FSH mare
Raspunsuri - Pagina 6
gaba-rema spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cristm ciao fetele. vroiam si eu sa va intreb ceva..credeti ca exista vreun naturist sau ceva tratament care sa refaca rezerva ovariana, sau e imposibil acest lucru. Eu am tot citit fete care au luat brinca ursului si carora le-a venit menstruatia dupa 5 ani de pauza. Nu stiu ce sa cred..as incerca si eu ceva...numai sa-mi vina...si sa mai ovuez din cand in cand. Voi care luati royal jelly, asta ajuta la scaderea fsh-ului, dar imbunatateste si rezerva? chestia asta cu ovocitele donate este f. f. delicata...nu stiu ce credeti voi despre asta...eu sunt insa f. sceptica..as opta pentru anonimi...dar nu exista nicaieri... |
Nu exista tratament, naturist sau medical, care sa refaca rezerva ovariana, nici sa īmbunatateasca () calitatea ovocitelor ramase
. Nu īncercati sa īmbogatiti chinezi ingeniosi :)Scaderea FSH-ului s-a dovedit a nu avea aproape nici o influenta asupra rezultatului stimularii... unii dr. tot mai merg pe ideea de a face FIV pe un ciclu care se nimereste cu FSH mai scazut, dar e o chestie empirica, aproape o superstitie as zice... Sigur, laptisorul de matca e foarte bun pt. sanatate īn general, dar nu īti va creste nici rezerva ovariana, nici calitatea outzelor. Asta este...
Cu ovocite proprii, noi cele care au FSH peste 15 nu prea avem sanse, indiferent de protocolul de stimulare adoptat.
(unii zic sanse <1%, altii īntre 1-5%).
Eu ovulez īn fiecare luna... ba chiar dupa ce am avut avortul spontan īn iulie, am facut eco Z21 īn august si aveam 2 corpuri galbene!... Adica am avut 2 ovocite īn mod natural, fara urma de stimulare!... Dar atunci eram cu prezervativ, ca cica era prea aproape de avort si riscam o eventuala "placenta previa"

Ovulatia poate fi reinstaurata sau nu... īn functie de cauza anovulatiei. Daca e un dezechilibru hormonal si se prescrie tratam. adecvat, se rezolva.
Daca īnsa se instaureaza menopauza si de acolo lipsa menstrei si a ovulatiei, nu prea vad ce se mai poate face...
PS: o fi delicata chestiunea cu ovocite donate, dar alta solutie nu exista. De fapt, exista īnca o solutie: adoptia.
misa_21 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui gabi3604
La mine a fost fara inhibare (protocol scurt) - ce dreaq era sa mai inhibe la mine?... Mi s-a dat sa fac 4 Gonal-f de 75 IU pe zi din Z2-Z12 (Z12 = ziua īn care am facut si Pregnylul, 5000 IUx2), iar ultimele 3 zile īnainte de Pregnyl a adaugat si Menopur (x2) si Cetrotide. Alte probleme nu am... as fi candidata f.buna la ovocite de donatoare... dar de unde sa iau .Renunt, ca am aproape 42 de ani... |
Gabi,da pe la clinicile din afara ai cautat?Eu sunt pe o lista de asteptare la Bratislava si am chiar 45 pe muchie.Eu nu am fsh mare,da tot nu raspund la stimulari,decit asa in vise si cind raspund cit de cit se intimpla cite o nenorocire si tre sa opresc.
Imi fac un AMH acusi si in functiedeala vaddaca ma mai bag in seama sau ma laspe mina donatoarei.

Bytzi,ti-era dor de mine?
bytzi spune:
gabi,dar de DHEA ce zici???vad ca unii dr tot mai recomanda...
si am auzit si de rezultate bune la stimulare dupa ce s-a administrat un timp DHEA ...
misa,da,imi era dor,nu ne vazusem de mult![]()
_
endometrioza, FSH 20
6 IA, nereusite
FIV intrerupt din lipsa de foliculi
vind o fiola de 300ui puregon(400ron)
(exp 02.2011,pastrata la frigider +inca 6 ace)
gaba-rema spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui misa_21
Gabi,da pe la clinicile din afara ai cautat?Eu sunt pe o lista de asteptare la Bratislava si am chiar 45 pe muchie.Eu nu am fsh mare,da tot nu raspund la stimulari,decit asa in vise si cind raspund cit de cit se intimpla cite o nenorocire si tre sa opresc. Imi fac un AMH acusi si in functiedeala vaddaca ma mai bag in seama sau ma laspe mina donatoarei. ![]() Bytzi,ti-era dor de mine? ![]() |
Daca am ramas fara ovocite, crezi ca alegerea clinicii ma iare vreo relevanta
Tu, daca ai FSH mic poate mai merita sa īncerci o ovovitele personale(desi īnteleg ca ai īncercat si esti poor responder, din cauza vārstei).
