Virusul H1N1

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Muci pina-n briu si tuse nu inseamna nici ca acel copil este sanatos! De ce sa ii trimita la scoala, cind pot imbolnavi si pe altii? Daca cei care tusesc si sint bolnavi, in clasa baietelului tau (si a Evei), ar sta acasa pina se insanatosesc, iar eu o tin pe Eva acasa pina sint sigura ca nu mai este contagioasa, ar fi toti sanatosi, nu? Cel mai rau este ca in aceeasi cladire sint bebelusi mult mai mici, care s-ar putea imbolnavi mult mai rau de la ceea ce circula si este considerat "normal" pentru copilasii mai mari.

Doar 4 zile de gripa, cind inca tuseste, mi se pare foarte devreme sa o trimit la gradinita. Eva are azi 7 zile si nu mai are simptome aproape deloc (f rar tuseste) si inca sta acasa, nu o duc nici la clasa de dans (sa-i fi zis vreo doua mamei care si-a adus fata bolnava de gripa saptamina trecuta) si nici la story time, unde sint f multi copii de toate virstele, inclusiv bebelusi; chiar daca fiica-mea se plictiseste la culme acasa dupa atitea zile, nu pot sa ma gindesc ca am putea imbolnavi alti copilasi. Zilele astea am facut plimbari f scurte pe afara, am tinut deschisa o fereastra in fiecare zi, ca sa nu stea numai in casa non-stop.

Gripa Evei nu este gripa sezoniera, din cauza vaccinului. Vaccinul a fost facut miercuri, iar ea a inceput sa aiba simptomele simbata, deci 72 de ore de la vaccin. In plus, a facut vaccinul si anul trecut si nu a avut nimic. Cel mai probabil e ca dupa ce a facut vaccinul viu pt gripa sezoniera miercuri, a fost la gradinita joi, de unde a luat ceva de la alti copilasi, sau vineri, de la fetita bolnava de swine flu.

Oana (14+sapt) si Eva (29 iunie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anja spune:

Spic de grau, este o decizie foarte grea. Nimeni nu stie inca efectele adverse pe timp indelungat...ai dreptate. Nu ramane decat sa ne rugam si sa speram ca totul va fi bine.

Despre multe lucruri se scrie ca ar fi cancerigene sau ar afea efecte negative pe termen lung. De ex, banalul Novocalmin atat de folosit de mamici in Romania, aici este interzis ca ar fi cancerigen.

Numai bine si sa trecem cu bine si peste gripa asta:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

Buna,
nu am avut rabdare sa citesc toate paginile dar vroiam sa va spun ca eu m-am vaccinat (fac colegiul de asistente medicale si fiind grupa de risc ne-a vaccinat). Vinerea trecuta si inca ma mai doare putin locul. Am tusit, avut frisoane, dureri in toti muschii si oasele, dar bine ca a trecut. Pe noi ne-a vaccinat chiar inainte de vacanta, dar daca as fi avut cursuri vreo 2 zile nu cred ca m-as fi simtit in stare sa merg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mexxa spune:

Citat:
citat din mesajul lui an-k

Buna,
nu am avut rabdare sa citesc toate paginile dar vroiam sa va spun ca eu m-am vaccinat (fac colegiul de asistente medicale si fiind grupa de risc ne-a vaccinat). Vinerea trecuta si inca ma mai doare putin locul. Am tusit, avut frisoane, dureri in toti muschii si oasele, dar bine ca a trecut. Pe noi ne-a vaccinat chiar inainte de vacanta, dar daca as fi avut cursuri vreo 2 zile nu cred ca m-as fi simtit in stare sa merg.

anca, Bianca(14/03/2005) si Anthony (08/01/2008)

Buna treaba asta....si eu fac colegiu de asistenti medicali si nici macar nu ni sa pomenit de asa ceva.....probabil vor sa facem imunitate naturala.

Sanatate tuturor

, mamica ingerasului luptator...

Sebi are nevoie de voi!!! .......... Drop by drop you make the see! .......... Sebicu web'site
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Emma, un inger ce nu il vom uita niciodata....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui Oana C

Muci pina-n briu si tuse nu inseamna nici ca acel copil este sanatos! De ce sa ii trimita la scoala, cind pot imbolnavi si pe altii? Daca cei care tusesc si sint bolnavi, in clasa baietelului tau (si a Evei), ar sta acasa pina se insanatosesc, iar eu o tin pe Eva acasa pina sint sigura ca nu mai este contagioasa, ar fi toti sanatosi, nu? Cel mai rau este ca in aceeasi cladire sint bebelusi mult mai mici, care s-ar putea imbolnavi mult mai rau de la ceea ce circula si este considerat "normal" pentru copilasii mai mari.

