mezelurile NU sint bune!
Raspunsuri - Pagina 2
b.nica spune:
Capcaunule,"PE BUNE",mezelurile sunt fff. nocive pt. copii!
Daca s-ar stii cum si cu ce se fac, nimeni nu ar mai manca asa ceva.
Eu dau la copii numai ce prepar eu cum este de ex. pateul de ficat de vitel.
Totul vine de la arome, daca pui aromele cu care astia prepara mezelurile sunt grozave si mult,mult mai sanatoase!
adita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui daniela_b Si eu tot rapid as aminti ca salamurile se pot face in casa ( si nu, nu e chiar asa de migalos sa le faci), ma refer la cele crud-uscate sau preparate in cuptor. Apoi ar mai fi ruladele preparate in tavi din carnuri tocate si care pot fi pastrate in frigider si apoi feliate, muschiuleti sau alte parti ale animalului coapte in tava sau produsul asta: http://www.raps.de/img/produkte/fleischkaese.jpg care poate fi facut in casa |
dar unde gasesc si eu retete pt asa ceva? eu am tot cautat pe net, dar in afara de homemade salami n-am gasit altceva sa pot prepara acasa si folosi pe post de mezeluri
mamica de cinci copilasi :Nicolae (15 oct. 2009) , Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
conchita spune:
citat din mesajul lui marius Off topic: Probabil ca daca vor fi gasite vor fi mutate in sectiunea potrivita lor. Asta nu inseamna ca nu se strecoara si altele. Pe de alta parte fiind vorba de produse alimentare sau derivate in esenta locul acestor subiecte este in sectiunea de profil. Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video Pagina legislativa |
Marius, sectiunea de bucatarie este destinata retetelor si gatitului, iar publicul tinta nu e mereu acelasi cu cel de la generale. eu, de pilda, trec pe la bucatarie din joi in paste. iar un subiect despre mezeluri si soia ca fiind nocive sau posibil nocive - un subiect informativ de interes general - isi are locul mai degraba la Generale, unde citeste mai multa lume. pentru ca implicatiile nu tin de retete si modalitatea de gatit, ci de sanatate, a noastra si a copiiilor - caz in care, spune-mi, le poti muta, oare, la Clinca DC? daca da, atunci si discutiile despre vaccinuri tot acolo si-ar avea locul, dupa criteriul asta, ceea ce nu suna ok. soia si mezelurile or fi ele alimente, dar discutia nu e despre asta, ci despre siguranta si sanatatea consumatorului, la fel ca in cazul vaccinului.
conchita spune:
citat din mesajul lui buli bun, atunci va rog frumos sa-mi spuneti de ce subiectul despre soia mai e si acum la generale, precum si cel despre margarina versus unt. mi se pare foarte important ca parintii sa constientizeze cit rau fac mezelurile copiilor, de aia am postat la generale. de altfel, am destul timp de cind sint pe forum ca sa ma fi lamurit cu organizarea. www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@ |
uoaaaa, ce facusi buli, sa moara si capra vecinului? subiectul cu soia a fost mutat la Bucatarie, iar al tau ramane la generale. si discutia este absolut similara cu cea de aici, ca doar n-am cerut retete cu soia. toate trei subiectele, la fel ca ala cu untul, sunt de interes absolut general, ca orice subiect particular care depaseste aria de interes a bucatariei si se adreseaza unei populatii largite fata de gospodine, iar riscul afecteaza populatia ca atare, nu doar un categoria bucatarilor si bucatareselor - simplu de inteles si logic.
buli spune:
ma crezi ca n-am deschis subiectele cu pricina?
poate pe cel cu untul, dar nu sint sigura.
am zis si eu, n-a fost nimic personal.
dar ma scoate din sarite cind vad copii de 1-2 ani hraniti cu crenvursti pe motiv ca "cere, ii plac". de unde stie, frate, copilul ala ce gust au, i-a visat noaptea?
