Virusul H1N1 (2)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexmom spune:

Citat:
citat din mesajul lui geliza

lili, in canada prima campanie de vaccinari a fost la copiii pana-n 5 ani....si acolo sunt cozi la vaccin ca la noi acum

Cozi in Canada au fost in prima etapa a campaniei de vaccinare (copiii sub 5 ani si categoriile de risc) si putin in a doua, cand s-au vaccinat restul. Acum nu se mai inghesuie nimeni. Centrele speciale de vaccinare in masa au fost inchise inca dinainte de Craciun datorita interesului foarte scazut ptr. vaccin, cei ce doresc in continuare sa si-l faca se duc la clinicile de cartier.
Per ansamblu in Canada s-a vaccinat doar o treime din populatie.
Ce mi se pare ciudat e ca nu am mai auzit sa fi murit nimeni recent de gripa - ori media a luat pauza de propaganda (Glaxo si-a atins obiectivul), ori or fi congelat virusii din cauza gerului canadian si nu mai pot circula in voie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Sa fie asta Obama sau e sacrificata vreo sosie de-a lui?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Si in sfarsit mult asteptata cireasa de pe tort:
vaccinul poarta pecetea diavolului: 666

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Kay, chiar nu stiu cine te-a suparat, sper ca nu eu pt ca nici nu am avut vreun dram de intentie sa te iau la misto (?!?!). Crede-ma ca stiu in ce stare esti (desi nu stiu care ti-e legatura de rudenie cu Tony). Si noi am acuzat doctorii, am tot zis ca din cauza procedurii x sau a medicamentului y i s-a tras, si tatal meu a avut o perioada ceva mai buna inainte de deces, cand s-a trezit din coma, ne-a recunoscut, ne cerea prajituri, lamaie si o bombanea pe asistenta ca nu-l lasa sa fumeze . Noi luam astea drept semne de insanatosire insa din pacate nu mereu asta inseamna.... Ai sa vezi ca pe masura ce timpul se va scurge si veti accepta ideea despartirii o sa gandesti mai la rece, dar chiar nimeni de aici nu ti-a luat sufletul in batjocura....
Alexmom la noi spun ca la "rece" circula mai bine, ii place frigul si ca din contra, cand o veni caldura mai scapam de el.
Capcaunule nu stiu unde le gasesti dar esti mortal, trebuia sa ne gandim de fapt ca ni se trage cumva din 666. Acum ce sa zic, daca sunt vaccinata sunt omul diavolului? Buhuhuuuuuu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Si totusi...

Cu toata aceasta isterie, care este oarecum motivata, nu pot sa nu ma intreb:

De ce se investeste atat de mult ii vaccinare, dar nu si in testare/tratament pt acest virus?
Am avut simptome de gripa atat eu, cat si copilul, sotul - am fost la medic, ba eu fiind insarcinata am fost si la spital. Nimeni nu ne-a recomandat o analiza concreta pt depistarea unei eventuale infectii cu AH1N1. Am fost trimisi acasa, cu antifebrile si siropuri de tuse (copilul a primit chiar si antibiotic - fara exudat prealabil, bineinteles, dar nu i l-am dat).

In caz de pandemie, nu ar fi normal, ca, pe langa centrele de vaccinare, sa existe si centre de testare urgenta (si gratuita!), ca omul sa poata beneficia de tratament corespunzator de la inceput?

Iar in cazul gripei sezoniere - unde exista si acolo risc de complicatii grave - de esti pur si simplu trimis acasa cu leacuri babesti si de ce nu se prescriu antivirale?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geliza spune:

Citat:
citat din mesajul lui witeflower

Si totusi...

Cu toata aceasta isterie, care este oarecum motivata, nu pot sa nu ma intreb:

Nimeni nu ne-a recomandat o analiza concreta pt depistarea unei eventuale infectii cu AH1N1.

pentru ca depistarea gratuita o face instit matei bals, care in isteria generala nationala creata, nu mai face fata prelucrarii probelor si prelucreaza doar la persoanele cu risc crescut....desi si sarcina e un risc...acum....conf spuselor lor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili spune:

Fetelor,
Azi am primit acelasi raspuns de la 3 medici: daca am boala autoimuna
(tiroidita Hashimoto in cazul meu) vaccinarea se face cu anumite rezerve, deci toti trei au avut reticente, deoarece nimeni nu poate stii cu precizie cum vor actiona anticorpii mei (antiTPO)si au spus ca este posibil sa se activeste puternic.
Acum chiar ca sunt debusolata: fac sau nu vaccinul????Of.....Abia am reusit sa stabilizez cu medicatie , valoarea TSH si a antiTPO.....
Apropo de teorii... am vazut fisa de fetei insarcinate care a decedat saptamana trecuta... Pe ea scrie ca , cauza mortii este "septicemia" nu gripa noua...desi familiei asa i s-a spus...ca a murit datorita complicatiei gripei noi...Ce tampenie...
Multa sanatate!

Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Bine, eliza, dar institutul Matei Bals e in Bucuresti, iar aici e vorba de o intreaga tara. Doar n-o sa mearga tot omul din toata tara la Bucuresti, decum prezinta simptome de gripa.

In plus - eu, care am vizitat Bucurestiul doar ocazional - imi dau si eu cu parerea, ca omul: Nu e prea putin - chiar si strict pentru Bucuresti- un singur centru de testare??? Normal ca nu mai fac bietii oameni fata solicitarilor...

De ce nu se face aceasta analiza la orice spital/policlinica de stat sau privata din tara? Si de ce nu se promoveaza testarea ? (care, repet, ar trebui sa fie gratuita pt toata lumea - devreme ce e pandemie,nu?) Depistarea cazurilor de infectie nu face si ea parte din prevenirea raspandirii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geliza spune:

Citat:
citat din mesajul lui witeflower

Bine, eliza, dar institutul Matei Bals e in Bucuresti, iar aici e vorba de o intreaga tara. Doar n-o sa mearga tot omul din toata tara la Bucuresti, decum prezinta simptome de gripa.

tocmai asta e....toata tara prelucreaza numai la bucuresti....mie mi-a recoltat exudat la ploiesti si l-au trimis la buc, care au confirmat in 36 ore...

lili, ai un PM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili spune:

Si mie mi se pare ciudat ca nu se pune accentul pe testarea inca de la primul simptom.Tu te duci cu tuse,febra si stare proasta iar ei iti dau paracetamol si te trimit acasa ...." sa revii daca se inrautateste situatia".
Este ciudat ca nu se ia absolut nici o masura in scoli si gradinite.Daca exista un caz,se izoleaza clasa ( ciudat, copilul a stat si pe hol cu alti copii) daca sunt mai mult de 7 cazuri in scoala este carantina.
Tot ciudat este faptul ca in aceeasi familie 1 persoana se imbolnaveste si restul nu , desi au stat impreuna.
Cred ca virusul probabil ataca doar anumite persoane , cu un anumit istoric (nu se stie exact care.....?!).
Dar ma rog.. asta la nivel de novice....Medicii ar trebui sa stie mai bine...

Pana una alta eu habar n-am ce sa fac.....il fac.. nu-l fac....

Multa sanatate!
Lili

Mergi la inceput