mezelurile NU sint bune!
Raspunsuri - Pagina 4
ellinia spune:
Pieptul de pui crescut in gradina nu-l poti face in veci pe gratar, e atos si mult mai mic decat la pui "pieptosi" din galantare. La fel si friptura nu o poti face decat inabusita bine si astepti vreo 2,3 ore. Din pacate nu ne putem feri de aditivi decat daca ne facem gradina de legume, le cultivam, ingrijim noi, crstem pui, gaini (preferabil curcani ca stau bine cu colesterolul), ne luam masina de paine, etc. Cred ca ar fi posibil intr-o lume ideala.
Eu incerc cat pot sa ma feresc de aditivi dar tot ingeram din paine (chiar daca eu iau doar paine neagra si scrie pe ea ca e facuta din faina neagra de grau, apa si drojdie, eu tot nu cred ...), din anumite legume - nu pot lua totul de la tara, si multe altele care vin pe langa.
Ah, apropos de napolitane - fecioru' meu e innebunit dupa napolitane, ii plac foarte mult, imi cere si ii mai cumpar.
Nu prea stiu de Nesquiq .... Stefan bea dimineata cu lapte. Am sa incerc praful de roscove dar sunt sigura ca nu o sa-i placa la gust ...
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
http://www.shutterfly.com/view/pictures.jsp
http://community.webshots.com/user/ellinia_c
buli spune:
Citat: |
citat din mesajul lui 24h eu cred ca ar trebui sa-mi angajez un bucatar personal sau sa las naibii jobu si sa stau toata ziua in bucatarie. Ce e atat de grav sa dai unui copil un crenvusti de pui sau o felie de sunca? ca doar nu mananca 365 de zile sunca si salamuri. A nu se manaca in exces, da de acord, dar sa nu uitam ca se duc la gradi , la petreceri si vad si gusta asa ca degeaba ne strofocam noi atat de gustat tot or sa guste. |
n-a zis nimeni sa-ti lasi jobul, tu sau altii, am vrut doar sa fim constienti cu totii ce baga in gura copilul odata cu un crenvust sau o felie de sunca.
nu maninca doar carnita ci si nitriti, fosfati s.a. care numai bine nu le fac.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
anya spune:
Cipcipcip, zici ca sunt multe alternative. Cu ce pot sa fac sandwish copilului la scoala? In afara de cascaval (nici de asta nu sunt sigura 100%)care e nelipsit, carne (friptura) nu mananca, sunca nu mananca, branza topita nu vreau eu sa-i dau, pastele (gen pateu de casa sau nu) ies dintre feliile de paine si se umple pe uniforma. Recunosc ca-i pun uneori cateva feliute transparente de salam tip sibiu peste un strat de pasta de branza dau unt.
irina.c. spune:
citat din mesajul lui anya Cipcipcip, zici ca sunt multe alternative. Cu ce pot sa fac sandwish copilului la scoala? In afara de cascaval (nici de asta nu sunt sigura 100%)care e nelipsit, carne (friptura) nu mananca, sunca nu mananca, branza topita nu vreau eu sa-i dau, pastele (gen pateu de casa sau nu) ies dintre feliile de paine si se umple pe uniforma. Recunosc ca-i pun uneori cateva feliute transparente de salam tip sibiu peste un strat de pasta de branza dau unt.Anya |
ii dai acasa un mic dejun consistent, cu cereale integrale, si pentru gustarea de la ora 10 ii pui fructe, eventual cu cateva felii de paine integrala prajita. Iar la pranz mananca acasa.Cand eram in scoala faceam cate o tava de crutoane si o luam in loc de gustare,erau foarte apreciate de colegi .mami de Ilinca(26. apr.04), Teodora (26 aug. 07) , Otilia (9 oct. 09 )am blog
carina spune:
citat din mesajul lui 24h eu cred ca ar trebui sa-mi angajez un bucatar personal sau sa las naibii jobu si sa stau toata ziua in bucatarie. Ce e atat de grav sa dai unui copil un crenvusti de pui sau o felie de sunca? ca doar nu mananca 365 de zile sunca si salamuri. A nu se manaca in exces, da de acord, dar sa nu uitam ca se duc la gradi , la petreceri si vad si gusta asa ca degeaba ne strofocam noi atat de gustat tot or sa guste. |
Eu nu mi-am lasat nici jobul si nici n-am pe nimeni angajat sa imi gateasca/ faca menajul. Plec la munca la 7.45 dimineata si revin acasa la 6.30-7 seara in cel mai bun caz. Dar cu toate astea, de apropae doi ani nu am mai cumparat: sunca/ salam/ preparate; paine; dulciuri; snackuri.
Paine fac mai multe feluri o data (nu in masina) si o inghet.
Sunca/ preparatele le-am inlocuit cu carne de pui/ curcan/ muschiulet de porc tinute in saramura si apoi gatite in tigaie (datorita saramurii carnea nu e atoasa si nici uscata) sau cu somon sau cu ton in suc propriu. Carnea facuta in felul asta, o tin in caserola in frigider cateva zile si o folosesc in sandviciuri sau pe pizza sau in salate sau in tot felul de alte mancaruri.
Dulciuri fac mereu in casa - biscuitii ii fac, coc o parte, restul ii inghet si ii coc cand se termina. Prajiturele snack fac o data sau de 2 ori pe saptamana si le tin in frigider pentru cand sunt dorite. La fel, grisine.
Trebuie doar sa vrei, sa iti placa si sa te organizezi.
