Unul sau mai multi copii?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Adina, poate ai citit subiectu cu sofia galagia...ce spunea ea la 2 ani,(si le zicea pe bune!) si acu ne uimeste cu maturitate iesita din comun, etc etc, ei bine, fratele ei e super bland si calm, insa extrem de energic, nu vorbeste ca ea, dar canta dumnezeieste, e ceva f rar la 2 ani...
etc etc etc.
Cred ca toate mamicile pot sa-ti spuna cate calitati minunate si diferite au copiii lor. Nu e unu ca altu.
Dar repet, daca familiei ii ajunge unu e f bine, fiecare le are pe-ale lui.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Eu zic ca decizia de a avea 2 sau mai multi copiii sa fie in primul rand al parintilor, optional sa-i intrebam pe copilul unic: pt ca copii sunt schimbatori sau se adapteaza la ideea unui frete/sora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Mai mult de 1 copil daca parintii simt ca pot face fatza (din toate punctele de vedere) si daca sunt siguri ca primul copil (sau copiii mai mari) nu va fi sclavul fratilor mai mici si cel intotdeauna sacrificat pe motiv ca e mai mare si intelege . Si, desigur, nici cei mai mici sacrificati pe motiv ca cei mari solicita prea mult bietii parinti depasiti de situatie .

Adina Iulia, cunosc o tipa care a plans cand a aflat ca e gravida cu Bebe 2 si, dupa nastere, a plans ca Bebe 2 are alta forma a fetzei si alta forma a capului decat primul nascut :D.
Desigur, primul nascut era intruchiparea perfectiunii :).
Acum, prietena mea a descoperit ca perfectiunea are 2 fetze si chiar ma supara cateodata pentru cat de tare lauda si admira cel de-al doilea copil in prezenta primului.

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

e minunat sa ai 2,3 sau mai multi copii.e f greu dar e si f frumos.eu am 2 si mi ar fi placut sa am 3 sau 4,dar din pacate nu se mai poate.

ar fi multe de spus,insa argumentele pro pe care le ai expus sunt suficiente.
iar ceea ce a spus fomalhauti e graitor.

si apropo,adita are 5 copii,tocmai ce l a nascut pe al cincilea.si faptul ca a facut a cincea cezariana,fara sa se teama de nimic,ma face sa ma inclin in fata ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Eu nu cred ca are sens sa-i intrebi pe altii. Voi stiti cum e la voi in familie, voi stiti daca aveti putere materiala, fizica, mentala pt inca un copil. Eu nu vad ce ajutor a ala cand iti spune cineva, am 4 prunci si vai ce fericire pe capul nostru, nu uita ca fericirea unuia e tragedia altcuiva.

Stii ce nu inteleg? Cum adica fericirea mea de a avea 2-3 sau 5 copii inseamna nefericirea altcuiva? Ce legatura are? Nu iau nimanui painea de la gura, nu stresez pe nimeni - e o bucurie in familia mea si atat.

Daca m-as calauzi dupa principiul asta, ar insemna sa incerc toata viata sa nu fac ceva care sa ma faca fericita, pt ca altcineva poate sufera (chit ca pe mine poate pe mine ma bucura invatarea unei limbi straine, nu vad cu ce l-ar deranja pe altul lucrul asta).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Andira n-ai inteles ce zice Adicalea pe tine te fericeste sa ai 3 copii, pe alta femeie ar nefericio teribil sa aiba ea 3 copii, nu copchii tai dragalasi

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Am inteles.

Chiar ma miram, n-avea nici cap nici coada .

Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Delphinas

eu sunt singura la parinti si toata viata mea va fi marcata de lipsa fratelui. asa am spus mereu si asa voi simti mereu....trebuia sa mai am un frate. sufletul meu are un gol imens din cauza asta. eu niciodata nu am stiut ce inseamna dragostea de frate/sora si nici nu voi sti asta. voi muri si acest sentiment uman nu-l voi trai niciodata
nu am fost si nici nu sunt un copil materialist. mi-am dorit mereu un frate cu care sa ma joc, de care sa am grija, pe care sa-l iubesc, cu care sa vb despre durerea sulfetului caci mama nu tot timpul putea sa lase scutul de mama jos si sa ma asculte ca un frate sau ca o prietena. dar anii au trecut si eu frate nu voi avea, iar sufletul meu tot cu acel gol imens e.
acum e randul meu sa fac copii. si lupt pt ai avea...vreau minum 2 copii. cnd va vrea Bunul Dumnezeu sa mi-ii dea. Si cum crede el ca ii merit. indiferent de ce gen vor fi, trebuie sa fie 2.
cand am sfintit masina, o ruda de-a mea, calugar la o manastire m-a intrebat ce voi face daca Dumnezeu imi va da 3 copii? si nu am stiut ce sa raspund pe moment. si m-a intrebat daca voi face........... si am zis un NU raspicat(prin ........... a se intelege procedura, ca nu ii pot pronunta numele). Nu as putea in veci sa curm viata propriului meu copil.
Daca pe altele le fasa inima, pe mine nu ma lasa.
Iar acum spun mereu ca vreu 2 copii minimum sau cati are DUmnezeu in plan pt noi.
Sanatoasa sa fiu cu sotul meu sa ni-ii crestem frumos si sa ni-ii educam.

