fara sprijin dar insarcinata

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Citat:
citat din mesajul lui miriama

Sa te sprijine, Dulse, dar tu cand "ai comis-o" te-ai gandit la riscuri si la sufletul lor ca parinti? Ca mie nu mi-ar place sa imi vina fata cu burta mare, chiar daca in final n-as lasa-o de izbeliste... Nu-i condamna prea tare, iar tie iti mai trebuie inca multa minte....

"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Uite si mama mea a venit cu burta la gura la 16 ani, si nu a mai aruncat nimeni dupa ea cu nimic, nici nu a fost injurata,amenintata, eu asa ceva nu am auzit in familia noastra.
A fost ajutata, sprijinita, pusa din nou in scoala(era olimpica la chimie, o eleva f buna, insa...nahhh , a...comis-o, cum bine ai spus).
Pana la urma, nu a omorat un om, nu a luat o viata, ...DA O VIATA!

Normal ca parintii sufera, e un soc sa-ti vina copilul...cu alt copil la PURTATOR, DAR...IN CAZUL NOSTRU, SARCINA EI A FOST CEL MAI BUN LUCRU CARE S-A INTAMPLAT IN VIATA bunicilor mei...

incurcate sunt caile Domnului

Dulse...capul sus, si multa putere...accepta ajutorul celor ce ti-l ofera, si incet incet incearca sa te reintegrezi in societate.
Va fi f greu, dar nu imposibil...studiile sunt importante, eventual daca cineva te-ar putea ajuta cu bebele, ai putea continua scoala la seral, ai putea gasi un job cu jumatate de norma, cat sa...supravietuisti...deocamdata.

Nu dispera, cat esti sanatoasa, le vei face pe toate...important este doar SA VREI!

19 ani...ai viata innainte , poti muta si muntii din loc, numai sa te mobilizezi si sa lasi traumele trecutului in urma...si cred eu ca o vei face, cand iti vei vedea copilul, iti da putere...nu e doar un mit!

Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita 16+cu posibil...Maronel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns popescudora spune:

Pai am luat Norfloxacin la recomandarea medicului, nu de capul meu. Aveam o infectie rezistenta la toate antibioticele clasice, inclusiv Augmentin, probabil consecinta tratamentelor administrate de mama care cum aveam putina febra si rosu in gat ma punea pe antibiotice.
Dulse, incearca sa stai linistita si sa nu pui la suflet prea tare vorbele tatalui tau, cand o sa se nasca bebita sunt convinsa ca o sa ii inmoaie inima.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulse spune:

stiu ca nu trebuia sa raman insarcinata la 19 ani dar nu regret nu imi pare rau. e vina mea ca am avut increder intr-un om care a fugit de responsabilitate e vina mea ca am crezut ca-l cunosc am zis ca dupa 4 ani de vise chiar isi doreste copilul dar nu e vina mea ca a plecat. normal ar trebuii sa ma sprijine nu sa ma alerge sa ma bata sau alte chestii. il inteleg ca ii e greu pentru ei am fost un copil model care pan ain clasa a 12-a a luat premii la scoala nu au avut probleme cu mine si i-am ascultat mereu. de cand eram mica imi sicea ca eu sunt sufletul lui dar acum nu stiu ce e cu el. incerc sa-l evit pe cat mai mult posibil si sper sa ma ierte vreodata. imi pare rau ca i-am dezamagit pentru ca ei sunt cei mai importanti din viata mea. nu mi-a dat tratament pentru infectie mi-a spus doctora ca e asistenta nebuna si nu mi-a citit bine analizele in schimb mi-a dat fier pentru 3 luni si elevit. azi merg la control ginecologic si la eco:X

