Prietenie intre 2 depresive
Raspunsuri - Pagina 2
rrox3 spune:
Mik te rog eu, nu mai zice depresiune, ca aia tine de relief. Se numeste depresie. 
Deus are dreptate. Trebuie sa-si ocupe timpul cu ceva. Cum nu le mai pot recomanda sport, din cauza varstei, implicarea in ceva umanitar ar fi super. La fel ca si implicarea in ajutarea familiei sau ingrijirea unui animal de companie. Si orice fel de miscare. Timpul liber nu lucreaza in favoarea depresivilor.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
Mik spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui rrox3 Mik te rog eu, nu mai zice depresiune, ca aia tine de relief. Se numeste depresie. ![]() Deus are dreptate. Trebuie sa-si ocupe timpul cu ceva. Cum nu le mai pot recomanda sport, din cauza varstei, implicarea in ceva umanitar ar fi super. La fel ca si implicarea in ajutarea familiei sau ingrijirea unui animal de companie. Si orice fel de miscare. Timpul liber nu lucreaza in favoarea depresivilor. Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005) |
In Franta am vaut si inteles ce e aceea "depression" care e boala lunga si grea, in opositie cu "deprime" care e o stare trecatoare.
Inca o data, iti ocupi timpul cind esti inca capabil, dar cind din cauza bolii esti in pat si nu poti iesi nici macar sa-ti iei medicamente de la farmacie, e greu de tot. Mai ales pentru cei dinafara.
lai spune:
Mik, "depression" in romana ar fi ca subst. 'depresie' si ca adj. 'depresiv'; "deprime" ar fi ca subst. 'deprimare' si ca adj. 'deprimat'.
Lai
carolinah spune:
Roxana, grupurile de suport nu sunt moderate de cineva (eu asa banuiesc)? Ca atare banuiesc ca persoana asta nu lasa lucrurile sa o ia razna....
Da, sigur ca trebuie sa fie implicate in ceva, in cazul ambelor doamne crestere de nepoti, dar asta le oboseste peste masura, ca atare eu cel putin am degrevat-o pe mama de chestia asta, ca i-o fi ajuns atatia ani de lucru cu copiii (a fost profesoara). Si adevarul este ca a fost f usurata de chestia asta si acum are mai mult fun cu copiii.
musetto spune:
Treaba asta cu voluntariatul cand esti depresiv nu functioneaza. Una din caracteristicile acestei afectiuni este ca bolnavul nu e capabil sa aiba grija nici de sine si nici macar de cele mai dragi fiinte lui (un exemplu e cazul acelor mame care afectate de o depresie puternica nu pot avea grija nici macar de bebelusul lor).
Dar miscarea in aer liber ajuta foarte mult, asa ca daca esti ingrijorata pt ele, ai putea sa le sugerezi sa isi petreaca timpul plimbandu-se prin parc impreuna. Nu poate fi decat benefic pt amandoua.
Altfel, pe mine ma mira ca depresive fiind, se cauta una pe alta si as spune ca e mai degraba un semn bun. Faptul ca vorbesc este iarasi un plus, e important sa comunice. De obicei depresivii stau izolati. Tocmai asta e greu, sa reusesti sa ii scoti dintr-o lume doar a lor, in care stau scufundati si in care nu primesc pe nimeni... In concluzie, eu zic ca e de bine ![]()
Deus spune:
am vazut la tv o americanca de 92 ani, vaduva de 20...care activa in 5 centre de voluntariat...Vorba ei: daca eu nu ma duc la viata, ea singura nu vine la mine! Lucra pt un azil de batrani, un adapost de animale, la o biserica si numai stiu la ce. A spus ca dupa decesul sotului a fost intr-o depresie crunta si singura a realizat ca asa nu se mai poate si ca de cand ajuta alti oameni sau alte suflete aflate in nevoie se simte puternica si utila.
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro
inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
quod me nutrit me destruit
http://community.webshots.com/user/Deusphoto
gaba-rema spune:
cei care cred ca depresivii se vindeca implicandu-se in diverse activitati... nu inteleg ce inseamna depresie. si inconstient o trateaza tot ca pe un soi de capriciu si de-aia isi inchipuie ca trece daca nu te mai gandesti atata la ea.
Gabi_K spune:
Caro, sincer imi pare rau pt mama si soacra ta:(
Nu cred sa fie vreo problema daca ele se intalnesc des si povestesc, ba mai mult, cred ca e mare ajutor pt. amandoua prietenia asta. Comunicarea e foarte importanta pt. ele, si cum au spus si altii, ar fi bine sa se plimbe, sa iasa impreuna, sa faca programe impreuna, si de ce nu, sa-si largeasca impreuna cercul de prietene. Din pacate la varsta lor multe femei devin vaduve, sau pur si simplu se simt "inutile" din cauza pensionarii, copiii au crescut si au plecat de acasa, deci brusc scad obligatiile de acasa, si devin milionare de timp liber. Si atunci le raman ori serialele, ori prietenele. Sigur ar avea de unde sa-si aleaga chiar si prietene noi.
Poate le-ar face bine si un abonament la teatru, sau sa mearga la film impreuna.
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
rrox3 spune:
| citat din mesajul lui carolinah Roxana, grupurile de suport nu sunt moderate de cineva (eu asa banuiesc)? Ca atare banuiesc ca persoana asta nu lasa lucrurile sa o ia razna.... Caro |
Asa este, sunt moderate. Dar avantajul lor urias fata de terapia individuala este suportul celorlalti cu aceeasi problema. Parca te simti mai bine cand sunt si altii ca tine si te simti inteles si cat de cat "normal". E un sentiment de solidaritate. Si poti comunica mai usor, te lasi vazut mai usor, fiindca celalalt vorbeste aceeasi limba.
Prietenia este un ajutor de nadejde in orice problema psihica. Eu gasesc ca-i formidabil ca au o relatie.
rrox3 spune:
| citat din mesajul lui gabi3604 cei care cred ca depresivii se vindeca implicandu-se in diverse activitati... nu inteleg ce inseamna depresie. si inconstient o trateaza tot ca pe un soi de capriciu si de-aia isi inchipuie ca trece daca nu te mai gandesti atata la ea. |
Nu-mi trece prin cap ca ar fi un capriciu

Depinde de cauza depresiei. De multe ori oamenii in varsta sunt depresivi fiindca nu se mai simt de nici un folos, cred ca nu mai e nevoie de ei, se simt in plus si inutili. Atunci implicarea in activitati de voluntariat face pur si simplu minuni.
Nu exista reteta universala pentru iesirea din depresie. Nu face greseala sa crezi ca ceea ce nu functioneaza la tine e sortit esecului si in cazul altcuiva. Desi se manifesta aproximativ la fel, pot fi invinse apasand butoane diferite. Cauza e cheia.
Numai bine iti doresc!