Regasiri (37)
Raspunsuri - Pagina 13
![](images/user_woman.png)
carla2005 spune:
echianceea este sirop: echinacin sirop ( asta mi la dat pediatra) ca am inteles ca sunt si pastile...si e bun pentru intarirea imunitatii, initial pediatra mi-a zis sa ii dau toata iarna cate o lingurita 5ml, dar cum eu sunt cu capu si citesc si rascitesc prospecte am sunat pediatra si i-am zis ca i-l dau 15 zile /luna cu pauza 15 zile....adica am asa o chestie ca ce e prea mult strica si ca organismul trebuie sa mai faca si o pauza nu sa-l indopi non stop cu imunostimulatoare! Acum sper sa ne mentinem in forma.
mi-am mai adus aminte una , cu scuzele de rigoare daca nu scriu corect:
Hello, hello!
It's good to say
Hello, hello!
And a good day!
Asta ca sa va si salut pe toate !
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
aelita spune:
MIRO clar ca pe primul loc sunt copiii.eu am avut noroc ca ei dorm foarte mult,dupa amiaza dorm 3 ore(Sofia de vreo saptamana nu mai doarme,doar azi a dormit,sper sa isi revina hihi ca asa nu mai am timp),si pt mine ala e un timp in care chiar lenevesc multe zile !! ca nu fac curat atate aore,si nu zilnic,o zi spal,eu calc tot,dar calc odata la doua saptamani poate,si o fac noaptea dupa ce dorm toti si eu vreau sa ma uit la un film.sau ziua cand dorm ei,2-3 ore calc teancuri.ma organizez f rapid si am tot timpul calculat,si cand fac o mancare,timpul in care astepti sa fiarba una dupa alta,nu stau,fac altceva ,le am programate.Nu calc cu ei pt ca Andres s-ar repezi la fier.
cu Sofia nici mancare nu faceam ,doar cand dormea,de frica sa nu sara oala singura de pe aragaz,si tot ce faceam era cand dormea ea.
dar mai ales seara,eu ma culc la 2,am iar 4 ore numai ale mele.deci 3 ore somnul lor la pranz,plus 4 ore seara de cand se culca ei pana ma culc eu,sunt 7 ore de smotru,mi se pare ca lenevesc prea mult si nu fac mai nimic !
azi doar am dat cu aspiratorul,spalat pe jos,si facut o ciorba.astea se fac una doua,si restul e clar ca am stat cat au dormit ei! si uite,aveam timp sa ma coafez,dar am fost lenesa rau azi.
uneori am chef si imi fac unghii,par,etc...alteori ma delas,dar nu din lipsa de timp,chiar imi spun ca timp am destul ! de lene !
probabil le fac repede,sunt obisnuita sa le fac numai eu si le am organizate bine.ca sambata si duminica il mai pun pe sot sa scoata vasele din masina si sa le puna pe cele murdare care s-au adunat,si lui ii ia timp cat eu as spala toata bucataria.lui i se pare ca face repede,dar cat el face masina de vase,eu dau cu aspiratorul in toata casa,spal pe jos peste tot..
uite chiar m agandeam ca in ultima vreme nu m-am mai ingrijit..dar de obicei da,ma machez,ma aranjez ,ce e drept nu ma duc la coafor nicila saoln din lipsa de timp,pt ca acolo da,pierd cateva ore si nu am unde sa las copiii...
Apoi cand ei nu dorm,iesim pe afara cateva ore.in casa ei acum se joaca mult impreuna,ma bag cu ei in seama si de multe ori ma dau afara,ma imping,sa ii las in pace,eu sa ii pup,sa una alta...ma duc la ei si le zic de multe ori "bagati-ma,ma,si pe mine in seama " .
ei,deci norocul cred ca e somnul lor .
uite,in noaptea asta cred ca ma epilez ca tot mi-ai adus aminte
Acum,sa nu crezi ca e farmacie,ca nu are cum,ca daca fac la pranz,seara e la loc..uneori le las asa ! nu ma stresez,nu fac depresii daca nu am pe unde sa mai calc ! nuuuu,de cand sunt gravida am invatat sa calc cu grija sa nu cad in casa asta si de atunci,de cand cu sofia,m-am obisnuit sa calc cu grija,ca nu ami suntem de capul nostru
Asa ca depinde de zi,uneori imi beau cafeaua si e asa curat,ca am facut noaptea,si ce bine eeee !!! alteori e dezstru zi ori o beau asa in nesimtire ,ori ma apuc si strang un pic si aman cafeaua...asta depinde si daca puradeii ma vor sau nu !
