Prtotejeaza-ti inima/senioare cu greutate>50kg(31)
Raspunsuri - Pagina 17
ada29 spune:
Pai Nico tinand cont ca te intalnesti cu Soricica ai voie numai vin dar fara aspirina![]()
Ada
guzelnico spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ANI.G Vorbesc serios. Stiti reteta ? Se face repede si fara chin. Razi merele, amesteci prafurile albe si le arunci in straturi(3 de praf si 2 de mere) in tava unsa. cum nu am ciclu regulat o sa va nunt mereu in ce zi sunt |
Stai asa, ca m-ai pierdut?
- Grisu' e praf alb sau galben?
- De unde stiu ca am 3 straturi de praf? Sau pun asa: strat de prafuri, strat de mere, strat de prafuri, strat de mere, strat de prafuri?
guzelnico spune:
| citat din mesajul lui ada29 Doamne Nico,vezi de ce am ales eu culinarul,retete in imagini?Sa vezi ce bine arata acolo,si in functie de cum arata alegeam si eu ce sa gatesc Ada |

soricica spune:
ani, multumim pentru reteta.
ada, felicitari pentru alut.
tot pe culinarul am inceput si eu.
de craciun chiar am facut casuta de turta dulce si biscuitei pt pom.
daca imi amintesc nine am incercat si checul cu masline.
mie imi place sa gatesc, dar nu prea am timp.
blue_flower spune:
| citat din mesajul lui MayanMistica Si acum reteta de la PRAJITURA TURNATA RETETA NU ESTE A MEA!!! PRAJITURA TURNATA 2 oua întregi 9 linguri zahar 9 linguri ulei 9 linguri lapte 12-14 linguri faina 1 lingura de praf de copt Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca pâna se încorporeaza. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedant alternând cu laptele. Aluatul trebuie sa curga când e luat cu lingura dar sa fie mai gros decât cel de clatite. Se unge tava cu unt si se presara cu faina. Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la 350F (180C) în cuptor preîncalzit. Se scoate si se pune brânza sau merele, se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru +/- 40minute. Când este gata se pudreaza cu zahar pudra, se taie când este racita complet. Daca se umple cu brânza : 500 g brânza de vaci (eu folosesc Ricotta) se amesteca cu 4 oua, un praf de sare, 5 linguri de gris si o mâna buna de stafide; se lasa deoparte si se adauga 5-6 linguri de zahar (sau mai mult, dupa gust) si un plic de zahar vanilat numai înainte de a o pune peste aluat (deci când prima jumatate din portia de aluat a fost coapta 10-12 minute). Daca se umple cu mere : 1 kg de mere (aprox. 6 mere) se curata, se taie si se calesc cu zahar (cantitate dupa gust) pâna scade sucul pe care-l lasa. Când sânt calite se adauga un pic de scortisoara si se pun peste aluat. Spor la treaba !! |
Mayan, astea cu amestecat si omogenizat...le pot pune la robot?
23+
guzelnico spune:
Mayan, chiar, ai mai pregatiti ceva dulce de cand te-ai mutat in casa noua? Cum e bucataria? 
soricica spune:
eu atata vreau sa va intreb, cand mancam placinta cu mere?????????
ca ne abatem de la subiect ![]()
![]()
si mor aici de pofta

.
ada29 spune:
Soricica si tu la retete in imagini?
Eu am facut cateva prajituri,minipizza,furat ceva idei de aperitive,de sarbatori ma inspir si eu de acolo mai mult.
Ada
galliciana spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui guzelnico
Oare daca iau aspirina cu vin, nu-i efectul mai bun?! ![]() |
sa pui in prajitura??
astept inca o minune in viata mea!!!