PRIETENE FARA TITLU (52)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Buna seara.Raportez si io ... ce sa raportez? Ca nu prea-s in forma.
Eventual sa va zic de Diana cum e ea de "ciufulitoare" vorba lui mami.Intai ca a zis saptamanile trecute despre profesorul ala de sport care venea acasa ,ca are capul ca o capra sau cam asa ceva
Aseara i-a zis lui mami ca ea (mami) mananca orice, dar pe un ton din ala mai dispretuitor si ca ea - Diana mananca numai ce ii place.Adica vezi doamne buni saraca mananca ce vine la rand si mai ales resturile ramase de la Diana Pe urma s-a pus sa ne caracterizeze pe toti la mancat!
Mami - adica eu - mananca precum Diana repede repede si fuge in camera (fix asa e )
Tati - Ghita - mananca precum buni (adica si ce ramane in farfurie de la Diana si de la mine )
Cristi si bunu Titi mananca culmea ca si mine si chiar asa e ,in sensul ca daca un cm de mancare nu mai pot,ala acolo ramane in farfurie
Uimitor ce spirit de observatie are,ca totul e exact cum ne-a descris ea!

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Cainii latra,caravana trece."

Mergi la inceput

BRANDUSA ai dreptate perfecta in ce spuneai.Imi pare rau ca suferisi in copilarie de discriminari de-alea.Am auzit pe f.multi asa.Si pe mine ma mai striga un prostalau la generala mai spre final (adica prin clasa a opta!!) "aragaz cu patru ochi" ca purtam ochelari ,sau rar si intamplator pe strada cate unul.(Spun prostalau pentru ca chiar era,adica abia citea intr-a opta si avea pe linie note de 4 si 5 ) Eu o luam ca pe o incercare de a atrage atentia,nu stiau cum altfel sa se bage in seama Asa ca mi se falfaia de ei.Cred ca ceilalti te pot jigni sau marginaliza doar daca le permiti asta! Adica daca chiar iti pasa de ei si parerile lor.Sau daca chiar iti pasa, macar sa nu le-o arati.Si asta as vrea sa ii insuflu Dianei sa nu fie exagerat de sensibila - ca sensibila sigur e - sa aiba un psihic puternic.Pana acum cred ca are,cel putin e genul mai bagareatza nu mai timida precum fusei eu.
DENISA sper ca ti-a mai trecut supararea pe la shoping.
ASTERY bine ca macar tu fusesi in forma azi . 12 perechi de chiloti cu Thomas??? Tulaaai ... mie mi se pare enorm ca ii cumparai alea 6 bucati,mai ales ca mai are prin sertar inca cel putin vreo 10 ,alte modele desigur (care ii erau suficiente).Si spal haine cam odata la doua zile,daca nu zilnic .

In rest ... pe Diana a luat-o iar mami la ei acum seara si cum a plecat cum a adormit tun Tudor.Dumnealui si azi a fost cam matzait,cred ca s-a cam prins ca e mai fain in brate,eventual daca si dansezi cu el Si la un moment dat cand faceam puzzle cu Diana,a stat el ce-a stat vreo 20 de minute in carucior si ne-a studiat,dar pe urma a vrut in brate.Si cand il iau,Diana nu si nu ca sa il pun la loc in carucior sau in bouncer Turbata nu alta! Noroc ca l-a luat Ghita dincolo ca sa pot sta eu cu printesa Si dupa aia a venit mami si l-a mai tinut ea in brate ... Cand a chemat-o pe Diana sa mearga la ei,a zis Diana tare si raspicat ca ea nu merge.Noroc ca m-am pus si am precizat de vreo 3-4 ori ca e pedepsita si nu merge nicaieri si de fiecare data striga ca ba nu ,ca ea merge la buni Si-asa, daca "nu voiam sa o las" s-a dat dusa Aud ca n-a prea fost cuminte,dar nu e ceva nou.Macar ieri a fost la Ale de s-a jucat cu ea - si aici s-a auto invitat zicand ca daca a fost Ale la ea si ea merge la Ale ... de fatza cu mama Alexandrei,asa ca a ramas ca fac cu schimbul vizite de pe-acum.Macar acolo a fost cumintica,dar am inteles ca n-a prea fost Ale - care e cumintenia intruchipata.Probabil o fi fost mai egoista cu jucariile ei,ca altceva nu imi imaginez sa faca ...