in tr-o perioada cand mi-a fost mai greu cu copiii,cateva luni am avut o fata care venea 2 ore si ma mai ajuta la curatenie..deci acnd am considerat ca nu mai pot,in nici un caz nu am lasat copiii de-o parte si eu sa smotruiesc.
cand ei se trezesc,gataaaaa,trebuie sa sar in sus ,sa aplaud,sa cantam,sa ii iau in brate,pai ce credeti ca ei ma lasa asa fara sa miorlaie un pic pana isi inghit galbenarea,vorba bunica-mii?apoi se iau amandoi in brate,se pupa,la noi e eveniment mare,draga,la trezire,ca daca dorm mult,ni se face dor unii de altii.Sofia aplauda trezirea lui,chiote,pupaturi,ii da 5 minute toate jucariile ei !
cu scuipatul,asa e,ai dreptate,poate fi traumatic,ma gandeam cum e aici ca nu ti-ar spune asta,si nu ti-ar spune cine ,ca sa nu prinzi ura pe celalat copil,si ca sa nu mai stii exact tot ce fac ei acolo,considerand ca pe astea le rezolva ei...
eu as vrea camera video ,as muri de curiozitate sa vad ce face acolo !!!!!!!!!!!!!!!
Mary,o mamica de ian feb 2007,are nevoie de noi .Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Dbunny/Dbunny.jpg)
Dbunny spune:
aelita mami, esti maniatica rau, da' nu-i bai, esti de-a noatra! daca tot vorbim de asta...ia treceti la spovedit: banuiesc ca fiecare femeie are o manie...cunosc una ce le are cu blugii
credeti ca maniile astea vor fi mostenite de catre copii nostrii sau din contra, vor face exact pe dos fiindca au crescut in casa cu maniatica respectiva?
sa va spun eu: tot des(cam de 2-3 ori pe saptamana) tre sa golesc sertare, dulapuri, frigiderul...stiti sindromul ala de acumulat obiecte si tzoale si tampenii? no, yo il sufar exact pe dos. nu suport sa acumulez nimic nimic. De ex. ketchupul din frigider...dupa o saptamana il arunc daca-i inceput, il gasesc inutil acolo invechindu-se, raita in dulapul cu haine...nu suport hainele acumulate cu speranta ca voi slabi/ingrasa sau se intoarce moda, tot ce sunt hartogarii, acte innecesare, hartii, pixuri, trebe periodic revisat si aruncat jumate din ele
si de-ati stii cat mie- de greu sa nu arunc din jucariile lui Dani aaaaaaauuu, abia astept sa sara o roata ce nu se mai repara si tusti la gunoi...parca umblu cu lupa dupa lucruri inutile prin casa.sa nu credeti ca arunc tot...pregatesc pungi pt caritas...
carla am citit mai demult intr-o revista de gravidute ca echinacea nu este indicat copiilor sub 12 ani. Am googalit si-am gasit 2 chestii:ca in copii intre 2 si 11 ani nu s-au demonstrat rezultate, si ca n-ar trebui sa se dea copiilor fiindca nu-s sigure(clare) dozele care ar trebui luate. in plus ii se asociaza echinaceei o eruptie cutanara, deci efectele secundare-s mai tari decat beneficiile...sa ne tii la curent...
mirona educatoarea n-are cum sa anunte toti parintii care au fost scuipati/imbranciti sau trasi de par de alti copii. Se sta de vorba cu parintele copilului vinovat daca-i chestie de lovit sau ceva violent.de ex la noi: o fetita l-a lovit, educatoarea i-a spus mamei fetitei ca fata loveste si au facut un pact sa n mai loveasca. Mie mi-a spus Dani si-atat. daca venea cu semne acasa probabil imi spunea ca s-a intamplat cutare si cutare insa in nici un caz nu-mi arata cine-a fost fata...
aelita se murdareste dani ceva de groaza, dar asta e, ii mai dau eu, mai mananca cu mana, sa vezi cum pescuie taiteii din supa!ai incercat noul spray anti pete de la ariel? e bun! Si dani a mai facut pe el, dupa scoaterea scutecului...vreo 10 zile, zilnic! chestia interesanta e ca facea numai acasa, nu la magazin, nu in parc, nu acas la soacra..doar la mine. i-am dedicat ceva mai mult timp, am vorbit cu el de 3 ori mai mult, l-am implicat in toate, si vad c-a mers. eu cred c-a fost felul lui de-a ma pedepsi...
angi daca de la ceai instant se strica dintii, dani n-ar mai avea dinti in gura. Pana la 9 luni a baut litrii si litrii...si inca mai bea laptic in bibe de 2 ori pe zi si n-are treaba. eu cred ca e calciul, vit D...voi aveti dinti sensibili?
maya ai facut analizele?
