fara sprijin dar insarcinata
Raspunsuri - Pagina 7
popescudora spune:
Parerea mea este ca un test de paternitate e indicat. In primul rand, fie ca vrea sau nu, tipul respectiv va fi tata si are niste obligatii fata de copil. Poate ca munceste sau va munci in viitor si atunci va fi obligat sa plateasca pensie alimentara, care, tinand cont de veniturile mici ale familiei, ar fi binevenita. Si nu costa chiar cat luna de pe cer, din cate am vazut este cca 300 de euro. Si mai exista varianta ca tatal, odata convins de paternitate, sa isi iubeasca copilul si sa ii fie alaturi. Si chiar cred ca asa se inchide si gura targului, care poate parea ceva de ignorat pentru unii, dar sunt de parere ca poate fi destul de deranjant sa te arate lumea cu degetul si sa te barfeasca pe la colturi, mai ales intr-o comunitate mai restransa. Si exista intr-adevar persoane care sunt afectate si chiar isi conduc actiunile in functie de cum par acestea in ochii celorlalti.
In al doilea rand nu inteleg atitudinea unor persoane de pe acest forum. Cum apare cineva cu un subiect mai controversat incep parerile ca persoana respectiva este un troll. Banuiesc ca ideea acestui forum este sa plecam de la premisa ca sfaturile care se cer si povestile spuse sunt reale, altfel nu ii vad rostul. Daca chiar credeti ca e inventie, nu raspundeti la subiect si gata, nu inteleg ce sens are sa o punem pe Dulse in situatia sa se dezvinovateasca si sa se jure ca spune adevarul, doar nu suntem la tribunal.
La fel nu inteleg cu ce o ajuta afirmatii de genul ca are minte de 13 ani, ca prietenul si tatal copilului ei e pedofil etc. In fond in clasa a 12-a, la 19 ani, ce minte vreti sa aiba? In nici un caz nu are experienta de viata si judecata ca a unei persoane cu copii, cu divorturi sau ani de casnicie in spate cum au cele mai multe dintre forumiste. Si nu inteleg de ce i s-ar pretinde asa ceva.
Poate nu ar strica sa incercam sa ne largim putin orizontul, sa incercam sa ne punem putin in locul acestei fete, sa incercam sa-i intelegem emotiile si framantarile care sunt firesti si sa ii spunem o vorba buna, sa venim cu sfaturi concrete si utile si nu cu morala si reactii de stupefactie la adresa faptelor ei. Eu una o cred, sunt convinsa ca va fi o mama buna, presupun ca il iubeste pe tipul respectiv (despre care sincer nu am inca nici o parere, inclin sa cred ca adevarul e undeva pe la mijloc, pentru ca mi-e greu sa-mi imaginez o persoana atenta si indragostita, grijuliu cu sentimentele ei atat vreme cat zice ca a ajutat-o sa treaca peste trauma unui viol, responsabil atata vreme cat se duce in alt oras ca sa castige bani si sa nu fie intretinut de familia ei, care nu a atins-o niciodata si nu a jignit-o cum se transforma brusc si fara motive intemeiate intr-un tip brutal, agresiv peste masura, psihotic si obsedat) si atata vreme cat are ajutorul familiei sunt convinsa ca se va descurca. O sa ii treaca in timp si amorul pentru individul respectiv, mai ales daca el o sa continue in acelasi stil.
Dulse, mult curaj si liniste iti doresc! Incearca sa nu mai pui la suflet toate fleacurile, gaseste-ti alte preocupari, citeste carti despre copil, iesi cu prietenele la o plimbare sau la un suc, umple-ti timpul si judeca tot timpul situatia la rece, fara stres inutil.