ps - ma duc sa vad subiectul cu soia.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
sirimie spune:
citat din mesajul lui makydenis Pai si atunci cu ce inlocuim mezelurile, ce propuneti? Infinitului de viata i-am zis MAMA |
piept de pui la gratar
poti sa il amesteci cu orice legume in loc de sunca si iese bine
iar micul dejul poti sa il compui din alte lucruri mai bune decit cremwustii, de ex. oua, omleta, cereale cu lapte, brinzeturi, gem
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
anya spune:
Buli, un copil de doi ani poate vedea cremwurstul la fratele lui mai mare, iar hamburgher-ul la Mc, la onomastici.
Nici eu n-am dat celui mare prostii pana spre 3 ani, dar dupa ce a inceput sa merga la gradi - a mers si la petreceri de copii. Asa ca fratele lui mai mic, la 1 an a mers si el....E adevarat, sunt exceptii, ca altfel nu mergem la Mc. - dar mananca bazaconii.
Copiii mei nu vor friptura!! Am facut friptura de porc la cuptor(fac rar) - cel mare a refuzat din start, cel mic a luat doua guri - a treia a scuipat-o. Pulpe de pui - mi-au spus ca s-au saturat de ele. Piept de pui nu vor, ca e atos.
Ieri au mancat ciorba de legume cu afumatura si piure de cartofi cu salata si ketch-up. Carnea am mancat-o noi, astia mari. Seara, cel mic a mancat niste nugget-i de peste, cel mare i-a refuzat si pe astia. A mancat painea goala cu castraveti si masline. Sunca nu vor, pastrama nu vor.
Singurele care le mananca sunt cremwursti (primesc cam 1/luna) parizer (primesc cam de 2/luna; pateu (de 2 ori/luna) sau salam uscat. Pateul nu trebuie sa aibe gust de ficat (trebuie sa fie chestia aia din cutia de tabla) - nici macar cel ursulet de la Reinert nu-l vor. Branza nu vor (le mai pun eu in salate). Asa ca ar ramane sa manance creme de legume, supa cu galusti, paste, pizza, salata. Ar trebui sa ne mutam in Italia :)
loredana_76 spune:
Nici eu nu i-am dat pina acum nici sa guste macar mezeluri,pentru ca nici noi nu mancam,poate 1 data de 2 ori pe an.David are 2 ani,dar ma gandesc la gradinita nu poti refuza meniul,daca contine mezeluri,crenvusti,etc..?
La noi merge acum daca ii spun ca are E-uri,niste substante periculoase pentru organism si mai bine mancam altceva si intelege.mai scapa la cate un ou Kinder,dar mai mult pentru jucarie ca nu se omoara cu continutul.Iar daca mergem afara si vede la alti copii,nu cere,ma intreaba doar ce este.Acum sa vedem cand o mai creste ce se intampla.
denizel spune:
Din punct de vedere al... E-urilor, mezelurile nu sunt mai toxice decat napolitanele sau painea feliata (aia cu miros de otet ).
Problema mezelurilor ieftine este calitatea execrabila a "carnii" din ele. Un amestec de sorici, slanina, faina de oase, zgarciuri si fel de fel de resturi si piei de animale sau pasari. Bleacs.
Iar in categoria aditivi nedoriti (ca nu-sh ce aditivi din salam care impiedica absorbtia calciului) este si cacaoa din napolitane si fulgi de cereale pentru copii, care contine acid oxalic ce aduna calciul si il elimina.
Deci, papa copiii lapte si cereale cu cacao, iar calciul din lapte (daca presupunem ca laptele e sursa de calciu ) e eliminat din cauza compozitiei cerealelor.
Si, daca imi e permis, e mai multa cacao in cerealele pentru copii decat fosfatii in salam.
Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.
buli spune:
pot sa zic ca noi nu mincam decit rar piine feliata si cereale si mai rar? napolitanele sint trimestriale :)
desi drept sa zic prefer o napolitana unui soric ce se numeste sunca de praga
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@