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Asaaa ... v-am pus si voua cantecul tacerii ,ca tot ma chinui sa il adorm pe Tudor cu el.
Eu am beneficiat de o noapte nedormita,dar nu pe motiv de copii, ci pe motiv de socru Ne-am trezit ca suna telefonul pe la 2,30, ca i-a iesit nu stiu ce furtun (are pusa sonda de aproape jumatate de an pe motiv de retentie de urina) si ca il intzeapa la inima.Deci s-a dus Ghita in miezul noptii cu el la spital la urgenta sa i-o puna la loc.Nu mi-e ciuda decat ca ii iesise chestia aia pe la 22,30 !!! Si in loc sa ne sune atunci a stat ca prostul asa atatea ore,ca a crezut ca poate i-o fi trecut pana a inceput sa se simta rau ... asa ca sa ne trezeasca noaptea ! Pai abia ce-a fost luni la control si l-au lasat cateva ore de proba fara sonda si a vazut clar ca tot in acelasi stadiu e. Si i-a zis medicul ca mai trebuie urmat tratamentul inca 6 luni si atunci poate se vad ceva rezultate.Ca operatie nu vrea sa faca ... desi eu am citit ca e usoara,ma rog treaba lui,ce pretentii sa mai am la aproape 80 de ani .Bine ca macar a dormit Diana la mami si n-a trezit-o si pe ea.Eu n-am mai putut adormi si pe urma la 6 s-a trezit Tudor sa suga,am mai dormit dupa aia asa iepureste pana pe la 9-10.

In rest nu am noutati,acelasi program de sambata - eu cu mancarea si cu Tudor,Ghita cu aspiratul si scos pe Diana la joaca. Si-amandoi cu turele de haine la spalat si intins la uscat.Azi am iesit si cu Tudor afara,soare cu dinti iar.Mie dupa jumatate de ora imi inghetasera urechile si imi era frig la maini,asa ca ne-am intors.In total cca trei sferturi d eora am stat abia afara.Si Tudor care era destul de incotosmanit deja era cam rece la nasuc si manute,desi ne plimbasem pe la soare.
Ca ziceam de incotosmanit,i-a luat mami de la en gros doua costumase - unul mai gros la 55 lei si unul mai subtire la 18 lei.Si primul e chiar grosut aproape cat cel la 70 de lei ce il vazusem eu,atat ca in loc de caciula are un body.Dar e ok,ca are caciula asortata bleu la el.Si e de 3-6 luni,acum e numai bun indoit la maneci si pantaloni - are model special pe verso - si mai la primavara ii va fi bun neindoit.Asa mai merge ... Pe asta mai scump l-a si "subventionat" mami .
Diana a ramas sa doarma si la amiaza la mami,macar acum ca saptamana viitoare o fi show cu ea toata ziulica acasa pe capul lui Tudor,mai ales ca am vazut ca iar vin ploile Ea daca nu are unde isi consuma energia,e prapad Si-afara e frig deja pentru hinte,atat ca azi a mai alergat cu taica-su unul dupa altul cu schimbul si s-au prostit,ca nici copii nu prea erau pe-afara.Probabil saptamana viitoare o sa mai bagam macar intr-o zi o iesire la un loc de joaca din ala cu gonflabile,sa vad cu care prietena cu copii ma organizez.
Tudor azi a redevenit cumintel,dar si azi si-a avut portia de dansat prin camera in bratele mele,atat ca am schimbat repertoriul,azi i-am bagat la greu ZDOB SI ZDUP Deci imi mentin si io conditia fizica si nici gantere nu mai imi trebuie,ca la cele 6 kile jumate ale lui poate imi fac si io oleaca de muschi la brate
Am mai bantuit pe net - mai mult aseara - pe site-urile cu carti sa vad ce i-as mai putea lua Dianei.Pe mine ma trage ata sa ii cumpar ceva tot gen enciclopedii - cu geografie si cu istoria lumii.Povesti mai ales cele clasice le cam are pe toate.INGRID baga si tu niste titluri ce povesti ii mai citesti Dianei,ce carti ai mai cumparat? Am gasit si ceva carti dragute cu engleza pentru copii in imagini,dar m-am tot gandit ca nu merita sa dau 60 de lei pe cele trei volume pe care le ochisem,ca vad ca Diana nu e inca prea interesata,mai bine exersam pe net si daca e cazul ii iau ceva cu CD.M-am uitat dupa carti cu povesti in limba engleza dar n-am gasit decat carti pentru adulti sau copii mai mari.In schimb am gasit o gramada de carti gen "sa invatam sa desenam" - din alea de care ziceai tu INGRID si acum habar nu am pe care sa i-o iau

Tudor a adormit asa a fug in pat. Sa vad daca am noroc si nu se trezeste fix cand ma intind io,ca tot asa patesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_m spune:

