Vaccin imunoglobulina antihepatica B

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Eu am intrebat medicul Neonatolog cum trebuie administrat si raspunsul a fost: IM. Cica asa prevede nu's ce "protocol" in ale neonatologiei. Ganditi-va cat de greu este sa detecteze vasele de sange pentru a aplica branula sau pentru a face IV...sau cat de fragile sunt vasele de sange in primele ore de viata....

catod are dreptate, deocamdata asta e pe piata romaneasca!

Atentie cu produsele din strainatate! Am o cunostinta care a facut rost din Ungaria( deci scria ungureste). Norocul ei a fost ca a citit un cadru medical la maternitate si era pt RH negativ, oricum pentru altceva, nu a primit bebe doza necesara. Cu ajutorul lui Dzeu este bine, nu a contactat hep C de la mama( asta avea mamica)!

Cris mami de Alexia & Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catod spune:

Crixia, cred ca pana la urma depinde de fiecare medic neonatolog cum il administreaza.Conteaza insa cat de eficient este IM.
Fetelor, de exemplu protocolul la Medlife( maternitate) este administrarea Hepatect-ului numai Intravenos.

Sanatate multa, ca in rest totul se rezolva!

Camelia mami de bebe Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inikutza spune:

eu sper din tot sufletul sa gasesc pana nasc(peste o luna si 2 sapt)iar daca nu gasesc o sa iau hepatect ca asta e nu am alta solutie.Neontologu mia zis ca poate sai faca si IV.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bendis2 spune:

Fetelor, daca aveti pe cineva in Italia il puteti ruga sa va cumpere imunoglobulina:

In Italia se numeste IMUNOHBS, e de 1ml, 180 U.I., concentratie minima de imunoglobulina de 90 %, si se administreaza in primele 12 ore de la nastere in zona musculara, 40 U.I. per kg , impreuna cu vaccinul anti hepatita B obisnuit.

Ce e scris mai sus e ce scrie pe prospect. Se poate procura din orice farmacie din italia , fara reteta, la aproximativ 108 euro, se transporta #351;i se depoziteaza in lada frigorifica la o temperatura de 2 - 8 C. Daca se tulbura sau face depuneri nu se mai poate folosi.

Sanatate maxima!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 73pufi spune:

Am trecut si eu prin framantarile tale in luna martie. Ce mi s-a spus mie:din decembrie nu se mai importa imunoglob intramuscular desi aceasta este cea recomandata pt copii.Ce am facut eu:am vb cu neonatologul care m-a lamurit ca se evita administratea intravenoasa pt ca treb muuulta atentie,mana indemanatica(la prin vene micute) si trusa speciala in caz de soc anafilactic,tinand cont ca se administreaza imediat(12h) dupa nastere.Am cumparat Hepatect, 860ron si i-a fost administrat fetitei fara probleme(doar cele de suflet pt mami care a vazut-o cu manutele si piciorusele intepate la greu..dar a trecut).Sa speram ca Dumnezeu ne va feri copiii de toate relele pamantului...nastere usoara si multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bendis2 spune:

Pt 73Pufi:

Mersi de raspuns... de unde ai cumparat Hepatect? si chiar ai platit 860 ron?? mi se pare mai scump ca cel din It

Citat:
citat din mesajul lui 73pufi

Am trecut si eu prin framantarile tale in luna martie. Ce mi s-a spus mie:din decembrie nu se mai importa imunoglob intramuscular desi aceasta este cea recomandata pt copii.Ce am facut eu:am vb cu neonatologul care m-a lamurit ca se evita administratea intravenoasa pt ca treb muuulta atentie,mana indemanatica(la prin vene micute) si trusa speciala in caz de soc anafilactic,tinand cont ca se administreaza imediat(12h) dupa nastere.Am cumparat Hepatect, 860ron si i-a fost administrat fetitei fara probleme(doar cele de suflet pt mami care a vazut-o cu manutele si piciorusele intepate la greu..dar a trecut).Sa speram ca Dumnezeu ne va feri copiii de toate relele pamantului...nastere usoara si multa sanatate

Mergi la inceput

L-am gasit destul de greu,la o farmacie din Galati,Hygeea (prin comanda ,alte farmacii mi-au spus ca nu pot onora comanda) si da,am platit 860 ron.Stiu ca e mai ieftin in afara Rom ,exista si varianta sa fie adus de catre sotul meu din Germania dar nu in conditii propice (a mai spus cineva mai sus ca nu trebuie scos de la rece,nu trebuie agitat etc)si nu ne-am asumat riscul.Succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taniusca spune:

buna, fetelor. Am mai scris si pe alte forumuri legat de acest subiect. si eu m-am confruntat cu aceasta problema in 2008, cand l-am nascut pe vladut. Spre norocul meu, insa, m-am orientat de foarte devreme si am actionat din timp. Am printat de pe site-ul Ministerului Sanatatii formularul pentru comanda speciala, care se completeaza, parafeaza si semneaza de medicul infectionist care supravegheaza mama-purtatoare(in cazul meu virus B) sau de medicul ginecolog. Cu acest formular mergeti direct la firma importatoare recomandata de MS. Atunci mie mi l-a adus D-Line medical - comanda plasata finele lui martie, vaccin ridicat in iulie. Foarte ok firma, asa cum au promis, asa am avut imunoglobulinele, la un pret f ok - 184 RON, nu sute de euro. M-au sunat in momentul in care au sosit sa le ridic. Doar ca trebuie actionat din timp, nu pe ultima suta de metri. Eu am fost multumita, acum la aproape 2 ani dupa 3 serii de analize la distante diferite m-am convins ca baietelul meu este perfect sanatos, nu a luat virusul de la mine, are anticorpi si am si alaptat linistita.
Se mai poate procura direct de la sursa avand tot acest formular special sau din farmaciile de afara, dar e nevoie de transport special, la temperatura pana la 8 grade C. In instructiunile imunoglobulinei administrare INTRAMUSCULAR lui Vladut scrie ca tara de provenienta este Franta - IMMUNOGLOBULINE HEPATITE B IM 100 UI/1 ml. nr de tel din franta trecut pe certificatul de conformitate +33 0 3 20 49.44.44 . Incercati sa luati legatura direct cu ei, eventual, daca nu reusiti prin d-line. Sper sa reusiti, multa sanatate.

Mergi la inceput

Taniusica,din 2008 a trecut muult timp, mai ales pt sistemul de sanatate autohton. Si eu am facut analizele si la Sp de Boli Infectioase Galati si am alcatuit dosarul catre MS,cu formular special,recomandarea medicului inf,analize atasate etc. Problema este ca Sp de Boli Inf m-a indrumat spre 2 centre care ar putea importa medicamentul dar ambele au declinat cererea,spunand ca din dec 2009 nu se mai importa vaccin antihep intramuscular.Asa este,exista si varianta aducerii vaccinului din strainatate,noi nu am vrut sa riscam prin resurse proprii ,poate initiatoarea topicului va reusi ,ii dorim succes.

p.s.o explicatie primita de la Farm Romar pt sistarea importului de vaccin intram-nu avea traducerea in lb romana..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

trebuie sa scrie pe prospect cum se administreaza, intra venos sau intra muscular

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Mergi la inceput