Virusul H1N1
Raspunsuri - Pagina 19
aissa spune:
N-am zis nicaieri ca nu am luat medicamente si ca nu i-am dat copilului ca doar nu-s dusa sa stam sa behaim aiurea! Nu am sunat medicul sa il anunt ca suspectam gripa pt ca nu eram sigura ca nu e doar o raceala (acum sunt)
Intrebarea mea era pentru cei ce au trecut prin aceasta gripa, strict pentru a stii daca sa ma panichez sau nu, si era clara (zic eu), daca febra apare prima, printre primele simptome sau cam in ce interval de timp sa astepti toate simptomele. Pentru ca eu aveam 2-3 din ele (gat, nas, putina tuse).
Nu am facut insa febra nici eu nici copilul si de tratat ne tratam de la primele simptome, eu sunt pe fervex/coldrex, ceaiuri multe de fructe de padure cu lamaie, supa calda, copilul paracetamol sirop, sirop de tuse, pivalone la nas si multe portocale.
Sanatate multa tuturor!
Oana C spune:
Aissa, procedezi foarte bine cum va tratati. Cam asa ceva am folosit si eu pentru Eva. La ea a inceput direct cu tuse si febra in acelasi timp, plus ochi umezi, obraji rosii, stare de oboseala, fara prea mult chef de mincare, durere de cap si urechi (toate in aceeasi zi, simbata!).
Mama prietenului/vecin si coleg de clasa cu Eva, a inceput si ea sa aiba simptomele acum citeva zile, dar la ea a fost mai intii tusea, care a fost din ce in ce mai rau, de ieri a inceput sa faca febra, plus celelalte simptome.
Deci cred ca depinde de la persoana, la persoana.
Multa sanatate!
Editez, sa spun ca eu nu i-am dat sirop de tuse Evei, ci miere de albine cu felii de lamiie si ceai caldut de musatel.
Oana (14+sapt) si Eva (29 iunie 2005)
Rufus spune:
Mi s-a parut interesant materialul filmat...din cel scris, partea cu 5 minute de furie ne lasa descoperiti 6 ore e mortal! Asadar, mai mult calm!
http://tvr.ro/articol.php?id=71908
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
Qamar spune:
so, am ramas acasa azi amandoua
sper sa nu ne apuce guitzatul....
www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*
Alizee spune:
Iata ce articol am gasit despre tratamentul simptomelor de raceala.
Cu sau fara medicatie, raceala sau gripa se vindeca de obicei dupa aproximativ o saptamana. Pentru atenuarea unor simptome ale racelii cum ar fi nasul infundat, febra sau tusea se pot utiliza medicamente care se elibereaza si fara prescriptie medicala.
Decongestivele nazale
Astfel in cazul congestiei nazale (nas infundat) se pot utiliza decongestive nazale, care reducand inflamatia si edemul mucoasei nazale, permit aerului sa treaca mai usor si usureaza respiratia. Pot fi administrate pe cale orala (inghitite) sau folosite sub forma de picaturi sau spray-uri.
Decongestivele orale (pastilele) sunt probabil mai eficiente si asigura un efect de lunga durata, dar si efectele secundare sunt mai frecvente. De aceea se prefera spray-urile si picaturile, care produc o atenuare rapida si de scurta durata a simptomelor. Nu se administreaza spray-uri si picaturi nazale mai mult de 3 ori pe zi, 3 zile consecutiv: administrarea de lunga durata poate produce iritatii ale mucoasei nazale si chiar dependenta in cazul anumitor produse. Se mai pot utiliza si picaturile nazale saline (cu ser fiziologic), care nu sunt decongestive, dar ajuta la mentinerea umiditatii mucoasei nazale, ca aerul inspirat sa poata fi filtrat.
Antitusive
Tusea este un mecanism de aparare al organismului prin care se elimina particulele straine sau mucusul din tractul respirator, de aceea nu intotdeauna este indicata oprirea acesteia. In cazul in care aceasta e foarte severa si impiedica respiratia normala si somnul se pot utiliza medicamente fara prescriptie medicala:
expectorante – fluidifica mucusul din tractul respirator, favorizand eliminarea lui; se recomanda in cazul tusei productive (umeda, cu sputa)
supresoare – inhiba reflexul de tuse; se administreaza in tusea seaca, uscata (fara sputa) si sunt contraindicate in tusea productiva, deoarece impiedica drenarea (curatarea) cailor respiratorii; pot ingreuna respiratia, de aceea se recomanda precautie la batrani si persoanele cu afectiuni pulmonare, respiratorii si cardiace.