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arwen92 spune:

buna dulce!
acum am gasit si eu subiectul deschis de tine...la fel ca si alte pareri ,nu stiu cat de adevarat este!mi se pare totusi ciudata situatia prin care treci!zici ca ai 19 ani dar ma sperie mentalitatea ta.sincer si nu mi-o lua in nume de rau...acum hai sa-ti povestesc eu ceva atat cat pot si apoi mai gandeste-te un pic cam ce vrei tu de la viata ta si totodata a copilului tau.
eu am 17 ani,implinesc 18 in ianuarie,la sfarsitul lui februarie o sa nasc un baietel (cu ajutorul lui DD sanatos).si eu am avut probleme cu prietenul meu("sotul")dar le-am rezolvat cu tarie si rabdare!a avut si el probleme cu bautura si violenta...si se intampla ca in momentul cand venea acasa beat sa-mi aplice o "corectie"(cum o numesti tu).se face un an de cand stam impreuna la parintii lui.intre noi este o diferenta de varsta de 13ani(a fost casatorit si mai are un baiat).eu m-am certat cu parintii mei(care sunt divortati de mai multi ani),adica cu mama ca cu ea stau,cu tata nu am mai vb din cauza divortului si a unor probleme personale...si sincer iti spun ca il iubesc enorm,dar cu toate astea ultima oara cand a ridicat mana la mine nu l-am mai iertat si nu am mai tinut cont ca gresise sau nu!am asteptat sa adoarma,am fost la cumnatul meu sa o sun pe mama si a venit am plecat la politie sa depun plangere si apoi la spital sa imi pot luat dovada ca am fost batuta...asta s-a intamplat intr-o seara de vineri.luni am fost la mina minovici sa-mi scot certificat medico-legal.marti sau miercuri a fost chemat la politie!in acest timp eu ma mutasem la mama,m-a cautat si si-a luat angajament ca nu va mai face ce a facut!i-am spus ca ma intorc,dar sa ma convinga cu fapte nu cu vb...si uite ca se fac ceva luni bune de cand nu a mai exagerat cu alcoolul si nici nu a mai indraznit sa ridice mana la mine.in prezent m-am certat rau cu mama si nici nu mai vrea sa auda de mine,dar prin cate am trecut din cauza ei...dar nu conteaza!asa a considerat ea ca este mai bine,chiar daca mi-a facut rau(in adevaratul sens al cuvantului)in schimb DD "si-a luat revansa"nu am avut parte de o familie,acum ii am pe socrii mei carora le sunt precum copilul lor.
povestea cu parintii tai o pot crede ca si eu am trecut prin ce treci tu,cei drept la o varsta mai mica...si am la actual un avort facut la 16 ani jumate(exact anul trecut in perioada asta)santajata si obligata de mama mea...lucru care nu mi-am mai dorit un copil(cel putin consider ca este prea devreme dupa ce am trecut)dar poate asa a considerat DD ca este bine!spun asa ca eu am ramas cu anticonceptionale luate exact cum mi-au fost prescrise...am aflat cam pe la 13 sapt de sarcina din cauza ca imi era rau.pana atunci nici nu banuiam ca mai aveam intarzieri de ciclu din cauza anticonceptionalelor...(asa ca si asta ca ai fi ramas insarcinata cu pilule tind sa cred cat de cat,DAR 51%CRED CA O FOLOSESTI DOAR CA UN MIJOC DE APARARE...
zici ca-l simti pe bb...hmmm.....poi asta este cel mai frumos sentiment din lume,si cred ca ar trebui sa te determine ca sa iei decizia potrivita ptr minunea din burtica ta!nici eu nu am o situatie financiara stralucita(munceste doar "Sotul" meu si are un salariu modest si mai avem si 3rate,dar eu nu am umblat prin cluburi sau alte fite,poate mai iesim din cand in cand duminica in parc la o plimbarica sau o inghetata!acum a venit frigul asa ca ne vom limita doar la o duminica in sanul familiei...si iti spun din inima ca nu totdeauna banii conteaza!
sper sa nu te superi ca am fost asa directa cu tine,dar ti-am spus exact ce am pe suflet!!!

20s cuDarius-Matei Doamne ajuta sa avem bebei sanatosi!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

dulse si arwen92, ce pacat ca, in loc sa va bucurati de adolescenta, treceti prin situatii si momente asa grele...

multa sanatate si nastere usoara !

