Virusul H1N1
Raspunsuri - Pagina 15
adialex spune:
f buna explicatia, marius, multumesc; dar totusi,in cazul ancai, sotul nu a luat virusul, desi a stat in casa cu fetele care au contactat boala; atunci sa inteleg ca nu este atat de contagios? sau cum? ce imunitate sa ai, fata de un virus nou-nout, pt care nu ai anticorpi?
lidsta spune:
In eventualitatea ca ma imbolnavesc ce ar tb sa fac pentru siguranta copilului mei? Sa plec la mama (300Km), sa plec la hotel, sau sa stau acasa si sa imi asum riscurile? Nu radeti caci chiar am o problema. Autoizolare in casa cu copilul meu este absolut imposibil!
Acum ea are febra dar pare a fi o viroza obisnuita: fara tuse, fara secretii nazale, doar 38 grade si apatie . Dar daca ma imbolnavesc eu, cum fac? Plec sau stau? Voi cum ati proceda?
A_Iulia spune:
http://www.hotnews.ro/stiri-international-6410666-gripa-ah1n1-imbolnavirile-decesele-nu-tin-cont-varsta-studiu-american.htm
Studiul ca studiul...dar vedeti statistica:
Potrivit ultimelor statistici oficiale, in 28 de state americane, 23% dintre decese din cauza gripei AH1N1 au fost in randul celor mai tineri de 25 de ani, 65% in randul celor intre 25 si 64 de ani si doar 11,6% la cei mai in varsta de 65 de ani.
Varsta medie in SUA a celor spitalizati din cauza gripei noi este de 27 de ani.
Cea mai mare parte a celor internati cu AH1N1 aveau si alte probleme de sanatate care au crescut riscul complicatiilor. Este vorba mai ales de obezitate, identificat ca fiind un factor care produce decesul celor care au contactat virusul gripei noi.
Ce rol mai are sistemul imunitar la asa o statistica? Obezitatea ca factor ce produce decesul? Greu de deslusit itele...
gaba-rema spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Adina Iulia http://www.hotnews.ro/stiri-international-6410666-gripa-ah1n1-imbolnavirile-decesele-nu-tin-cont-varsta-studiu-american.htm Studiul ca studiul...dar vedeti statistica: Potrivit ultimelor statistici oficiale, in 28 de state americane, 23% dintre decese din cauza gripei AH1N1 au fost in randul celor mai tineri de 25 de ani, 65% in randul celor intre 25 si 64 de ani si doar 11,6% la cei mai in varsta de 65 de ani. Varsta medie in SUA a celor spitalizati din cauza gripei noi este de 27 de ani. Cea mai mare parte a celor internati cu AH1N1 aveau si alte probleme de sanatate care au crescut riscul complicatiilor. Este vorba mai ales de obezitate, identificat ca fiind un factor care produce decesul celor care au contactat virusul gripei noi. Ce rol mai are sistemul imunitar la asa o statistica? Obezitatea ca factor ce produce decesul? Greu de deslusit itele... |
E interesant ca in SUA, cei peste 65 de ani sunt mai putin afectati de AH1N1.
Sa fie oare vreo legatura cu epidemia lor din 1976?
A_Iulia spune:
Gabi, mai putin in ce sens? In articol nu spune ca batranii nu fac gripa (asta ca sa ne duca cu gandul la o posibila imunitate), ci ca nu mor din cauza ei, deci nu apar (sau apar mai putin) complicatiile la batrani, nici la copii, vezi ce procente ciudate?!
In ce conditii apar complicatiile bolii care duc la deces la adulti de 25-64 ani? Obezitate? In ce masura e explicabil?
Emilly spune:
Seara buna tuturor,
Ica, da ai inteles bine.O sa fie o perioada mai legera pentru virusul actual si isi intra in forta cel gripal, deci tot nu scapam.