Hola ,
Sunt super obosita cat am lucrat azi , uff ...lunga zi mai e si sambata , de sambata viitoare trebuie sa ma mai reogarnziez putin la naiba stau toata ziua si numai lucru lucru . ba acum seara m-a mai chinuit talentu si m-am pus sa fac placiinta cu branza, si 3 cozonaci cu mac , cu rahat si cu nuci . Ma rog , chestii specifice ce se fac la noi de 1 Nov. ziua mortilor . Jumate din ele o sa dau clar , o sa le dau la prietena mea . si vineri am prajiturit niste chestii specifice de aici . oi mai slabii eu la pastele cailor .
Azi am avut parte si de ajutor la bucatarie , vedeti pozele in drop .
In seara asta pe aici se tin baluri mari , e Castañada -sarbatoarea castanelor . Clara au tinut ieri la scoala dar parintii nu au avut voie, doar asa intre ei . Mi-a adus si mie o castana . ieri a stat Clara 8 ore la scoala. Rezultatul ? La 18,30 a adormit acasa pe sofa . A lasat-o Nicu 30 de min , si apoi sa vezi ce morocaneala . Ce obosita a putut sa fie saracuta . Ce sa-i fac daca si se scoala de la 7 . Eu pun ceasul la 8 sa sune dar ea se trezeste si ne trezeste cu o ora inainte .
Merg sa mai citesc si revin .

Ana si Clara Francesca (16.01.2006)
http://www.dropshots.com/ana_m

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Buna dimineata .
Ce vreme, brrrr, vine iarna de data asta.
Moni, i-am luat chiloti cu Thomas 6 perechi pt. 5-6 ani (care ii vin bine) si 6 perechi pt. 7-8 ani, adica pt. viitor. De ce nu, daca tot am gasit? Sunt frumosi, de bumbac, si-i plac la nebunie, normal. Foarte fain a descris Diana cum mancati voi.
Anamaria, deci Clara va da desteptarea! Sa stii ca si Razvan s-a obisnuit deja, se trezeste singur, fara ceas, uneori cu 30 de minute inainte de ora 7, deci... distractie, nu gluma. Chiar am vrut sa zic de ce le cerea la copii bluze maro: pt. sarbatoarea castanelor. Trebuie sa fi fost foarte frumos.
Noi ieri am fost "la butuci". Este un loc in natura, padure, la Hales, aproape de manastirea unde tot facem poze. RAzvan a fost cam hipnotizat , habar n-am de ce. S-a jucat si cu mingea, si-am facut si ceva poze.

Azi... nu stiu inca ce vom face, probabil tot manastire. Deocamdata am un sot imbufnat pe aici , da' pana se insoara ii trece .

Cristina si Razvan (31.01.2006)
"Viata e ca carosabilu': unii vine, altii trece..." (adusca, membru DC)
(1),(2),(3),(4)
(5)

Mergi la inceput

Buna dimineata si io matinala.Trezit la 5,30 pentru si pe-urma la 8,30.La 8,30 n-a mai fost chip sa dorm ca Tudor are o guraaa ,o fi si-asta ca sora-sa.Auaaa si auaaaaa si iar auaaa.Numai cand vrea laptic se jeluie cu "alleeee" Acum e satul,vorbeste cu manutele si jucarioarele pe care de-o vreme le si prinde cu manuta si le impinge voluntar si se da hutza in bouncer facandu-si vant cu picioarele.Boierie viata asta de bebe
Mai astept un pic si sun sa vad cum a dormit si Diana,care a ramas si azi noapte la ai mei.Ieri dupa-amiaza a fost cu ei pe la cimitir,au sosit cam inghetati de pe-acolo.
ASTERY asa da,daca i-ai luat si pe mai tarziu.Dar stiu ca are fundulet baban Diana incape bine mersi si in primii ei chiloti de la doi ani !
Deci iesiti si azi chiar daca e frig,bravo voua.Eu cred ca ma cam abtin . Cel mult o plimbare de maxim o ora prin cartier,pentru Tudor.Ca pe Diana iar o scoate taica-su pe undeva - cred ca la Kaufland,ca e si un targ de toamna alaturi,noroc ca el e plimbaret si nefriguros.
ANAMARIA se pare ca adormisi si tu pe sofa Ia-o si tu mai moale cu smotrul si bucataritul ala ca nu-ti mai pica bine WE pe urma.Nu ai zis cum s-a adaptat Clara la meniul de la gradinita!

