Virusul H1N1

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Am citit tot subiectul de fata. Fetele din SUA si Canada care au avut gripa porcina (sau copiii lor) au mentionat si diareea si varsaturile printre simptome.
Un vecin de-al meu studiaza in SUA si in august cand a inceput facultatea au avut in campus o epidemie de gripa porcina. Colegul lui de camera a avut, el nu a luat. Si acolo era prezenta diareea la toata lumea. Si febra foarte, foarte mare, aproape de 40.
La noi, nimeni nu a pomenit de asa ceva pana acum. Oare de ce? S-a modificat virusul pana aici? Sau e alt virus? Tot nu mi-e clar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui adialex

in principiu, gabi, ai dreptate; dar atunci cum ne explicam ca din trei persoane care locuiesc in aceeasi casa, doua fac gripa, iar al 3-lea nu face? ca eu asta nu pricep sub nicio forma...

la nici o pandemie nu se imbolnavesc toti cei care vin in contact cu ea. intotdeauna mai ramas si oameni expusi, dar neatinsi. Oamenii sunt foarte diversi. inclusiv in fata bolii.

un exemplu fortat, probabil nereusit, scos fara surse dintr-o memorie indepartata: ciuma din sec.XIV in Europa: a prins pe toata lumea "nepregatita" imunologic, a infectat 2/3 din oameni, a omorat 1/3 si 1/3 au ramas asimptomatici, probabil ne contaminati (dar poate imunizati? - nu avem cum sa stim).

de ce unii au supravietuit, desi au facut boala? de ce altii nu s-au imbolnavit deloc?

iar igiena pe vremea aia... sa n-avem vorbe... nici nu exista conceptul. era vremea cand se credea ca daca n-ai paduchi esti bolnav, eventual muribund. si se credea ca spalatul mai des de o luna face rau la sanatate.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui marius

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604

pentru cine spera ca daca e sanatos in general, sau ca luand vitamina, C, propolis, homeopate etc... scapa de virusul AH1N1: fatza de acest virus suntem practic "imunologic naivi", cam cu totii. O stare generala mai buna de sanatate te poate eventual ajuta sa treci mai bine peste complicatii (eventual, nu sigur si garantat). Organismele noastre n-au o memorie imunitara fatza de acest virus, deci suntem teoretic cu totii la fel de expusi.
de-aia se tot spune "gripa noua". Da, e noua pt.noi, si asta face diferenta.

M-ai omorat la faza asta. Orice virus gripal care nu a determinat declansarea imunitara intrun organism este un virus nou orice tulpina noua a unui virus poate determina reactia imunitara corespunzatoare si "fotografierea" acestuia in tabloul imunologic al acelui organism. Asa incat suntem la fel de expusi la orice ora fata de orice tulpina a oricarui virus gripal - asa ca toti sunt noi

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

stiu si eu? asa o fi cum zici tu, marius.
dar daca am facut o gripa acu' 5 ani si mai apare anul asta una cu tulpini comune cu respectiva, sau fix aceeasi (greu de crezut), organismul se prinde sau nu? o mutatie cat de mica face ca el sa fie complet nou pt. organism, sau... asa si-asa? pt. un om adult din zilele noastre exista multe virusuri nou-noute cu care sa vina in contact?

intreb si eu, caci sunt interesata cum stau lucrurile.

oricum, remarc ca multa lume se bazeaza pe imunitatea sa grozava (in sensul ca nu prea face des muci, samd) in ideea ca "lasa, ca asa cum sunt io de zdravan, nu iau procina". sau se bazeaza pe lamai, miere si nu-sh ce homeopate (poate si pe usturoi) ca sa nu se prinda procina de el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Pentru ca nu se face febra mai mare de 38,5. Daca a ajuns la 40 posibil sa fi facut alte complicatii.

I s-a pus diagnosticul dupa ce a fost testat? SUA nu mai testeaza de prin iunie, exceptie facand cei cu stare foarte proasta.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Cine-mi poate spune.. si inca vreau si repede, repede...la cate zile dupa ce ai luat virusul apar simptomele?

Daca cineva a luat, posibil (ptiu, sper sa nu!) virusul sambata-duminica, ar trebui deja sa aiba simptome sau nu?