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AVoogt spune:

Citat:
citat din mesajul lui arwen92

buna dulce!
la fel ca si alte pareri ,nu stiu cat de adevarat este!mi se pare totusi ciudata situatia prin care treci!zici ca ai 19 ani dar ma sperie mentalitatea ta.

Mie asta imi suna a ..."rade ciob de oala sparta"

http://alina-vachim.magix.net

AVoogt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Draga mea Dulse ,tatal tau este foarte suparat acum , este extrem de rusinat pentru ca ii e teama in sinea lui de ce cred vecinii/prietenii/rudele si e normal sa se exteriorizeze asa cum stie:tipand .Tu nu i-o lua in nume de rau si multumeste-i lui Dumnezeu ca inca ai sprijinul parintilor (eu nu am fost la fel de norocoasa ) si dobitocului care te-a lasat gravida si acum umbla dupa alte copile zapacite da-i cu flit din viata ta daca nu merita !
Eu nu te-as sfatui sa te transferi la seral ci sa-ti continui scoala la zi pentru ca nimeni nu are dreptul sa te dea afara din scoala conform legislatiei in vigoare si scoala la seral nu se compara cu cea la zi .In timp ce vei fi la scoala copilasul va putea fi ingrijit de mama ta si apoi il poti duce la cresa cand va mai creste .Stiu ca in Constanta este o cresa foarte buna la care una din prietenele mele are baietelul acum si a avut fata cand a fost mica .
Sprijin deja ai cat de mult cuprinde :toate care ti-au scris iti vor binele desi tie ti se pare ca te critica acum ,deja s-au oferit sa te ajute si material plus ca ii ai pe parintii tai alaturi .
Cu testul de paternitate las-o moale ca nu iti vei putea permite sa platesti si , cu banii aia,mai bine iti vezi de copil :10 000 roni costa un test de paternitate in caz ca nu stiati !
Cum sa iti cresti bebelul vei invata in timp !Nimeni nu s-a nascut invatat !
Ai gresit ?Bun .Accepta-ti greselile si incearca sa ai grija ce faci de acum incolo !Lasa discoteca si iesirile in oras cu baietii /prietenii si incearca sa inveti cat mai bine ca sa iti iei diploma de BAC si sa te ingrijesti ca sa iasa copilul sanatos !
Hai curaj !

Life is something precious so enjoy it and try to take what s good from it!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Citat:
citat din mesajul lui AVoogt

Citat:
citat din mesajul lui arwen92

buna dulce!
la fel ca si alte pareri ,nu stiu cat de adevarat este!mi se pare totusi ciudata situatia prin care treci!zici ca ai 19 ani dar ma sperie mentalitatea ta.

Mie asta imi suna a ..."rade ciob de oala sparta"

AVoogt

Inainte sa-mi spun opinia in legatura cu cineva ma interesez inainte ce si cum .Pe Arwen o cunosc si , desi are doar 17 ani ,la varsta ei a trait cat pentru 10 vieti ,nu a ramas gravida fluturand din gene prin discoteci !Si chiar nu mi s-a parut ca ar fi ras de Dulse !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AVoogt spune:

Citat:
Inainte sa-mi spun opinia in legatura cu cineva ma interesez inainte ce si cum .Pe Arwen o cunosc si , desi are doar 17 ani ,la varsta ei a trait cat pentru 10 vieti ,nu a ramas gravida fluturand din gene prin discoteci !Si chiar nu mi s-a parut ca ar fi ras de Dulse !

Se pare ca nu ai inteles ce-am vrut sa spun .
De Dulse nu am ras ...ba din contra i-am tot dat sfaturi chiar si in lagatura cu bb i-am facut o listuta fiindca spunea ca nu stie cu ce sa se pregateasca dar sunt sigura ca nu a luat-o in considerare ...