Mergi la inceput

Am gasit o chestie intersanta:
o carte puzzle corpul uman,are 5 puzzle de cate 48 bucati,cu muschii,scheletul si ce-o mai fi.Mi se pare educativa.Descrierea am gasit-o pe alt site,dar pe asta pretul e cu 10 lei mai mic.
http://www.librarie.net/carte.php?id=67589&action_cos=adauga_in_cos&idc=67589
Tot acolo ,jos in dreapta se vede Prima mea enciclopedie,una din cartile pe care le are Diana si care e faina: o au la reducere bunicica de la 64 la 39 lei,poate intereseaza pe careva.
Daca mai depistez ceva interesant , va anunt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

BUNA fetele.
Scriu si eu repede cat doarme bb3 si-s ceilalti baieti afara.
Moni, multam de link, mai pune cand mai gasesti ceva! Nu prea am timp sa caut dar ma intereseaza! Tb musai sa iau asa ceva.
Astery, sper sa-ti imbunezi sotul! Eu m-am imbufnat pe al meu vineri. Dupa ce ca a ajuns aproape la 9 acasa, a adus cu totul altceva decat am cerut. Eu voiam gelatina sa fac un tort diplomat pt Razvi al meu, iar el mi-a adus "glazura". Evident ca pa tortul nostru! Noroc cu soacra-mea ca a facut ea tort de mere. Ca eu nu mai aveam cand sa mai fac ceva. Ca musafirii au venit la 10 dimineata si am avut muuulta mancare de facut. Salata de vinete, pasta de peste, ciupercute la gratar umplute cu spanac, castraveciori si branza de burduf, , friptura cu sos de usturoi, cu piure de cartofi si ciuperci inabusite, negresa cu ciocolata. Pe mine poti sa ma uiti in bucatarie! Numai sa nu aud vreun bebe urlacios, ca-mi piere cheful de tot. A fost fain ieri. Am taiat si motul finutului nostru. Si am pus baietii sa aleaga de pe tava, ca nici Razvi al meu nu a ales pana acum. SI ce sa vezi ce intelectuali avem acasa? Pensula, carte, pix si ac de seringa! Nu tu un ban, un telefon sau cheile de la masina.
Insa Ana are din nou amigdalita. In gatul ei e jale si durere: puroi adica. Am mai citit si eu si cica nu toate amigdalitele snt bactariene si ar trebui sa o las fara tratament daca nu face febra mare. SI dupa simptome: dureri de gat, muci, tuse, dar nu febra, se pare ca e virala treaba. Daca iar ii dau antibiotic o iau razna! De o luna a luat 3 feluri. Acum stau si astept sa vad daca face sau nu febra mare. Offff, sper sa nu faca. Macar sa nu fi semanat cu mine. Pana mi-au scos amigdalele, am facut lunar injectii, de era mama disperata cu mine! Ufff si e asa de palida si incercanata si slabita..... Cred ca are sub 16 kg. Nu mai spun ca nu mananca nimic......
Hai ca ma duc sa-i echipez sa iesim si noi brambura.

http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Brandusa mmm ce de bunatati pe-acolo.Eu am bucatarit ieri dar tot asa pe fuga,am tras o tura de spaghetti carbonara pentru mancat pe loc,in cuptor am bagat pentru azi friptura de porc cu niste cartofi.Acum chiar vreau sa fug sa pun rapid si supa de gulii la foc,ca tot mi-am amintit.Si niste sos/salata tzatziki vreau sa trag Zilele trecute mi-am tras salata de ridichi negre,vai ce imi plac ,doar ca ma cam ataca la stomac.Dar sunt super sanatoase pentru cei care au problema cu fierea.Sau cu racelile si plamanii ... Am razalit una,am pus,sare,piper,vreo lingurita-doua de otet de miere si miere si tot vreo doua lingurite de smantana Ieri mi-a trimis si mami niste mazare cu chiftelute,am bagat vreo 7 chiftelute pe loc Ah si ca tot vorbeam de bucatarit,saptamana asta am tras si o prajitura gen aia cu visine,doar ca am bagat in ea o punga cu fructe de padure din comert ce-o aveam in congelator.Si-a iesit piscotul maro ca am varat in ea si ce ramasese dintr-o punga de ceva nesquiq care nu prea imi placea la gust.Dar in prajitura a iesit super,am mai avut ce rontai p-aci.

Ei ca ma luai cu bucataria si am uitat ce voiam sa zic
BRANDUSA si eu zic ca e virala treaba la Ana,am citit ca asa e daca sunt mai multe manifestarile ce seamana a raceala gen muci,tuse,febra mai mica . Diana mea la amigdalita avea de obicei fix invers: simptome d-astea inexistente in afara febrei mari in jur de 39+,deci la ea d-aia cam saream cu antibioticul.Pe cat poti evita-l la Ana,daca nu face febra mare.

Fug la bucatarie acum,Tudor iar e treaz,a papat si momentan se joaca .

Mergi la inceput