mezelurile NU sint bune!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Las' ca si noi am crescut cu salam cu soia si iote ce frumoase, si mai ales destepte suntem acu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

pai cu soia era natural.
de fapt era asa de rau ca nu mincai deloc, deci erai in afara oricarui pericol

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui buli

pai cu soia era natural.
de fapt era asa de rau ca nu mincai deloc, deci erai in afara oricarui pericol

De acord.

allinta

http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Exista E-uri bune, inofensive, neutre si potential daunatoare.
E-urile sunt o claisificare, o incercare de standardizare a ingredientelor in alimentatia de tip industrial.

Zaharul, vitamina C, sarea acidul fitic (un antioxidant benefic din cereale si unele leguminoase) si multe altele sunt clasificate si ele ca E-uri... nu doar acidul citric, nitritii si fosfatii.

Apropo de cei atat de grijulii cu chimicalele daunatoare din mezeluri: cum de se straduie atat sa evite aceste chimicale (si bine fac, nimic de zis) dar continua sa faca dulciuri pt. copii? Zaharul, brun sau rafinat, e una din marile greseli alimentare curente incepand cu sec.XX...
Iar daca o sa se apuce sa replice ca deh, copilul cere insistent dulciuri si de-aia le dau... atunci isi demonteaza toata demonstratia cu educarea copiilor si explicatul cu ce nu e bine sa mananci. Adica poti sa le explici copiilor sa nu manance mezeluri, dar nu poti sa-i faci sa inteleaga ca dulciurile din zahar nu sunt bune?

daca vrem sa fim mai catolici decat Papa in tme de nutritia copiilor, atunci ar trebui sa trecem si la "zero toleranta pentru zahar si preparate din zahar", nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Numai mame perfecte pe forumul asta: nu dau niciodata mezeluri, ciocolata, zahar rafinat, carne de la animale crescute intr-o luna cu hormoni, fructe stropite si legume pline de chimicale, copilul are trei mese la ore fixe si numai gustari bio; nu-si lasa copilul la calculator/televizor, copiii fac sport de cinci ori pe saptamina, cinta la pian/vioara. vorbesc limbi straine; nu tipa niciodata, nu se enerveaza niciodata; fac cascaval, iaurt, carne afumata si alte lucruri minunate numai in casa...
Si evident critica mamele imperfecte si inconstiente, ca altfel perfectiunea lor nu ar mai valora nimic. Nu pot decit sa ma bucur de lumea asta perfecta de care sint inconjurata macar virtual. Cind ies pe usa vad altceva, o lume cu bune si cu rele, dar probabil ca nu umblu pe unde trebuie.
Lasind gluma la o parte, oamenii au venituri, obiceiuri, posibilitati diferite. Au si copii cu firi si gusturi diferite. Au mai mult sau mai putin timp si ceea ce e important pentru unul este total fara valoare fara altul. Cred ca tot ce trebuie sa invatam este un echilibru in ceea ce facem, aici ma refer la mamele imperfecte :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Natasa

Numai mame perfecte pe forumul asta: nu dau niciodata mezeluri, ciocolata, zahar rafinat, carne de la animale crescute intr-o luna cu hormoni, fructe stropite si legume pline de chimicale, copilul are trei mese la ore fixe si numai gustari bio; nu-si lasa copilul la calculator/televizor, copiii fac sport de cinci ori pe saptamina, cinta la pian/vioara. vorbesc limbi straine; nu tipa niciodata, nu se enerveaza niciodata; fac cascaval, iaurt, carne afumata si alte lucruri minunate numai in casa...
Si evident critica mamele imperfecte si inconstiente, ca altfel perfectiunea lor nu ar mai valora nimic. Nu pot decit sa ma bucur de lumea asta perfecta de care sint inconjurata macar virtual. Cind ies pe usa vad altceva, o lume cu bune si cu rele, dar probabil ca nu umblu pe unde trebuie.
Lasind gluma la o parte, oamenii au venituri, obiceiuri, posibilitati diferite. Au si copii cu firi si gusturi diferite. Au mai mult sau mai putin timp si ceea ce e important pentru unul este total fara valoare fara altul. Cred ca tot ce trebuie sa invatam este un echilibru in ceea ce facem, aici ma refer la mamele imperfecte :)

total in asentimentul tau!Mie-mi vine singura sa ma autodenuntz la protectzia copilului cind citesc ce se scrie pe forum!

Dana

Mergi la inceput

Citat:

Natasa,

Asa e cum zici. sper ca s-a inteles ca am sarit cu chestia aia cu "gata cu zaharul" tocmai pt. ca mi se pare ca se exagereaza un picutz cu intoleranta totala fata de mezeluri.
Un pic de zahar, sau un pic de mezel n-a bagat pe nimeni in spital ... iar uneori exagerarile pot face la fel de mult rau ca si E-urile , parerea mea.

uite, ca sa nu crezi ca ma izmenesc acuma degeaba, am zis si eu ceva cam ca tine, desi nu atat de frumos si concis ca tine :
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=143013&whichpage=5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Noi mancam cu deosebita placere salamuri si carnati uscati italieni si nemtesti! Cu branza brie si salata de rosii, yum! Nici nu avem de gand sa renuntam la asta.Mancam destula mancare organica asa ca putem sa mai calcam stramb din cand in cand :D

Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Citat:
Citat:

total in asentimentul tau!Mie-mi vine singura sa ma autodenuntz la protectzia copilului cind citesc ce se scrie pe forum!

Andacos, cred, si mie imi vine sa ma aotodenunt.
Si eu citesc si nu-mi vine a crede. Mai mai cum ne mai dam in petece.
Copilul meu mananca aproape orice, asta nu inseamna ca nu mananca sanatos, dar are voie si asa zisele chestii interzise.
Apropo chestii interzise, medicul pediatru s-a uitat ca la un extraterestru cand i-am zis ca nu-i dau unele chestii. Cica in alte tari mor copii de foame si mamele ar fi ultra fericite sa aiba orice pe masa si noi facem pe simandicosii.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Claudi@
...medicul pediatru s-a uitat ca la un extraterestru cand i-am zis ca nu-i dau unele chestii. Cica in alte tari mor copii de foame si mamele ar fi ultra fericite sa aiba orice pe masa si noi facem pe simandicosii.

Curat paranormal
Adineauri ma gandeam eu... cum oare ar urmari niste femei din Somalia, Etiopia, Burkina Faso un topic ca acesta (si multe altele). cred ca intai ar holba ochii, sau le-ar apuca rasul, si-apoi le-ar lovi frustrarea si revolta, adica uite dom'ne, picii postri crapa de foame si de boli de (sub)nutritie, iar astia stramba din nas la mncarea din supermarketurile lor burdusite...

in lumea asta, de zeci de mii de ori mai multi oameni mor de foame decat de mancare procesata industrial.

Mergi la inceput