FIV251

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui andrabirni

Fetelor, am o mare dilema.Din nou.Trebuia sa fac ceva inhibare inainte de FIV?Eu am inceput stimularea din a 2 a zi de ciclu....

andra stai linistita, am inceput in z2, protocol scurt si pana acum totul a fost ok, maine aflu si daca a avut efectul scontat. bafta

de Craciun vom fi 2 in 1!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pysypisi spune:

Citat:
citat din mesajul lui catalina2307

pysy - da, in fiola este ceva mai multa substanta. Uita-te pe cutie si vezi cat inseamna 300u in ml dupa care scoate ce ti-a ramas cu seringa si prin regula de 3 simple vezi ce inseamna in unitati.

Catalina

Am facut cum mi-ai spus tu si in seringa au iesit 0,10ml deci ar veni 75U exact doza mea...dar daca am scos-o in seringa mai poate fi folosita oare???
Inapoi nu mai merge bagata deoarece ca sa pot trage cu seringa am inpins de acel cauciuc...Oricum nu mai conteaza cat a ramasa important este sa se fi facut exact doza care am fixat-o pe pen.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

carla, nu exista fiv fara inhibare... fie se face:
- inhibare cu suprefact/diphereline/decapeptyl (pe diverse scheme de tratament fie inainte de inceperea stimulariii, fie concomitent);
- inhibare cu cetrotide/orgalutran spre sfarsitul stimularii.

Vrei sa spui ca tu nu ai facut inhibare cu nimic?

Intrebarea mea era mai mult pentru a lamuri o confuzie care se face frecvent intre inhibare si anticonceptionale... AC nu sunt de fapt considerate inhibare, ci mai degraba o metoda de control a ciclului menstrual in faza premergatoare inceperii tratamentului fiv.

Intr-adevar, la o persoana poor-responder nu se recomanda o inhibare indelungata (gen decapeptyl/diphereline/suprefact din ziua 21), insa nu are nicio influenta asupra rezultatului fivului faptul ca a luat inaintea inceperii tratamentului anticonceptionale un ciclu sau chiar doua... De aceea la persoanele poor-responder se alege de obicei inhibarea cu cetrotide/orgalutran spre finalul stimularii pana la punctie.

36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui pysypisi

Citat:
citat din mesajul lui catalina2307

pysy - da, in fiola este ceva mai multa substanta. Uita-te pe cutie si vezi cat inseamna 300u in ml dupa care scoate ce ti-a ramas cu seringa si prin regula de 3 simple vezi ce inseamna in unitati.

Catalina

Am facut cum mi-ai spus tu si in seringa au iesit 0,10ml deci ar veni 75U exact doza mea...dar daca am scos-o in seringa mai poate fi folosita oare???
Inapoi nu mai merge bagata deoarece ca sa pot trage cu seringa am inpins de acel cauciuc...Oricum nu mai conteaza cat a ramasa important este sa se fi facut exact doza care am fixat-o pe pen.

sigur ca o poti folosi si eu am facut la fel si cand i-am facut sotului puregon si cand mi-am facut mie gonal, o pui la frigider si e perfect buna, nu are nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla_2008 spune:

Ariadna33 eu nu am facut deloc inhibare.poate imi va da la finalul stimularii nu stiu...depinde de fiecare.Cum am zis dr mi-a zis ca la mine nu e cazul..eu am raspuns f bine pana acum mi-a zis dr ,ceea ce am vazut si eu pe eco;(deja stiu cum ar trebui sa arate endo bun si foliculii ok dupa 2 ani de tratam si 3 IA).

Insa eu tot nu inteleg de ce trebuie inhibarea daca foliculii cresc si endo e ok?
Cu foliculi mari se face punctia si dupa divizarea celulelor embrionilor se face apoi ET.pt ce asa zisa inhibare?sa inhibe cresterea foliculilor?cu ce scop?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

pysy - pune capacul la ac si baga la frigider seringa pana maine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moshulik spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dragaica

Am si eu o intrebare, am inceput AC pe 28 octombrie (prima zi de ciclu)
azi suntem pe 9 si inca mi se mai pateaza usor chilotul (pete mici maronii)
A mai patit cineva asa dupa ce a inceput AC eu iau Marvelon.

http://community.webshots.com/user/Dragaica
Aspiranta la titlul de mamica

nu te speria
e normal
avertizari de genul asta sunt si pe prospect
la mine au tinut toata luna pana la urmatorul CM
iar dupa aceea se regleaza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALRAK spune:

Citat:
citat din mesajul lui carla_2008

Alrak,multumesc de raspuns.Banuiesc ca te-ai referit doar la stimulare,inhibarea fiind o alta poveste...nu?Pt ca eu nu fac inhibare,de aceea intreb.Mai sunt fete care sunt in situatia mea?

Ceea ce am scris se refera la perioada de stimulare pentru un protocol scurt. In acest protocol (care incepe in ziua a 2 a a CM-ului) se poate face si stimulare si inhibare in acelasi timp.
La protocolul lung se face inhibarea inainte de CM si apoi din ziua a 2a, se face stimularea.

Doamne Ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pysypisi spune:

Citat:
citat din mesajul lui mirela2

sigur ca o poti folosi si eu am facut la fel si cand i-am facut sotului puregon si cand mi-am facut mie gonal, o pui la frigider si e perfect buna, nu are nimic.

[/quote]
Mersi mult,oricum o sa intreb si la clinica sa vad ce spun si ei...
Dar este normal sa ramana asa...?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moshulik spune:

Citat:
citat din mesajul lui carla_2008

Si inca ceva:vad ca nu doar eu intreb ci si Pysypisi.Si eu am avut un Pen de Gonal 450 si dupa 3 injectii mi-a mai ramas.Asistenta mi-a zis ca ramane 75UI si sa le folosesc.Asa e normal,sa ramana?pt ca in prospect parca scrie ca ramane 37,5 UI.Nu mai inteleg nici eu!!!!

Vanessa80,[b]Sheritra
si toate care asteapta sa faca beta curand ,scoatem majoretele!!Tinem pumnii!!!

Va rog sa ma scrieti si pe mine la apirante pe listutza!

multumim pentru urari!

si mie mi-a ramas o cantitate de substanta in fiola
si am intrebat si au zis ca asa se intampla de obicei

Mergi la inceput