mezelurile NU sint bune!
Raspunsuri - Pagina 3
mihuta spune:
Chiar aveam in cap sa ma interesez de cat de ok e cacao pentru un copilas de 2 ani. Fetita mea e alaptata, mofturoasa la mancare de nu se poate, dar cu cacao accepta sa bea si lapte de vaca. In ideea ca incerc incet incet sa micsorez cantitatea de lapte de mama in favoarea laptelui de vaca. .
puisorul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mihuta Chiar aveam in cap sa ma interesez de cat de ok e cacao pentru un copilas de 2 ani. Fetita mea e alaptata, mofturoasa la mancare de nu se poate, dar cu cacao accepta sa bea si lapte de vaca. In ideea ca incerc incet incet sa micsorez cantitatea de lapte de mama in favoarea laptelui de vaca. . mami de Sophia |
Poti incerca sa inlocuiesti cacaoa cu pudra de roscove. Se gaseste la plafar si eu cu ea inlocuiesc cacaoa din dulciurile care le fac pt fetita mea.
Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Asa zboara kg mele...
anya spune:
Eu am avut tendinta sa exlud cacaua/ciocolata ca sa nu-i agite iar pediatra m-a certat. Se pare ca in cacao/ciocolata se gaseste mult magneziu, pe care nu prea au de unde sa-l ia. Toate trebuie date cu moderatie.
denizel spune:
Anya, magneziul se gaseste in leguminoase, legume cu frunze verzi, citrice, nuci, alune, migdale, smochine, mere, porumb.
Mihuta, da, poti inlocui cacaoa cu pudra de roscove (se mai numeste si carob).
Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.
iulia_b spune:
Eu cred ca omul s-a adaptat de-a lungul timpului resurselor naturale de hrana disponibile (si comestibile). Cacaua din punctul meu de vedere face parte din aceasta categorie. Pe langa acidul oxalic are si alte elemente "bune". pe de alta parte sunt surse vegetale de acid oxalic mult mai abundente (hrisca, rosii, fructe de padure, mai ales tinand cont si de cantitatea consumata din fiecare). Din cacao nu stiu daca consuma cineva mai mult de o lingurita sa zic pe saptamana. Si acidul fitic din cereale poate complexa calciul si credca aceste mecanisme de concurenta pentru absorbtie au fost create pentru a elimina surplusurile si pentru ca un organism alimentat echilibrat sa-si scoata din hrana ceea ce trebuie.
Cu E-urile insa cred ca este alta poveste. Sunt "chimicale" create de om pt a-si face viata mai usoara. Omul a supravietuit fara ele multi ani si cred ca ar putea-o face si de aici incolo, bineinteles daca populatia nu s-ar inmulti f mult.
mihuta spune:
Multumesc de raspunsuri,
Am sa incerc si varianta carob, sa vedem daca functioneaza (macar ocazinal). Sincer nu din motive de nutritie ii dau sa bea cacao cu lapte (ocazional), ci asa cum am mai spus, ca o modalitate de a inlocui laptele de mama cu laptele de vaca. Oricum la ea toate cantitatile sunt modice.
cipcipcip spune:
Mie mi se pare ca romanii consuma excesiv de mult salam care e de la sine inteles ca nu e sanatos, e facut din toate resturile posibile cu gramezi de aditivi in el, ca sa nu mai vorbesc de potentiatori de arome, cred ca un salam din 30 nu contine asa ceva in Ro. Imi amintesc cum cautam unul fara si cred ca am stat o jumatate de ora pina am gasit unul.
Fetita mea de 4 ani cred ca a mincat salam o data sau de 2 ori in viata ei, eu evit mezelurile cit pot. Prefer brinzeturi, ou, unt, pateu de casa, sint atitea care se pot servi, trebuie doar un pic de imaginatie.
E vorba de un obicei prost sa faci sandwich cu salam sau sunca, sint atitea alternative.
Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005
24h spune:
eu cred ca ar trebui sa-mi angajez un bucatar personal sau sa las naibii jobu si sa stau toata ziua in bucatarie.
Ce e atat de grav sa dai unui copil un crenvusti de pui sau o felie de sunca? ca doar nu mananca 365 de zile sunca si salamuri.
A nu se manaca in exces, da de acord, dar sa nu uitam ca se duc la gradi , la petreceri si vad si gusta asa ca degeaba ne strofocam noi atat de gustat tot or sa guste.
cipcipcip spune:
24h, eu nu cred ca e vorba de a sta tot timpul in bucatarie, ci de a fi constient ca unele alimente sint nesanatoase si a face o alegere informata in magazin. Nu are nimeni timp sa stea in bucatarie ca pe vremea bunicii, dar cred ca e bine de stiut ce trebuie sa evitam.
Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005
makydenis spune:
Ca tot s-a amintit de pui/piept de pui: depinde de care pui vorbim: de cel de la tara crescut cu porumb si grau sau de cel crescut in custi cu... concentrate chimicale, antibiotice etc., nu stiu... Si in cazul oului aceeasi situatie.
Pentru varianta 2 nu garantez si nu bag mana-n foc de cat de sanatoade sunt.
Si cred ca lista poate continua si cu lapte, branza si chiar si legume, fructe.
Si daca analizam mai bine in orice aliment gasim ceva ne-le-locul-lui, ca sa nu mai vorbim de aer, apa.