FSH mare
Raspunsuri - Pagina 5
bytzi spune:
cristm,te stiu de la alt subiect![]()
parerea mea cum am mai scris si acolo,daca la tine fsh este oscilant ,nu poti sa-ti monitorizezi FSH in z2 si cind e in limite sa incepi o stimulare?si asa pt cele cu fsh mare nu se da inhibare, se face protocolul scurt din z2 si inhibare cu antagonisti spre final
asa mi-a zis si mie dr intr-un timp,sa monitorizam fsh si cind e mai mic incepem stimularea
in RO trebuie sa-ti cauti tu donatoarea....
_
endometrioza, FSH 20
6 IA, nereusite
FIV intrerupt din lipsa de foliculi
vind o fiola de 300ui puregon(400ron)
(exp 02.2011,pastrata la frigider +inca 6 ace)
klaude76 spune:
cristm
CRISTM, eu am avut cam aceleasi valori ca tine, AMH<0,5, FSH peste 30. Am gasit acum o doctorita care ma va pune pe un tratament cu Yasmine si LIV 52 pana in ianuarie, apoi voi face stimulare cu injectii (inca nu am aflat daca va fi cu Gonal, Pregnyl sau Puregon). Alti medici la care am fost mi-au spus si mie ca nu am alta sansa decat cu donatoare, dar imi place sa cred ca nu voi ajunge acolo. Asa ca inca sper
.
Succes si sa auzim vesti bune si de la tine!
gaba-rema spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui klaude76
Gabi, merci pentru incurajari !! Despre valorile FSH-ului meu e mult de vorbit: in august 2009 este 56 (referinta 3,5-12,5), in octombrie 2009 era 27 (referinta 4-13), iar ca valori mai vechi am avut 4,61 in aprilie 2008 (referinta 4-13). Am rezultatele la Inhibina B : la Bios Diagnostic in august 2009 era 6 (referinta 7-240), iar la Unisyn in octombrie 2009 era 24,5 (adik functie ovariana redusa .Am facut, cum spuneam si AMH-ul, tot la ambele laboratoare. La Bios am avut in august 2009 valoare 1,8 (referinta 2-6,8), iar la Unisyn am avut in octombrie 2009 valoare 0,07 . Mentionez ca aceste analize sunt de Z3. Nu stiu de ce sunt valori totusi atat diferite !? Crezi ca valorile Inhibinei B sau ale AMH-ului pot fi influentate de stress, emotii etc etc. ?? Catre cine sa ma indrept? Dr. Cocei spunea ca nu pot sa ma gandesc la FIV cu aceste valori! Te pup si astept raspunsurile voastre. Merci si numai bine! klaude76 |
Cocei are dreptate, dupa parerea mea... cu FSH peste 20 ((si chiar intre 15 si 20) sansele de a avea o sarcina care sa ajunga apoi la termen sunt sub 1%. Valoarea de cut-off la orice laborator din vest e undeva intre 12 si 15.
AMH a fost probabil facut prost de unul dintre laboratoare, poate chiar de ambele. Dar nu cred ca il mai refaci ca e cam scump.
AMH = 1,8 era promitator... dar daca se coroboreaza cu FSH foarte mare...
Solutia e donarea de ovocite.
Sper din suflet sa gasesti o donatoare
.
gaba-rema spune:
Putem noi sa māncam un vagon de royal jelly si toate rejuvenantele lumii, ca ouale tot nu se inmultesc si nici nu devin mai bune.
Aruncam banii pe geam pe suplimentele astea.
Fetelor, eu zic sa va cautati donatoare de ovule. Atunci vei avea sanse adevarate sa ramāneti
, ceea ce va urez sincer tuturor
.
bytzi spune:
gabi si tu esti una din persoanele cu FSH mare sau 'poor responder' ,vad ca esti tare informata in aceasta problema
ai facut vre-o stimulare ,fiv???
eu am 33 ani si un fsh 20 ,acum 4 ani am facut o laparo pt chisturi endometriozice ,apoi dupa 2,5 ani am avut un fsh 10 si dupa inca un am fsh 20 ,in acest timp de un an am facut 2 stimulari cu closty si 2 cu gonal...
