Regasiri (37)
Raspunsuri - Pagina 17
roxana c. spune:
Va spuneam ca-s in butoi, am vrut sa scriu de ieri, dar n-am avut timp.
Eu am probleme....mici, foarte mici in comparatie cu altii. Asta-i concluzia la care am ajuns si ptr care mi-am propus sa ies din butoiul ala. Ca sunt in criza de bani, sau ca Marius de 8 luni e in somaj....ca la noi la munca s-au schimbat sefii si acum, cel nou ne...vorba aia ...la melodie
, si din cauza asta vreau sa plec ...astea-s lucruri minore. Ce m-a facut sa gandesc asa? Pai ieri am vazut pe cineva...care m-a intors pe dos si care m-a facut sa vad altfel lucrurile.
Poate ca ati auzit pe la inceputul lunii septembrie de un accident care a avut loc pe soseaua Bucuresti=Ploiesti si unde a murit un copil de 10 ani- spuneau ei atunci la stiri. De fapt...copilul- o fetita- avea 7 ani , urma sa-i implineasca peste cateva zile- venea de la Bucuresti cu parintii, si adormise pe bancheta din spate a masinii, cand un nenorocit cu ditamai jeepanul a intrat in ei si i-a facut zob. Urmarea: copilul a picat intre canapele si a murit pe loc, tatal a fost in coma vreo 2-3 saptamani si a murit si el pana la urma, iar mama a avut strivita partea dreapta cu picior, sold...e operata , are tije si e in scaun cu rotile, spera sa fie bine pana la urma. Pe ea am vazut-o ieri, nasii de cununie stau la mine in bloc si de la ei stiu toata povestea care m-a terminat atunci, iar acum cand am vazut-o pe ea....m-a dat gata. Ana se jucase cu fetita- Stefania se numea- in august, la ziua de nastere a fetei vecinilor astora, credeti-ma ca nu stie nici acum ca despre ea e vorba, ca Stefania e fetita despre care vorbeam noi, in casa, care murise. Nu am putut sa-i spun, pur si simplu, e prea mica ptr asta. M-a marcat foarte mult pe mine, care n-am cunoscut-o. Doamne, ce poate fi in sufletul femeii aleia....prefer sa nu ma gandesc. Si acum, cand scriu, mi s-a zbarlit pielea.
Deci ...problemele care apar zi de zi...sunt nimicuri fata de preoblemele altora, sa multumim lui Dumnezeu ca suntem sanatosi, asta conteaza cel mai mult.
Gata, sper sa se inteleaga ceva ca sunt la servici , am scris pe portiuni.
mayaione spune:
Roxana asa cunosc si eu un tip, prieten bun, isi pierduse parintii, apoi fetita de 4 ani, suferea in continuu, la un moment dat mi-a zis ca nu mai are nimic de pierdut, s-a dus totul, mi se rupea inima cand vb cu el. Apoi am inteles o parte din suferinta lui cand mi-am pierdut familia, bunicii si mama, nu se poate descrie in cuvinte, inca sufar, dar ma bucur de fiecare zi alaturi de sot si Ana. Am tot citit carti despre cum sa depasesti situatii de genul asta si am inteles mesajul, ca sa supravietuiesti si sa te bucuri de viata, nu mai trebuie sa te agati de trecut, cu toti ne indreptam spre acelasi punct, dar pana ajungem acolo sa incercam sa ne bucuram de tot ceea ce avem acum si aici, sa nu mai visam, sa nu ne mai punem fericirea si bucuria in vise ci in ceea ce e palpabil, viata e prea scurta sa o traim visand. F fain scriu Eckart Tolle si Osho (ultimul e preferatul meu). Pentru cine are timp si nevoie recomand "Omul care iubea pescarusii" scrisa de Osho, era fantastic omul asta, si "Puterea prezentului" de Eckart Tolle, cititi-le si o sa traiti altfel si o sa realizati multe chestii care ne scapa.
carla2005 spune:
Ank999 ar fi cazu sa ii mai fac si eu filmulete si poze, chiar o sa incarc acumulatorii si ma pun pe treaba...
miro merci pentru linkuri!
Nu stiu daca v-am spus ca avea o perioada cand ma luasem de griji, daca facea Alex vreo prostie si o intrebam d ece ai facut asa raspundea :" nu eu , tati ( sau buni, bunicu etc)", cel mai rau m-a pus pe ganduri intr-o zi la tara, s-a jucat cu apa si s-a facut fleasca, uda toata, cand am intrebat-o de ce a facut asa mi-a povestit cu lux de amanunte ca nu ea " bunicu", zic "bunicu doarme", raspuns" s-a trezit si a venit cu cana aia mare si mi-a turnat apa in cap si m-am udat toata toata"
am ramas blocata! Am urmarit fenomenul, i-am explicat ca nu e bine, am inceput cu " sa-l pedepsim pe tati ( bunic, bunica etc)", acu vad ca a mai rarit-o, mai da cate una dar se vede ca o spune a gluma ca o bufneste rasul...deobicei cand face vreun part spune ca " tati l-a facut si pute"!
