Virusul H1N1

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anja spune:

este vaccinul de la GlaxoSmithKline.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Anja - nu vreau sa vorbesc cu pacat - Doamne fereste.
Insa toata lumea care vorbeste de efecte adverse, si se teme de ele - avertizeaza ca pot apare efecte in timp (luni, ani). Si ai vazut ca autoritatile se spala pe maini de orice responsabilitate legata de efectele ce pot apare in timp. In caz de ceva esti singur - nu poti trage pe nimeni la raspundere.

Eu una refuz vaccinul ptr ca mi-e a nu dau din lac direct in putz.

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Vauva, iti multumesc pentru raspunsuri. Da, in Finlanda s-a cumparat Pandemrix si nu m-am vaccinat desi sunt gravida in trimestrul 3, adica in perioada cea mai riscanta dupa unii.
Pe mine m-a sunat o tanti de la neuvola sa ma intrebe daca doresc vaccinul. Cand am intrebat niste chestii la care nu a avut saraca raspuns, a incercat dragutza sa ma lamureasca/linisteasca cu explicatia ca Pandemrix este DESTUL de asemanator cu vaccinul gripal administrat anual.
Doamna doctor la care duc de obicei copiii s-a vaccinat ea insasi, dar mi-a spus ca unul dintre colegii ei vaccinati a prezentat niste reactii adverse dupa vaccin si a necesitat deplasarea la spital. Mai mult nu a comentat pentru ca nu stia de reactii adverse post vaccinare in randul gravidelor din zona noastra. Ce efecte ar avea Pandemrixul asupra fatului dupa o anumita perioada de timp, iar nu imi poate spune nimeni. In orice caz aici se insista pe faptul ca imbolnavirea ar avea consecinte mult mai grave decat vaccinarea, desi personal poate nu au verificat pe ce studii se bazeaza aceasta afirmatie.

Ieri la televizor la stiri finlandezii au comentat sumar cazul fetitei fara antecedente medicale, decedate in varsta de 8 ani, din orasul Tornio. Mi-a venit pur si simplu sa plang auzindu-i cum se justifica neglijenta cadrelor medicale ce nu au testat-o daca are virusul gripei porcine si au lasat-o fara medicatie corespunzatoare desi prezenta febra mare + simptome , iar parintii ei au insistat de cateva ori in favoarea unei interventii. Concluzia lor a fost ca s-a actionat conform tuturor regulilor si protocoalelor in vigoare din moment ce fetita nu era suspectata de gripa porcina.

Baietelul cumnatei a tusit vreo cateva saptamani si dupa ce a mers la camera de garda cu el de doua ori, s-a intors fara nici un rezultat, fara nici macar o trimitere la analize.
Ieri fiindca starea lui nu s-a imbunatatit au mers la urgenta din nou si norocul lor ca au dat de un doctor mai tipicar. Desi nu a avut deloc febra, era activ, minca, la auscultare nu se auzea nimic ciudat, doar la Xrays s-a putut vizualiza o infectie pulmonara.
Sotia fostului prim ministru finlandez, a carei fetita se pare ca a luat gripa porcina de la scoala, a sugerat sa fie cat mai accesibil populatiei TAMIFLU, chiar si fara reteta, probabil fiindca acum situatia este de actualitate chiar in familia lor.

In Finlanda epidemia se extinde rapid, iar ultimele vaccinari sunt programate pentru luna decembrie. In plus, persoanele considerate sanatoase intre 24-65 de ani nu vor primi vaccinul pana la inceputul anului 2010 si atunci doar in functie de evolutia pandemiei.
In celelalte tari cum este programul de vaccinari ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

In Franta sunt prioritare :

- persoanele ce intra in contact cu copii cu varsta < 6 luni
- femeile gravide

apoi:

- copii pana in 18 ani

urmeaza

- tinerii intre 18-25

apoi :

- 25-59 ani

Si la sfarsit persoanele > 60 ani (ptr ca ei cica ar fi fst in contact cu alte gripe si sunt caliti).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Aiska, m-am gandit la tine zilele astea daca te-ai vaccinat sau nuSi eu am o fetitza de 3 ani care merge la gradinitza si stau cu inima stransa pt ca nu stiu ce decizie voi lua pana la urma in privintza ei.Deocamdata nici nu vreau sa aud de vaccin dar ce se intampla in conditiile in care toti se vor vaccina si raman doar cativa nevaccinati. Nu exista riscul sa faca forma mai urata daca se imbolnaveste? Tu ce faci cu copiii, ii vei vaccina sau nu?

