Virusul H1N1
Raspunsuri - Pagina 16
Vauva spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Adina Iulia http://www.hotnews.ro/stiri-international-6410666-gripa-ah1n1-imbolnavirile-decesele-nu-tin-cont-varsta-studiu-american.htm Studiul ca studiul...dar vedeti statistica: Potrivit ultimelor statistici oficiale, in 28 de state americane, 23% dintre decese din cauza gripei AH1N1 au fost in randul celor mai tineri de 25 de ani, 65% in randul celor intre 25 si 64 de ani si doar 11,6% la cei mai in varsta de 65 de ani. Varsta medie in SUA a celor spitalizati din cauza gripei noi este de 27 de ani. Cea mai mare parte a celor internati cu AH1N1 aveau si alte probleme de sanatate care au crescut riscul complicatiilor. Este vorba mai ales de obezitate, identificat ca fiind un factor care produce decesul celor care au contactat virusul gripei noi. Ce rol mai are sistemul imunitar la asa o statistica? Obezitatea ca factor ce produce decesul? Greu de deslusit itele... |
Mi se pare destul de logic doar e populatia activa, cea care circula cel mai mult, merge la servici, participa la meetinguri, calatoreste mult etc
AdiS spune:
Dupa ce am citit acest topic am fost la farmacia sa intreb de Tamiflu. Doamnele de acolo s-au uitat cam ciudat la mine si mi-au raspuns: "nuuuu, nu avem" iar la alta farmacie "nu, nu mai avem".
Oare acest medicament se cheama altfel in Romania? Sau stocurile s-au terminat, face lumea provizii, sau statul tine rezervele pentru spitale? Eu ma gandeam sa iau cateva pliculete, just in case, adica provizie.
gaba-rema spune:
citat din mesajul lui AdiS Dupa ce am citit acest topic am fost la farmacia sa intreb de Tamiflu. Doamnele de acolo s-au uitat cam ciudat la mine si mi-au raspuns: "nuuuu, nu avem" iar la alta farmacie "nu, nu mai avem". Oare acest medicament se cheama altfel in Romania? Sau stocurile s-au terminat, face lumea provizii, sau statul tine rezervele pentru spitale? Eu ma gandeam sa iau cateva pliculete, just in case, adica provizie. |
intreaba de substanta activa din tamiflu (adica oseltamivir fosfat).
nu cred ca in RO se vinde sub alt nume, totusi.
EDIT: dar crezi ca tamiflu se vinde fara prescriptie?
dayanara spune:
citat din mesajul lui karmenutza Am citit tot subiectul de fata. Fetele din SUA si Canada care au avut gripa porcina (sau copiii lor) au mentionat si diareea si varsaturile printre simptome. Un vecin de-al meu studiaza in SUA si in august cand a inceput facultatea au avut in campus o epidemie de gripa porcina. Colegul lui de camera a avut, el nu a luat. Si acolo era prezenta diareea la toata lumea. Si febra foarte, foarte mare, aproape de 40. La noi, nimeni nu a pomenit de asa ceva pana acum. Oare de ce? S-a modificat virusul pana aici? Sau e alt virus? Tot nu mi-e clar. Carmen & Ioana Catalina (4.oct.2005) |
nu stiu daca s.a modificat , dar aici unde sunt foarte multe cazuri, e prezenta si diaree si starile de voma
roxana 19+ arthur martin si ivan leonard(2.12.2006)
POZE
boticelina spune:
Statul roman a "rechizitionat" stocurile de Tamiflu si Relenza din farmacii inca din luna mai, pentru uz intraspitalicesc.
Dar se gaseste parandarat, daca esti dispus sa dai 200 de euro pe-o cutie
Monica si gargaritza Nancy
blog revival - chestii gargaricesti
"If you are unware of your choices, then you have none"
AdiS spune:
Nu pot sa iti raspund la asta. Doamnele intrebate nu m-au intrebat asta. S-au oprit la "nu".
