Virusul H1N1

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui aissa

Aveti idee daca simptomele apar toate odata sau pe rand si cam in cat timp s-ar instala cu totul?
Eu sunt in tensiune de ieri de cand am venit de la serviciu cu o senzatie de gadilatura/usturime pe o nara pana unde corespunde in gat, senzatie care continua si acum. Nu ma doare sa nu pot inghiti dar ma deranjeaza, imi curge si putin nasul, doar pe nara aia. Am senzatia uneori ca-s mai calda decat aerul din jur, dar febra nu pare sa am, undeva la 36,4-36,7, mi-am luat-o de vreo 4 ori azi cu 2 termometre diferite. Am tusit de vreo 2-3 ori ca ma manca rau de tot in gat. Si din pacate sunt in categoria de risc data de obezitate asa ca sunt tare speriata.
Iar fi-mea tuseste de aseara, sec, fara alte simptome.
Am stat in casa, nu am anuntat medicul dar nu stiu daca ar trebui sa o fac daca nu avem febra. Sper sa fie o raceala banala...

Luati amandoua paracetamol, copilul sirop, spray de nas, pastile pt dureri in gat, copilul sirop de tuse. Cel mai bun este Eurespal.
Tu, poti lua si banala aspirina tamponata.
Si pe mine ma incercase aseara raceala, tuse si frisoane. Am luat paracetamol si aspirina si, azi, imi este mult mai bine. Iau 3 paracetamol pe zi, aspirina, doar seara inainte de culcare, nu mai mult de 3 zile.
Sanatate.

allinta

http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Revin si sapt viitoare si eu sunt curioasa daca dupa conferinta asta vad ceva noutati in presa germana si daca se potrivesc cu ce spune pediatra noastra. Oricum dupa dr ma iau dar asa ca si chestie, de curiozitate.Oana tu esti insarcinata? Ca vad ca ai zis ceva de prenatal si nu mai retind din subiect. Si fetita ta vaccinata impotriva gripei sezoniere a facut acum gripa asta porcina? Si cum ti se pare tie, a evoluat totusi nu chiar agresiv, posibil sa fie totusi o gripa mai blinda in cazul fetitei poate datorita vaccinului obisnuit facut?Ca nu mi-e clar aspectul asta. Astazi a fost pt prima data cind am auzit ca cele doua gripe cea sezoniera si cea porcina au o radacina comuna N1 cu toate ca se vede si pt amatori din nume, pina acum nu stiam ca un vaccin contra gripei sezoniere ar putea face o diferenta acolo cit de mica, ca mi se pare totusi buna si ea decit deloc. In conditiile in care vaccinul contra gripei porcine nu e inca si in varianta pt copii si inca nu e destul testat.Pediatra noastra zicea ca in perioada asta ea face si recomanda mai mult ca in anii trecuti vaccinul contra gripei normale si pe ai mei si-a aratat dorinta de a-i vaccina ca tot eram acolo si-s perfect sanatosi insa am zis ca ne mai gindim un pic.Cum doctorii nu pot totusi sa-si impuna parerea proprie ci recomanda in general orientarea asoc med din tara unde profeseaza in fct de conditiile de moment si informatii, recomandarea asta e de fapt un mod profesionist prin care isi iau cit mai putine riscuri si pt pacienti dar si pt ei insisi si chiar de avem prieteni dr de familie care au la rindul lor copiii, intrebati fiind la fel vorbesc, in concluzie decizia si riscurile iti apartin tie ca parinte. Ok atunci am lasat dr si am vb azi si cu nevestele lor, ca ele nu pot fi judecate pt malpraxis:)) si daca e una mai vorbareata chiar devine interesant. Si asa ca intre amice cu baieti care merg impreuna la fotbal si inot mi-a zis ca ei, domn dr(el e generalist) adica si cu ea au hotarit sa nu-si vaccineze copilul de nici o gripa. Nu au facut-o nici inainte pt ca nu e cazul de riscuri aici la noi si acum nu vede ca ar fi altfel. De vaccinul contra gripei porcine nici nu poate fi vb, zicea. Daca ar fi l-ar face doar pe cel impotriva gripei normale si asta de ar locui in oras mare, de ar merge cu metroul ori zilnic prin aglomeratii, ori chiar aici fiind de ar calatori iarna asta cine stie unde.In schimb dr nostru de familie care are 5 copii zice ieri ca inca se mai gindeste daca sa-i vaccineze ori ba. Logic ar fi, zicea el, ca sa ne vaccinam impotriva ambelor gripe la diferenta de 2-3 sapt cam asa asta mai ales in cazul copiilor, adultii pot si la o sapt. dar il tine rau in loc faptul ca vaccinul contra gripei porcine nu e destul testat si mai ales nu exista varianta oficiala pt copii. El a zis ca e inca indecis, cine stie ma gindesc si eu ca poate dupa conferinta asta cu toate ca nu se duce acolo cu siguranta va afla informatii asa ca intre dr, ca ei nu stau pe google ca noi, si probabil de-l intrebam sapt viitoare ne va zice ceva mai sigur. ori intreb direct nevasta daca si-a vaccinat copiii si gata pt mine e un raspuns f concis.Asa ca ce mai, decizia vaccinarii nu se face dupa net ori dupa ce zice unul altul, pt ca depinde unde locuieste fiecare, ca de eram in berlin cred ca veneam cu copiii vaccinati acasa, depinde de istoricul si bolile avute de fiecare copil in parte, de cit calatoreste fiecare, de stilul de viata, alimentatie, de felul cum reactioneaza in general la boli. Iar la gravide cred ca cel mai mult conteaza felul cum isi pot organiza viata in urmatoarele luni de sarcina, unde locuiesc, daca e zona de epidemie iarna de iarna, daca au facut gripa in sezoanele trecute, cit si unde lucreaza, cit stau prinse pe drum, ce fel de mijloc de transport folosesc, daca-s mari amatoare de shopping in malluri si piete mari, care e istoricul bolilor fiecareia in parte, etc etc.Vikinga 31+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Luati amandoua paracetamol, copilul sirop, spray de nas, pastile pt dureri in gat, copilul sirop de tuse. Cel mai bun este Eurespal.
Tu, poti lua si banala aspirina tamponata.
Si pe mine ma incercase aseara raceala, tuse si frisoane. Am luat paracetamol si aspirina si, azi, imi este mult mai bine. Iau 3 paracetamol pe zi, aspirina, doar seara inainte de culcare, nu mai mult de 3 zile.
Sanatate.