Doar 4 zile de gripa, cind inca tuseste, mi se pare foarte devreme sa o trimit la gradinita. Eva are azi 7 zile si nu mai are simptome aproape deloc (f rar tuseste) si inca sta acasa, nu o duc nici la clasa de dans (sa-i fi zis vreo doua mamei care si-a adus fata bolnava de gripa saptamina trecuta) si nici la story time, unde sint f multi copii de toate virstele, inclusiv bebelusi; chiar daca fiica-mea se plictiseste la culme acasa dupa atitea zile, nu pot sa ma gindesc ca am putea imbolnavi alti copilasi. Zilele astea am facut plimbari f scurte pe afara, am tinut deschisa o fereastra in fiecare zi, ca sa nu stea numai in casa non-stop.

Gripa Evei nu este gripa sezoniera, din cauza vaccinului. Vaccinul a fost facut miercuri, iar ea a inceput sa aiba simptomele simbata, deci 72 de ore de la vaccin. In plus, a facut vaccinul si anul trecut si nu a avut nimic. Cel mai probabil e ca dupa ce a facut vaccinul viu pt gripa sezoniera miercuri, a fost la gradinita joi, de unde a luat ceva de la alti copilasi, sau vineri, de la fetita bolnava de swine flu.

Oana (14+sapt) si Eva (29 iunie 2005)

Imi pare rau Oana, sper ca sinteti bine acum si tu si Eva. Ai perfecta dreptate cu "mucii pina-n briu". Copiii aia bineinteles ca raspindesc microbii peste tot. Iti dai seama cam ce se intimpla cind stranuta sau tuseste si improasca peste tot! Am si eu o mare problema cu parintii care trimit copiii asa la scoala, mai ales cind e vorba de pre-k, nu-i vorba de vreun program obligatoriu si nu-i nici daycare, sa zici ca parintii lucreaza si n-au ce face cu copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bAly spune:

Din ce am inteles eu, motivul pt care se recomanda gravidelor vaccinul nu e pt efectul ce l-ar avea o eventuala contactare a virusului asupra fatului, ci pentru ca se considera ca femeile garvide au sist imunitar slabit si astfel pot face complicatii in urma gripei care sa afecteza atit mama cit si fatul. Asta e explicatia care mi s-a dat mie atunci cind acu vreo 3 saptamini fetele mele au facut gripa si implicit eu am fost expusa virusului.

Mie mi s-a recomandat la vremea respectiva sa iau Tamiflu, dar l-am refuzat pentru ca pina anul acesta Tamiflu era pe lista medicamentelor de evitat in rindul gravidelor si din ce am citit pe internet nu e nici un studiu facut in rindul gravidelor sa se stie efectele asupra bebelusilor. De asemenea nici un dr nu m-a asigurat ca e ok pt bebelus; aceeasi placa am auzit-o de la toti: riscul complicatiilor care pot aparea la mine sunt mai mari decat cele ce pot aparea la bb in urma administrarii Tamiflu-lui, desi iarasi nu inteleg cum fac ei asemenea afirmatie daca nu se cunosc efectele asupra bebelusului.

Eu personal multumesc lui Dumnezeu ca am trecut cu bine peste acest episod. Andreea a fost cu simptomele cele mai puternice avind febra vreo 5 zile, cu durerea de cap aferenta si ceva tuse, dar nimic de speriat sau cu mult mai grav decat in restul gripelor pe care le-a mai facut. Laura a facut si ea febra, dar nu asa mare si durut-o o urechiusa vreo 2 zile, iar eu am facut febra 24 de ore, undeva in jur de 38 C si am avut dureri musculare, dar cu cite un banal paracetamol la 6 ore am fost ok.

Am stat in casa pe cit posibil toata saptamina aia si ne-am tratat cu citrice, ceai, miere, si antitermice.

Vine Surpriza

Alina 26+ , mamica de 2 fetite, Andreea (27 iulie 2002) si Laura (5 august 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Vikinga, noi avem cam acelasi nr. de saptamani de sarcina si ti-am urmarit cu interes postarile.
Din cate am inteles eu de la finlandezi, daca gravida se imbolnaveste si face complicatii, ei considera ca poate fi pericol de nastere prematura, iar in primul trimestru febra peste 38C si infectia gravidei poate duce la vatamarea fatului.
Pana acum nu mi s-a recomandat niciodata vaccinarea impotriva gripei sezoniere pe perioada sarcinilor, dar nu stiu care ar fi fost situatia in cazul in care as fi suferit de anumite boli cronice. Voi intreba luni. Am citit mai demult ca s-au vaccinat gravide imp. gripelor sezoniere si nu s-au inregistrat probleme.
Marti ginecologul la care am fost mi-a spus ca vaccinul ar da intr-adevar o imunitate noului nascut pe o perioada de 6 luni. Nu a mentionat insa cat de multe studii s-au facut si de catre cine in acest sens.
In nordul Finlandei unde stam este epidemie destul de serioasa, desi regiunile sunt slab populate, nu imi explic cum s-a putut extinde inaintea zonelor mult mai dens populate, cum ar fi de exemplu zona de sud a acestei tari.
Nu cred ca s-a dovedit cu exactitate deocamdata daca virusul trece prin placenta si in ce conditii. De aceea incerc sa ma mai informez, mai astept, ma mai gandesc, etc. Sper sa nu fie prea tarziu.
Nu sunt lamurita cum se procedeaza daca persoanele din grupele de risc au alergii la diferite substante continute in vaccin si nu s-a achizitionat decat un singur tip de vaccin. In Germania cum este?
Iti doresc o sarcina fara griji de acum inainte, in ciuda epidemiei.

