Test de sarcina pozitiv &beta HCG scazut

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Valentina_D spune:

si ce fel de analize genetice ar trebui sa facem?

aveti idee?

Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Valentina - daca IGg-ul este pozitiv la analizele despre care vorbesti, atunci este ok, inseamna ca ai anticorpi si nu este cazul sa le repeti.Daca IGg-ul este negativ atunci analizele se repeta.

Putin probabil ca aceasta sa fie cauza. Daca o sa citesti la "trombofilie" de exemplu o sa vezi cate fete sunt in situatii similare, cu multe pierderi de sarcina iar acum gravidute sau mamici pentru ca au depistat problema si au avut tratamentul adecvat de sustinere a sarcinii.

gabi - pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui Valentina_D

multumesc pentru raspuns
in 2006 am facut si analizele acestea: toxoplasma, listeria..etc, toate au iesit in regula

ce ma nelamureste la analizele astea genetice este ca totusi, cu doi barbati diferiti am aceeasi problema

Valentina

Dar mai sunt si cele autoimune, gen trombofilia, lupus eritematos, sindrom antifosfolipidic etc... Cauta-te si de asa ceva, ca nu se stie niciodata.

Pai daca ai pierde sarcinile dintr-o cauza cromozomiala, atunci aceea ar fi la tine, din moment ce "doi parteneri - aceeasi problema". Repet, sunt sanse mici sa fie o cauza genetica, dar nu sunt nule. Merita insa sa elimini si chestia asta din gandurile tale.

Mergi la inceput

multumesc mult
acasa ma voi uita pe rezultaul analizelor si intr-adevar, am sa cer sa fac niste investigatii mai amanuntite

in cazul in care problema cromozomiala este la mine....cred ca am inteles bine de la voi, nu exista tratament, asa e?

Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dezamagita spune:

Valentina, imi pare rau pentru pierderea sarcinii, am urmarit si eu topicul asta cu sufletul la gura. Nu dispera, fii optimista.

Eu am facut teste genetice de cariotip, la Bucuresti, la Genetic Lab, si eu si sotul, au iesit ok, alea daca nu erau ok..nu mai avea niciun sens sa continui sa sper, sa lupt.

Appoi am facut testele - complexul Torch (clamidya, citomegalovirus, toxoplazmoza, nu varicela...cealalta - imi scapa acum), acusesem candva Citomegalovirus...hm

Se mai fac teste pentru risc de trombofilie: unde sunt genele MTHFR, factorul V Leiden....etc, sunt pe topicul de trombofilie.

Problemele cromozomiale sunt unul din factorii care duc la pierderea unei sarcini, de fapt e selectia naturala, poate e mai bine asa, din pacate ADN-un uman contine f. multe gene, dintre care sunt studiate doar o parte... plus stresul...etc.
Eu am mutatia genei MTHFR 677 heterozigot - adica provine de la unul din parinti, daca era homozigot - provenea de la ambii. Daca sunt gene compuse - cu mutatii - hematologul+ginecologul ar trebui sa stie ce e de facut. Iau acid folic continuu...am inceput sa-i dau si sotului preventiv...nu are ce rau sa faca...avand in vedere ca de MTHFR intr-o forma sau alta - sufera juma de populatie.
Eu maine merg la doctor fiindca suspectez si ceva probleme cu chisturi .... voi reveni.

Numai bine, sanatate si mult optimism!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trutzi spune:

Valentina Imi pare rau Iti doresc sa va rezolvati cat mai curand problmele si sa iti dea Dumnezeu un bebe sanatos

Cu ajutorul lui Dumnezeu viitoare mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aruam spune:

Valentina imi pare foarte rau.Trebuie sa descoperi cauza sa nu se mai intample pe viitor.

anul acesta o sa fiu
Doamne ajuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

Valentina,am patit ca si tine.am 3 sarcini oprite in evolutie.ieri am aflat si eu.beta-HCG zero,dar inainte cu 10 zile era corespunzator unei sarcini de 4 saptamani.eu am trombofilie si tiroida auto-imuna.sarcina aceasta a fost sustinuta cu tratamentul corespunzator pt amandoua.degeaba.
e bine ca totusi ai ramas.inseamna ca vei mai ramane.fa-ti setul de analize si da-i sotului tratament.
multa putere

mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans
mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah

Mergi la inceput

danny,,,multumesc
la zoonoze m-am uitat aseara, la majotitatea IGgul este pozitiv(toxoplasma, citomegalovirus), nu mai retin daca la toate, ar fi trebuit sa le iau la mine si sa vi le spun
le voi arata si medicului si sa vedem
in 2006 cand le-am facut, doctorita care s-a uitat pe ele mi-a spus ca sunt foarte ok, insa nu strica sa le vada si alt medic

am facut tot atunci si ceva de genul antifosfolipidici..la interval de referinta scria negativ, negativ mi-a iesit si mie

mi-e extrem de teama sa nu am eu ceva genetic, dat fiind faptul ca taticii sunt diferiti...stiu ca asta nu are rezolvare, dar poate ma ajuta Dumnezeu sa fie bine, nu am pe nimeni in familie cu astfel de probleme

as vrea sa raman optimista, acum insa mi se pare ca toate portitele se inchid

am tot citit pe site de dr Tututnaru, ma tot gandesc sa merg sa stau de vorba cu dumnealui...voi ce ziceti?

Valentina

Mergi la inceput

acum, intrerupand de ieri utrogestanul ...astept , asa cum mi-a zis ginecologul sa se elimine singur
a inceput de ieri ca scurgerea sa fie maro foooart inchis, sper din suflet sa se declanseze

nu am dureri de burta, nici alte stari, numai ca sper sa se elimine
aveti idee la cate zile de la intreruperea progesteronului vine menstra? ca deja sunt foarte stresata

Valentina

Mergi la inceput