Intr-o zi de scoala pitica mea primeste cam asa:
mic dejun dimineata (omleta, cereale cu lapte, budinca de orez/ orz/ tapioca/ bulgur, muffins sarate - cu pui, legume, branza si faina integrala, paine cu unt si miere, prajiturele cu lapte, etc)
gustare la ora 10 (un fruct si cativa biscuitei sau o prajiturica - toate sunt facute cu faina integrala sau cu fainuri alternative - quinoa, hrisca, amaranth, cu sosuri de fructe si cu zahar brun)
pranz (lucrez aproape de scoala si in unelke zile ii duc mancare caqlda la pranz - pulpa de pui/ piept/ peste cu piure de cartof/morcov/telina;salata de bulgur cu legume si pui; salata de orz cu legume si pui; pizza cu pui, legume, branzica; sandviciuri cu chifla integrala si diferite amestecuri - crema de branza, porumb si pui/ ton).
gustare - un fruct
cina: din aceeasi gama ca si dimineata de obicei
Legat de gustatul de la petreceri, gradinita... Este vorba de educatie. Ceea ce afirmi tu este echivalent cu: degeaba il educ eu pe copil ca drogurile nu sunt bune ca oricum o sa incerce.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/
eimotto spune:
Carina nu pot sa ma abtin Fata ta cat a fost mica nu a mancat un crenvusti, sunca sau salam???
Aici din ce am inteles problema era vav de cei mici la care argumentarea logica nu merge (nu e bun pt ca are nitriti, aia si ailalta) ori tu ne dai ex. pe tine care ai fata "aproape domnisoara" ...
Eu am 2 copii mici inca, plec dimineata la 8.30 si seara vin la 19-19.30 iar uneori nici dus inainte sa ma culc nu imi vine sa fac darmite toate minunatiile de care spui tu ca le faci in bucatarie...
Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia - De la inima ta pentru inima ei
buli spune:
eimotto, Matei al meu are aproape 6 ani si a mincat crenvursti o singura data, intr-o vizita prelungita.
sunca de vreo 3 ori.
salam de vreo 3-4 ori tot in vizite
pastrama trimestrial
i-am explicat ca au in componenta substante daunatoare organismului, care ne pot imbolnavi daca le consumam des.
ii plac, daca baga din intimplare o felie de salam nu i-o smulg din mina sau din gura, dar nu ii dau eu si incerc sa-l educ si pe el ca nu e bine sa manince si sa incerce sa le evite singur.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
carina spune:
citat din mesajul lui eimotto Carina nu pot sa ma abtin Fata ta cat a fost mica nu a mancat un crenvusti, sunca sau salam??? Aici din ce am inteles problema era vav de cei mici la care argumentarea logica nu merge (nu e bun pt ca are nitriti, aia si ailalta) ori tu ne dai ex. pe tine care ai fata "aproape domnisoara" ... Eu am 2 copii mici inca, plec dimineata la 8.30 si seara vin la 19-19.30 iar uneori nici dus inainte sa ma culc nu imi vine sa fac darmite toate minunatiile de care spui tu ca le faci in bucatarie... Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007) www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia - De la inima ta pentru inima ei |
Cand era micuta nu prea manca de fel.
In plus cat sunt mici pana in 2 -3 ani, parintii au control complet asupra a ceea ce mananca copiii, deci e cu atat mai usor. DUpa 3 ani deja te intelegi cu ei, cu explicatii simple pe intelesul lor.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/
anya spune:
Copilul nu mananca nimic inainte de scoala. Nici la gradinita nu manaca nimic cand pleaca. La gradi (cel mic) primeste masa la 8.30-9. Cel mare isi mananca sandwish-ul in pauza. Nici naoi si nici copiii (nici macar in we) nu putem manca nimic inainte de 9. Asa ca la 6.30-7 nu cred ca l-as putea face sa inghita ceva. Plus ca dulciurile nu sunt mancare - pentru ei. N-as putea sa ma prezint cu fursecute. Daca cu e pita cu (musai) ceva sarat - e bai.
Paine mai facem si noi in casa, dar nu le prea place, plus ca trebuie sa stau sa o decojesc (cel mare n-are dinti ca i-au cazut iar cel mic nu mananca din principiu (ma mosteneste, ca nici mie nu-mi plac cojile/marginile de paine sau prajituri). Asa ca sotul meu se trezeste cu un maldar de coji in fata. Paine numai miez ati vazut pe vre-undeva? Lor le plac mult salatele - dar nu pot fi luate la pachet in clasa 1.
Nu ma intelegi gresit, ca nu-i hranesc cu cremwursti (desi ar vrea ei). Cand iau 1/luna parizer e sarbatoare in familie. Dar nici cu cascaval nu pot sa-i sandwich-uiesc vesnic. Si nici peste dat la scoala nu merge..ca miroase.
monalac spune:
dar ce te faci cand copilul nu mananca niciun fel de branza,cascaval,iaurt,ou,mancare gatita[in afara de varza si din ciorba doar carnea],nici macar cartofii prajiti nu i plac?din legume mananca doar cateva feliute de ardei rosu si de gulie[cam o data pe luna are pofta],iar din fructe doar para,mar ,nectarina si pepene[pe care acum nu am de unde sa le iau]...de fapt,as putea sa enumar doar ce mananca,pt ca s f putine alimente-lapte cu cereale,dar nu din alea gen sanovita,ci nesquiq,mai mananca paine cu dulceata sau miere si carne de pui.atat.ii plac mezelurile,daca ar fi dupa mine nu i as da deloc,dar pur si simplu nu stiu ce sa i mai dau sa manance,asa ca ii mai iau muschi file.
cand citesc aici cu ce se pot inlocui mezelurile,rad amar,pt ca el n ar accepta nici macar sa guste din alte chestii...
si nu merg chestiile gen tinut nemancat,promis nu stiu ce etc.
asa ca...,desi sunt informata,aleg sa i dau sa manance si porcarii,doar sa stiu ca are ceva in stomac.
ps-are 15 kg la 5 ani.