Vauva, sotul meu finlandez tocmai a propus sa nu il mai lasam o perioada pe baiatelul nostru - care are 4 ani - la gradinita din aceeasi cauza. Poate nu e o idee rea, dar daca stati intr-un oras foarte mare e probabil dificil sa evitati 100% toate posibilele surse de contaminare.
Mai stau deocamdata sa cantaresc avantajele si dezavantajele vaccinarii si nevaccinarii copiilor, este foarte greu sa ma hotarasc neavind toate informatiile necesare pe care le-as dori.
Singurul lucru care m-ar face sa inclin in favoarea vaccinarii este neincrederea in eficienta protocoalelor din sistemul sanitar finlandez care de multe ori au costat mai scump decat s-ar fi asteptat. Pe scurt, mi-e teama sa nu cumva sa ajung in situatia de a nu li se administra la timp antiviralul copiilor datorita personalului medico sanitar care m-ar sfatui doar sa astept si sa urmaresc evolutia simptomelor si a starii lor generale.
Tocmai am dat de un articol in limba finlandeza in care se scrie ca datorita contractului semnat cu firma GlaxoSmithKline in Finlanda s-a importat doar Pandemrix, desi pentru unele categorii din grupa de risc ar fi fost mai indicat Celvapan. De exemplu pentru alergicii cu boli cronice.

Spic de grau in Finlanda ordinea vaccinarii este:
-personalul medico-sanitar
-gravidele
-persoanele intre 6 luni - 64 de ani ce sufera de anumite boli cronice
-copiii sanatosi intre 6-35 de luni
-copiii si tineri intre 3-24 de ani
-persoanele in varsta de 65 de ani impliniti care se incadreaza in grupa de risc datorita unor anumite boli cronice

Necesitatea vaccinarii si "restului" populatiei se va aprecia in functie de evolutia epidemiei.

Oana_C, iti doresc sa se faca bine cat de repede posibil micuta ta si sa nu te imbolnavesti ca graviduta tocmai acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

La noi s-a hotarat ca numai dupa 26 noiembrie se incepe vaccinarea, cu vaccinul produs de Inst. Cantacuzino. Vaccinul nefind testat pe copii, nu va fi administrat copiilor mici. Primii vaccinati vor fi elevii cu varste incepand de la 15 ani, studentii din centrele universitare, personalul sanitar si personalul serviciilor esentiale, cum ar fi politia, armata. Din 4 ianuarie vor fi vaccinati si elevii cu varste cuprinse între 6 si 14 ani.
Pentru copiii cu varste intre 6 luni si 6 ani, s-au cerut 500.000 doze din afara. Doze ce vor fi achizitionate de la producatorul GlaxoSmithKline.
Adrian Streinu-Cercel spune ca vaccinarea impotriva virusului pandemic nu este obligatorie, dar este recomandata, constituind singura modalitate de protejare a persoanei si a celor din jur.

www.cotidianul.ro/ministerul_sanatatii_a_decis_glaxosmithkline_este_compania_care_ne_vaccineaza_copiii_impotriva_gripei_porcine-102674.html" target="_blank">Sursa

Mai departe ramane la latitudinea fiecaruia ce hotaraste.