Eu sunt cu urechile in pioneza, dar asta e poveste veche deja...mai tot timpul ma dor, le simt umede, si-apot simt intepaturi...deci port vata 2 zile si-mi trece. Orice fir de curent de aer rece ma afecteaza, insa mi-e greata de antibiotice, dar mai ales de mersul la medic...N-am mai luat antibiotic de vreun an, daca ma doare rau rau iau un nurofen si gata. Febra nu fac deloc. Asta ma face sa ma gandesc cand puiul meu a facut otita la 13-14 luni cine stie cat il dureau...fiindca daca nu facea febra eu de un sa stiu ca-i otita???
pupez
Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...
aelita spune:
DBUNNY deci clar esti mai maniaca decat mine
adica nici eu nu le spuort,ce zici,dar nule fac saptamanal,doar gandesc ca ar trebui si imi propun sa
bine ca zici,sa vezi ce intru eu ins ertare,ca-mivine sa arunc si incarcatoarele de telefon !!!!!
am luat anti pete de Ariel ,dar m-am gandit sa iau spray sau ala mare lichid,si am luat lichidul,eu pun la fiecare masina,au sau nu au pete..Mai folosesc pe ele uscate,sprayul ala antigrasime de bucatarie.dar unele ,de rosii,bulion,spaghete,nu prea mai ies...
ca vad si pe barbite...asa pe alea le arunc,fac cum faci tu cu masinutele,abia astept sa arunc din ele,sa se mai faca urate si sa iau altele
aaa,daca mostenesc mania ???pai depinde de la care parinte...uite,mama e mania intruchipata,e aia de ma ridica in somn ca i-am sifonat cearsaful apretat si vrebuia sa ma rasucesc din saritura in aer ca nadia comaneci,iar tata e cel cu sindromul Diogene pe aproape,ca aduna toate fiarele in casa,in fiecare an mai transforma inca o camera in depozit de fiare ...
El avea din tinerete ,asa un inceput,iar mama ,ca tine,arunca saptamanal saci si saci de gunoi(stateam la casa ,curte mare,si el aduna pe la colturi-iar mama era cu aleile de flori si singurele animale doar 1-2 caini frumosi educati si aia sa nu ii calce florile).ea nu mai intreba daca ii trebuie,arunca tot ce intalnea pe aleile ei
asa ca eu probabil sunt intre ei,nici cal nici magar,am zile in care adun ca tata si zile in care arunc ca mama.
si zile in care imi fac barbatul sa sara ca nadia comaneci ca imi sifoneaza cearsaful
mai,barbatul doarme in asa hal incat smulge cearsaful care e bagat cu elasticele alea pe coltul saltelei...pfuuuu,daca il avea mama la usa casei sarea ca dan grecu la inele ,direct pe lustra !asa ca pe undeva ,m-am linistit,si l-am invidiat CE BINE E SA DORMI ASA ! si eu nu mai pot,ca ma imboldea mama in somn.si acum am somn de pisica,aud si musca.nici nu am avut nevoie de aparat din ala de ascultat copiii,eu sunt langa ei la primul scancet .
casa de nebuni ,ce mai !!
Mary,o mamica de ian feb 2007,are nevoie de noi .Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)
cami_antonia spune:
fetele
sunt un user DC
va rog nu ignorati
cititi si daruiti daca puteti
multumim
Un om are mare nevoide de ajutorul DVS. Va rugam ajutati-o pe Alina! (cumnata mea) Mai are o singura sansa - ULTIMA!!!
www.alinadonescuumanitar.blogspot.com
Da-ti mai departe va rog!!!
SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe puetere sa o ingrijeasca
Camelia Costea: DOAMNE AJUTA!
mayaione spune:
Nu am apucat sa va citesc ca am fost plecati. Vineri nu am gasit medicul pediatru la cabinet nici nu ne-a raspuns la telefon, dar a fost ok Ana, am plecat la munte unde a mancat f bine si de toate. Azi dimineata mi-a zis iar ca o doare burtica si a fost maraita si agitata toata ziua, dar de mancat iar a mancat f bine. Eu nu mai stiu ce sa zic si de unde durerea asta, maine ii duc la laborator caca sa vedem ce iese, oricum tr sa duc de vreo 4 ori cred. Angi cum e cu giardia? Asta sa aibe si ea, nici nu mai stiu ce sa cred, zice uneori ca o doare si capul.
ank999 spune:
pe toata lumea si va doresc o saptamana frumoasa in ciuda ploii urate (pe la noi asa e).
