Regasiri (37)
Raspunsuri - Pagina 16
ank999 spune:
si hai la o
fierbinte.
Anca cu
Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03/sets/72157613393630890/detail/" target="_blank">poze,
ank999 spune:
Maya ma bucur ca Ana e bine. Ziceai ca ieri au fost doar 4 la gradi? Cati sunt in grupa?
KK erica face ca si culoare in functie de ce mananca, iar cand ia cateodata diverse pastile face bej (albicios chiar). la noi cand nu ne convine ceva bagam din top durerile de burtica. De asemenea se plange de asta inainte sa faca kk.
Tema cu neputinta: dastefa si Erica se maraie la greu cred ca de la rasfat se trage. Dc incerc sa o ajut arunca cu lucrul respectiv.
Anca cu
Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03/sets/72157613393630890/detail/" target="_blank">poze,
Mirona spune:
mama fetelor - unde alergati asa? abia am timp sa va citesc ![]()
"parca umblati cu tastatura in poseta" - era pe vremuri replica unui sot - si mi-am adus-o aminte acum cu ritmul asta alert in care scrieti. 
imi place, imi place - dar nu stiu cand o sa am timp sa raspund la atatea teme - si cred ca raman restanta si la intrebari. 
revin io cand adoarme printul - daca mai adoarme.
lucrusoare de vanzare - reduceri de pret
roxana c. spune:
Hehe, si eu am ramas ieri masca atunci cand am vazut ca de cand citisem si pana am vrut sa raspund mai aparusera ceva mesaje![]()
Calin nu-i genul plangacios, doar e barbat
, cand nu ii convine ceva...el tipa
. Daca nu poate sa faca ceva...depinde: uneori vine ca sa-l ajut, alteori se chinuie singur si se enerveaza si ajunge la urlete( nu plans, la tipat). Mor de dragul lui cand mai ia papucii sau incaltamintea invers...ii spun " invers, nu-i bine asa" si pune fundul jos- oriunde este in momentul ala
- si tacticos sta si-i schimba . Mai are si momente cand n-are chef si gata, dar rare.
Cat despre imbracat....ce-i aia? M-ati facut invidioasa, adica Sofia , Erica si Ana se imbraca singure???
Calin nici macar nu incearca, de cateva zile a facut performanta sa isi ridice singur pantalonii cand merge la wc
, ca pana acum ii spuneam ca-i baiat mare, sa-i ridice singur( de dat jos ii da mai demult), iar el statea, ma asculta si spunea calm:"nu, mama"
, adica nu el...eu sa-i ridic. Bine, nu va inchipuiti ca ii ridica cum trebuie, uneori ii ridica doar in fata si lasa fundul gol
, dar tot am avansat, daca incearca macar sa-i ridice singur. De bluze....nici vorba.
Azi sunt libera, asa ca sper sa mai intru si la pranz, cand doarme.
ank999 spune:
Roxana Erica nu se imbraca singura ca lenea e mare. Mi-a aratat o dat aca poate (in afara de trasul bluzei pe cap) da asta a fost o ambitie de-a ei, ca in rest eu o imbrac si ea se joaca. nici sa isi stranga jucariile nu pot sa o conving, dc ii zic ca i le iau mi le da ea![]()
felicitari pt ca esti libera mami.
Miro cu tastatura in poseta zici 
Ma maine duc fata la gradi si am emotii ca la inceput ca astat o saptaman jumate acasa...si nici nu mai vrea sa auda. Sper sa nu colecteze iar vreo boala ceva, ca mama nu mai vrea sa stea cu ea dc face temperatura...

Anca cu
Mirona spune:
salut,
rapid - ca nu stiu cat ma lasa.
intr-o zi am sa inchid forumu asta si n-o sa-l mai deschid muuuulllllttttt mult timp. o sa va anunt eu din timp. ![]()
zau daca nu sunt o dependenta incurabila. 
tre sa incep sa ma organizez altfel - ca asa nu mai tine. orice as face prin casa tot la calculator revin.
sa vedem cat pot sa raspund:
de dezbracat si imbracat singura - Kara a invatat la gradinita privata - dar doar partial - partea de jos toata si bluze care au fermoar sau nasturi usor de deschis. Bluzite de dat peste cap - inca nu poate.
Am vazut ca de cand e la aceasta gradi - deci DA - incep sa se intrevada si bunele - incearca sa se stearga singura la putzi, incearca sa-si dea singura bluza/tricoul peste cap si normal ca se impotmoleste pe la cercei si incepe sa urle. 
Anka - succcesuri la gradi.
Maya - la fel si Kara - face functie de ce papa. Uneori face zilnic, alteori face si la 2-3-4 zile - deh - noi inca nu am scapat de constipatie.
Si Kara se vaita cateodata ca o doare burtica - dar o pacalesc cu cateva picaturi de SAB SIMPLEX si ii trece ca prin minune.
Incercati si voi. In general cand o doare burtica - tre sa faca kk.