eu ieri am vorb cu dr meu despre o noua stimulare
dupa cum scrie si la semnatura eu am avut un fiv intrerupt in oct din lipsa de foliculi,dupa 5 zile de stimulare cu 200ui puregon nu am produs nimik
eu am mai facut 2 stimulari mai inainte cu 75ui gonal respectiv 150 ui si am produs un folicul![]()
la fiv dr meu nu mi-a dat o doza mai mare de hormoni fiindca a zis ca raspunsul va fi acelasi,f prost
ieri am discutat cu dr despre o stimulare mai puternica undeva la 375 ui/zi + closty in primele 5 zile,parerea lui nu are rost sa ma chinui ,caci chiar daca voi obtine 2,printr-o minune 3 foliculi ,nu vor fi de calitate,cu cit e doza mai mare de hormoni cu atit nu vom avea calitate(aici vorbim doar de cele cu rezerva ovariana scazuta)
el mi-a zis mai bine mergem pe CM natural si avem un ovo de calitate decit 2 cu stimularea asta si sa nu fie calitativi
eram ferm convinsa sa fac o astfel de stimulare si acum ma bagat din nou in ceata
ce parere ai ?multumesc
_
endometrioza, FSH 20
6 IA, nereusite
gaba-rema spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui bytzi gabi si tu esti una din persoanele cu FSH mare sau 'poor responder' ,vad ca esti tare informata in aceasta problema ai facut vre-o stimulare ,fiv??? eu am 33 ani si un fsh 20 ,acum 4 ani am facut o laparo pt chisturi endometriozice ,apoi dupa 2,5 ani am avut un fsh 10 si dupa inca un am fsh 20 ,in acest timp de un an am facut 2 stimulari cu closty si 2 cu gonal... eu ieri am vorb cu dr meu despre o noua stimulare dupa cum scrie si la semnatura eu am avut un fiv intrerupt in oct din lipsa de foliculi,dupa 5 zile de stimulare cu 200ui puregon nu am produs nimik eu am mai facut 2 stimulari mai inainte cu 75ui gonal respectiv 150 ui si am produs un folicul la fiv dr meu nu mi-a dat o doza mai mare de hormoni fiindca a zis ca raspunsul va fi acelasi,f prost ieri am discutat cu dr despre o stimulare mai puternica undeva la 375 ui/zi + closty in primele 5 zile,parerea lui nu are rost sa ma chinui ,caci chiar daca voi obtine 2,printr-o minune 3 foliculi ,nu vor fi de calitate,cu cit e doza mai mare de hormoni cu atit nu vom avea calitate(aici vorbim doar de cele cu rezerva ovariana scazuta) el mi-a zis mai bine mergem pe CM natural si avem un ovo de calitate decit 2 cu stimularea asta si sa nu fie calitativi eram ferm convinsa sa fac o astfel de stimulare si acum ma bagat din nou in ceata ce parere ai ?multumesc |
Am FSH mare (in august anul acesta l-am prins la 17,90). Si am citit mult pe tema asta... M-am lamurit ca nu am sanse decāt ceva sub 5%, chiar mai putin la FIV... totusi am facut un FIV asa, ca sa nu zic ca n-am īncercat... dezastru: nu am fost poor-responder, ci non-responder... adica am avut fix un ovocit, pe care oricum īl faceam luna de luna
. Si am facut FIV cam ca pe ciclu natural... n-a reusit.Asa prapadita cum sunt, eu ovulez lunar.
Apropo, am avut īn mai o sarcina oprita īn evolutie. Nici macar nu m-am straduit īn luna aceea, pur si simplu am ramas, dupa 6 ani de infertilitate. Si evident ca am ramas cu toate ca si atunci aveam tot rezerva ovariana redusa.