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui aiska
Vikinga, noi avem cam acelasi nr. de saptamani de sarcina si ti-am urmarit cu interes postarile.Din cate am inteles eu de la finlandezi, daca gravida se imbolnaveste si face complicatii, ei considera ca poate fi pericol de nastere prematura, iar in primul trimestru febra peste 38C si infectia gravidei poate duce la vatamarea fatului.Pana acum nu mi s-a recomandat niciodata vaccinarea impotriva gripei sezoniere pe perioada sarcinilor, dar nu stiu care ar fi fost situatia in cazul in care as fi suferit de anumite boli cronice. Voi intreba luni. Am citit mai demult ca s-au vaccinat gravide imp. gripelor sezoniere si nu s-au inregistrat probleme.Marti ginecologul la care am fost mi-a spus ca vaccinul ar da intr-adevar o imunitate noului nascut pe o perioada de 6 luni. Nu a mentionat insa cat de multe studii s-au facut si de catre cine in acest sens.In nordul Finlandei unde stam este epidemie destul de serioasa, desi regiunile sunt slab populate, nu imi explic cum s-a putut extinde inaintea zonelor mult mai dens populate, cum ar fi de exemplu zona de sud a acestei tari.Nu cred ca s-a dovedit cu exactitate deocamdata daca virusul trece prin placenta si in ce conditii. De aceea incerc sa ma mai informez, mai astept, ma mai gandesc, etc. Sper sa nu fie prea tarziu. Nu sunt lamurita cum se procedeaza daca persoanele din grupele de risc au alergii la diferite substante continute in vaccin si nu s-a achizitionat decat un singur tip de vaccin. In Germania cum este?Iti doresc o sarcina fara griji de acum inainte, in ciuda epidemiei.
Aiska la fel si pe mine ma intereseaza tare mult ce recomandari au primit gravidele si prin alte tari. In Finlanda ori in alta tara nordica au murit de curind 3 proaspete lauze din cauza gripei porcine? Eram curioasa sa aflu daca din cauza complicatiilor reale ori la fel ca in cazul baietelului au lungit perioada de asteptare prea mult. ca in cazul lui, pot ei s a zica ce or zice ca au respectat protocolul, in conditiile de gripa porcina a fost clar o greseala. Curios tare faptul ca in Finlanda gripa ataca regiunile slab populate, de obicei sunt epidemii de gripa sezoniera in regiunea respectiva? Atipic mi se pare ca in cazul unei gripe sa fii mai in pericol in zonele rarefiate decit in aglomeratii.Nu stiu cum se procedeaza in cazul alergicilor, chiar nu am ajuns pina acolo cu intrebarile pt ca din start am tot primit raspunsul NU ori NU INCA in cazul vaccinarii mele si a copiilor contra gripei porcine. Pediatra zicea ca semnele de intrebare in cazul vaccinului contra gripei porcine le ridica un anumit component ale carui efecte nu sunt inca cunoscute, am uitat numele componentului, normal... Daca ar fi vrut sotul sa se vaccineze atunci nici o problema, sunt dr care il au in cabinet si fac vaccinul respectiv. BAly multumesc de informatii, uite ca voi ati trecut cu bine peste gripa asta. Oana C pentru cum ai procedat si cu fetita tinind-o acasa si fata de ceilalti parinti anuntind faptul ca fetita ta are gripa in plina epidemie cind o gramada de copii is acasa bolnavi. Imi mentin opinia ca astfel de parinti care au copiii bolnavi in plina epidemie de gripa mai ales porcina care are particularitatile ei si ascund ori mascheaza lucrul asta sunt total inconstienti. Ok sa acceptam ca nu le-or pasa de ceilalti copii dar nici de copilul propriu nu le pasa cine stie ce de-l trimit bolnav de acasa asa cu o tableta inainte ca sa mascheze febra si cit sa-l invioreze un pic. Eu nu-mi trimit copiii la gradinita cu febra, muci, tuse, i-am tinut acasa si din motive mai mici, ca nu au dormit bine noaptea si nu reuseau sa-si tina ochii deschisi dimineata, picau frinti la loc de ex. Inafara de motivele enumerate mai sus mai e o chestie, daca copilul meu are sa zicem guturai, stranuta, ii curge nasul si are in general o stare proasta stim cu totii cum e, daca-l duc la gradi asa vai de el are sanse ca de acolo sa mai culeaga eventual un virus ceva ca asa-i in comunitate, nu neaparat gripa(!!), si normal ca-i va fi de doua ori mai greu ori chiar ar putea face complicatii uritele care mi-ar cauza si mai mult stres si bataie de cap. Macar cit sunt mititei ca dupa aia la scoala altfel stau lucrurile. Si las' ca nu-s toate mamele asa de super ocupate, ca sa zica oh vai.. nu am incotro. Si pe aici pe la mine ca peste tot in lume...cunoastem..Vikinga 32+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui vikinga
Eu nu-mi trimit copiii la gradinita cu febra, muci, tuse, i-am tinut acasa si din motive mai mici, ca nu au dormit bine noaptea si nu reuseau sa-si tina ochii deschisi dimineata, picau frinti la loc de ex.

si eu fac asa dar mi se pare ca ma dezaproba multi
nu imi pasa prea mult, dar daca fac si altii la fel inseamna ca nu sint paranoia

eu cred ca parintii duc copiii bolnavi cind nu au cu cine sa ii lase si trebuie sa mearga la servici. sint constringeri in romania.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Mergi la inceput