La faza nasoala pe care a avut-o nu acuza dureri de burtica.
Cu analizele - eu nu sunt genul sa fug imediat la analize cu copiii. Intai ii las putin sa lupte cu boala - poate e ceva trecator, daca e pe bune incerc sa-i tratez eu cu ce stiu si am prin casa si NATURLICH cu ce aflu de pe miraculosul forum. Daca e mai grav - sun pediatra - discutam si daca e cazul mergem sa-i vada.
Deci la aceea vreme nu i-am facut nici o analiza.
deci nu stiu ce sa-ti spun. 
Ce face Kara daca nu poate ceva - URLA / ZBIARA / da din picioare si face ca trenu.
"Da nu pot - fa tu."
uneori am rabdare si stau cu ea pana reuseste, uneori imi pierd rabdarea cand o vad ce usor renunta - si exact cum povestea una dintre voi - arunca acel obiect si ma indeparteaza si pe mine de langa el - sa nu cumva sal mai avem in obiectiv.
Ex. la calculator avem un site - cred ca vi l-am trimis pe mess - ceva de genul - e o fetita care tre sa puna un bob intr-un ghiveci, apoi tre sa pui clikul pe stropitoare sa ude bobul nou plantat apoi sa dai la o parte nori si sa apara soarele sa creasca floricica mare - si uite asa umpli campul de flori. www.minimops.com/flower/" target="_blank">AICI.
Ei bine - are rabdare fix pentru 3 flori - si culmea le face perfect, apoi incepe cu maraielile , ba sa fac eu, ba ca nu mai poate, ba ca mouse-ul nu merge - etc.
- daca apare ta-su si vrea sa vada ce bine se descurca - incepe sa se fastaceasca si renunta.
Alt ex. - lipim folii autoadezive - ii plac - nu gluma - dar cateodata lipeste bine , alteori nu. Si cand greseste zice - las ca-i bun si asa. Data viitoare o sa fac mai bine.
mooooorrrrr. de ce nu-si insuseste faptul de a face bine din prima??? de ce e bun si asa?
no - lucram la asta. 
trimit si revin
Mirona spune:
Roxana - nu stiu nika de unghiile incarnate - stiu doar ca ale mele puroiau la colturi (unghile mari de la picioare) atata timp cat le taiam scurt - mai nou am invatat sa nu le mai tai colturile - le fac cumva patratoase - ei bine de atunci gata si cu puroiul. Incercati si voi, sau nu e acelasi lucru? sorry.
dinspre partea cu sutienul - e super ca i-ai luat - fosrte bine. Ce trebuie voi sa stiti e ca fata trebuie incurajata sa poarte sutienul, sa nu cumva sa o infranati - ca nu trebe, ca inca sunt mici, ca nu se vede, etc. baaaa se vede si inca cum?
tin minte si acum cand mi-au crescut ale mele - deci dati-va seama si stati pe aproape ca iar vin cu o trauma a copilariei mele.
nu am cine stie ce sani - sunt mici -dar sunt ai mei.
Cand mi-au aparut primele umflaturi am inceput sa ma rusinez si sa-mi doresc si eu sutien, nu mai puteam purta doar chiloti - vorbesc aici de dresul de baie - era evident ca incepeau sa-mi creasca si radeau copiii de mine - ca in rest noi ne puteam ascunde dupa uniforma scolara - aveam si camasa si sarafan. Dar vara la strand era durere. Asa ca i-am cerut mamei sa-mi cumpere dres din doua bucati - MARE GRESEALA. Daca iti cumperi intreg - n-are cine ce comenta. Mie mi-a trebuit dres din doua bucati pe care NORMAL ca nu aveam cu ce sa-l umplu si se vedea clar asta la inceput.
La un picnic cu familia si prietenii de familie - o IDIOATA ca altfel nu pot sa-i spun - si ea mama de fetita - insa muuulllttt mai mica decat mine - imi trage jos o parte de sutien spunandu-mi - ce-ti trebuie tie sutien ca si asa nu ai ce baga in el. Normal ca toate privirile (copii, tatici, mamici) erau atintite asupra noastra. Nu va spun ce umilita m-am simtit, cat m-au durut acele zambete pe sub mustata si ironia din privirile unora. Nici macar mama nu a intervenit. Am stat undeva retrasa toata ziulica - nu m-am mai putut reintegra in grup - o uram pe individa cu tot trupul meu. Nu stiu cati ani aveam - dar si acum imi aduc aminte perfect faza. 
nu doresc nimanui asa ceva.
no scuze - am luat-o nitel pe balarii.
sa continui:
strampi am purtat si noi zilele astea - dar doar pe afara - in casa ii dau pantaloni de trening si sosete. La gradi ni s-a cerut expres sa le dau ciorapii lungi jos - ca e sauna.
Maieu ii dau pe sub tricou - daca cumva ii e cald sa poate sa-si dea bluza de trening jos si sa ramana la tricou.
In w/e isi mai poarta si body-urile. La gradi nu avem voi cu asa ceva.