CorinaDani spune:
off-topic : dora, tu cum mai esti, baietelul tau ce mai face ? s-au mai linistit lucrurile in viata ta ? aveai la un moment dat probleme...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
dulse spune:
multumesc din suflet. in sfarsit cineva care m-a inteles.. si... app de prietenul meu am inteles ca acum in ultimul timp bea foarte mult si ca fumeaza nush ce cacaturi. probabil si de aceea este asa agresiv. mi s-a spus ca eu cat imp am fost plekata la sora mea in grecia 2 saptamani el a stat numai baut:) mie mi-e frica ca daca a luat ceva atunci cand eu am ramas insarcinata sa nu dauneze copilului. si da normal ar fii sa isi asume responsabilitatea fata de acest copil. dar acum el gandeste ca nu este al lui si a spus ca nu vrea sa ma vada pana dupa ce nasc pana cand va afla daca este al lui si daca e asa mai vorbim dupa aceea. dar a spus k el nu mai simte nimic pt mine doar o sa plateasca pentru copil. atata tot:)
Morgano spune:
Dulse, deduc ca vei avea o fetita? Am lucrusoare ramase de la fetele mele, sunt ca noi, da-mi un PM sau un id de mess daca te intereseaza.
Si MATURIZEAZA-TE, asta iti spun toate fetele! Vei fi mama, tatal copilului va fi sau (mai bine) nu va fi in viata voastra. Poate din punct de vedere legal e preferabila o liniuta in certif. de nastere decat un tata care sa va urasca si abuzeze pe amandoi.
Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dulse multumesc din suflet. in sfarsit cineva care m-a inteles.. si... app de prietenul meu am inteles ca acum in ultimul timp bea foarte mult si ca fumeaza nush ce cacaturi. probabil si de aceea este asa agresiv. mi s-a spus ca eu cat imp am fost plekata la sora mea in grecia 2 saptamani el a stat numai baut:) mie mi-e frica ca daca a luat ceva atunci cand eu am ramas insarcinata sa nu dauneze copilului. si da normal ar fii sa isi asume responsabilitatea fata de acest copil. dar acum el gandeste ca nu este al lui si a spus ca nu vrea sa ma vada pana dupa ce nasc pana cand va afla daca este al lui si daca e asa mai vorbim dupa aceea. dar a spus k el nu mai simte nimic pt mine doar o sa plateasca pentru copil. atata tot:) |
dulse,
parerea mea, daca vrei sa tii cont de ea, este sa-l lasi pe acest individ in pace, nu-l mai trage de maneca si nu mai cauta pretexte sa vorbesti cu el.
nu are rost sa incerci sa-ti imaginezi un viitor alaturi de el, deoarece daca este adevarat ce ai aflat, toti banii el ii va toca pe bautura, droguri si cine stie ce alte vicii. deja si-a schimbat comportamentul in rau, tu si copilul nu mai sunteti o prioritate in viata lui de mult timp, acum el este foarte incantat de noul anturaj, de bautura si droguri, va ajunge un ratat fara bani.
asadar, chiar daca vei face testul de paternitate, exista un mare risc ca el sa nu-si asume paternitatea, sa nu recunoasca copilul, pensie alimentara nu va avea de unde sa-ti plateasca pentru ca banii se duc deja pe bautura si droguri, cine crezi ca il va angaja sau pastra ca angajat, daca el va aluneca pe aceasta panta a viciilor ?!? mai bine pastreaza banii, iti vor fi necesari la nastere si dupa aceea, nici nu-ti imaginezi de cate lucruri are nevoie bebe, roaga-te sa fie sanatos - asta e cel mai important.
fa-ti o lista cu prioritatile tale pe termen scurt si mediu, ai grija de tine, fa-ti toate analizele si ecografiile, ia-ti vitaminele, astfel incat sa nasti un bebe sanatos.
de acum inainte singurul ajutor pe care te poti baza sunt parintii tai, roaga-te sa ramana sanatosi si in putere. chiar asa, nu ai mentionat deloc, el nu are parinti ? ei stiu in ce situatie te afli tu ? ce parere au parintii lui despre tot ce se intampla cu voi ?
si nu ar fi rau sa incerci sa gasesti un psiholog cu care sa vorbesti deschis despre toate problemele din viata ta, atat din trecut cat si din prezent, deoarece cred ca tu inca nu ai trecut peste trauma violului, nu ai incredere in tine si in fortele tale, nu te apreciezi suficient ca om si ca femeie, iar situatia in care te afli in acest moment este foarte stresanta. daca esti credincioasa, mergi la biserica sau la un preot in care ai incredere, spune-i tot ce ai pe suflet si poate vei primi alinare sufleteasca.
da, inca esti un copil din multe puncte de vedere, dar asta nu ar trebui sa te impiedice sa fii o mamica minunata, preocupata doar sa-i asigure micutului ei o viata linistita, multa dragoste si afectiune.
