FSH mare

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui tamaryllis
Eu am luat royal jelly si aveam in z16 o gramada de foliculi(fara medicamente de stimulare

nu cred ca laptisorul de matca are vreo influenta notabila, buna sau rea, asupra nr. de foliculi...

dar m-a suprins (placut) chestia cu "o gramada de foliculi in Z16"... cum adica? de unde? foliculi maturi? fara stimulare?

ai si tu FSH mare? iarta-ma ca nu am retinut...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidiadiana spune:

Ma gandeam sa incercam sa facem o lista cu clinici si doctori specializati pe FIV pentru cele cu FSH mare, deasemeni reusite si protocoale de stimulare.Stiu ca exista in America si India dar costurile sunt ff mari.O sa ma documentez si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamaryllis spune:

Fara stimulare...
Pai nu mai retin exact cati foliculi au fost, dar in ziua 16 am avut parca mai mult de opt foliculi. Erau cativa mai mari (2-3) si cei mai multi mai mici. Niciodata nu am vazut atatia foliculi la mine, si m-am tot monitorizat. Ideea e ca eu am luat royal jelly toata luna, cand de fapt am inteles ca trebuie luat in primele zile ale CM.
Am mai vb si la fiv in Ungaria despre FSH-ul meu. Acum e mai mic, dar cel mai mare l-am avut 11, cu valori de referinta intre 3.5-12.5
In general il am cam 9. Deci oricum, in limite, dar maricel.

incepand cu anul 2010 voi fi o fericita!

Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea laturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
Dupa Ademar Barros, poet brazilian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui lidiadiana

Ma gandeam sa incercam sa facem o lista cu clinici si doctori specializati pe FIV pentru cele cu FSH mare, deasemeni reusite si protocoale de stimulare.Stiu ca exista in America si India dar costurile sunt ff mari.O sa ma documentez si eu.

Crezi ca exista asa ceva, clinici si dr. specializati in paciente cu FSH mare?...
Am auzit ca unele clinici accepta si persoane cu FSH de 15 mIU/ml...
dar problema e ca sansele intrinseci ale pacientelor respective sunt foarte mici, nu ca nu te accepta la clinici ... pt.ca, la urma urmei, FSH fluctueaza de la luna la luna, iar tu poti sa-ti "alegi" cel mai mic dintre ele sa-l prezinti la dosar FIV... dar care e interesul? īti furi caciula singura :(

Am citit pe undeva ca FSH > 15 mIU/ml īnseamna cam >= 1% sanse de reusita :(
si chiar de-or fi 1-5%... mie mi se pare prea putin fatza de consumul nervos, alergatura, chinuiala si cheltuiala... toate stiind ca ai sanse cam cāte au o pluta īn deriva pe lacul Baikal .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamaryllis spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604
Am citit pe undeva ca FSH > 15 mIU/ml īnseamna cam >= 1% sanse de reusita :(
si chiar de-or fi 1-5%... mie mi se pare prea putin fatza de consumul nervos, alergatura, chinuiala si cheltuiala... toate stiind ca ai sanse cam cāte au o pluta īn deriva pe lacul Baikal .

Cand am facut eu fiv la Szeged, am intalnit o tipa care a avut inainte de fiv FSH 25.6 si dupa stimulare a obtinut 5 ovocite din care trei s-au fertilizat imediat, iar unul a mers mai greu, dar a ajuns la trei celule si el.
Deci lucrurile nu stau mereu ca in statistici.
Inainte cu 2 luni facuse o stimulare pt IA si s-a gandit ca poate de acolo valoarea atat de mare a FSH.

incepand cu anul 2010 voi fi o fericita!

Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea laturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
Dupa Ademar Barros, poet brazilian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klaude76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604

Care a fost cel mai mare FSH pe care l-ai "prins"?

Gabi, merci pentru incurajari !! Despre valorile FSH-ului meu e mult de vorbit: in august 2009 este 56 (referinta 3,5-12,5), in octombrie 2009 era 27 (referinta 4-13), iar ca valori mai vechi am avut 4,61 in aprilie 2008 (referinta 4-13).

Am rezultatele la Inhibina B : la Bios Diagnostic in august 2009 era 6 (referinta 7-240), iar la Unisyn in octombrie 2009 era 24,5 (adik functie ovariana redusa .

Am facut, cum spuneam si AMH-ul, tot la ambele laboratoare. La Bios am avut in august 2009 valoare 1,8 (referinta 2-6,8), iar la Unisyn am avut in octombrie 2009 valoare 0,07.

Mentionez ca aceste analize sunt de Z3. Nu stiu de ce sunt valori totusi atat diferite !?
Crezi ca valorile Inhibinei B sau ale AMH-ului pot fi influentate de stress, emotii etc etc. ?? Catre cine sa ma indrept? Dr. Cocei spunea ca nu pot sa ma gandesc la FIV cu aceste valori!

