INSEMINARE 50
Raspunsuri - Pagina 10
peta spune:
anabel - bine ai venit in randul nostru, iti dorim si tie sa stai cat mai putin la capitolul asta. Foarte bune valori ai avut, felicitari. Unde faci IA si cu cine? Spermograma cum e?
Araceli - inteleg ca si tu ai avut parte de acelasi tratament din partea celor de la gynera...ai dreptate in ceea ce il priveste pe dr T, am auzit si eu ca priveste cu mai multa seriozitate problema sincronizarii...dar acum si sa te cheme de mai multe ori pe zi e cam aiurea, cum faci sa scapi de la serv? oricum, iti urez muuuuulta bafta si sa ne dai vesti bune luna asta...
Araceli spune:
Peta, intr-adevar e greu cu monitorizarile, dar eu zic ca e mai bine asa...
Una din monitorizari e dimineata la spital, la 07.30, asa ca pe asta o prind inainte de serv. Norocul meu ca serv e destul de aproape si ca nu stau la coada la dr. T la cabinet (monitorizarile au prioritate). Asa ca trag o fuga de o ora si rezolv in timpul asta...
peta spune:
araceli, intr-adevar mis e pare si mie mai ok. Si eu cred ca e f importanta sincronizarea si tratarea pacientului in functie de problemele individuale. Si te mai cheama si dupa IA sa mai vada ce si cum?
anabel79 spune:
peta multumesc mult...eu merg la dr. moisa, monitorizare la Giulesti iar IA la cabinetul particular.Trebuie sa recunosc ca mi a placut faptul ca e vorbareata si macar aflu mai multe fata de alti doctori la care am fost (marinescu, cocei).desi mi a spus ca sansele unei inseminari sunt de doar 15% incercam poate avem noroc....
Araceli spune:
Peta, din pacate dupa IA nu ma mai cheama
.
Luna asta, de ex, habar nu am cand s-au spart foliculii si nici pt siguranta nu am putut presta, din cauza durerilor foarte mari dupa IA...
Fetelor, vreau sa va spun ca m-am dezumflat rau. Au inceput durerile de cap. La mine sunt semn clar de PMS, apar la o saptamana de la ovulatie. Iar eu am facut IA martea trecuta.
Sunt foarte suparata, ce sa va spun...
peta spune:
araceli, te inteleg, dar totusi nu-ti pierde spernata...asa cum alte simptome de CM se pot confunda cu cele de sarcina, cine stie...
pacat ca nu te mai cheama si dupa, cred ca ar fi interesant de vazut ce se mai intampla...
fetelor, voi din cate stiti cam cate luni se poate face stimulare? la mine e deja a 7a luna, am mai facut de 2 ori pauza cate o luna, dar ma gandesc ca poate mai trebuie facuta o pauza mai mare. Voi ce stiti, e ok sa mai fac? O sa o intreb evident si pe doctorita, asta daca reusesc sa ajung la ea... (inca nu mi-a trecut de tot supararea
)
anabel79 spune:
Araceli si eu sunt un pic nedumerita...poate ar fi trebuit sa vin a doua zi dupa IA la o echo sa verific daca s a spart foliculul dar nici dr nu a zis sa vin. La IA eu nu am avut dureri, a fost putin incomod.
Araceli spune:
Peta, eu iti pot spune cum recomanda dr. T stimularile si IA-urile: 6 luni fara pauza, apoi cateva luni pauza (si probabil FIV). Am intalnit la cabinet 2 paciente care, dupa o serie de 6 IA-uri nereusite, se indreptau catre FIV...
Dar mai sunt si cazuri fericite: nu stiu daca stiti povestea anei (anaconda2), care dupa 6 IA-uri nereusite la dr. T a ramas graviduta natural si are o minune de baietel.
Sincer, mie una mi se pare cam mare perioada de 6 luni....
Eu una, daca nu reuseste IA-ul asta, o sa mai fac o luna stimulare si IA si apoi pauza (nu stiu cat timp pauza, voi vorbi cu dr). Oricum, daca as mai face si in dec, s-ar apropia de sarbatorile de iarna, doctorii pot fi plecati, etc.
Deci, la mine ar insemna 4 luni de stimulare fara pauza...
peta spune:
araceli eu am 6 luni de stimulare si 3 IA-uri facute. Mie doc mi-a zis ca sa incercam 6-7 IA-uri si mai vedem dupa aia, dar eu ma gandesc daca nu cumva mi-ar face rau sa fac atatea luni stimulare fara pauza. In acelasi timp doc mi-a zis ca noi si cu IA si fara avem aceleasi sanse neavind probleme cu spermograma, deci se poate considera ca am avut 6 luni ocazia sa raman si nu am ramas - dar asta in conditiile in care in fiecare luna am avut un singur folicul si nu mi s-a dat progesteron (ceea ce sper eu sa fi fost o greseala, care remediata sa duca la succes
)
sensibila spune:
sabine – Stiu ce spui de frica dupa rezultatul pozitiv la test. Am trait-o pe pielea mea, dar trebuie sa ridici capul sus , s anu mai plangi si sa fii sigura ca urmatorul bebe o sa fie bine si o s ail nasty sanatos.
Multumesc suntem bine. Cu ceva analize proste, dar suntem bine.
Avem 470 g si suntem in proportie de 90% fetita.
peta – te inteleg perfect cu plimbatul de la un medic la altul. Si eu am patit-o la Dacia cu Bucur si Bechr si de asta am adorat sa ma lasa pe mana lu Moisa ca la ea numai ea face IA sau IAD, numai ea monitorizeaza. Si mie imi place chestia asta.
raallu – eu stiu ca e mai bine ca spermatozoizii sa astepte ovulul si nu invers. Si stiu ca spermatozoizii prelucrati traiesc cam 24-36 de ore, sau cel putin asa am auzit. Mie nu mi-au zis nimic de traiul lor si nici nu am intrebat
Suntem bine, dam din picioare la greu si facem tumbe cand nu se ocnvine ceva. Ieri spre ex am luat niste blugi mai stramti si facea galagie mare ca, cred ca ii lua din spatiu.
e in burtica
+22
IAD nr 3 reusita 16.06.2009 cu Dr Anca Moisa (prima IAD nereusita, a 2-a IAD avort menstrual)
varsta bebel
www.petitieonline.ro/petitie-p42643046.html " target="_blank">Spuneti NU abuzului sexual fata de minori!