Ce mai stiu eu ca ar mai fi 2-4 saptamani pana se atinge varful epidemic aici in Finlanda dupa care asteapta sa se linisteasca lucrurile. M-am gandit chiar in ultima instantza sa o iau din gradi pana in ianuarie daca lucrurile evolueaza tot mai urat.

O data cu cazul acestei fetitze care a murit in urma complicatiilor date de pneumonie in varsta de 8 ani, lumea a inceput sa se sperie si toti mai multi se vor vaccina.

Aiska, iti doresc multa sanatate in continuare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Noua pediatra ne-a recomandat vaccinul nou, dar eu tot nu sunt convinsa sa il fac baietelului meu de 3 ani si 4 luni, care e la gradi! Voi ce ma sfatuiti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui Oana CVikinga, da, am 14 saptamini de sarcina. La Eva, gripa a fost ff aiurea in primele 4 zile, cu febra ff mare, care revenea la 4-5 ore, stare de oboseala si dureri de muschi, cap, urechi, plus celelalte simptome. Saraca Eva, numai in pat (a dormit mai mult decit de obicei) si pe canapea, la tv, a vrut sa stea. Dar din prima zi cind am vazut ca incepe sa aiba simptomele, m-am "inarmat" cu Tylenol, Motrin, miere de albine, ceai de musatel, lamii, solutie salina pentru nas, asa ca am avut tot ce mi-a trebuit, cind a fost nevoie.Azi a tusit cu mult mucus, inca tuseste, sper sa nu ii revina febra. Nu stiu cit de mult a influentat vaccinul pt gripa sezoniera; am vb cu sotul azi si chiar am inceput sa ne gindim (chiar daca nu credeam ca e posibil) ca s-ar putea ca vaccinul asta (nazal, cu virus activ) sa-i fi micsorat imunitatea, cind a dat peste swine flu; miercuri i-am facut vaccinul, iar simbata avea simptomele de gripa. Oana (14+sapt) si Eva (29 iunie 2005)
Ce situatie Oana in cazul vostru..off mititca. Chiar nenoroc sa fie vaccinata cu cel antigripal obisnuit marti si probabil a doua-a treia zi a luat virusul gripei porcine, pai clar ca mititia a avut citeva zile grele..In cazul ei nu neaparat vaccinul antigripal i-a daunat cit nefericita situatie ca la gradi sa fie printre copiii bolnavi de gripa porcina. Ai dreptate sa fii f suparata pe parintii copiilor bolnavi care ascund lucrul asta, cita inconstienta si rautate..zau asa...pai de stiai, cu siguranta nu o mai trimiteai la gradi. Dupa vaccinul antigripal ii trebuie corpului o mica pauza de revenire, de aia ma gindesc ca se recomanda o pauza intre vaccinul contra gripei sezioniere si cea porcina, la copii 2-3 sapt. Daramite intre un vaccin si o boala, la fel cum nici un copil bolanv nerecuperat nu se vaccineaza. Cred ca mai aiurea ca asta ar fi sa faca un copilas gripa obisnuita si la o sapt incomplet revenit sa dea si de virusul porcin. Sanatate multa fetitei si sarcina usoara si fara peripetii tie.Vikinga 31+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui aiska
Vauva, iti multumesc pentru raspunsuri. Da, in Finlanda s-a cumparat Pandemrix si nu m-am vaccinat desi sunt gravida in trimestrul 3, adica in perioada cea mai riscanta dupa unii.Pe mine m-a sunat o tanti de la neuvola sa ma intrebe daca doresc vaccinul. Cand am intrebat niste chestii la care nu a avut saraca raspuns, a incercat dragutza sa ma lamureasca/linisteasca cu explicatia ca Pandemrix este DESTUL de asemanator cu vaccinul gripal administrat anual.Doamna doctor la care duc de obicei copiii s-a vaccinat ea insasi, dar mi-a spus ca unul dintre colegii ei vaccinati a prezentat niste reactii adverse dupa vaccin si a necesitat deplasarea la spital. Mai mult nu a comentat pentru ca nu stia de reactii adverse post vaccinare in randul gravidelor din zona noastra. Ce efecte ar avea Pandemrixul asupra fatului dupa o anumita perioada de timp, iar nu imi poate spune nimeni. In orice caz aici se insista pe faptul ca imbolnavirea ar avea consecinte mult mai grave decat vaccinarea, desi personal poate nu au verificat pe ce studii se bazeaza aceasta afirmatie.Ieri la televizor la stiri finlandezii au comentat sumar cazul fetitei fara antecedente medicale, decedate in varsta de 8 ani, din orasul Tornio. Mi-a venit pur si simplu sa plang auzindu-i cum se justifica neglijenta cadrelor medicale ce nu au testat-o daca are virusul gripei porcine si au lasat-o fara medicatie corespunzatoare desi prezenta febra mare + simptome , iar parintii ei au insistat de cateva ori in favoarea unei interventii. Concluzia lor a fost ca s-a actionat conform tuturor regulilor si protocoalelor in vigoare din moment ce fetita nu era suspectata de gripa porcina.Baietelul cumnatei a tusit vreo cateva saptamani si dupa ce a mers la camera de garda cu el de doua ori, s-a intors fara nici un rezultat, fara nici macar o trimitere la analize.Ieri fiindca