Dar chiar sa fac FIV stiind ca am sanse sub 1%... chiar nu mi se pare o optiune.
Insist pe faptul ca la alde mine si alte "FSH-iste mari" problema e īn noi, nu īn clinica la care apelam...
gaba-rema spune:
| citat din mesajul lui bytzi gabi,dar de DHEA ce zici???vad ca unii dr tot mai recomanda... si am auzit si de rezultate bune la stimulare dupa ce s-a administrat un timp DHEA ... misa,da,imi era dor,nu ne vazusem de mult _ endometrioza, FSH 20 6 IA, nereusite FIV intrerupt din lipsa de foliculi vind o fiola de 300ui puregon(400ron) (exp 02.2011,pastrata la frigider +inca 6 ace) |
nu prea stiu de DHEA...
raspunzi mai bine la stimulari dupe ce iei DHEA? sau cum functioneaza treaba asta?
ca de fapt asta e obiectivul, sa raspunzi cāt de cāt decent la stimulari
.tu ai luat cumva DHEA?
eu mi-am masurat DHEA si am valori foarte bune... nu stiu ce sa zic... daca ar fi sa iau... eu stiu ca DHEA īnseamna dehidro-epi-andro-testosteron.
Poate ma trezesc cu mustatza peste o luan sau doua
bytzi spune:
gabi,eu nu am luat DHEA ,inca mai meditez
eu as vrea sa mai incerc o stimulare in ianuarie si nu stiu daca intr-un timp atit de scurt voi avea rezultate,am citit ca se iau cam cu 3-4 luni inainte de stimulare pt a avea rez bune
Dar ,am auzit fete care au luat(cu FSH mare si poor responder) si au avut rezultate bune la stimulare dupa el.
_
endometrioza, FSH 20
6 IA, nereusite
catalina2307 spune:
Bytzule - chiar zilele trecute l-am intrebat pe medicul meu despre Dhea (la rugamintea unei forumiste dragi mie
).
O recomanda din tot sufletul cel putin 3 luni. Nu te astepta la rezultate magice . El spune ca daca de obicei ai 0-1 ovocite dupa terapia cu Dhea se ajunge la 2-4 ovocite.
Catalina
www.alinadonescuumanitar.blogspot.com/" target="_blank">salvati o viata alina donescu
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=144170
gaba-rema spune:
| citat din mesajul lui catalina2307 Bytzule - chiar zilele trecute l-am intrebat pe medicul meu despre Dhea (la rugamintea unei forumiste dragi mie O recomanda din tot sufletul cel putin 3 luni. Nu te astepta la rezultate magice . El spune ca daca de obicei ai 0-1 ovocite dupa terapia cu Dhea se ajunge la 2-4 ovocite. Catalina www.alinadonescuumanitar.blogspot.com/" target="_blank">salvati o viata alina donescu http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=144170 |
aha...
dar daca eu nu mai fac FIV, luānd DHEA m-ar ajuta sa am acel unic ovocit mai bun, mai cu sanse de fertilizare?...
catalina2307 spune:
gabi - posibil sa te ajute, incearca, este supliment alimentar.
Catalina
www.alinadonescuumanitar.blogspot.com/" target="_blank">salvati o viata alina donescu
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=144170
bytzi spune:
cata,multumesc 
oare se poate lua si pe timpul stimularii?sa incep din dec si pina la stimulare ,ar fi cam o luna jum ,nu stiu daca ma va va ajuta ca e cam scurta perioada ,dar as vrea sa incerc...
de gramaj ti-a zis ceva?am auzit fete care iau 75 mg/zi in 3 doze
dar am auzit si care iau 100mg/zi
in RO pe net am vazut ca sint doar de 100mg
_
endometrioza, FSH 20
6 IA, nereusite