lasa-l asadar pe acest om, nu te merita, poti sa te descurci si fara el, o sa vezi. va iesi soarele si pe strada ta, chiar daca acum ti se pare imposibil.
dulse spune:
asa mi-a spus la ultimul eco ca o sa am o fetita. si astazi am fost la medicul de familie si mi-a spus sa mai fac un eco saptamana asta. cred ca o sa-l fac chiar astazi. si trebuie sa ma duc iar maine la doctor pentru ca la analize mi-a iesit ca am anemie lipsa de calciu si infectie urinara si presupun ca trebuie sa-mi dea un tratament. si la ideea cu liniuta in certificat m-am gandit si eu daca tot nu vrea sa-si asume responsabilitatea mai bine nu trec nimic la tata pentru ca dupaia nu vreau sa am alte probleme cu el. si stiu ca voi fii mama si gandul asta chiar ma cam sperie... pentru ca nu stiu daca o sa fiu o mama buna pentru acest copil si daca o sa-i dau educatia potrivita. stiu ca nu sunt nici prima nici ultima care-si creste copilull singura si trebuie sa lupt pentru el. dar mi-e frica sa nu ma condamne mai incolo ca am crescut-o fara tata. si cu tetsul de paternitate ma gandesc ca daca o sa semene cu el n-o sa-mi mai trebuiasca nu?
AVoogt spune:
Fiindca ziceai ca nu stii ce-ti trebuie pt bb ti-am facut eu o lista ...in mare
PT Camera bb :
- iti trebuie o comoda unde sa-l schimbi astfel iti va fi mai usor decat in pat ...
- pe comoda trebuie sa ai o salteluta pe care trebuie sa pui o lenjerie cu elastic la margini sa ia forma saltelutei ( sa nu-i fie rece lu'bb)
Lasa-l sa doarma cand pe o parte cand pe celalta...sa aiba un cap frumos , poti lua un carusel muzical cu luminite sa adoarma frumos , in primele luni pune-l sa doarma cam de la jumatatea patutului ca atunci cand il acoperi sa nu fie prea mult spatiu gol picioruse-marginea patului , mai poti lua un baldachin sa-l protejeze de ex tantari sau pur si simplu este dragut....
- Igena bb : iti trebuie neaaparat:
- o crema pt fundulet sa nu se irite ( Sudocream e f buna dar si Bepanthen )
- servetele umede
- pudra
- o crema pentru masaj dupa baita, trebuie sa-l stergi in urechiuse dar nu prea sunt recomandate betigasele ( eu le-am folosit si nu am avut probleme)
- scutecele ...ai grija ca marginea elastica sa fie la incheietura piciorusului astfel nu o sa se formeze dungulita rosie ...
-un termometru in primele luni trebuie sa-i verifici temperatura destul de des
- o suseta in cazul in care bb nu prea reuseste sa adoarma
- sticlute de lapte si tetine daca nu o sa ai suficient lapte
- Vitamine: in cazul in care nu ai lapte suficient sau deloc dupa 2-3 luni trebuie sa-i dai vitaminele D si K
- Hainute : cele mai practice au fost hainutele cu totu gen ...body mai ales in primele luni ( e bine sa ai cat mai multe ) apoi ce vrei tu , ce-ti place
- Carucior : I-l poti scoate pe cel mic afara inca de la 2 sapt.
- Im mare : ai grija la cap cand il speli...mana ta dreapta trebuie sa fie pe sub cap lui si cu palma ii prinzi bratul ) ...cam asta ar fi ... in primele luni .
