FSH mare
Raspunsuri - Pagina 8
housepocket480 spune:
Buna fetelor
va tot citesc de ceva timp si vreau sa va intreb unde pot face analiza de AMH si cat costa. Am vazut undeva ca, desi FSH este in limite, sub 10, raportul FSH/LH daca este >2 inseamna insuficienta ovariana. NIci un endocrinolog sau ginecolog nu mi-a spus despre acest raport. Se uita decat la incadrarea in limite saparat a FSH si LH. Multumesc
Mama lui Matei Alexandru
bytzi spune:
gabi,daca tu ai ovulatie pe CM natural,nu te-ai gindit la fiv pe CM matural? asta e varianta care mi-a propus-o dr meu pt mine
eu mai incerc o stimulare in ianuarie si ultima de altfel cu o doza mai mare caci asta nu am incercat-o,desi dr nu este de acord ...acum sper sa scap de chistul cu care m-am pricopsit de 30mm
eu am facut doar cu doze mici caci dr mi-a zis ca raspunsul va fi acelasi ,dozele mici mi s-au propus pt a avea acel ovocit de calitate si un endometru frumos ,caci in ultima vreme stateam f prost la capitolul asta![]()
apropo si eu am inceput sa-mi 'culeg' actele necesare pt dosarul de adoptie ,pina de sarbatori sper sa reusesc sa-l depun
la donatoare nici eu nu m-am gindit ,mai ales ca noi facem cu donator(sotul avind azoo) mai bine adoptam si poate cind ma voi linisti si organismul se va mai reface dupa cite am facut in ultimii ani ,poate voi mai incerca ceva daca voi avea foliculi
nici acum nu-mi vine a crede ca nu am reusit sa rezolv nimic in astia 4 ani de cind tot fac proceduri si investigatii,asta e ,totul e scris de sus
_
endometrioza, FSH 20
6 IA, nereusite
FIV intrerupt din lipsa de foliculi
vind o fiola de 300ui puregon(400ron)
(exp 02.2011,pastrata la frigider +inca 6 ace)
gaba-rema spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui misa_21 Am inteles cum sta treaba.Si eu ma gindisem la un moment dat la adoptie,dar si acolo tre sa treci prin multe si am ales sa mai incerc.Initial renuntasem la propria stimulare definitiv,am fost in iul la Viena ,am pus la punct dosarul pt donatoare,dar in nov mi-a picatcu troncdr. D de la Biogenesys si am zis ca mai incerc o data cu propriile forte.Am avut 3 fol,dar am oprit din motive f obiective.Acum mai incerc o data in ian si daca nu iese ramin sa astept sa imi vina rindul la donatoare. Iti doresc sa gasesti copilasul adoptabil cit mai repede si sa fiti fericiti! ![]() |
Draga Misa, multumesc din suflet.
Īti urez din suflet sa reusesti, daca se poate cu propriul material genetic, iar daca nu - cu donatoare!
Nu stiu ce varsta ai, dar e adevarat ca pt. adoptie nu mai e presiunea timpului asa de mare... sigur, nici de adoptie nu e bine sa te apuci la 50 de ani, dar totusi nu mai trebuie sa ma obsedeze ideea ca fiecare ciclu īmi scade rezerva din ovare.
As vrea sa nu ma mai gāndesc la afurisita de rezerva epuizata
, m-am saturat realmente...Apropo de embrioni si de adoptie: īnteleg ca prin alte parti exista banci de embrioni congelati... pentru multe cupluri sau femei singure, ar fi o solutie "embrioadoptia". La noi nu cred sa existe asta... n-am auzit pāna acum...
misa_21 spune:
| citat din mesajul lui housepocket480 Buna fetelor va tot citesc de ceva timp si vreau sa va intreb unde pot face analiza de AMH si cat costa. Am vazut undeva ca, desi FSH este in limite, sub 10, raportul FSH/LH daca este >2 inseamna insuficienta ovariana. NIci un endocrinolog sau ginecolog nu mi-a spus despre acest raport. Se uita decat la incadrarea in limite saparat a FSH si LH. Multumesc Mama lui Matei Alexandru |
AMH se face la Synevo si costa 210.Se mai face si la Bios pe str. Roma,da acolo nu stiu cit e.