Copii vostri au trecut prin faze din astea?
mayaione spune:
Carla, Ana a avut o tentativa, dar fiind miloasa din fire, a renuntat. De vreo doua ori a incercat sa dea vina pe tati, dar cand ma vedea ca ma indrept spre tati sa-l cert ma tragea de haine "nu el mami, te-am pacalit, eu am facut". Si nu a mai zis niciodata, recunoaste cand e vina ei, dar incearca mereu sa ma faca sa rad ca nu cumva sa ma supar prea rau.
carla2005 spune:
Cat de spre butoiul cu depresii...eu de cand am aflat despre baiatul care s-a sinucis sambata, ma gandesc numai la ce o fi pe capul parintilor lui, niste oameni extraordinari si copii atat de modesti...nu ai fi zis ca sunt copii de miliardari...sa-ti iei viata asa fara sa lasi niciun mesaj, in floarea varstei ...nu pot sa inteleg ...
Imi spunea un client la un moment dat, ca unei femei careia i-a murit barbatul ii spui " vaduva", unui copil caruia i-au murit parintii ii spui " orfan", unui parinte caruia i-a murit copilul nu ii poti spune in niciun fel in nicio limba din lume fiindca este o durere atat de mare incat nu o poti exprima in cuvinte!
Pacat...asemenea lucruri nu trebuie sa se intample...
dastefa spune:
despre micile minciunele-bagam faza cu Pinochio si cum i-am spus ca daca ii creste nasul mare nu va mai fi o fetita frumoasa si eleganta(chestie la care pare sa fie sensibila) si incepe sa zambeasca pe sub mustati.Ceea ce reprezinta o recunoastere a faptei
va spuneam ca Daria tuseste de mai bine de 2 saptamani-azi am fost sa o asculte si pana la urma am ajuns tot la antibiotic

Mihaela
26+
Daria-Stafania-16.11.2006
asa creste Daria
creste burtica
aelita spune:
ROXANA-ei,se imbraca singura Sofia,nu se imbraca...doar are ea ambitie ,ca se simte neputincioasa ,isi da bluza jos si o ia ea inapoi stramb.si se oftica apoi ca nu poate.
la wc se duce singura CAND VREA ,se urca pe scara,isi da pantalonii,chilotii ,face,se ridica,le aranjeaza iar bine pe ea,vine si cand spune ca a facut pipi eu cred ca vrea sa faca,si fug cu ea la baie,o pun acolo,si ea tipaaaaa mammiiiii am facut !!!!!!!!! uite aici !!!!!!!
cand nu vrea sa se duca singura,imi spune mie.
iar cand nu vrea deloc,face pe ea
cu incaltamintea,a prins manie in Ro asta vara,stand la curte,a vazut ea ca lumea se descalta la usa,si ea intra de o suta de ori si iesea din casa,si mereu mereu se descalta si se incalta la loc...ma innebunise pe mine numai privind-o,si i-am zis sa nu se maidescalte atata,si ea nimic !
JUCARIILE stranse???
ma doare gura ! cand are chef,le aduna,dar in ultima vreme se uita candid la mine,adica se uita prin mine,si se face ca nu aude.
pana cand a inceput Andrés sa le adune,daca ma tot auzea.
zilele trecute de atava rugat sa le adune,si amenintari,m-am dus cu matura si farasul,tot ce era pe jos ,puzzle,jucarioare mici,le-am luat cu maura si direct la gunoi ! pai ma saturasem de strans ,si ea se facea ca nu ma aude,de cand ii primit ca le iau cu matura!
s-a dus dupa ele,a vrut sa le scoata,i-am spus ca e murdar acolo si gata ca i-am spus de prea multe ori si nu ma baga inseama.
de atunci le strange..sa vedem cat dureaza.
MIRONA si eu vin tot aici,eu asa ma odihnesc.dau cu aspiratorul,iau o pauza aicisi maiscriu.las deschis mesajul,mai sterg un praf,vin aici iar.mai culc un copil,ma maijoc cu ei,vin aicicand ei nu ma mai vor
mie asta mi se pare organizare,nu dezorganizare
Eu nu pot sa ma asez pe scaun sa ma odihnesc asa cu ochii pe pereti,ori tricotez,ori scriu,trebuie sa dau din maini !! e de ajuns sa mi se odihneasca un pic cocoasa.
a propos,ma taie o durere la spate ,azi,dinc and in cand,noroc ca e scurta ca e din aia de dai drumulla tot ce ai in brate,inclusiv copil![]()
m-am cam carat cam mult cu ei in ultimele zile,ea ca e pisacioasa din nou ...el ca e mucios si plangacios.