Antitermice si antialgice
Exista o multime de produse antialgice si antitermice (combat febra). Multe dintre ele contin fie aspirina, ibuprofen sau acetoaminofen. Aceste trei substante, la fel cu ketoprofenul sau naproxenul de sodium amelioreaza durerea si reduc febra. Apartin unor clase de medicamente numite antiinflamatorii. Aceste preparate pot provoca ameteala, iritatii gastrice, palpitatii si uneori reactii alergice. Se recomanda precautii in cazul copiilor, gravidelor, afectiunilor gastrice si in cazul persoanelor care iau anticoagulante. Aspirina nu se recomanda sub 20 de ani, deoarece creste riscul sindromului Reye la copii.
De retinut!
Este necesara citirea cu atentie a prospectului sau solicitarea ajutorului medicului sau farmacistului pentru a alege un preparat potrivit. Se impun precautii suplimentare in cazul copiilor, gravidelor, batranilor, persoanelor cu alte afectiuni si in cazul administrarii concomitente de alte medicamente. In cazul aparitiei unor efecte secundare sau in cazul agravarii bolii se recomanda solicitarea unui consult medical.
allinta
http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html
Alizee spune:
Iata si un alt articol dspre cum sa mancam si sa ne ingrijim, inca de la primele simptome de raceala :
Inca de la aparitia primelor simptome (nas infundat, dureri de cap, febra, dureri de gat) puteti lua masuri pentru a diminua disconfortul produs de aceste manifestari. Nu va autoadministrati medicamente, mai ales antibiotice decat la recomandarea medicului, in cazul in care acesta constata ca exista si o infectie. In caz contrar, antibioticele nu numai ca nu au nici un efect asupra virusilor care cauzeaza guturaiul si gripa, dar pot duce la scaderea imunitatii organismului. Medicul iti poate indica, in cele mai dese situatii doar medicamente cu efect antiviral.
Odihniti-va suficient (dormiti cel putin 7-8 ore pe noapte) pentru a ajuta organismul sa se refaca. In cazul gripei, de multe ori se impune repausul la pat, timp de cel putin 2-3 zile. Evitati eforturile fizice intense si nu va expuneti la frig, curent sau umezeala (organismul este deja slabit si pot aparea complicatiile) si beti multe lichide (ceaiuri, supe, sucuri proaspat stoarse de fructe) pentru a preintamplina deshidratarea. Nu este necesar sa va imbracati foarte gros.
Din alimentatia zilnica nu trebuie sa lipseasca usturoiul. Acesta, contine peste douazeci de substante antivirale si antibacteriene. Usturoiul este cel mai puternic antigripal natural cunoscut. Consumul de usturoi este recomandat dupa mesele principale. Pentru prevenirea imbolnavirii, mestecati cate o jumatate de catel de usturoi dimineata, la pranz si seara. Ca tratament pentru raceala, zdrobiti patru-cinci catei de usturoi, amestecati-i cu 10 lingurite de miere de albine si luati din acest preparat cate o lingurita din jumatate in jumatate de ora.
Aceleasi proprietati antivirale si de combatere a germenilor microbieni il are si ceapa datorita alicinei.
In cazul in care aveti temperatura, simtiti frisoane, incepe sa va curga nasul si apare durerea de gat, baile fierbinti sunt recomandate pentru a opri boala in faza incipienta. Umpleti cada cu apa incalzita la 37°C si stati in ea timp de 30-45 de minute. Dupa baie, masati-va corpul cu un prosop si petreceti macar o jumatate de ora sub paturi, la caldura. Aceste bai, nu numai ca relaxeaza, dar au si un puternic efect antigripal, deoarece scad considerabil rezistenta microbilor.
Considerata mai degraba aliment decat medicament, supa calda mai ales supa de pui, asezonata din belsug cu patrunjel si marar, este recomandata persoanelor racite. Prin continutul de substante naturale al legumelor din compozitia ei, supa calda este benefica pentru gat si caile respiratorii superioare. Conform unor studii, supa de pui reduce procesele inflamatorii care fac mucoasele nasului si faringelui sa produca mucus. Pentru cei care sufera de raceala, supa de pui calmeaza tusea, stranutul si reduce secretiile nazale.
De asemenea, este recomandat sa consumati suc natural de portocale, lamai sau grepfruit care contine vitamina C. Sucul obtinut de la citricele stoarse, alaturi de doua lingurite de miere, coaja rasa de la fructe si apa, se lasa la macerat o ora sau doua, dupa care se bea. Aceasta combinatie contine vitamina C, agenti antiinfectiosi foarte puternici si reduce febra. Pentru a avea efect contra racelii, se beau trei - patru pahare, intr-un interval de 12 ore.
allinta
http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html
Alizee spune:
Rufus, am avut rabdare si am urmarit materialul. Extrem de util. Iar gargara cu sare grunjoasa si aspirarea de apa sarata calduta pe nas, sunt remedii la indemana tuturor.
allinta
http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html
agho spune:
50 de intrebari si raspunsuri despre gripa porcina
Raspandirea gripei porcine a generat in ultimele zile ceea ce pe drept am putea numi isterie in masa. Oameni obisnuiti nu mai ies afara fara masti chirurgicale, dezinfectantul este la mare cautare iar orice semn de raceala creeaza panica in jur. Site-ul click.ro a incercat sa curpinda, intr-o serie de 50 de intrebari, toate nelamuririle pe care le-ar putea avea cineva in legatura cu virusul gripei porcine. Iata prinmele 25 de raspunsuri.