Te pup si astept raspunsurile voastre. Merci si numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidiadiana spune:

klaude76, am citim mesajul tau si cred ca ai putea sa afli si alta parere decat a d-nei Cocei.Sunt clinici si doctori care reusesc...si apoi poti face FIV cu ovule donate...nu dispera. Si eu caut sa iau cea mai buna varianta.

FSH mare... urmeaza primul FIV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clipsy spune:

Si eu tot aici ma incadrez din nefericire. FSH il am oscilant:
martie - 34; aprilie - 24,34; Am inceput sa iau royal jelly - Iunie 19,3; august - 8,16; sept - 17,6 - tot atunci am inceput si primul FIV si cu toate acestea la punctie din 2 foliculi - niciun ovocit; 2 octombrie - 17,38; Am inceput sa iau din nou royal jelly - 28 octombrie - 13,5 - si tot atunci am inceput si FIV 2 pe care dr a fost nevoit sa il opreasca pt ca singurul folicul format s`a spart singur la o dimensiune de doar 11 mm,cum, de ce, nici macar dr nu si`a putut explica ce s`a intamplat.
Am avut si un imbold de a merge la Kovacs (tamarilis iti multumesc din suflet pt ca datorita tie m`am mobilizat si i`am scris imediat dr) si raspunsul acestuia este unul f.f. sincer dar din pacate cumplit:
I would like to give you an honest answer. You can always try stimulation
and see if anything starts to develop. Your hormone results are very
unfovarable though. The range of FSH is 8 to 34. It is impossible to
predict which month is going to be better. We however know that women tend
to respond to stimulation according to their worst FSH.
At the age of 31 with such FSH levels I would tell a patient that the
chance of this to work is minimal but if she wants to try I would not talk her out of it. You did try twice and they could not collect any eggs. I do not think that it is worth trying it again in light of these findings.
These results suggest that whatever was left from the ovary is barely
working and is not working well enough to be able to collect egg(s).
Your best chance at this point is to use donor egg for fertilization.
Acesta insa este cazul meu...poate ca undeva acolo in adancul sufletelor ns mai exista o licarire de speranta..si eu una incerc sa ma agat din rasputeri de ea.
eu una nu stiu incotro sa o mai apuc acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bytzi spune:

clipsy,am tot cautat sa vad ce ai mai facut,dar din pacate tot vesti proaste
poti te rog sa-mi spui unde ai incercat ambele fiv-uri si cu ce ai facut stimulare?ce doze???
si eu am fsh 20
am facut 2 stimulari cu gonal dar pt IA si am obtinut cite un folicul
in oct am inceput un fiv si dupa 5 zile de stimulare nu am obtinut nici un folicul!!!
din ce ai scris tu,royal jely ti-a scazut fsh?

si mie mi-a zis dr sa nu mai incerc nimik ,ca nu are rost ,dar eu voiam in ianuarie sa mai incerc o stimulare dar mai puternica,eu nu am facut niciodata mai mult de 200ui ,fiindca dr mi-a zis ca si la doze mai mari raspunsul va fi acelasi...
pe CM natural ai foliculi-ovulatie?
si eu ma gindeam a dr Kovacs ,dar din nefericire raspunsul care ti la dat tie este exact acelasi care mi la dat si mie dr meu....
eu am auzit de o persoana care cu un fsh 20 ,care a obtinut o productie buna ,dar cu doze f ff mari ,in jur de 525ui
multumesc anticipat

_

endometrioza, FSH 20
6 IA, nereusite
FIV intrerupt din lipsa de foliculi

vind o fiola de 300ui puregon(400ron)
(exp 02.2011,pastrata la frigider +inca 6 ace)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristm spune:

ciao fetele
si eu impartasesc cu voi aceeasi problema.
Am fsh oscilant, ultimul in 2 nov. valoare 45. L-am repetat de mai multe ori, cand e ok cand e de menopauza. Am facut si AMh , f.mic = <0.05. Vreau si eu cu disperare un copil,ginecologul din Tm mi-a zis ca n-am sanse decat cu donare de ovocite. Asa ca mi-am luat inima-n dinti, si i-am scis lui kovacs daca se poate asa ceva la Bud. Mi-a raspuns ca se poate, donatoarea ar trebui sa aiba sub 35 ani, anonima sau ruda de gradul I. Legat de fsh-ul si Amh-ul meu mare, tot el mi-a raspuns ca nu prea se incearca FIv la amh < 0.7 si fsh >20.In Ungaria nu exista un registru al donatoarelor de ovocite, stiti cumva daca in Romania exista asa ceva?
Mi-a expicat ca indiferent ce tratament luam pentru ca fsh-ul sa scada, rezultatul este fals; rezerva ovariana nu creste.

eu zic ca vom gasi o solutie si pentru noi...

Mergi la inceput