Mergi la inceput

se pare ca incubatia are 24-48 ore, iar ceva mai larg ar fi 1-5 zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

Citat:

un astfel de link s-ar potrivi mai degraba la "barfe, cancanuri etc."
pe cei interesati de fenomenul gripei porcine dpdv. medical, epidemic, virusologic... spune-i cum vrei, nu prea...

sa-ti spun sincer, pasajul asta mi-a pus niste semne de intrebare "Totodat#259;, în spatele „tehnocratului” Streinu-Cercel, un grup de oficiali ai MS, apropia#355;i ai fostului ministru Ion Bazac, preg#259;teau o mega-afacere cu vaccinuri, m#259;#351;ti de protec#355;ie #351;i sub stan#355;e dezinfectante achizi#355;iona te rapid, pe fondul panicii induse". Si parca Evenimentul Zilei nu e chiar Click sau Can Can sa publice tot felul de aiureli. De altfel, cred ca iti dadeam un link de acolo, daca ma interesa subiectul cu barfe si smenuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Citat:

se pare ca incubatia are 24-48 ore, iar ceva mai larg ar fi 1-5 zile.

Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:

Citat:

Citat:

pentru cine spera ca daca e sanatos in general, sau ca luand vitamina, C, propolis, homeopate etc... scapa de virusul AH1N1: fatza de acest virus suntem practic "imunologic naivi", cam cu totii. O stare generala mai buna de sanatate te poate eventual ajuta sa treci mai bine peste complicatii (eventual, nu sigur si garantat). Organismele noastre n-au o memorie imunitara fatza de acest virus, deci suntem teoretic cu totii la fel de expusi.
de-aia se tot spune "gripa noua". Da, e noua pt.noi, si asta face diferenta.

M-ai omorat la faza asta. Orice virus gripal care nu a determinat declansarea imunitara intrun organism este un virus nou orice tulpina noua a unui virus poate determina reactia imunitara corespunzatoare si "fotografierea" acestuia in tabloul imunologic al acelui organism. Asa incat suntem la fel de expusi la orice ora fata de orice tulpina a oricarui virus gripal - asa ca toti sunt noi

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

stiu si eu? asa o fi cum zici tu, marius.
dar daca am facut o gripa acu' 5 ani si mai apare anul asta una cu tulpini comune cu respectiva, sau fix aceeasi (greu de crezut), organismul se prinde sau nu? o mutatie cat de mica face ca el sa fie complet nou pt. organism, sau... asa si-asa? pt. un om adult din zilele noastre exista multe virusuri nou-noute cu care sa vina in contact?

intreb si eu, caci sunt interesata cum stau lucrurile.

oricum, remarc ca multa lume se bazeaza pe imunitatea sa grozava (in sensul ca nu prea face des muci, samd) in ideea ca "lasa, ca asa cum sunt io de zdravan, nu iau procina". sau se bazeaza pe lamai, miere si nu-sh ce homeopate (poate si pe usturoi) ca sa nu se prinda procina de el.

In jurul nostru e plin de virusi, microbi, bacterii traim intro lume vie din toat punctee de vedere. Si cu toate acestea majoritatea nu se pot sau nu ajung sa se multiplice in cele mai multe cazuri. Da asa este corpul uman formeaza anticorpi specifici pentru fiecare virus, microb, bacterie pe care ajunge sa o cunoasca asa incat la o reintalnire cu acesta are deja pregatit raspunsul imunitar specific. De aici si ideea de imunitate de aici si ideea de vaccinuri care in esenta nu sunt altceva decat virusi modificati genetic, care seamana 99.9% cu un virus nemodificat genetic insa cel modificat are distrusa proprietatea de reproducere dar restul este lasat in esenta nemodificat. Odata introdus in corpul gazda (vaccinare) corpul reactioneaza imediat si isi dezvolta anticorpii specifici rezultand astfel un nivel de imunitate. Desigur virusul modificat este prectic distrus de sistemul imunitar al corpului gazda desi nu avea nici o sansa in realitate de a se reproduce (inmulti). Scopul este exact acesta ca ulterior cand apare un virus real nemodificat acesta sa fie deja recunoscut de sistemul imunitar din prima sa existe deja anticorpii specifici reactia dedistrugere a acestora fiind rapida. Acesta este efectul vaccinarii si imunitatea date de vaccinuri. Ceea ce am scris este in esenta. Ok?

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Citat:
... Acesta este efectul vaccinarii si imunitatea date de vaccinuri. Ceea ce am scris este in esenta. Ok?

Ok, shefu', nu da cu bocancu' dupe mine, ca ma fac cuminte

acu' serios, e foarte bine venit textul tau de mai sus, multi care il citesc se pot lamuri putin ce e cu agentii patogeni si cu imunitatea/imunizarea .

Mergi la inceput