Virusul H1N1 (2)
Raspunsuri - Pagina 21
mariucasara spune:
Din ciclul eu intreb eu raspund... am intrebat si eu ieri ceva dar nu a raspuns nimeni si intre timp am aflat raspunsul. Postez in cazul in care mai e cineva interesat. Am sunat la Medlife si se face screening pentru depistarea gripei AH1N1. Costa 100 de lei si este un exudat faringian sau nazal la alegere. Se face cu programare prealabila si depisteaza virusul din momentul contactarii indiferent daca au aparut sau nu simptome si dupa vindecare.
Mamica Sarei Maria (22.11.2006) si 37+ Sebastian Petru
AMR 3 saptamani oficial...Neoficial vreo 9 zile...
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui paulina85 In Romania sunt 6000 de cazuri de gripa porcina. Imi aduc aminte ca asta toamna se vorbea la tv despre cazuri insanatosite. |
Nu sunt 6000 de cazuri! Acum sunt doar cateva sute. Cifra 6000 se refera la numarul total al imbolnavirilor de la aparitia primului caz acum cateva luni.
Orice om, odata infectat, poarta virusul o perioada de timp, la inceput in forma incubata, apoi cateva zile este contagios, cand numarul virusilor creste aproape exponential. In aceasta a doua faza se declanseaza toate mecanismele de aparare, de la febra pana la explozia de leucocite. Batalia se termina in general cu victoria sistemului imunitar, omul ramanand imunizat, insa la un procent mic de organisme slabite batalia este fatala pentru ca cedeaza o parte a corpului: inima, rinichiul, etc.
Din cei 6000 de romani care au contactat pana acum virusul, peste 5000 s-au insanatosit intre timp si sunt deja imuni. Ei nu mai trebuie sa se vaccineze!
Teodora D. spune:
citat din mesajul lui mariucasara Din ciclul eu intreb eu raspund... am intrebat si eu ieri ceva dar nu a raspuns nimeni si intre timp am aflat raspunsul. Postez in cazul in care mai e cineva interesat. Am sunat la Medlife si se face screening pentru depistarea gripei AH1N1. Costa 100 de lei si este un exudat faringian sau nazal la alegere. Se face cu programare prealabila si depisteaza virusul din momentul contactarii indiferent daca au aparut sau nu simptome si dupa vindecare. Mamica Sarei Maria (22.11.2006) si 37+ Sebastian Petru AMR 3 saptamani oficial...Neoficial vreo 9 zile... |
Mariuca, credeai ca poate noi lucram la Medlife? De ce in loc sa dai un telefon si sa afli un raspuns specializat intrebi pe forum si te mai si iriti ca nu apare cineva sa-ti spuna poate o tampenie?
mariucasara spune:
Teodora D. intrebarea mea era de fapt daca prin testare se evidentiaza anticorpii in cazul in care am avut boala dar nu m-a testat nimeni in faza acuta (cu simptome). Nu are nicio legatura cu Medlife sau alt centru de testare. Am postat informatia cat mai complet pentru cei interesati. Pentru mine testarea e mai importanta in clipa asta decat vaccinarea deoarece am un copil mic (sub 6 ani)si sunt si gravida deci vaccinarea nu e o optiune pentru noi deocamdata. In ultimele 3 luni am avut 5 viroze toate cu simptomele gripei AH1N1 dar nefiind testata nici eu nici copilul nu stiu daca au fost viroze obisnuite sau una din ele a fost gripa.
Am intrebat pe forum pentru ca ma gandeam ca or mai fi fost si altii care vor sa vada daca nu cumva au avut deja boala.
Mamica Sarei Maria (22.11.2006) si 37+ Sebastian Petru
AMR 3 saptamani oficial...Neoficial vreo 9 zile...
Deus spune:
aici este prospectul pentru CANTGRIP (jos pe pagina)
http://jurnal.medicalnews.ro/tag/cantigrip/
aici sunt informatii despre TIOMERSAL unul din cmponentele vaccinului
http://en.wikipedia.org/wiki/Thiomersal
aici despre alt compus al vaccinului aldehida formica
http://www.bioterapi.ro/dictionar/index_substante/index_substanteFormaldehida.html
probabil ca ai mai multe sanse sa te loveasca fulgerul decat sa faci vreo reactie la vaccin, sper sa fie asa fiindca sunt multi oameni care se vaccineaza. Eu le doresc la toti sanatate !
