Diferenta de varsta intre copii
Raspunsuri - Pagina 4
mgabi spune:
Buna.
Intre copii mei este o diferenta de 5 ani fara o saptamana (baiat de 10 ani si fata de 5 ani). In general se inteleg bine, dar sunt multe momente in care sunt ca soarecele cu pisica: se bat, se cearta, mai ales ca cea mica il deranjeaza la lectii, se cearta pe jucarii-masini). Eu cred ca este bine ca diferenta intre copii sa fie mai mica si asta in cazul in care primul copil este baiat. Bietii sunt ma mamosi, ca si tatii lor si nu prea accepta sa fie dati de o parte. Fetele cred ca accepta altfel un fratiot mai mic (din ce am vazut si eu pe la alte case).
Eu zic ca o diferefnta de 3 ani este suficienta. La mine a durat ceva pana a vrut sa se instaleze bb 2 in burtica, altfel diferenta era ceva mai mica.
sashenka_h spune:
buna lisa
ma bucur sa te regasesc din nou. te stiu de pe alt forum unde eram andreea hetac si eram gravidutze amandoua. eu am nascut pe 30 dec 2008. intre copii mei este o diferenta de 2 ani si 7 luni. sincer acum nu se prea inteleg ptr ca cel mare - iustin spune ca nu se joaca cu cel mic - Sasha ptr ca este prea mic si uite asa. eu zic ca o diferenta mai mica intre ei este mai buna ptr ca vor creste impreuna. Tie iti va fii foarte greu dar si al naibii de frumos si te vei simti atat de mandra. Iustin fiind f rasfatat a acceptat mai greu ca nu mai are toata atentia asupra lui desi il iubeste f mult pe Sasha si sufera cand pateste ceva. Eu zic sa-i dai drumu. Sincer si pe mine ma bate rau gandul sa il fac pe al treilea cat de curand. Imi doresc si eu tare o fetita . Poate o sa fim iar gravidutze impreuna
Mami cu doi ingeri Iustin Nicolae si Sasha Andrei
lisa79 spune:
buna Andreea, bine ai venit pe DC!
hai la noi in odisee la o poveste:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=144957&whichpage=12
ar fi frumos sa fim gravidute impreuna!
Votati-o pe ANA!!!
cami_antonia spune:
fetele
nu ma intelegerti gresit
vreau un al doilea bebe cat mai repede
sunt deja pe lista de aspirante la rugaciune colectiva pt a avea un bebe
pt ca noi ne-am straduit 4 ani sa o avem pe cea mica
doar ca astept sa treaca postul
si apoi
daca ne ajuta Dumnezeu
poate vom fi iar gravi impreuna
mi-ar placea
da tu cand vrei sa fiii gravi
sper ca nu in post
hmmmmmmm
cat despre povestea noastra umanitara
va invit iar pe blogul alinei
sa daruiti cand mai puteti
cate ceva
orice suma e bine venita
www.alinadonescuumanitar.blogspot.com
se poate dona online
sunt importanti si 5 euro
multumim
SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe puetere sa o ingrijeasca
Camelia Costea: DOAMNE AJUTA!
lisa79 spune:
Cami,normal ca nu in post,din ianuarie incepand,oricand e binevenita sarcina,de abia astept sa fiu iar
Votati-o pe ANA!!!
ilse spune:
Uite la mine intre primii este fix 2 ani si intre baieti tot fix 2 ani si jumatate...eu zic ca depinde si de mama.
Fetita mea normal, ca o mamica in miniatura cum sunt ele a fost o dulceata, si cu cel mijlociu si cu cel mic.
In schimb baietii...ui, imi dau batai de cap, si nu din cauza celui mijlociu ci din cauza bebelusului cum zic ei:)) care este groaznic de mamos si efectiv ii bate pe ceilalti daca se apropie de mine sau daca ii dragalesc eu, dar cred ca incepe sa se dea pe brazda si cel mic, caci l-a invatat sor sa sa dea pupici, asa ca nah, s-a mai indulcit si el.
Lisa eu zic ca daca tu esti ok, si vrei nu vad o problema...atata tot sa te astepti sa urmeze pentru fetita the terrible two's si d-astea.
Eu personal daca as fi judecat la rece, cred ca asteptam la o diferenta de 4-5 ani asa...dar am judecat cu inima:))
Nu-mi pare rau, dar evident e mai greu cu diferente mici intre ei.
eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008)
LilianaR spune:
Eu cred ca nu conteaza diferentele, cat modul de relationare aratat de parinti.
Cica ciondanelile si micile rautati reciproce uneori sunt moduri de a atrage atentia, semn ca ceva nu merge, ca cineva simte o concurenta neplacuta, ca incearca sa castige mai mult timp cu parintele...
lisa79 spune:
m-a auzit tata ca vorbeam de al doilea copil si a si inceput:
cum ,pe criza asta??? da cati vrei,draga???...jur ca nu mi creste el...dar m-a scos din sarite
Votati-o pe ANA!!!
Liliana Cocieru spune:
Lisa, si eu zic ca daca tu te simti in stare, o diferenta mai mica, adica in jur de 2 ani, e mai buna. Eu am un baietel de 6 ani si o fetita de 1. Desi cel mare e cumintenia intruchipata si o iubeste f mult pe surioara lui, si ea, la randul ei, e moarta de dragul lui, pt. ei diferenta de varsta e prea mare. Adica, nu au si nu vor avea interese comune decat poate cand vor fi adulti. Stiu cum e, pt. ca si eu am o sora cu 5 ani mai mica. Desi cuminti amandoua, nu ne-am prea ciondanit, nici nu pot spune ca ne-am jucat f mult impreuna, in orice caz nu asa cum se joaca un copil de 4 ani cu unul de 2 sa zic. La noi asa a fost situatia... nu s-a putut mai repede, daca voi puteti, nu mai stati pe ganduri :).
Liliana, mamica de minuni Vladut si Alessia
Mindy spune:
Mie diferenta mica de varsta intre frati nu mi se pare asa relevanta. Dar conteaza f. mult parintii sau mama sa stie sa tina copiii uniti.
Intre surorile mele sunt 2 si 4 ani (eu fiind mezina). Nu pot spune ca ne-am jucat prea mult impreuna. Eu mereu eram cu o vecina sau cu o colega de clasa de varsta mea, surorile mele cu prietenele lor.
Fiecare ne gaseam un partener de joaca in afara casei. In schimb intre noi, ne certam mereu, ne luam una alteia lucrurile, drame. Pe mama mi-o amintesc mereu obosita, stresata si tipand la noi.
Dar am devenit f unite cand am crescut, dupa ce am trecut de adolescenta. Au fost si momente frumoase in copilarie, dar abia la maturitate am inceput sa ne cunoastem una pe alta cu adevarat. De mama nu ne-am apropiat nici una cat ar fi trebuit :(
Avantajul la o diferenta mai mare, de 3-4-5 ani mi se pare intr-un fel benefica, in sensul ca mama are posibilitatea sa petreaca mai mult timp cu fiecare in parte, alaptat mai mult etc.