starea lui nu s-a imbunatatit au mers la urgenta din nou si norocul lor ca au dat de un doctor mai tipicar. Desi nu a avut deloc febra, era activ, minca, la auscultare nu se auzea nimic ciudat, doar la Xrays s-a putut vizualiza o infectie pulmonara.Sotia fostului prim ministru finlandez, a carei fetita se pare ca a luat gripa porcina de la scoala, a sugerat sa fie cat mai accesibil populatiei TAMIFLU, chiar si fara reteta, probabil fiindca acum situatia este de actualitate chiar in familia lor.In Finlanda epidemia se extinde rapid, iar ultimele vaccinari sunt programate pentru luna decembrie. In plus, persoanele considerate sanatoase intre 24-65 de ani nu vor primi vaccinul pana la inceputul anului 2010 si atunci doar in functie de evolutia pandemiei.In celelalte tari cum este programul de vaccinari ?
Aiska interesanta experienta ta ca si gravida in plin sezon de gripa porcina in Finlanda.Stii cumva daca de ob gravidelor li se recomanda in mod obisnuit sa se vaccineze impotriva gripei sezoniere? Ori acum au cazut in extrema asta din cauza panicii? Ca observ ca aici mi s-a spus un NU hotarit din partea a 4 medici pt ambele vaccinuri. Fiecare tara vad ca are propriile reguli cu toate ca medicina e aceasi..Ce am ingrosat in mesajul tau ma siciie la culme. Zi si tu habar nu au 100% de evolutia si urmarile virsului porcin asupra oamenilor daramite a fatului nenascut, habar nu au de urmarile vaccinului contra gripei porcine dar pot sa fie siguri ca boala ar avea urmari mai grave asupra fatului decit vaccinul. Macar sa aiba bun simt sa fie rezervati in ambele aspecte, sa zica fiecare alege cum il duce capul, isi ia riscul singur. Sa explice ce se stie, macar ce efecte s-ar banui ca boala asta facuta de o gravida ar putea afecta fatul si sa explice si ce efecte negative ar putea aduce fatului respectivul vaccin. ok, inteleg nu au de unde sti peste noapte sigur, eu ca femeie insarcinata aleg. dar asa sa se joace cu aruncatul pastilei fara sa aiba nici ei habar enerveaza rau.Iar nu am inteles bine in cazul imbolnavirii gravidelor cu gripa porcina ce e mai rau pt bebelus virusul in sine ori medicatia antivirala necesara? Cum e in cazul gripei sezoniere ca uitai si ma zapacii total dupa atita citit in nshpe surse?Dr meu ginecolog e in vacanta, am vb cu colegul sau care mi-a zis un NU hotarit in privinta vaccinarii contra ambelor gripe, mai ales contra gripei porcine, zicind ca in cazul ei nu ca s-ar sti ca ar face ceva dar nu se iau riscuri aiurea. El a zis ca gripa(aici eu cu ochii cit cepele si urechile cit pilniile ca sa nu pierd vreun cuvintel am uitat sa intreb care din ele) nu e chiar un capat de tara. M-a trimis si el la mincat sanatos, dormit si pazit de lume de cred ca o sa ma fac cit casa cu atita mincat sanatos ori nesanatos ca tot ingrasa si cu fundul doar in jurul casei pe aici. Ca in padure si la malul marii pe vremea asta cit poti sa te duci, ti se uraste, mai vrei si tu sa-ti clatesti ochii cu o vitrina, cu beculete, globulete alea alea..uff. pai ce sa faci cind doctori, chit ca-s din alte tari, zic ca boala e mai grava pt fat decit vaccinul? La ciocolata cu noi ca e singurul antistres ramas..Abia pe 17 noiembrie vine dr meu si am sa vb si cu el, ma rog mai sunt vreo 8 sapt si vine bb.In unele tari vad ca zic ca vaccinarea gravidelor contra gripei porcine ar conferi imunitate fatului 6 luni dupa nastere, pai bebelinei mele care vine pina de 1 ian si care da cu nasul in plin sezon nu i-ar prinde rau asa imunitate. Dar ma indoiesc ca au ei studii in asa scurt timp. in fine, inseamna ca si o daca o gravida face boala si iesie bine din ea ofera fatului aceeasi protectie, logic, nu? Vreau si eu sa aflu clar de la dr care zic ca mai mare e riscul asupra fatului in cazul bolii decit a vaccinului ce anume ii face rau fatului? Simptomele? Diaree, varsaturi, greata, dureri de cap, alea alea le stim noi gravidele. Febra? Totusi febra data de virusul porcin nu e atit de mare. Tusea? Eu ca si gravida nu ma simt deloc slabita, in cazul meu graviditatea nu e vreo boala e doar un burtoi in miscare atasat, in rest nu am nimic! pt bebe ma lupt si cu zmeii, no problem! Inclin astfel sa cred ca medicatia ar fi periculoasa. Are careva tamiflu prin preajma sa citeasca contraindicatiile? Daca copiii de citiva ani pot lua de ob pot si gravidele, dar nu e regula. Totusi tamiflu-ul e un medicament vechi macar efectele secundare se cunosc mai bine decit in cazul vaccinului contra gripei porcine. In rest ceaiuri, lamiie..etc.Grele rau cind amatorii incep sa faca medicina de sant asa cum fac io acu'?Vikinga 32+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexmom spune:

