu! Cel putin la mine nu a fost asa.
Eram atat de convinsa ca pedeapsa e o chestie grozava si de mare folos in educatie (nici cea mai mica indoiala, crede-ma), incat le-a luat ceva timp si energie Ancai si Roxanei sa ma convinga.
Pot sa confirme chiar ele .
De fapt, nu aveam cum sa am indoieli, atata timp cat obtineam rezultatul dorit in urma pedepsei, iar relatia cu copilul meu nu era in vreun fel alterata.

Ruxi, e dreptul meu sa vad rigiditate si lipsa a empatiei in afirmatia "daca eu consider ca un loc e potrivit pentru copilul meu, nu vad de ce as schimba acel loc" si dreptul tau sa vezi agresivitate in faptul ca eu spun ce cred despre acea afirmatie.

Daca te-ai saturat de oameni care-si sustin punctul de vedere si nu-si tin convingerile pt. ei, propune modificarea regulamentului:
- fiecare subiect sa nu aiba mai mult de 5 pagini,
- fiecare user sa nu aiba dreptul la mai mult de 2 postari
- din cele doo postari sa lipseasca convingerile userului (sa fie ceva de genul "ma scuzati ca intervin la acest subiect dar, vecina mea spune ca...., chestie pe care, desigur, nu o impartasesc :))))).

Protest

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Denizel poate merge la Romania cu invitatul teacher ului la o party ca aici NU iti vine...Multumeste frumos, poate trimite cadou dar nu vine. Pica si ideea asta. Rezolvarea este la copil.
Nu stiu in Belgia.

Si acum vad ca mi ai raspuns. Atata vreme cat nici un alt copil nu plange nu se sperie nu are probleme acolo doar al meu de ce as gandi ca problema este la teacher?! As fi realista si as face tot ce as putea (mai putin sa mi pierd serviciul) sa mi obisnuiesc copilul la gradi. Si NU nu as cumpara o pe teacher cu party uri nici daca s ar putea!
Copilului poate pana acum nu i s a explicat ca ceilalati sunt ca si el ca nici care nu i mai presus, ca toti vin sa invete, ca toti merg sa asculte ce le mai zice teacher nou. El este frustrat si acum o perioada este greuuuuuu sa priceapa ce i se intampla. Si daca l muta la 3 gradinite degeaba, situatia va fi aceeasi pana el nu intelege care este rolul lui de copil la gradi.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput