Prtotejeaza-ti inima/senioare cu greutate>50kg(31)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ANI.G spune:

Vorbesc serios. Stiti reteta ? Se face repede si fara chin.
Razi merele, amesteci prafurile albe si le arunci in straturi(3 de praf si 2 de mere) in tava unsa.

cum nu am ciclu regulat o sa va nunt mereu in ce zi sunt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANI.G spune:

ada placinta de iaurt se cheama si e pur si simplu SU-PER-BA !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ada29 spune:

Blue,in viata mea n-am cumparat foi de placinta nu pt ca ar semana cu avioanele ci pt ca eu am crezut(sau poate e asa)ca foile alea sunt si de saleuri sau is de mai multe feluri si firme.Si niciodata nu am avut timp sa ma documentez.Si da.Fac aluat Si imi si iese.Mi-am facut stagiatura pe culinar,dar acolo la subiectul cu poze(adica mura-n gura)si ceva ,ceva experienta am capatat.Chestia e ca nu fac eu prea des si imi pierd indemanarea

Ada

Mergi la inceput

Multumesc Ani,pai daca zici ca e superba musai sa o fac.Si cumpar si foi daca-mi ziceti de care.

Nico,unde esti?

Ada

Mergi la inceput

Ani o poveste asa scurta despre ciclul tau neregulat ne poti spune?Sa vezi ce bine le stim noi pe toate...

Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

Citat:
citat din mesajul lui ada29

Blue,in viata mea n-am cumparat foi de placinta nu pt ca ar semana cu avioanele ci pt ca eu am crezut(sau poate e asa)ca foile alea sunt si de saleuri sau is de mai multe feluri si firme.Si niciodata nu am avut timp sa ma documentez.Si da.Fac aluat Si imi si iese.Mi-am facut stagiatura pe culinar,dar acolo la subiectul cu poze(adica mura-n gura)si ceva ,ceva experienta am capatat.Chestia e ca nu fac eu prea des si imi pierd indemanarea

Ada

Toata stima pentru femeile gospodine. Eu gatesc in uichend, si nici atunci in fiece zi, ca ne mai apuca pranzul in oras.
In restul saptamanii, plec la 8.30-9 si ajung la 7 acasa. Si de obicei fac ceva mancare usoara, exact cat mancam amandoi - daca mancam - si gata. Nu gatesc pt mai multe zile, ca nu mananca nimeni. Adica am gatit asa si am aruncat la catei.
Am noroc cu barbat care nu mananca ciorba decat o data pe luna si mancare gatita...cand fac. Nu zice ca vrea mai mult. Doamne, ce bine! Altfel l-as fi trimis la restaurant!

23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MayanMistica spune:

Si acum reteta de la PRAJITURA TURNATA
RETETA NU ESTE A MEA!!!

PRAJITURA TURNATA

2 oua întregi
9 linguri zahar
9 linguri ulei
9 linguri lapte
12-14 linguri faina
1 lingura de praf de copt

Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca pâna se încorporeaza. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedant alternând cu laptele.
Aluatul trebuie sa curga când e luat cu lingura dar sa fie mai gros decât cel de clatite.

Se unge tava cu unt si se presara cu faina. Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la 350F (180C) în cuptor preîncalzit. Se scoate si se pune brânza sau merele, se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru +/- 40minute. Când este gata se pudreaza cu zahar pudra, se taie când este racita complet.

Daca se umple cu brânza :

500 g brânza de vaci (eu folosesc Ricotta) se amesteca cu 4 oua, un praf de sare, 5 linguri de gris si o mâna buna de stafide; se lasa deoparte si se adauga 5-6 linguri de zahar (sau mai mult, dupa gust) si un plic de zahar vanilat numai înainte de a o pune peste aluat (deci când prima jumatate din portia de aluat a fost coapta 10-12 minute).

Daca se umple cu mere :

1 kg de mere (aprox. 6 mere) se curata, se taie si se calesc cu zahar (cantitate dupa gust) pâna scade sucul pe care-l lasa. Când sânt calite se adauga un pic de scortisoara si se pun peste aluat.

Spor la treaba !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns guzelnico spune:

Citat:
citat din mesajul lui ANI.G

Vorbesc serios. Stiti reteta ? Se face repede si fara chin.
Razi merele, amesteci prafurile albe si le arunci in straturi(3 de praf si 2 de mere) in tava unsa.

cum nu am ciclu regulat o sa va nunt mereu in ce zi sunt

AniG, adica nu framanti nimic?! Nu te stresezi ca iti iese aluatul prea moale/ prea tare? Asta-i si pt mine!

Zilele trecute am gasit pe-aici pe forum o reteta: "Prajitura desteapta" (amesteci niste oua, zahar, faina si lapte) si cica iese prajitura crescuta in 3 straturi diferite.
Toate bune si frumoase, am amestecat io ingredientele ca la carte, a iesit asa o smantana galbena, am turnat in tava mare de la cuptor si ... am lasat-o 2 ore jumate cred (in reteta scria 1 ora), doar-doar o creste ca-n poza (gen chec, adica). Ei, as, da' de unde! Maxim juma de cm "a crescut" Da' in 3 straturi.
Mi-a fost rusine sa mai scriu ceva acolo la subiect, gandindu-ma ca Prajitura Desteapta creste in functie de IQ-ul cofetaresei.
Dar a mai venit o fata careia nu i-a crescut in tava mare de la cuptor. Concluzia: compozitia trebuie pusa in vas/ tava inalte. Dar cele care au postat reteta au uitat sa precizeze acest amanunt in mod explicit si pt novice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns guzelnico spune:

Citat:
citat din mesajul lui ada29

Nico,lasa vinul si treci pe aspirina

Amy,totusi ii dau cuvantul lui Mayan..

Ada

Oare daca iau aspirina cu vin, nu-i efectul mai bun?!

Mergi la inceput

Blue,ne descurcam si noi cum putem...

Mersi Mayan pt reteta.

Doamne Nico,vezi de ce am ales eu culinarul,retete in imagini?Sa vezi ce bine arata acolo,si in functie de cum arata alegeam si eu ce sa gatesc

Ada

Mergi la inceput