FIV251
Raspunsuri - Pagina 13
mirela2 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui andrabirni Fetelor, am o mare dilema.Din nou.Trebuia sa fac ceva inhibare inainte de FIV?Eu am inceput stimularea din a 2 a zi de ciclu.... |
andra stai linistita, am inceput in z2, protocol scurt si pana acum totul a fost ok, maine aflu si daca a avut efectul scontat. bafta
de Craciun vom fi 2 in 1!
pysypisi spune:
| citat din mesajul lui catalina2307 pysy - da, in fiola este ceva mai multa substanta. Uita-te pe cutie si vezi cat inseamna 300u in ml dupa care scoate ce ti-a ramas cu seringa si prin regula de 3 simple vezi ce inseamna in unitati. Catalina |
Am facut cum mi-ai spus tu si in seringa au iesit 0,10ml deci ar veni 75U exact doza mea...dar daca am scos-o in seringa mai poate fi folosita oare???
Inapoi nu mai merge bagata deoarece ca sa pot trage cu seringa am inpins de acel cauciuc...Oricum nu mai conteaza cat a ramasa important este sa se fi facut exact doza care am fixat-o pe pen.
ariadna33 spune:
carla, nu exista fiv fara inhibare... fie se face:
- inhibare cu suprefact/diphereline/decapeptyl (pe diverse scheme de tratament fie inainte de inceperea stimulariii, fie concomitent);
- inhibare cu cetrotide/orgalutran spre sfarsitul stimularii.
Vrei sa spui ca tu nu ai facut inhibare cu nimic?
Intrebarea mea era mai mult pentru a lamuri o confuzie care se face frecvent intre inhibare si anticonceptionale... AC nu sunt de fapt considerate inhibare, ci mai degraba o metoda de control a ciclului menstrual in faza premergatoare inceperii tratamentului fiv.
Intr-adevar, la o persoana poor-responder nu se recomanda o inhibare indelungata (gen decapeptyl/diphereline/suprefact din ziua 21), insa nu are nicio influenta asupra rezultatului fivului faptul ca a luat inaintea inceperii tratamentului anticonceptionale un ciclu sau chiar doua... De aceea la persoanele poor-responder se alege de obicei inhibarea cu cetrotide/orgalutran spre finalul stimularii pana la punctie.
36+
mirela2 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui pysypisi
Am facut cum mi-ai spus tu si in seringa au iesit 0,10ml deci ar veni 75U exact doza mea...dar daca am scos-o in seringa mai poate fi folosita oare??? Inapoi nu mai merge bagata deoarece ca sa pot trage cu seringa am inpins de acel cauciuc...Oricum nu mai conteaza cat a ramasa important este sa se fi facut exact doza care am fixat-o pe pen. |
sigur ca o poti folosi si eu am facut la fel si cand i-am facut sotului puregon si cand mi-am facut mie gonal, o pui la frigider si e perfect buna, nu are nimic.
carla_2008 spune:
Ariadna33 eu nu am facut deloc inhibare.poate imi va da la finalul stimularii nu stiu...depinde de fiecare.Cum am zis dr mi-a zis ca la mine nu e cazul..eu am raspuns f bine pana acum mi-a zis dr ,ceea ce am vazut si eu pe eco;(deja stiu cum ar trebui sa arate endo bun si foliculii ok dupa 2 ani de tratam si 3 IA).
Insa eu tot nu inteleg de ce trebuie inhibarea daca foliculii cresc si endo e ok?
Cu foliculi mari se face punctia si dupa divizarea celulelor embrionilor se face apoi ET.pt ce asa zisa inhibare?sa inhibe cresterea foliculilor?cu ce scop?
moshulik spune:
| citat din mesajul lui Dragaica Am si eu o intrebare, am inceput AC pe 28 octombrie (prima zi de ciclu) azi suntem pe 9 si inca mi se mai pateaza usor chilotul (pete mici maronii) A mai patit cineva asa dupa ce a inceput AC eu iau Marvelon. ![]() ![]() http://community.webshots.com/user/Dragaica Aspiranta la titlul de mamica |
nu te speria
e normal
avertizari de genul asta sunt si pe prospect
la mine au tinut toata luna pana la urmatorul CM
iar dupa aceea se regleaza
ALRAK spune:
| citat din mesajul lui carla_2008 Alrak,multumesc de raspuns.Banuiesc ca te-ai referit doar la stimulare,inhibarea fiind o alta poveste...nu?Pt ca eu nu fac inhibare,de aceea intreb.Mai sunt fete care sunt in situatia mea? |
Ceea ce am scris se refera la perioada de stimulare pentru un protocol scurt. In acest protocol (care incepe in ziua a 2 a a CM-ului) se poate face si stimulare si inhibare in acelasi timp.
La protocolul lung se face inhibarea inainte de CM si apoi din ziua a 2a, se face stimularea.

Doamne Ajuta!
pysypisi spune:
| citat din mesajul lui mirela2 Am facut cum mi-ai spus tu si in seringa au iesit 0,10ml deci ar veni 75U exact doza mea...dar daca am scos-o in seringa mai poate fi folosita oare??? Inapoi nu mai merge bagata deoarece ca sa pot trage cu seringa am inpins de acel cauciuc...Oricum nu mai conteaza cat a ramasa important este sa se fi facut exact doza care am fixat-o pe pen. |
sigur ca o poti folosi si eu am facut la fel si cand i-am facut sotului puregon si cand mi-am facut mie gonal, o pui la frigider si e perfect buna, nu are nimic.
[/quote]
Mersi mult,oricum o sa intreb si la clinica sa vad ce spun si ei...
Dar este normal sa ramana asa...?
moshulik spune:
| citat din mesajul lui carla_2008 Si inca ceva:vad ca nu doar eu intreb ci si Pysypisi.Si eu am avut un Pen de Gonal 450 si dupa 3 injectii mi-a mai ramas.Asistenta mi-a zis ca ramane 75UI si sa le folosesc.Asa e normal,sa ramana?pt ca in prospect parca scrie ca ramane 37,5 UI.Nu mai inteleg nici eu!!!! ![]() Vanessa80,[b]Sheritra si toate care asteapta sa faca beta curand ,scoatem majoretele!! ![]() ![]() Tinem pumnii!!!Va rog sa ma scrieti si pe mine la apirante pe listutza! ![]() |
multumim pentru urari!
si mie mi-a ramas o cantitate de substanta in fiola
si am intrebat si au zis ca asa se intampla de obicei