Baietii poarta iarna ciorapi - hamleti - cum le zicea Bambo
. Cand cresc mai mari sunt un fel de izmene - mai subtiri sau mai groase - tot ca niste ciorapi - dar fara picior.
no - cred ca am raspuns la toate temele si intrebarile.
fug la treaba si va pup pe toate 
pupam toti bolnaviorii sa se faca bine 
pupam si burticile
sa creasca mari si frumushele.
pupam
si marile absente - daca ne mai citesc ori ba 
carla2005 spune:
de azi dimineata stau cu pagina deschisa sa raspund si eu la subiect si nu reusesc.
Alex e caposenie maxima de la o vreme, vorba sotului nu stie decat " nu vreau" sau " vreau" dupa caz dar repeta obsesiv " vreau, vreau vreau" de te tampeste! Cand nu-i iese cava plange de ciuda si nu ma lasa sa o ajut.
Am vazut ca ati mai scris si voi.... a mea e de o lene maxima, am inceput s ama iau de griji ca am invatat-o prost, nu strange ea o jucarioara cat de mica, daca ii zic raspunde :"strange tu", " ia-o tu" " mie asa-mi place"! Daca o iau cu binisorul, pe dupa visin cum se zice, reusesc sa mai colaboram cu fraze gen " hai sa strangem impreuna si apoi faci baie/ te uiti la nustiu ce desene etc" aici mai colaboreaza...dar uneori sunt atat de obosita ca decat sa incep cu manca de lamurire mai bine strang fara sa mai zic nimic.
Imbracat dezbracat: - dezbracat singura si cu o viteuzaaa, asta ii place cel mai mult, ar sta frate numai cun fundu gol daca ar putea, trage de bluza scoate mainile pe rand se descurca inclusiv la maieu ( le-a largit hainele...=
- imbracat , mai greu, isi ia chiloti pantaloni si bluze deschise ( daca are chef ca de cele mai multe ori ii e lene), se incalta cu ghete cu scai, papuci etc...si mai nou inchide nasturii la pijama, i-am luat pijamale cu nasturi la bluza si e incantare maxima...deja au inceput sa cedeze bietii nasturi, orice e cu nasturi nu am voie sa ma ating ca e scandal, daca e nevoie sta si 10 minute pana reuseste... e tare haioasa scoate limba se chinuie impinge cu un degete pe o parte trage cu mana ailata... ehee
mayaione spune:
Buna dimineata si va ofer eu o cafea caldaa, cam tare, dar merge
.
Miro trauma ta din copilarie e comuna la mai mult de jumatate din fetite. Eu la fel eram si muream cand ma luau la misto ca ce eu am sani de sutien si-mi trageau de el etc. La mare nu am avut nicio sansa sa o conving pe mama si stateam cu un maieu cu buline pe mine, si ma tot certau sa-l dau jos ca-s copil. Brrrr!
Roxana nu stiu ce sa zic, stiu ca baietelul verisoarei mele facea mereu puroi la unghiuta si l-au operat intr-un final si nu au mai avut probleme. La unghia mare de la picior ii crestea mereu in carne, se infecta si o tot tineau asa.
Ank la gradi sunt vreo 27 de copii. Ieri au venit mai multi, dar Ana mi-a zis ca un baietel a vomitat si am auzit si asistenta spunandu-i mamicii lui acelasi lucru.
Ana e bineeee, nu a mai zis nimic de doua zile, papa ca de obicei, adik mult si variat. Nu i-am mai dat nimic ce contine lapte de vaca, pana la urma incep sa cred ca asta e, intoleranta la lapte. Nu chiar alergie, ca am inteles ca ultima e destul de nasoala si e diferita de intoleranta.
ank999 spune:
Maya da si la mine o cafea tare ca-s rupta!
Azi am dus fata la gradi dupa o saptamana jumatate de pauza si cand am lasat-o din brate a inceput sa planga
. De asemenea o ingrijitoare mi s-a plans de suzeta, care e si marele meu of. Eu as arunca-o da are si David cu care intra in contact in fiecare zi si o ia pe a lui si o baga in gura
A... si inca ceva: in ultima vineri sotu a luat acasa alte pijamale care erau bagate in sdaculetul nostru. Azi le-am dus inapoi, dar ale noastre nu au aparut, da sper sa apara. Sa vedem cum o fi ziua de azi.
Miro macar tu poti lucra cu Kara. La Erica cand vorbesc de colorat/desenat...e o mare pauza. Vrea doar sa se mazgaleasca cu pixul pe maini si pe carti care nu sunt nicidecum de colorat. Mai mult dc insist mai mult imi iau si doua palme de nu ma vad
. A si cu fastacitul: o aud ca recita sau canta si dc o pun sa zica si mie (altcuiva nici atat) tace malc.
Miro eu cu sutienul...luam numai cu burete, da si acum la fel
Carla fa un filmulet cu Alex si nasturii de la pijamale.
Anca cu