Anca cu
Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03/sets/72157613393630890/detail/" target="_blank">poze,
ank999 spune:
May imi pare rau ca pe Ana o doare burtica. Sper sa treaca repede
Carla broncho vaxom am inceput si eu azi a 2-a tura. Multa sanatate lui Alex.
Aelita da harnicuta esti. Am vazut pozicile. Sa-ti traiasca si sa fie sanatosi.
Roana am vazut pozicile de la marea petrecere Ma da parca au venit toti mosii si plus aniversarile
Dbunny las mami ca si noi ne murdarim rau si nu vrea baveta. Noi nici nu avem rabdare sa stam la masa asa ca pictam si prin casa.
Dastefa, Dayanara ce fac burticile?
Angi am revazut si pozicile voastre. Admir mereu parul iuliei
Roxana unde esti?
Dolores, Danita voi erati raciti, sunteti bine?
Dodo de ce nu mai treci si pe la noi?Anca cu
Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03/sets/72157613393630890/detail/" target="_blank">poze,
carla2005 spune:
Nu am nicio treaba dar bronhovaxomul asta este chiar bun...cat despre echinaceea, am citit si eu prospectul si ce mai scrie pe net..si de aia i-am zis pediatrei ca nu-i dau decat 15 zile / luna ( desi ea insistase non-stop pana la primavara)!
roxana c. spune:
Sunt la servici, cat sunt acasa n-am timp de nimic, va citesc doar seara.
Aici e vreme urata, e innorat si mai ploua din cand in cand...vreau sa treaca timpul si sa vina luna decembrie, cu sarbatori , apoi sa vina primavara, ca-i anotimpul meu preferat si vara, cu vacanta, caldura....of, treziti-ma
Am asa o stare cam aiurea, sunt pe jum. bagata in butoi, an mai prost ca asta nu cred c-am mai avut.
Aelita, , bravo tie ca poti fi asa organizata, ai tot respectul meu. Pe mine ma ajuta mama mult, de gatit ea gateste, eu sunt cu dulciurile doar( se vede pe mine
). Cu drumul la scoala si inapoi se ocupa Marius, de cand e somer...asta face, mai face si lectiile cu Ana, nu mereu ca ea ma prefera pe mine( cred ca nu pt mult timp, Marius ii trece cu vederea daca scrie urat si pe fuga, eu nu, eu rup foaia, plus ca la romana eu verific si cum suna cate o propozitie, el se uita doar daca a scris corect si gata, la mate verific cu caietul de clasa si cartea langa, ca mi s-a intamplat sa uite cate un exercitiu...sau acolo sa scrie un numar, iar la ea in caiet sa apara altul ...intr-un cuvant io-s aia rea
)
Ei bine, cu toate astea...n-am timp nici sa merg la wc, si acolo merg pe fuga, sunt si ametita, ma invart de 2 ori intr0un loc, ma duc sa fac ceva si uit ce am vrut sa fac....
Despre piticii pe creier( io asa le zic) , am si eu...mooor cand vad lucrurile in sifonier claie peste gramada, sau biroul uneia din fete plin cu de toate. La servici...va spuneam ca lucrez cu bani...daca nu-s aranjati " barba la barba"
iar nu-i suport, rad colegele de mine , dar nu-i suport, nu fac scandal, dar ii iau si mi-i aranjez eu frumos, in teancuri, teancurile aranjate si alea...
va doare capul daca ma vedeti, recunosc
.
Cam o data la 2 luni fac "curat" in jucarii si prin debarale, atunci sunt cea mai fericita cand arunc din ele: jucarii care nu-s intregi, lucruri mici sau...ma rog, care nu mai trebuiesc.,..initial scoteam ce nu mai fusese purtat si intrebam pe fiecare daca mai foloseste respectivul lucru, si la sfarsit vedeam ca din ditamai teancul , mai mult de 3/4 indesam iar sifonierele, asa ca acum nu mai intreb, ce e lalai sau patat sau...stiu eu cum...arunc direct pe ghena.
Aelita, nu mai stiu daca am scris in alt mesaj , am vazut pozele si mi-au placut, se vede ca Andres imita tot ce face Sofia, asa e si la mine, cunosc
Trimit si revin.