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici

Bazar pt Mihaita

ambitioasa
Infertilitatea este o boala

Sa fii domn e o-ntamplare, sa fii OM e lucru mare

Ce-ai sa faci cu atata ura daca viata isi inchide maine portile??

Parca vorbesti despre mine.
Si eu mi-am dorit mereu un frate, frate, nu sora, faceam scenarii cand eram mica, imi imaginam cum ar fi fost, etc, asa ca, te inteleg perfect.

In ceea ce priveste subiectul, pt moment simt exact ca si Adina, insa, cand ma gandesc la fii-miu, n-as vrea sa sufere cum am suferit eu, si de aici dilema.
In ceea ce ma priveste pe mine, am totul prin copilul meu.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AVoogt spune:

Despre copii
Am o fetita de 2 jumate ...si mult timp dupa am zis ca ea este prima si ultima , am ramas cu "sechele" dupa nastere.
Darr...de cateva luni ma tot gandesc la bebei, ma uuuit pe strada dupa ei si visez, oare cum o fi daca...cu toate astea la inceputul lunii m-am dus sa-mi iau anticonceptionalele pe 6 luni,asta in ziua in care trebuia sa le incep si am intalnit numai obstacole...
Am ajuns intr-o vineri la 5:30 la farmacie, inchis a urmat sambata,duminica inchis , m-am dus luni nu aveau anticonceptionalele mele mi-a facut comanda si mi-a spus sa ma duc a doua zi dupa-amiaza..vazusem pe internet ca in ziua resp aveau program pana la 5:30 si la 5:00 am fost acolo ...exact cand se inchidea grilajul la farmacie
Abia martia am reusit sa-mi iau pastilele cu o intarziere de 6 zile timp in care , de cateva zile ...am dureri jos si de spate daca stau mai mult in picioare , in mare am intrat la banuieli si astept cu nerabdare sfarsitul lunii.
Sotul isi dorea ca bb2 sa apara pana sa implineasca el 30 ...crezand ca dupa e prea batran cu totate ca luna trecuta mi-a intarzit minunea cu o zi sotul era in extaz ...iar cand i-am spus ca mi-a venit a lasat un boticcc...acum zice ca numai conteaza ca are 30 el tot vrea bb, nu ma preseaza dar il simt ca isi doreste.
Sper ca nu v-am plictisit prea mult dar am niste emotii

de

AVoogt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Citat:
citat din mesajul lui andira

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Eu nu cred ca are sens sa-i intrebi pe altii. Voi stiti cum e la voi in familie, voi stiti daca aveti putere materiala, fizica, mentala pt inca un copil. Eu nu vad ce ajutor a ala cand iti spune cineva, am 4 prunci si vai ce fericire pe capul nostru, nu uita ca fericirea unuia e tragedia altcuiva.

Stii ce nu inteleg? Cum adica fericirea mea de a avea 2-3 sau 5 copii inseamna nefericirea altcuiva? Ce legatura are? Nu iau nimanui painea de la gura, nu stresez pe nimeni - e o bucurie in familia mea si atat.

Daca m-as calauzi dupa principiul asta, ar insemna sa incerc toata viata sa nu fac ceva care sa ma faca fericita, pt ca altcineva poate sufera (chit ca pe mine poate pe mine ma bucura invatarea unei limbi straine, nu vad cu ce l-ar deranja pe altul lucrul asta).

Ok, nu ai inteles, mai explic...faptul ca tu esti fericita cu 2-3-5 copii nu inseamana ca si altii ar fi, altii care poate nu mai pot face fata si altor copii dar care ii fac ca sa nu fie primul singur...Daca din motive din astea se fac copiii da, fericirea ta poate sa fie tragedia altuia.
Vezi ce spune Denizel, sunt total de acord.

Si nici chestiile cu "am fost singura la parinti si am suferit" nu sunt universal valabile.Eu am o sora cu care vb din an in pasti, nu avem nimic in comun dar nu sufar pt ca am prietene care imi sunt ca niste surori.

Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"

Mergi la inceput