Citat:
citat din mesajul lui vikinga

Citat:
citat din mesajul lui Oana C

Vikinga, da, am 14 saptamini de sarcina. La Eva, gripa a fost ff aiurea in primele 4 zile, cu febra ff mare, care revenea la 4-5 ore, stare de oboseala si dureri de muschi, cap, urechi, plus celelalte simptome. Saraca Eva, numai in pat (a dormit mai mult decit de obicei) si pe canapea, la tv, a vrut sa stea. Dar din prima zi cind am vazut ca incepe sa aiba simptomele, m-am "inarmat" cu Tylenol, Motrin, miere de albine, ceai de musatel, lamii, solutie salina pentru nas, asa ca am avut tot ce mi-a trebuit, cind a fost nevoie.
Azi a tusit cu mult mucus, inca tuseste, sper sa nu ii revina febra. Nu stiu cit de mult a influentat vaccinul pt gripa sezoniera; am vb cu sotul azi si chiar am inceput sa ne gindim (chiar daca nu credeam ca e posibil) ca s-ar putea ca vaccinul asta (nazal, cu virus activ) sa-i fi micsorat imunitatea, cind a dat peste swine flu; miercuri i-am facut vaccinul, iar simbata avea simptomele de gripa.

Oana (14+sapt) si Eva (29 iunie 2005)

Ce situatie Oana in cazul vostru..off mititca. Chiar nenoroc sa fie vaccinata cu cel antigripal obisnuit marti si probabil a doua-a treia zi a luat virusul gripei porcine, pai clar ca mititia a avut citeva zile grele..In cazul ei nu neaparat vaccinul antigripal i-a daunat cit nefericita situatie ca la gradi sa fie printre copiii bolnavi de gripa porcina. Ai dreptate sa fii f suparata pe parintii copiilor bolnavi care ascund lucrul asta, cita inconstienta si rautate..zau asa...pai de stiai, cu siguranta nu o mai trimiteai la gradi. Dupa vaccinul antigripal ii trebuie corpului o mica pauza de revenire, de aia ma gindesc ca se recomanda o pauza intre vaccinul contra gripei sezioniere si cea porcina, la copii 2-3 sapt. Daramite intre un vaccin si o boala, la fel cum nici un copil bolanv nerecuperat nu se vaccineaza. Cred ca mai aiurea ca asta ar fi sa faca un copilas gripa obisnuita si la o sapt incomplet revenit sa dea si de virusul porcin. Sanatate multa fetitei si sarcina usoara si fara peripetii tie.

