Unul sau mai multi copii?
Raspunsuri - Pagina 7
corinadana spune:
Eu una am facut a doua bebelasa la dorinta fetitei mele. Eu am crescut singurica si intotdeauna am simtit ceva lipsa in viata mea. Mi am dorit din tot sufletul o sora pe care niciodata nu am avut o. Acum sunt fericita ca i am daruit fetitei mele o surioara si mi pare rau ca nu mai sunt atat de tanara sa mai pot face un bebica.
Daca mama stie cum sa si creasca copiii ei vor ramane uniti toata viata lor indiferent unde pleaca n lume.
Raluca ma ajuta cand doreste ea dar o vad cum creste mai frumos, mai matura nu ca un "spoiled brat"...
Nici eu nu am nici un ajutor cu bebe dar sunt fericita ca i crescuta DOAR de noi.
Acum fiecare stie ce are de facut.
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
carla2005 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui ilse
Daca asa este cum presupui eu i-as da un sfat -sa se duca in vizita o zi intreaga daca are cum, la o familie cu 2-3 copii si sa vada "efectiv" cum este, stiu multi care si-au schimbat parerea in bine ![]() ...see and run... thanks but no thanks...pur si simplu e cumva asa mai "real".Bine stiu ca nu poate fi cumva foarte relevant ca mai sunt si alte aspecte care pot determina pe cineva sa se rezume la unul sau sa vrea mai multi, dar deh, ca idee asa cumva eu zic ca nu e rea. ![]() eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008) |
In copilarie numai in vizite din astea stateam, toti prietenii mei aveau frati, cel mai mult imi placea la vecinii de peste drum care erau 4 copii( am crescut la tara la bunici) si stateam toti la masa din aia mica cu 3 picioare rotunda, pe scaunele mici si mancam toti dintr-un castron mare din pamant lapte cu mamaliga, sau direct din tigaie bucati de pui cu usturoi....ce bine era la gramada ....acasa nu as fi mancat nici batuta....in casa aia era tot timpul veselie, mi se parea ca toti fac ce vor, ca sunt reguli nescrise, la mine era totul cu program la ora x masa, la ora y somnul de dupa-amiaza etc, n-spe feluri de mancare, fructul de la ora 5 bla bla...
carla2005 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ruxandraru Am vazut ca n casele cu doi copii+ e mai mult haos, mai multa dezordine si dezorganizare, mai mult scandal... SI... mai multa distractie, mai multe shotii, risete, plinsete, impacari, mese vesele, bai halucinante cu spuma, rate, picioruse incurcate, hlizeala, un pic de gelozie, tone de interactiune. Si da, nu prea exista nici un copil asezat pe tronul pe care il asezam pe copilul unic. Iar asta e cu dus si ntors. Sa stai pe tron, admirat si adulat, e misto, dar obliga! :) |
Foarte adevarat....
carla2005 spune:
Multumesc pentru raspunsuri, despre cat de greu va fi e o vorba din popor " nu-i da Doamne omului cat poate sa duca" si intr-adevar sunt convinsa ca ori cu un copil, ori cu doi, ori cu mai multi pana la urma te adaptezi, iti creezi pe parcurs un alt mod de viata ( e logic e vorba de o noua fiinta in plus) ca cine zice acum ca nu s-ar descurca nici cu unul viata ii paote demonstra ca se poate descurca foarte bine si cu mai multi...sper sa intelegeti ce vreau sa spun!
Imi zicea o prietena ca la al doilea e mult mai usor, ca stii ce sa-i faci de cand l-ai nascut ( pampersul as stii sa-l pun sigur- fata de alex la care mi-a luat cateva zile sa invat cum e cel mai bine...adica e vorba de niste lucruri care acum le faci natural, esti rutinat fata de primul), la al doilea nu mai esti asa crizat ca la primul ca vai a stranutat, horcaie in somn ( pana am aflat eu ca scoate sunete ciudata pana i se curata niste plamani imediat dupa nastere am zis ca albesc) etc... plus primul copil care o fi el gelos dar e si pentru el o noutate si isi mai axeaza atentia si pe fratior nu numai pe parinti....si ar mai fi!
Acuma alta chestie, cu riscul de a primii rosii in freza, eu pana sa nasc nu simteam mare dragoste de copii, mi l-am dorit, l-am asteptat dar nu aveam cum sa stiu ce voi simti dupa ce voi naste...nu imi placeau copii in mod deosebit, fata de alte prietene de ale mele care se extaziau de cate ori vedeau un bebelus (credeam ca am eu ceva), mi se pareau exagerati parintii care isi laudau copii si vorbeau numai de odrasle, nu am tinut niciun copil in brate pana la fi-mea dar simteam ca lipseste ceva, eee acum cine vorbeste numai de copii, cand vad cate o gravida sau cate un copil ma inveselesc, nu mai spun ca ma visez gravida si sunt asa fericita in ziua respectiva...adica m-am schimbat radical, imi plac copii clar, toti copii...
s_ellia25 spune:
buna ..eu nu ma gandescdc sa fac sau nu al doilea copil..stiu pur si simplu ca o sa il fac..de ce??pentru ca ma gandesc la noi,care suntem 4 frati,am impartit si bune si rele am fost alaturi in clipe de tristete si de bucurii,orice problema avem unul dintre noi pune mana pe tel si suna fratele..sora..ne ajutam si ne iubim..chiar dc eu sunt aici..sora mea mai departe..frate in bucuresti..dar in ianuarie avem botez vi vom fi toti impreuna sa ne bucuram..si nu o sa privez fetita mea de acest sentiment pentru nimik in lume..orice ar fi..
makydenis spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui s_ellia25 buna ..eu nu ma gandescdc sa fac sau nu al doilea copil..stiu pur si simplu ca o sa il fac..de ce??pentru ca ma gandesc la noi,care suntem 4 frati,am impartit si bune si rele am fost alaturi in clipe de tristete si de bucurii,orice problema avem unul dintre noi pune mana pe tel si suna fratele..sora..ne ajutam si ne iubim..chiar dc eu sunt aici..sora mea mai departe..frate in bucuresti..dar in ianuarie avem botez vi vom fi toti impreuna sa ne bucuram..si nu o sa privez fetita mea de acest sentiment pentru nimik in lume..orice ar fi.. |
si multa sanatate!

...see and run... thanks but no thanks...pur si simplu e cumva asa mai "real".