http://alina-vachim.magix.net
AVoogt
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dulse asa mi-a spus la ultimul eco ca o sa am o fetita. si astazi am fost la medicul de familie si mi-a spus sa mai fac un eco saptamana asta. cred ca o sa-l fac chiar astazi. si trebuie sa ma duc iar maine la doctor pentru ca la analize mi-a iesit ca am anemie lipsa de calciu si infectie urinara si presupun ca trebuie sa-mi dea un tratament. si la ideea cu liniuta in certificat m-am gandit si eu daca tot nu vrea sa-si asume responsabilitatea mai bine nu trec nimic la tata pentru ca dupaia nu vreau sa am alte probleme cu el. si stiu ca voi fii mama si gandul asta chiar ma cam sperie... pentru ca nu stiu daca o sa fiu o mama buna pentru acest copil si daca o sa-i dau educatia potrivita. stiu ca nu sunt nici prima nici ultima care-si creste copilull singura si trebuie sa lupt pentru el. dar mi-e frica sa nu ma condamne mai incolo ca am crescut-o fara tata. si cu tetsul de paternitate ma gandesc ca daca o sa semene cu el n-o sa-mi mai trebuiasca nu? |
nu medicul de familie este cel mai in masura sa-ti recomande ce sa faci, el doar te are in evidenta ca esti insarcinata. inca nu ai un medic ginecolog la care sa mergi pentru monitorizare pentru toata perioada sarcinii si care sa te asiste la nastere ? e cam tarziu, nu crezi ?!? poate nu am inteles eu bine, dar daca nu ai inca un medic ginecolog care sa te asiste, cauta-ti urgent unul, poate fetele din Constanta iti vor recomanda un medic bun, la care sa mergi (policlinica sau spital) fara sa platesti prea multi bani.
nu te mai gandi ca nu vei fi o mama buna, vei vedea cat de mult te vei schimba dupa nastere, dupa perioada de recuperare si adaptare.
decat sa te condamne fetita ca ai crescut-o alaturi de un tata alcoolic, violent, etc., mai bine sa te condamne (vorba vine) ca ai crescut-o fara tata. iti vei gasi si tu jumatatea, un barbat care sa te accepte si sa te iubeasca asa cum esti, cu tot cu copilas.
dulse spune:
nu am nevoie de pensia lui alimentara pentru ca un copil nu traieste cu un mil pe luna. si parintii lui.. tata nu are ce ironic nu a crescut fara tata si copilul lui trebuie sa creasca la fel nu? familia lui nu ma suporta pentru ca nu am o situatie financiara buna si nu sunt ca ei si "el putea sa-si gaseasca o femeie pe masura lui nu o saracie" probabil ca acum chiar se bucura ca am ramas singura cu un copil. majoritatea lucrurilor i-au fost bagate in cap de familia lui. ba ca m-a vazut cu unu` ba ca m-a vazut cu altu` asa este de 3 ani de zile dar pana acum nu mi-a zis nimic nu i-a crezut pe ei m-a crezut pe mine. si nu vreau sa-l mai caut ca sa ma considere o disperata daca vrea sa vada copilul dupa ce nasc sa-l vada daca nu nu asta e. doare acum o sa doara si atunci dar macar o sa am o bucurie. o sa am un bbe doar al meu care sa-i ofer toata dragostea mea:) si da adevarat eu nu ma apreciez k om si k femeie. consider ca nu am nici un rost pe pamant decat sa le fac rau celorlalti de langa mine
care chiar tin la mine si ma incred in oameni care nu merita. eu imi iau vitaminele mananc bine deokamdata nu am cum sa-mi fac 3d sau alte analize mai scumpe pentru ca si mamcuta mea are cancer la san si renunta la tratamentul ei pentru mine. vedeti? chiar traiesc sa ii fac rau:)
dulse spune:
de aceea sunt eu asa parca am cazut in transa pentru ca uneori nu stiu daca mai am putere sa lupt daca era si el langa mine poate ma mai ajuta cu o vorba buna ( in momentele lui bune) sau aveam cu cine sa ma cert pe cine sa ma descarc ma mai ajuta cateodata si financiar dar n-o mai faceam pe mama s-o doara si sa sufere pentru mine. asta ma doare cel mai tare ca parintii mei sunt cei mai importanti pentru mine si tot timpul am visat sa fiu eu cea care le ofera o viata mai buna pentru ca surorile mele nu au posibilitatea si uite ca eu ii lovesc mai rau. si incerc sa ma abtin sa nu plang pt k o fac sa o doara si mai tare vreau sa fiu tare pt ea si pt copilul meu dar nu stiu daca o sa pot. am trecut peste multe si n-am dus o viata tocmai buna si imi cer iertare in fata lor in fiecare zi dar nu pot remedia nimic n-o sa fiu niciodata copilul care si l-au dorit si n-o sa mai fiu niciodata acceasi.