Vikinga 31+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Citind postarea Oanei C e clar ca "buna ziua" ca fetita ei s-a imbolnavit in urma vaccinului (mai ales ca vaccinul administrat continea virus activ, dupa cum spune), spun asta ptr. ca sotul meu acum cativa ani si-a facut vaccinul contra gripei obisnuite si la cateva zile de la administrare a facut cea mai urata gripa din viata lui, a zacut la pat cateva zile - ceea ce nu i se mai intamplase vreodata, acum e lecuit nu-i mai trebe in veci vaccinare, poa' sa fie si epidemie de ciuma.
Eu zic ca nu trebuie sa ne grabim sa-i calificam drept "inconstienti si rautaciosi" pe parintii ale caror copii le curge nasul doar sau tusesc si ii trimit totusi la scoala fara sa declare simptomele lor, acestea sunt simptome ale unei raceli normale care poate a fost deja confirmata de un medic. Cred ca invatatorii/profesorii sunt datori in egala masura de a informa despre aceste cazuri pe parintii copiilor sanatosi, iar acestia din urma pot alege sa-si tina copiii acasa daca vor.
Si copilul meu a fost bolnav de gripa acum trei saptamani (febra, tuse, muci, dureri de cap), am fost la doctor cu el sa-l verifice, nimic deisebit doar o gripa normala, l-am tinut 4 zile acasa pana i-a trecut starea de rau (data de febra si durerile de cap), insa cu mucii si tusea a mai continuat o saptamana desi lua tratament, timp in care desigur a mers la gradinita. Si nu era singurul care tusea pe acolo, ceea ce e absolut normal la timpul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexmom spune:

Citat:
citat din mesajul lui Oana C

Noe, daca ai posibilitatea, tine-o acasa. Eu, daca as fi stiut ca au fost multi copii bolnavi in clasa fiica-mii, as fi oprit-o acasa citeva zile. Asa, acum cica au pus hirtie pe usa clasei ei, ca un copil (adica fiica-mea, dar fara nume) a fost diagnosticat cu swine flu (ca doar eu am fost proasta care a sunat la scoala sa le spun ce are Eva). Aici multora nu le pasa, isi trimit copiii bolnavi, cu mucii pina-n briu si tusind de nici nu pot respira, le dau ceva Tylenol dimineata, ca sa nu faca febra pe timpul zilei, si cu ei la scoala .
Prietenul de joaca, vecin cu noi si coleg de clasa cu Eva, tuseste de peste o saptamina (dinaintea Evei), a avut si febra mai mica la inceput, apoi odata cu Eva a inceput sa faca febra mai mare, mama lui tuseste si are simptome exact ca Eva, il tine acasa, dar ce? crezi ca a sunat la gradinita sa le spuna ca s-ar putea sa aiba si el swine flu? Parca ar avea paduchi, asa le e rusine sa sune sa ii anunte la gradinita. Sint asa de suparata, mai ales ca acolo au si bebelusi, de la citeva luni, care se pot imbolnavi imediat si ff rau.

Oana (14+sapt) si Eva (29 iunie 2005)

Cum am mai spus, muci pana-n brau si tuse nu inseamna neaparat "swine flu". Iar americanii au mai trecut prin aceata "pandemie" prin '76, de aceea poate nu sunt atat de paranoici. Interesant e faptul ca pandemia nu a depasit granitele US, iar campania lor de vaccinare, intens mediatizata, a facut in jur de 4000 victime (efectele nu au aparut imediat).
Accesati linkul de mai jos ptr. mai multe detalii, l-am mai pus dar cred ca nimeni nu l-a bagat in seama:

http://loveforlife.com.au/node/6636

Mergi la inceput