Pe de alta parte, este un antiviral (stiam ca numai antibioticele au nevoie de reteta)- numai gripa asta l-ar transforma in medicament ce se vinde cu reteta de la doctor.
karmenutza spune:
Nu se mai gaseste Tamiflu in farmacii pentru ca Bazac a dat ordin sa fie retrase, pentru a le trimite la spitalele de boli infectioase. http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/129397/Bazac-Avem-capacitatea-de-a-trata-460-000-de-persoane-cu-medicamente-antivirale.html
aalina2003 spune:
Da, se vinde fara reteta (Tamiflu), daca, fireste, exista in farmacie. Eu am cumparat cand a fost ..gripa aviara, dar au expirat. Dar daca din mai au fost retrase, de ce nu au mai importat?..ca doar s-ar vinde,nu?
Adrianaa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Donia
O posibila explicatie ar putea sa fie furtuna de citokine, o reactie exacerbata a sistemului imunitar: http://en.wikipedia.org/wiki/Cytokine_storm "It is believed that cytokine storms were responsible for many of the deaths during the 1918 influenza pandemic, which killed a disproportionate number of young adults.[1] In this case, a healthy immune system may have been a liability rather than an asset." - se crede ca furtunile de citokine au fost responsabile pentru multe dintre decesele din timpul pandemiei din 1918, care a omorat un numar disproportionat de adulti tineri. In cazul acesta, un sistem imunitar sanatos ar fi putut sa fie mai degraba un dezavantaj decat un avantaj. Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat. |
Foarte posibil. Prin vaccinare sau prin dobandirea gripei H1N1 se introduce un virus in organism. Acesta stimuleaza productia de citokine proinflamatorii (este stimulat TNF alfa). Cum tinerii au un sistem imunitar normal, spre deosebire de batrani, care au un sistem imunitar slabit, probabil ca tinerii sunt mai expusi la aceste citokine proinflmatorii care fac si bine, dar si rau daca sunt stimulate prea mult. Cand oamenii produc TNF prea mult, acestea coplesesc capacitatea sistemului imunitar de a controla inflamatia. TNF poate ataca celulele endoteliale (care secreta oxid nitric si imbunatatesc circulatia in vasele de sange prin vasodilatatie si prin proprietati anticoagulante). Tot TNF poate promova aderara unor celule ale sistemului imunitar la sufprafata vaselor de sange sia cauz producerea de radicali de oxigen care distrug tesutul inconjurator al vaselor de sange. Deci TNF are un rol benefic in organism, dar si unul negativ daca este in concentratii mari.
http://www.cytok.com/showabstract.php?pmid=12480361
gaba-rema spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Adrianaa
Foarte posibil. Prin vaccinare se introduce un virus in organism. Acesta stimuleaza productia de citokine proinflamatorii (este stimulat TNF alfa). Cum tinerii au un sistem imunitar normal, spre deosebire de batrani, care au un sistem imunitar slabit, probabil ca tinerii sunt mai expusi la aceste citokine proinflmatorii care fac si bine, dar si rau daca sunt stimulate prea mult. Cand oamenii produc TNF prea mult, acestea coplesesc capacitatea sistemului imunitar de a controla inflamatia. TNF poate ataca celulele endoteliale (care secreta oxid nitric si imbunatatesc circulatia in vasele de sange prin vasodilatatie si prin proprietati anticoagulante). Tot TNF poate promova aderara unor celule ale sistemului imunitar la sufprafata vaselor de sange sia cauz producerea de radicali de oxigen care distrug tesutul inconjurator al vaselor de sange. Deci TNF are un rol benefic in organism, dar si unul negativ daca este in concentratii mari. http://www.cytok.com/showabstract.php?pmid=12480361 |
dar de ce asta nu e valabil la gripa sezoniera, la alte viroze, la alte contacte cu agenti patogeni?
sa fie vorba de o particularitate a AH1N1?