1. Ce e gripa porcina?
Gripa porcina este o boala respiratorie infectioasa.
2. Cum se transmite?
Se transmite pe calea aerului, de la om la om.
3. Care sunt simptomele?
Febra de 37,5 - 38 de grade, tuse, secretii nazale apoase, dureri de cap si musculare, stare de oboseala.
4. De ce e virusul asa de agresiv?
Pentru ca se modifica pe masura ce se transmite de la om la om.
5. Care sunt complicatiile gripei?
Infectiile pulmonare grave.
6. In ce conditii este mortala?
Daca sistemul imunitar e foarte scazut, daca suferi de o boala cronica sau daca nu te prezinti din timp la medic.
7. Cu ce se trateaza?
Cu antivirale, in nici un caz cu antibiotice.
8. Cum ne ferim?
Respectarea cu strictete a normelor de igiena, evitarea aglomeratiei si evitarea contactului cu persoanele bolnave.
9. Cum ne spalam pe maini?
Frecati bine mainile cu apa si sapun, pana la incheieturi. Spalati si bijuteriile.
10. Cum sufli corect nasul?
Intr-o batista de unica folosinta, pe care o arunci imediat la cosul de gunoi.
11. Cum stranuti?
Ideal e sa stranuti in servetel, insa, daca nu ai unul la indemana, stranuta, ducand gura spre umar.
12. Cum ma comport cand ma intalnesc cu cineva?
Evita sa dai mana sau sa te imbratisezi cu respectiva persoana.
13. Cum ma protejez in mijloacele de transport in comun?
Ai putea folosi un fular, cu care sa-ti acoperi nasul si gura.
14. Ce fac daca un coleg are simptome de gripa?
Pastrez distanta fata de el si il indrum spre medic.
15. Prin sarut ma pot imbolnavi?
Da, pentru ca virusul se transmite prin saliva.
16. Ma pot feri prin alimentatie?
Depinde de la caz la caz, insa consumand multe fructe si legume proaspete iti intaresti sistemul imunitar.
17. Care e diferenta intre gripa porcina si gripa sezoniera?
Difera simptomele, care in cazul gripei porcine sunt mai usoare.
18. Cine are cel mai mare risc?
Tinerii, personalul me-dico-sanitar si cel din serviciile publice.
19. Cum iti faci testul si unde?
Testul presupune efectuarea unui exudat faringian si recoltarea de secretii nazale. Ambele analize se efectueaza in sectiile de boli infectioase ale spitalelor.
20. Cat de repede trebuie sa ma duc la doctor?
Imediat cum suspectezi ca nu e vorba de o simpla raceala si prezinti simptome specifice.
21. Trebuie sa stau acasa de la primele simptome?
Da.
22. Cat timp stau izolat?
Sapte zile.
23. Cum imi protejez familia daca m-am imbolnavit?
Te izolezi intr-o singura camera si eviti contactul cu membrii familiei.
24. Cate cazuri s-au inregistrat pana acum?
Peste 600.000 de cazuri.
25. Cate decese?
6.171 de decese.
Aceasa stire a fost preluata de pe Adevarul.
anja spune:
acum cateva saptamani intrebam aici pe forum daca sa vaccinez copiii, avand in vedere ca, aici in Suedia, vaccinarea era programata pentru saptamana asta. Initial eram hotarata sa refuz vaccinarea (citind atatea lucruri ingrijoratoare). Intr-un final am hotarat sa vaccinez copiii (6 ani), iar miercurea asta amandoi au facut vaccinul, impreuna cu toti copiii din clasele lor.
Toata ziua de miercuri am stat ca pe ace, asteptand sa ma sune de la scoala ca le e rau copiilor. Din fericire copiii nu au avut nici-un efect advers. Absolut nimic. Din cei app 50 de copii vaccinati odata cu ai mei, o singura fetita s-a simitit rau si a fost luata acasa de parinti. Ceilalati nu au avut absolut nimic. Am sa ma vaccinez si eu atunci cand ni se va oferi.
Nu stiu cat va ajuta experienta noastra sa luati o hotarare, dar se pare ca probabilitatea de aparitie a efectelor adverse nu este atat de mare, iar acum este destul de testat, mai ales ca in Suedia au fost vaccinati sapt asta 480.000 de copii.
olympia spune:
Anja, exact ce vaccin li s-a facut copiilor? De la ce firma?
Pene colorate... cate putin din toate!