mezelurile NU sint bune!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

A nu se confunda mancatul sanatos cu a fi simandicos, noi nu mancam sanatos ca suntem fitzosi ci pt ca nu vrem sa murim de cancer inainte de 30 de ani. Pe mine ma mobilizeaza enorm idea de a nu muri din cauza a ce bag in gura cu buna stiinta.
Cum am spus deja, mancam si mezeluri si dulciuri in limite rezonabile dar sa nu facem greseala sa numim mancatul sanatos mancat de fitze ca ar fi trist tare.

Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui buli

pai cu soia era natural.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

si matraguna e naturala

BP , zici bine.
Dar eu cred ca noi, marea majoritate a astora care bantuim pe DC mancam destul de sanatos. Adica variat, cu toate grupele alimentare, chestii ambalate in conditii destul de controlate, igienic, neinfestat, neexpirat.
Dar de aici pana la incerca sa mananci numai din productie proprie, sau macar numai prin procesare proprie, e cale lunga.

BTW, un exemplu: ardelenii sau bucovinenii de acu' 100 de ani cand nu era mancare cu chimicale... oare mancau sanatos? cu multa slana, cu mancarurile inecate mai toate in grasime animala, si zdrang! o palinca peste? o adevarata delectare pentru ficatzel, hmmm...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

A nu se confunda mancatul sanatos cu a fi simandicos, noi nu mancam sanatos ca suntem fitzosi ci pt ca nu vrem sa murim de cancer inainte de 30 de ani. Pe mine ma mobilizeaza enorm idea de a nu muri din cauza a ce bag in gura cu buna stiinta.
Cum am spus deja, mancam si mezeluri si dulciuri in limite rezonabile dar sa nu facem greseala sa numim mancatul sanatos mancat de fitze ca ar fi trist tare.

Adriana si Aidan - 4 ani

"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"

Si noi controlam ce bagam in gura, incercam sa mincam cit mai variat, mai corect si asta nu mi se pare o chestie simandicoasa. Eu ma refeream doar la mamele perfecte care fac totul in casa, de la sosete la oua, care nu fac greseli si nu maninca nimic din ce maninca muritorii inconstienti din jur.

Edit: ma autodenunt ca i-am facut baietelului meu si invitatilor lui briosele astea: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/1474/spider-web-chocolate-fudge-muffins - contin zahar si oua facute de gaini necunoscute :)

Mergi la inceput

Gabi de acord cu tine dar sincer de tot iti spun ca m-as simti ca un cur(scuzati expresia) sa ii dau unei familii din Etiopia o felie de carne de vita infestata cu E-coli pt ca vacile(in US) mananca porumb si traiesc in niste conditii care sunt sub inuman motiv pt care se imbolnavesc pe capete, sau o felie de carne de vita care a fost infestata cu E-coli dar care nu mai are bacteria pt ca a fost spalata cu amoniac...

Noi am ajuns sa mancam organic ca sa nu murim, iti dai seama cum suna asta? Acum chiar ca mancam ca sa traim si muncim ca sa mancam :(

Adriana si Aidan - 4 ani

Mergi la inceput

Gabi, lol, nu cred ca o sa ajung sa imi fac vreodata salam in casa.Dar mai stii poate sunt multi care pot si stiu.Eu nu vreau sa spun ca cine sustine pe aici ca face salam in casa minte, as spune insa sa imi trimita si mie o coarda! :))

Adriana si Aidan - 4 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Panterutzo,stai ca vine in curand Craciunul si sa vezi la Bucatarie ce or sa curga retetele de caltabosi,lebar,sangerete si carnati.
O sa inghiti in sec si parca te vad cum o sa cauti mate potrivite,"organice".

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Panterutzo,stai ca vine in curand Craciunul si sa vezi la Bucatarie ce or sa curga retetele de caltabosi,lebar,sangerete si carnati.
O sa inghiti in sec si parca te vad cum o sa cauti mate potrivite,"organice".

Eh na, decat sa imi faci in ciuda mai bine fa-mi o oferta! :D, numai carnatii ma intereseaza, restul nu mi-au placut niciodata.

Adriana si Aidan - 4 ani

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Natasa
... ma autodenunt ca i-am facut baietelului meu si invitatilor lui briosele astea: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/1474/spider-web-chocolate-fudge-muffins - contin zahar si oua facute de gaini necunoscute :)

inconstiento si denaturato

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro
Noi am ajuns sa mancam organic ca sa nu murim, iti dai seama cum suna asta?

am auzit multe despre mancarea (ne-organica) din USA, nesanatoasa, cu puzderie de org.modif.genetic... dar nu m-am gandit sa fie chiar asa nasol...
tu stai pe-acolo, deci stii mai bine ce si cum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui Natasa

Numai mame perfecte pe forumul asta: nu dau niciodata mezeluri, ciocolata, zahar rafinat, carne de la animale crescute intr-o luna cu hormoni, fructe stropite si legume pline de chimicale, copilul are trei mese la ore fixe si numai gustari bio; nu-si lasa copilul la calculator/televizor, copiii fac sport de cinci ori pe saptamina, cinta la pian/vioara. vorbesc limbi straine; nu tipa niciodata, nu se enerveaza niciodata; fac cascaval, iaurt, carne afumata si alte lucruri minunate numai in casa...
Si evident critica mamele imperfecte si inconstiente, ca altfel perfectiunea lor nu ar mai valora nimic. Nu pot decit sa ma bucur de lumea asta perfecta de care sint inconjurata macar virtual. Cind ies pe usa vad altceva, o lume cu bune si cu rele, dar probabil ca nu umblu pe unde trebuie.
Lasind gluma la o parte, oamenii au venituri, obiceiuri, posibilitati diferite. Au si copii cu firi si gusturi diferite. Au mai mult sau mai putin timp si ceea ce e important pentru unul este total fara valoare fara altul. Cred ca tot ce trebuie sa invatam este un echilibru in ceea ce facem, aici ma refer la mamele imperfecte :)

Io nu mai pot cu mamele perfecte.

Cum apare cate o mama care declara ca nu-si bate copiii, nu-i intoxica cu Mac-uri sau nu le serveste faina de oase cu piele, pene, o galeata de E-uri si potentiatori de aroma cremvursti la micul dejun, cum se trezesc si cateva cucoane care, ranjind zeflemitor pe sub musata, sa le numeasca automat perfecte.

Pai de cand am citit ce porcarii contin, nu mai mananc eu asa ceva...atunci cum dumnezeu sa-i dau copilului meu?

A oferi asemenea mizerii unui copil nu tine nici de nivelul de trai si nici de cat de diferit sau de pretentios e copilul. Tine doar de ignoranta, lene si de bunul simt al fiecaruia.

2: "cei care nu respecta legile merita orice li se intampla."
3: "legile ne sunt date de sus dintr-un motiv pe care poate nu il intelegem, dar avem datoria de a le respecta."

Mergi la inceput