Pe hirtiile de iesire de la ER scrie cu litere mari, de tipar, si ingrosat: NEVER use ASPIRIN products with a VIRAL infection! Aspirin may cause liver failure with certain viral infections.
Deci fara medicamente cu aspirina!!!

Vikinga, da, am 14 saptamini de sarcina. La Eva, gripa a fost ff aiurea in primele 4 zile, cu febra ff mare, care revenea la 4-5 ore, stare de oboseala si dureri de muschi, cap, urechi, plus celelalte simptome. Saraca Eva, numai in pat (a dormit mai mult decit de obicei) si pe canapea, la tv, a vrut sa stea. Dar din prima zi cind am vazut ca incepe sa aiba simptomele, m-am "inarmat" cu Tylenol, Motrin, miere de albine, ceai de musatel, lamii, solutie salina pentru nas, asa ca am avut tot ce mi-a trebuit, cind a fost nevoie.
Azi a tusit cu mult mucus, inca tuseste, sper sa nu ii revina febra. Nu stiu cit de mult a influentat vaccinul pt gripa sezoniera; am vb cu sotul azi si chiar am inceput sa ne gindim (chiar daca nu credeam ca e posibil) ca s-ar putea ca vaccinul asta (nazal, cu virus activ) sa-i fi micsorat imunitatea, cind a dat peste swine flu; miercuri i-am facut vaccinul, iar simbata avea simptomele de gripa.