Dar cel mai probabil, oprirea in evolutie in cazul meu e de la ovocit de calitate redusa... imatur...
gaba-rema spune:
| citat din mesajul lui bytzi gabi si tu esti una din persoanele cu FSH mare sau 'poor responder' ,vad ca esti tare informata in aceasta problema ai facut vre-o stimulare ,fiv??? eu am 33 ani si un fsh 20 ,acum 4 ani am facut o laparo pt chisturi endometriozice ,apoi dupa 2,5 ani am avut un fsh 10 si dupa inca un am fsh 20 ,in acest timp de un an am facut 2 stimulari cu closty si 2 cu gonal... eu ieri am vorb cu dr meu despre o noua stimulare dupa cum scrie si la semnatura eu am avut un fiv intrerupt in oct din lipsa de foliculi,dupa 5 zile de stimulare cu 200ui puregon nu am produs nimik eu am mai facut 2 stimulari mai inainte cu 75ui gonal respectiv 150 ui si am produs un folicul la fiv dr meu nu mi-a dat o doza mai mare de hormoni fiindca a zis ca raspunsul va fi acelasi,f prost ieri am discutat cu dr despre o stimulare mai puternica undeva la 375 ui/zi + closty in primele 5 zile,parerea lui nu are rost sa ma chinui ,caci chiar daca voi obtine 2,printr-o minune 3 foliculi ,nu vor fi de calitate,cu cit e doza mai mare de hormoni cu atit nu vom avea calitate(aici vorbim doar de cele cu rezerva ovariana scazuta) el mi-a zis mai bine mergem pe CM natural si avem un ovo de calitate decit 2 cu stimularea asta si sa nu fie calitativi eram ferm convinsa sa fac o astfel de stimulare si acum ma bagat din nou in ceata ce parere ai ?multumesc _ endometrioza, FSH 20 6 IA, nereusite FIV intrerupt din lipsa de foliculi vind o fiola de 300ui puregon(400ron) (exp 02.2011,pastrata la frigider +inca 6 ace) |
Eu nu cred ca stimularile astea prelungite sunt chiar benefice. Eu zic sa te opresti.
Pe CM natural sansele sunt foarte mici, mai ales cand ai FSH mare => probabil calitate slaba a ovoci.
Dar macar nu mai dai banii pe medicamente.
Cauta-ti donatoare... ca sa iti maresti sansele in mod real.
Mai exact, daca nu ai alte pb. decāt FSH, cu ovocite donate ajungi la sansele din alea, de 25-30 la suta...
bytzi spune:
gabi,alte probleme?????? inca 2 aderente de endometrioza dar la ultima laparo care am facut-o pt verificarea trompelor nu am mai umblat la ovare ,2 fibroame de 14,7mm si 8 mm,azoospermie
....si cred ca mai sint...
cu ce ai facut stimulare si cit?pai eu nu am produs nimik![]()
_
endometrioza, FSH 20
6 IA, nereusite
cristm spune:
ciao fetele.
vroiam si eu sa va intreb ceva..credeti ca exista vreun naturist sau ceva tratament care sa refaca rezerva ovariana, sau e imposibil acest lucru. Eu am tot citit fete care au luat brinca ursului si carora le-a venit menstruatia dupa 5 ani de pauza. Nu stiu ce sa cred..as incerca si eu ceva...numai sa-mi vina...si sa mai ovuez din cand in cand. Voi care luati royal jelly, asta ajuta la scaderea fsh-ului, dar imbunatateste si rezerva?
chestia asta cu ovocitele donate este f. f. delicata...nu stiu ce credeti voi despre asta...eu sunt insa f. sceptica..as opta pentru anonimi...dar nu exista nicaieri...
of..nu rasare soarele asta si pe strada noastra?!!!

gaba-rema spune:
| citat din mesajul lui bytzi gabi,alte probleme?????? inca 2 aderente de endometrioza dar la ultima laparo care am facut-o pt verificarea trompelor nu am mai umblat la ovare ,2 fibroame de 14,7mm si 8 mm,azoospermie cu ce ai facut stimulare si cit?pai eu nu am produs nimik _ endometrioza, FSH 20 6 IA, nereusite FIV intrerupt din lipsa de foliculi vind o fiola de 300ui puregon(400ron) (exp 02.2011,pastrata la frigider +inca 6 ace) |
La mine a fost fara inhibare (protocol scurt) - ce dreaq era sa mai inhibe la mine?...
Mi s-a dat sa fac 4 Gonal-f de 75 IU pe zi din Z2-Z12 (Z12 = ziua īn care am facut si Pregnylul, 5000 IUx2), iar ultimele 3 zile īnainte de Pregnyl a adaugat si Menopur (x2) si Cetrotide.
Alte probleme nu am... as fi candidata f.buna la ovocite de donatoare... dar de unde sa iau
.Renunt, ca am aproape 42 de ani...

.