Nici de Arwen nu am ras , nu rad de problemele nimanui niciodata , doar ca afirmatiile la adresa lui Dulse nu mi s-au parut deloc potrivite :"la fel ca si alte pareri ,nu stiu cat de adevarat este!mi se pare totusi ciudata situatia prin care treci!zici ca ai 19 ani dar ma sperie mentalitatea ta." ea fiind intr-o situatie aproape similara ... nu-i cunosc intreaga pov asa cum poate tu o stii dar ma sperie faptul ca tot mai multe fete se arunca orbeste in bratele unora mult mai maturi decat ele si ajung sa faca avort la 16 ani.... de ce au nevoie de SEX atat de devreme ...? De ce nu se bucura altfel de adolescenta lor cum ar fi normal...

AVoogt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

o sa fiu putin off-topic, dar in acelasi timp on-topic, daca aveti rabdare sa cititi:

in decembrie 2008 am avut intalnirea de 20 de ani de la terminarea liceului. urma sa ne revedem cu totii, pentru prima oara, dupa 20 de ani.
bucurii, emotii, surprize, etc.
asa cum se obisnuieste, fostul diriginte a strigat catalogul, fiecare dintre cei prezenti s-a ridicat frumos in picioare si a povestit ce a facut in ultimii 20 de ani.

in ultimul an de liceu, in clasa a XII-a (1988), una dintre colegele mele a ramas insarcinata, avea 18 ani. liceu bun, primul in oras, atunci si acum. secretul nu a putut ramane mult timp ascuns, s-a aflat, burtica incepuse sa creasca. initial s-a auzit ca a fost pusa problema exmatricularii ei, dar pentru ca era eleva buna, i-au fortat cumva mana, in sensul ca au lasat-o sa termine liceul cu conditia sa nu vina la BAC in iunie, ci in toamna, dupa ce avea sa nasca. asa s-a si intamplat, probabil, nu am mai vazut-o de atunci pe colega respectiva.

la intalnirea de 20 de ani, cand i-a venit randul, cu emotie in glas ne-a povestit ca are o fata de 20 de ani, studenta, dar ca ea, din pacate, nu a reusit decat sa-si ia diploma de bac, a renuntat la studiile superioare si in prezent are o munca grea, destul de solicitanta - fizic vorbind, mai potrivita unui barbat decat unei femei.

ce doream de fapt sa scriu : avea asa un regret in voce si priviri, cand a spus ca nu a reusit sa faca facultatea, incat mi s-a pus un nod in gat. nu era jena, nu era rusine, pur si simplu regreta enorm ca viata a facut-o sa o ia pe alt drum decat cel pe care si-l dorea, din punct de vedere al profesiei.
oricum, si fostul diriginte si noi am felicitat-o pentru decizia ei de a duce sarcina la capat (se puteau face si atunci intreruperi de sarcina, ilegale si periculoase); iar ea a recunoscut ca este extraordinar de mandra si multumita de fata ei, de faptul ca macar ea a reusit sa devina studenta si sa duca visul mamei mai departe.

revenind la cele 2 fete, dulse si arwen : stiu ca in ziua de astazi nu se mai fac studii superioare ca pe vremuri, liceul - nici nu mai zic...totusi, continuati-va studiile, oricum : la seral, fara frecventa, frecventa redusa - nu conteaza cum, totul este sa aveti o sansa in plus in viata, la gasirea unui job, pentru a-i putea oferi copilului o viata mai buna.

iar tu, dulse, ai grija mare de mama ta, spui ca are cancer la san si nu-si mai face tratamentul ca sa-ti dea tie banii pentru testul de paternitate.
draga mea, daca mama ta gandeste si procedeaza asa, risca foarte mult, poti sa ramai fara ea, si atunci ce vei face - te ajuta tatal tau, cel care acum tipa si te ameninta ? pai saracul, dupa ce ca are sotia bolnava de cancer, acum este de-a dreptul coplesit de problema ta si se manifesta si el cum poate, isi varsa nervii intr-un fel sau altul.
asa ca insista ca mama ta sa urmeze cu strictete tratamentul, sa respecte indicatiile medicului (regim, odihna, etc.) pentru ca vei avea mare nevoie de ajutorul ei dupa ce nasti.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput