Unul sau mai multi copii?
Raspunsuri - Pagina 5
A_Iulia spune:
Inca ceva, daca tot s-a facut referire in postarile anterioare.
Copilul meu nu-si doreste nespus frate sau sora. Nu mi-a cerut niciodata in mod expres. Daca o intreb eu cateodata spune da, cateodata sta pe ganduri. Daca si-ar dori foarte mult, probabil ca as fi dispusa sa privesc altfel problema.
ilse spune:
Nu putem "sa credem" noi, nici macar sa "presupunem" ce ar simti un altul pus in situatia noastra...Ca unii vor unul, altii doi, altii mai multi, iar altii deloc...e ceva mai mult decat normal, asta e realitatea si realitatea e formata din diversitate.
Am o amica alpinista, nu are niciun copil la 45 de ani, nu si-a dorit si este foarte fericita asa
, am o verisoara care saraca este epuizata dupa o zi de nastere la care apar multi copii, ea avand doar unul si ma caineaza pe mine ca am 3
...D-asta zic, unul sau mai multi, nu e un criteriu de evaluare a ceva, a ce nu stiu, dar ma rog
...e dupa cum simt fiecare si dupa ce il face pe fiecare fericit, dupa cum vedeti argumente pro sau contra se pot gasi...dar nu depinde de ele nici cat negru sub unghie, depinde de perspectiva, dorinte, conjunctura, experienta traita, de extrem de multe nuante care nu pot fi cuprinse aici, ale fiecaruia in parte.
Ah si provin dintr-o familie cu 4 copii si am 3, asta referitor la ce zicea o fata mai sus.
Nasterea, sarcina, bune, rele se estompeaza in timp, e vorba doar de "perioade limitate de timp"...un copil insa e forever...d-asta eu n-am indemnat niciodata pe cineva sa faca unul, doi, trei, cinci, sapte...sau deloc...pentru ca e o optiune personala...ca si preferinta sexuala, religia, sau mai stiu eu ce
.
Pentru mine e ok 3 acum, dar asta sunt eu, altcineva poate ar zice ca sunt prea multi, altii ca prea putini
, dintr-astia sunt mai rari:))...dar conteaza mult zic eu toate laturile noastre personale in momentul deciziei si evident parerea partenerului.
eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008)
ruxandraru spune:
Adina Iulia, in cazul asta faci parte dintre cei fericiti, fara dileme. Cel putin, nu pe tema asta! Nici al meu nu vrea frate. Nici sora... Si totusi, probabil va avea una bucata. Mi e si groaza sa ma gindesc la managementul atentiei, ca la capitolul iubire ne descurcam noi.
Nu cred ca stigmatizeaza nimeni dorinta de a avea doar un copil (sau niciunul...), te simt defensiva si nu cred ca ai de ce.
Eu simt ca topicul asta a fost deschis mai degraba pentru ca autoarea ar vrea sa ii fie demontate argumentele contra! :)
Si, din experienta pe care tocmai o traiesc, ele pot fi demontate! :)
Fiecare are dreptul la fericire asa cum o intelege el. Si cum o simte, fireste!
Alina spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Adina Iulia Inca ceva, daca tot s-a facut referire in postarile anterioare. Copilul meu nu-si doreste nespus frate sau sora. Nu mi-a cerut niciodata in mod expres. Daca o intreb eu cateodata spune da, cateodata sta pe ganduri. Daca si-ar dori foarte mult, probabil ca as fi dispusa sa privesc altfel problema. |
Adina,as putea sa-ti zic ca nu-si doreste pt ca nu are si nu stie ce inseamna.
Si eu sunt copil singur si tirziu(clasa 4 incolo) am zis ca-mi doresc o sora/frate,pina atunci sa nici nu aud.
Fetita mea(7,6 ani acum)zicea si ea mereu ca nu-si doreste surioara sau frate,chiar a plins cind a aflat ca vine bebe 2"ca ea nu l-a cerut"si acum nu-ti spun ce mult il iubeste,toata ziua il alinta,se joaca cu el si bebelusul o rasplateste cu niste risete
.
Deianira spune:
| citat din mesajul lui Adina Iulia Inca ceva, daca tot s-a facut referire in postarile anterioare. Copilul meu nu-si doreste nespus frate sau sora. Nu mi-a cerut niciodata in mod expres. Daca o intreb eu cateodata spune da, cateodata sta pe ganduri. Daca si-ar dori foarte mult, probabil ca as fi dispusa sa privesc altfel problema. |
Eu cand eram mica visem in secret la un fratior/o surioara si cand ma intrebau ai mei ma rusinam si incepeam sa rad si ziceam ca nu vreau sa impart ciocolata cu nimeni (asta datoria povestilor vanatoresti auzite de la bunici/prieteni/vecini)
ilse spune:
| citat din mesajul lui ruxandraru Adina Iulia, in cazul asta faci parte dintre cei fericiti, fara dileme. Cel putin, nu pe tema asta! Nici al meu nu vrea frate. Nici sora... Si totusi, probabil va avea una bucata. Mi e si groaza sa ma gindesc la managementul atentiei, ca la capitolul iubire ne descurcam noi. Nu cred ca stigmatizeaza nimeni dorinta de a avea doar un copil (sau niciunul...), te simt defensiva si nu cred ca ai de ce. Eu simt ca topicul asta a fost deschis mai degraba pentru ca autoarea ar vrea sa ii fie demontate argumentele contra! :) Si, din experienta pe care tocmai o traiesc, ele pot fi demontate! :) Fiecare are dreptul la fericire asa cum o intelege el. Si cum o simte, fireste! |
Daca asa este cum presupui eu i-as da un sfat
-sa se duca in vizita o zi intreaga daca are cum, la o familie cu 2-3 copii si sa vada "efectiv" cum este, stiu multi care si-au schimbat parerea in bine

...see and run... thanks but no thanks...pur si simplu e cumva asa mai "real".Bine stiu ca nu poate fi cumva foarte relevant ca mai sunt si alte aspecte care pot determina pe cineva sa se rezume la unul sau sa vrea mai multi, dar deh, ca idee asa cumva eu zic ca nu e rea.

eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008)
Sabina spune:
Adina, e f ok sa simti ca vrei numai unul, nu e nicio problema,
insa asta cu "asa frumos si destept nu se mai poate" nu exista, e ceva nejustificat, pe care il poti intelege doar cand ai mai multi.
La noi a fost simplu, ca fata imi cerea frate /sora.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
ruxandraru spune:
Ilse, super idee! Am vazut ca n casele cu doi copii+ e mai mult haos, mai multa dezordine si dezorganizare, mai mult scandal... SI... mai multa distractie, mai multe shotii, risete, plinsete, impacari, mese vesele, bai halucinante cu spuma, rate, picioruse incurcate, hlizeala, un pic de gelozie, tone de interactiune. Si da, nu prea exista nici un copil asezat pe tronul pe care il asezam pe copilul unic. Iar asta e cu dus si ntors. Sa stai pe tron, admirat si adulat, e misto, dar obliga! :)
A_Iulia spune:
| citat din mesajul lui Sabina Adina, e f ok sa simti ca vrei numai unul, nu e nicio problema, insa asta cu "asa frumos si destept nu se mai poate" nu exista, e ceva nejustificat, pe care il poti intelege doar cand ai mai multi. La noi a fost simplu, ca fata imi cerea frate /sora. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Stiu eu, Sabina? Am vazut atatea cazuri in care parintii isi iubeau copiii diferit...incat nu e o garantie ca natura ar pune in mine sentimentele potrivite.
Si nu am glumit cand am zis ca asa perfect nu se mai poate. Eu n-am stiut ce e aia criza de 2 ani, de 3 ani, tantrumuri, tranteli pe jos si plansete...nu zic ca nu as fi incercat sa le gestionez cum se cuvine, ci spun doar asa, din ce am citit pe forum, chiar e o exceptie, un copil extraordinar de echilibrat si vesel, asta ca sa intelegi putin de ce spun ca al doilea daca ar fi nu ma astept sa fie la fel.
bb_yasmi spune:
hi hi....deja am impresia ca analizam doar persoana (adina) care nu isi doreste mai mult de un copil!! ![]()
_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"
happy mom Lavi &
ladybird Iasmina Alissa 31.10.2007