Oana, simptomele cum ziceam variaza de la o persoana la alta si se pare ca copilasii sunt mult mai vulnerabili la virusul AH1N1 ca la virusul gripal sezonier.Contagios poti fi inca 7 zile dupa ce ti s-au terminat simptomele.Deja colega mea e la munca de luni dupa ce saptamina trecuta, joi, vineri era acasa cu dureri de cap si cu fii-su diagnosticat ca aviind gripa porcina, avind si toate simptomele descrise mai sus de catre fete.Va spun saptamina viitoare daca am luat ceva sau nu, Doamnene ajuta sa nu.
lidsta, pai e bine sa te izolezi de ea in cazul in care esti tu bolnava.Acum chiar sa pleci de acasa tocmai cind nu te simti bine....
e cam mult pentru mine.
Adina, e un mister.Azi am auzit la radio ca tocmai de aia e bine sa se vaccineze lumea pentru ca virusul ataca lumea tinara, copii in special.O fi un virus facut prin laboratoarea, cum am mai citit pe net.Dumnezeu stie....
Sanatate maxima tuturor!
Donia spune:
citat din mesajul lui Adina Iulia Gabi, mai putin in ce sens? In articol nu spune ca batranii nu fac gripa (asta ca sa ne duca cu gandul la o posibila imunitate), ci ca nu mor din cauza ei, deci nu apar (sau apar mai putin) complicatiile la batrani, nici la copii, vezi ce procente ciudate?! |
O posibila explicatie ar putea sa fie furtuna de citokine, o reactie exacerbata a sistemului imunitar:
http://en.wikipedia.org/wiki/Cytokine_storm
"It is believed that cytokine storms were responsible for many of the deaths during the 1918 influenza pandemic, which killed a disproportionate number of young adults.[1] In this case, a healthy immune system may have been a liability rather than an asset." - se crede ca furtunile de citokine au fost responsabile pentru multe dintre decesele din timpul pandemiei din 1918, care a omorat un numar disproportionat de adulti tineri. In cazul acesta, un sistem imunitar sanatos ar fi putut sa fie mai degraba un dezavantaj decat un avantaj.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
alexmom spune:
Iata mai jos un video interesant despre gripa porcina, care se pare ca nu e chiar asa "noua", si despre efecte secundare grave ale vaccinarii impotriva ei.
http://loveforlife.com.au/node/6636
marius spune:
citat din mesajul lui adialex f buna explicatia, marius, multumesc; dar totusi,in cazul ancai, sotul nu a luat virusul, desi a stat in casa cu fetele care au contactat boala; atunci sa inteleg ca nu este atat de contagios? sau cum? ce imunitate sa ai, fata de un virus nou-nout, pt care nu ai anticorpi? |
Virusul in sine are un anumit grad de rezistenta si implicit de multiplicare (inmultire) la fel cum corpurile parazitate de acestia (corp gazda) au la randul lor un anumit nivel de rezistenta (IMUNITATE) care este specific fiecarui corp in parte. De aceea se tot spune duceti o viata sanatoasa, echilibrata, faceti miscare fizica (sport), oxigenati-va corpul, consumati produse naturale carbohidrati nu consumati cafea alcool tigari odihniti-va suficient etc etc toate aceste elemente ducand in speta la formarea unui corp cu o rezistenta mult marita. Implicit sansele unui intrus (virus) de a se multiplica in acel corp scad dramatic.
Probabil sotul(taticul) are un sistem imunitar mai puternic decat ceilalti, virusul in sine fiind la fel de contagios pentru oricare dintre ei.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
gaba-rema spune:
citat din mesajul lui Adina Iulia Gabi, mai putin in ce sens? In articol nu spune ca batranii nu fac gripa (asta ca sa ne duca cu gandul la o posibila imunitate), ci ca nu mor din cauza ei, deci nu apar (sau apar mai putin) complicatiile la batrani, nici la copii, vezi ce procente ciudate?! In ce conditii apar complicatiile bolii care duc la deces la adulti de 25-64 ani? Obezitate? In ce masura e explicabil? |
am impresia ca si procentul de imbolnaviri e net mai mare la tineri si adulti pana in 65.
sotul Ancai o avea el o imunitate mai buna ca media (chiar si in ciuda fumatului). oamenii sunt foarte diferiti.