Bytzi,how do you do?
bytzi spune:
gabi,la noi nu exista legislatie pt adoptia de embrioni sau ovocite
mie dr meu mi-a zis ca ei au in banca embrioni donati ,de la cuplurile care au reusit cu gemeni sau tripleti
si nu mai au nevoie de embrionii ramasi ,doar ca nu exista legislatie in RO si nu pot face nimik,au zis ca poate cu timpul se va legaliza si in Ro si atunci vam avea sanse sa facem si aici ![]()
ma gindeam sa merg in Spania pt adoptia de embrioni ,dar e prea scump 10.000e
_
endometrioza, FSH 20
6 IA, nereusite
bytzi spune:
misa si io p'aci![]()
_
endometrioza, FSH 20
6 IA, nereusite
gaba-rema spune:
| citat din mesajul lui bytzi gabi,la noi nu exista legislatie pt adoptia de embrioni sau ovocite mie dr meu mi-a zis ca ei au in banca embrioni donati ,de la cuplurile care au reusit cu gemeni sau tripleti ma gindeam sa merg in Spania pt adoptia de embrioni ,dar e prea scump 10.000e _ endometrioza, FSH 20 6 IA, nereusite FIV intrerupt din lipsa de foliculi vind o fiola de 300ui puregon(400ron) (exp 02.2011,pastrata la frigider +inca 6 ace) |
...parca ma doare sufletul pt. embrionii care stau acolo congelati... pāna li se da "discard" :( īn conditiile īn care atātea femei viseaza la BB si n-au de unde sa mai stoarca material genetic
...Ce-o fo asa greu sa se legifereze pb., ca embrionii "de rezerva" sa poata fi preluati de cei care nu sunt asa "bogati"?
misa_21 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui gabi3604
Draga Misa, multumesc din suflet. Īti urez din suflet sa reusesti, daca se poate cu propriul material genetic, iar daca nu - cu donatoare! Nu stiu ce varsta ai, dar e adevarat ca pt. adoptie nu mai e presiunea timpului asa de mare... sigur, nici de adoptie nu e bine sa te apuci la 50 de ani, dar totusi nu mai trebuie sa ma obsedeze ideea ca fiecare ciclu īmi scade rezerva din ovare. As vrea sa nu ma mai gāndesc la afurisita de rezerva epuizata , m-am saturat realmente...Apropo de embrioni si de adoptie: īnteleg ca prin alte parti exista banci de embrioni congelati... pentru multe cupluri sau femei singure, ar fi o solutie "embrioadoptia". La noi nu cred sa existe asta... n-am auzit pāna acum... |
Am 45 de o saptamina
.Am auzit de embrioadoptie,da in Rom sigur nu se practica...cel putin legal...si afara habar n-am cum sta treaba.Insa e veridica treaba,atita vreme cit si pe forum sunt reusite cu gemeni,dar si cu congelati ramasi la clinica.Oare fetele cu gemeni mai folosesc acei embrioni?Nu pot raspunde singura la aceasta intrebare atita vreme cit nu sunt in pielea lor.
Sa stii ca pt donate nu se sta mai mult de o sapt la Bratislava+vizita initiala la Viena.Costa 6000.Ce in Rom cu doza mare de stimulare crezi ca e mai ieftin?cu 1000 max.,da excursia face toti banii.
Bytzi,am uitat sa ma iau de tine.Te faci ca nu ma vezi,ai?
gaba-rema spune:
| citat din mesajul lui bytzi gabi,daca tu ai ovulatie pe CM natural,nu te-ai gindit la fiv pe CM matural? asta e varianta care mi-a propus-o dr meu pt mine eu mai incerc o stimulare in ianuarie si ultima de altfel cu o doza mai mare caci asta nu am incercat-o,desi dr nu este de acord ...acum sper sa scap de chistul cu care m-am pricopsit de 30mm eu am facut doar cu doze mici caci dr mi-a zis ca raspunsul va fi acelasi ,dozele mici mi s-au propus pt a avea acel ovocit de calitate si un endometru frumos ,caci in ultima vreme stateam f prost la capitolul asta apropo si eu am inceput sa-mi 'culeg' actele necesare pt dosarul de adoptie ,pina de sarbatori sper sa reusesc sa-l depun la donatoare nici eu nu m-am gindit ,mai ales ca noi facem cu donator(sotul avind azoo) mai bine adoptam si poate cind ma voi linisti si organismul se va mai reface dupa cite am facut in ultimii ani ,poate voi mai incerca ceva daca voi avea foliculi nici acum nu-mi vine a crede ca nu am reusit sa rezolv nimic in astia 4 ani de cind tot fac proceduri si investigatii,asta e ,totul e scris de sus _ endometrioza, FSH 20 6 IA, nereusite FIV intrerupt din lipsa de foliculi vind o fiola de 300ui puregon(400ron) (exp 02.2011,pastrata la frigider +inca 6 ace) |
Nu mai fac FIV pe CM, ca daca bag iarasi un biet embrionas micut si singurel, n-am mari sperante ca se lipeste... sansele mi se par foarte mititele...
ma uit ca sunt atātea fete tinere care au ovocite frumoase si multe, li se transfera 3-4 blastocisti ca la carte, sperma e beton, toate conditiile sunt īndempinite ca la manual... si tot nu se lipesc de atātea si-atātea ori
... asa ca eu, daca ma apuc sa lansez o biata pluta pe lacul Baikal, sa ma astept sa iasa la liman? doar prin miracol... dar miracolele astea sunt cam rare ...daca aveam 33 de ani, ma bagam si io la CM natural, nenatural, cu donator, cu extraterestri, orice...