Oana (14+sapt) si Eva (29 iunie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

pisici, au inchis middle school si highschool la scoala Biei
ea e in elementary, care e in cladire separata dar intrarea e comuna + cafeteria..
nu stiu cate cazuri sunt, dar imi imaginez ca destul de multe ca sa inchida ditamai scoala..
eu deja simt toate simptomele (in my head), ca zilele astea am umblat mult prin scoala

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">We LOVE Sonia

www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*

Mergi la inceput

La noi, Tamiflu se da doar cu prescriptie de la dr. Din ce am citit, Tamiflu (antiviral = anti + viral) are acelasi regim ca antibioticele (anti + biotic), deci este un medicament la fel de puternic (unul e pt viral infection, celalalt pt bacterial infection). Nu stiu daca in tara se mai pot cumpara antibiotice fara prescripte, dar in US nu poti.

Mergi la inceput

Noe, daca ai posibilitatea, tine-o acasa. Eu, daca as fi stiut ca au fost multi copii bolnavi in clasa fiica-mii, as fi oprit-o acasa citeva zile. Asa, acum cica au pus hirtie pe usa clasei ei, ca un copil (adica fiica-mea, dar fara nume) a fost diagnosticat cu swine flu (ca doar eu am fost proasta care a sunat la scoala sa le spun ce are Eva). Aici multora nu le pasa, isi trimit copiii bolnavi, cu mucii pina-n briu si tusind de nici nu pot respira, le dau ceva Tylenol dimineata, ca sa nu faca febra pe timpul zilei, si cu ei la scoala .
Prietenul de joaca, vecin cu noi si coleg de clasa cu Eva, tuseste de peste o saptamina (dinaintea Evei), a avut si febra mai mica la inceput, apoi odata cu Eva a inceput sa faca febra mai mare, mama lui tuseste si are simptome exact ca Eva, il tine acasa, dar ce? crezi ca a sunat la gradinita sa le spuna ca s-ar putea sa aiba si el swine flu? Parca ar avea paduchi, asa le e rusine sa sune sa ii anunte la gradinita. Sint asa de suparata, mai ales ca acolo au si bebelusi, de la citeva luni, care se pot imbolnavi imediat si ff rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Oana, chiar ma gandeam daca sa o duc maine..
adica in cazul in care a luat-o cumva (profii sunt separati pe scoli/clase, etc), s-ar fi manifestat pana acum (parca e 48h incubatia)
daca nu a luat-o, oricum cei din clasele cu cazuri sunt toti acasa, clasele dezinfectate..
nu stiu ce sa fac...

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">We LOVE Sonia

www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Oana, eu astea le-am luat, despre ele mi-a vorbit si doctora cand am intrebat-o ce trebuie luat in caz de... Astazi, ma simt foarte bine. Azi noapte m-a durut capul si am luat un fasconal. Aspirina am luat-o fiindca aveam frisoane.
Deci am avut o raceala obisnuita.
Aissa nu si-a sunat medicul, nu a luat vreun medicament, nici copilului nu i-a dat. O raceala trebuie tratata inca de la primele manifestari. Lasata sa treaca de la sine, se va agrava.
In locul paracetamolului si al aspirinei, ar putea lua Nurofen raceala si gripa. Problema cu el e ca are multe contraindicatii.

Sanatate.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Oana, eu astea le-am luat, despre ele mi-a vorbit si doctora cand am intrebat-o ce trebuie luat in caz de... Astazi, ma simt foarte bine. Azi noapte m-a durut capul si am luat un fasconal. Aspirina am luat-o fiindca aveam frisoane.
Deci am avut o raceala obisnuita.
Aissa nu si-a sunat medicul, nu a luat vreun medicament, nici copilului nu i-a dat. O raceala trebuie tratata inca de la primele manifestari. Lasata sa treaca de la sine, se va agrava.
In locul paracetamolului si al aspirinei, ar putea lua Nurofen raceala si gripa. Problema cu el e ca are multe contraindicatii.

Sanatate.

allinta

cu ce se trateaza raceala?
eu stiam ca medicamentele amelioreaza simptomele, raceala trece singura. iar daca apar complicatii trebuie mers urgent la medic.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

si noua ni s-a zis sa nu tratament raceala cu nimic,dar in cazul aparitiei febrei sa mergem la cabinet.
eu Anei i-am dat Oscilo. i-a trecut relativ repede.
azi am refuzat vaccinul si cel normal ,de h1n1 ...nici nu il aveau,oricum il refuzam.

Votati-o pe ANA!!!

Mergi la inceput