azi noapte am dormit asa in suturi,din juma in juma de ora,l-am culcat cu mine unde a suuuupt la o suzeta de nuam putut sa adorm si a dat dintr-un picior de zbarnaia patul !
apropo cu facutul ca trenul.il intreb pe Andrés cum face trenul,el face uuuuuuu de zici ca e lupul la luna,si ea continua ciuciuciu.Bine macar ca ea nu imi mai arata becul
ca il intrebam pe el unde e becul,cand avea cateva luni,si venea ea cu degetul in sus
baaaaaaaaaai abia ma abtineam sa nuicnep cu faze din alea ca tu esti mare ,tu nu mai esti bebe...ca stiu ca sunt frustrante,dar a avut o perioada cand il copia in tot...si daca nici ea nue ra bagata in seama !!!!!!!!!!!!!! ca numai ea era pe primul loc la tot !
asa ca acum face si ea ca la 1 an,ciuciuciu...ce sa mai zic...
Cateodata se indura si ii arata si lui numerele,culorile,animalele.
il intreaba unde e leul,unde e girafa,..el le arata cu degetul ,tigrul,hipopotamul,la leu rage ca leul ,bine ca nu rage si ea![]()
Nu pot sa o indepartez si sa ii spun ca ea nu mai arata,ca ea le stie...o las sa se joace cu el,daca asa ii place,la inceput crdeam ca e involutie,dar apoi mi-am dat seama ca ea evolueaza normal,doar ca are moemnte cand se pune la mintea lui,altfel cum sa se joace impreuna?
MIRONA chiar idioata,aia cu sutienul,si muuulte am auzit asa !!
la mine era mama care spunea ca nuimi cumpara,ca ce eu sunt femeie?de nu ma mai duceam la strand,ca mi se parea ca s euita lumea la mine,ce daca nu aveam deloc,dar eram inalta,alte fete si mai mici aveau.
ce nesimtita,aia,sa mai si traga de sutien ! vaca ! fac ca Sofia :pfu pfu pfu !
ea asa pufaie ca un pisoi electrizat,la nervi !
si noi desenam,coloram,se pune si Andres langa ea desi el mai baga pensulele in gura uneori.
ea ma pune des sa ii desenez ori flori,ori fetita,iar eu profit si ii fac fetite cu cozi,doar doar o fac sa mai poarte cozi,ca nu ami sta de cand era mica.
apoi deseneaza ea ,mazgaleli,si imi spune ca a desenat o fetita cu avionul,si te miri ce..
acum e cu o jucarie cu volan,si ecran ,din aia de condus,cu maneta de schimbat viteze...si cu mainile da la volan,si cu un picior da la maneta.asta incepe sa fie ca mine,sa faca multe lucuri de-o data.
apropos,eu am mancat acum,maiun dumicat,maiun rand...
acum am terminat si masa,s-a trezit si flacaul,o iau de la cap .
Mary,o mamica de ian feb 2007,are nevoie de noi .
Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)
roxana c. spune:
Maya, 
Despre minciuni....Calin da vina pe Ana
. Daca-l intreb cine a facut...asta ....raspunde: "Ana". Uneori recunoaste ca el, i-am bagat faza cu " sa vezi ce-o bat pe Ana"..., i-am spus si de Pinochio...dar nu prea ii pasa...in ultimul timp nu a mai dat vina pe Ana, dar....sa vedem in continuare.
roxana c. spune:
Aelita, Sa-ti fie de bine! Acum am vazut mesajul tau
Despre desenat....Calin e bata
. I-am luat o carte de desenat mai usoara, dar deseneaza numai aiurea. I-am explicat, i-am aratat, au desenat si Ana si Oana.....degeaba, asa ca am renuntat. Ii place sa picteze, ii pun acuarelele, pensula si hartie in fata si sta copilul linistit 5 minute( nu mai mult, dar tot e ceva
)
De lipit....mi-e frica si sa incerc, a prins lipiciul Anei o data, i l-a gasit in ghiozdan si l-a luat de se umpluse tot si umpluse si in jur.
Mirona, te admir mult, tot ce stie si face Karina e meritul tau, nu ti-l trimit si pe Calin cateva zile?
aelita spune:
vai,ROxana,cate nnorociri sunt pe lume!! saraca femeie...desi in teorie ar trebui sa mearga mai departe si sa se bucure de viata...mai poti fi om dupa asa ceva????care viata iti mai ramane?
Doamne fereste de asa ceva,nici nu stiu daca exista pe lume ceva mai dureros !!!
adevarat,foarte adevarat,despre vaduvi,orfani...asa e ca nu exista cuvant pt cei care isi pierd copiii.Dumnezeu sa le dea putere tuturor !!!
mai devreme nu apucasem sa citesc ultima pagina,ca se trezise Zimbrul.
Mary,o mamica de ian feb 2007,are nevoie de noi .
Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)