Eu una nu ma vaccinez, ascult de teoria : daca un produs contine mai mult de cinci ingrediente este belea:-)
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
putere...pentru cine crede ca nu mai poate!
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
ruxandra_sb spune:
Parlamentari din Consiliul Europei: Pandemia A/H1N1, un fals în favoarea firmelor farmaceutice
Parlamentari din Consiliul Europei solicita crearea unei comisii de ancheta, pentru a evalua "amenintarea unor false pandemii pentru sanatate", un subiect despre care ei urmeaza sa dezbata la sfarsitul lunii ianuarie la Strasbourg, a declarat, joi, unul dintre ei, Wolfgang Wodarg.
Wodarg este un epidemiologist foarte critic la adresa tratamentului impotriva virusului A/H1N1, care, potrivit lui, a fost calificat în mod fals drept pandemie, "sub presiunea laboratoarelor".
(...)
Va fi vorba de asemenea despre a afla cum si pe ce baze stiintifice Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a decretat ca este vorba despre o pandemie, "cu scopul prevenirii altor alerte false".
Adunarea parlamentara (APCE), reunita in sesiune în perioada 25-29 ianuarie, urmeaza sa includa tema pandemiei in programul sesiunii sale.
Comisia sa "Social si sanatate" a mai invitat în aceeasi saptamana Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si laboratoare farmaceutice la o dezbatere cu usile închise, a precizat el.
Wodarg pretinde ca firmele farmaceutice "au influentat oamenii de stiinta si autoritatile de sanatate publica, pentru ca acestia sa alerteze Guvernele în legatura cu o pandemie".
Intr-un text cosemnat de parlamentari din zece tari, el afirma ca laboratoarele "au incitat la risipirea de resurse destinate ingrijirilor medicale, in favoarea strategiilor de vaccinare ineficiente".
"Ele expun inutil milioane de persoane sanatoase riscului de efecte secundare necunoscute ale unor vaccinuri care nu au fost testate suficient", adauga el.
Aceasta acuzatie impotriva laboratoarelor, care nu ii angajeaza in acest stadiu decat pe semnatari, ar urma sa fie supusa la sfarsitul dezbaterii unui vot al APCE.
www.mediafax.ro/externe/parlamentari-din-consiliul-europei-pandemia-a-h1n1-un-fals-in-favoarea-firmelor-farmaceutice-5284791/" target="_blank">stire
www.wodarg.de/" target="_blank">dr. Wolfgang Wodard
sirimie spune:
Am citit pe hotnews ca exista un test care se poate face, daca e sau nu virus AH1N1
Cum sa ne testam pentru gripa noua fara a merge la spital
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog
alexmom spune:
citat din mesajul lui lili Fetelor, stiti vreun caz in care s-a facut vaccinul antigripal obisnuit si totusi au contactat virusul nou? Incerc sa vad daca vaccinul obisnuit ofera ceva protectie - fie in sensul de simptome atenuate ( forma usoara) fie situatia in care au facut vaccinul antigripal dar virusul nou l-au luat totusi... Lili |
Eu stiu aici cazul unei tipe care a fost obligata sa se vaccineze de AH1N1 (ea nu dorea sa si-l faca) ptr. ca lucra infirmiera in spital si s-a imbolnavit de gripa la doua saptamani dupa ce a facut vaccinul. Gripa a fost destul de nasoala, desi a dus-o pe picioare. Nu stiu sa-ti spun daca era vorba despre virusul nou sau cel vechi. In orice caz ea era foarte suparata si punea la indoiala utilitatea vaccinului.
geliza spune:
referitor la persoanele care intra in contact cu puratatorii virusului AH1N1 vreau sa va spun ca eu probabil ca am luat de la mama in 25 dec...primele manifestari au aparut in 28 dec...cand eram in austria cu sotul si copiii intr-un apart si alti prieteni cu un copil....in afara noptilor, tot timpul am fost impreuna...am mancat impreuna...am baut poate din aceiasi sticla(eu prefer apa doar din sticla), am mers in masina toti 7 cateva zile la rand....apoi noi 4 in masina la intoarcere 2 zile...plus ca fetita cea mica a dormit cu noi in pat la arad........si NIMENI nu are/avut niciun simptom.....