Emigrare sau nu?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Olina87

Citat:
avans de 10%
chiar si in conditiile astea vitrege de acu poti sa iei fara avans, acoloshea la tine, cu imprumutul ala federal sau cum i-o zice

si noah, ghirimelele de la "buletin" te-ai facut ca nu le vezi - cu toate acestea sunt state in care se elibereaza si "buletin", nu neaparat driver's licence, citeste cu atentie ce scrie la MVD (sau DMV) ce scrie pe pereti

Olina, daca lasi tonul mai jos o tzara si nu imi vorbesti de parca io n-as stii de-aici si tu ai stii de-acolo, mai vorbesc cu tine. altfel, te las sa descoperi in continuare america la televizor.

imprumuturile federale nu-s pentru emigrantii proaspeti care n-au credit history sau joburi stabile, ci pentru cei care inca locuiesc in casele lor si sunt sprijiniti sa nu le abandoneze. si nu-s imprumuturi federale, ci scutiri de taxe. si nici scutiri de taxe nu-s, ci reduceri. mai citeste si tu cu atentie ce oi citi si nu mai dezinforma.

la dmv nu e nevoie sa citesc pe pereti, americanii nu au buletin. au ei ceva in afara de driver licence, cei care nu au driver licence - si se elibereaza in toate statele (costa cam $3 un unele) - , dar nu-ti spun, ca nu ma stimulezi la conversatie civilizata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

p.s. fara avans in ziua de azi iau casa in america doar cei cu VA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Conchita , nu, nu.
Eu am spus clar ca si-au luat obarcuta si un duplex , nu un iacht si o viloaca.
Duplexul lor are in spate o padurice, a fost hotaratoare pt. ca aveau un catel , in nici un caz nu este "cort"

Am intrebat-o pe mama-mea despre ce a fost vorba si m-a lamurit de ce credeam ca e loterie si la Canada: ei au asteptat f. mult pana sa primeasca acceptul si atunci cand l-au primit toata familia zicea de castigat. De aici am corelat cu loteria.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Eu am buletin de TX(TX state ID), nu am drivers licence. E ca si buletinul nostru numai ca e mult mic, dar aceeasi informatie o are.Cumva trebuie sa te identifici daca nu ai permis ca doar nu umbli cu pasaportul dupa tine sau cu SSN-ul.

Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

Citat:
daca lasi tonul mai jos o tzara si nu imi vorbesti de parca io n-as stii de-aici si tu ai stii de-acolo, mai vorbesc cu tine. altfel, te las sa descoperi in continuare america la televizor.
multumesc mult, da, prefer sa ma informez singura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
De aici am corelat cu loteria.

Gandeste-te ca poate ai mai facut si alte corelatii de felul asta... si habar nu ai, dar le propagi cu convingere si incapatanare (nejustificata).

Sper ca cine cauta aici sfaturi legate de emigrare va avea intelepciunea necesara sa discearna intre informatii de calitate si balarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mia. spune:

O sa va raspund si eu in legatura cu clima din BC, care e ca in Romania, ce-i drept nu stau in Vancouver, unde e ploios , ci in Okanagan Valley, unde e mai secetos,sint 4 anotimpuri, vara f cald, nu e umed...Clima e perfect as putea spune, pe mine deja ma deranjeaza ca e prea cald vara, dar ori imbatrinesc ori de fapt ma oftic ca preturile sint astronomice, mai ales la case ( jumate de milion o casa). Aici i se spune taxa pe sunshine, adica dai un ban dar stai la soare, iarna sintem la 45 minute de o statiune mare de ski, Big White.
Din celelalte puncte de vedere sintem in tabara care nu numai ca nu ne-am intoarce dar nici macar in vizita nu vrem sa ne ducem, nu sintem aici decit de 5 ani, nu am reusit sa luam casa, poate pt unii asta e prioritatea nr 1, pt noi nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Dragelor, va multumesc mult ptr tot.
Si pentru ca imi place sinceritatea, voi fi cum se poate de sincera: nasii nostri au emigrat acum 5 luni in Canada. Eu ma intrebam oare de ce? Aveau aici un servici, o masina,un ap, tot ce e nevoie....dar..acum inteleg ce i-a determinat.O alta civilizatie, curatenie, plus ca au doi copii, unul de 7 ani, altul de 3 ani care se vor adapta rapid la cerintele Canadei.
Iata cum sta situatia in familia mea: sotul meu e inginer(are un salariu mai mic decat acum 4 ani, cind era electrician :(.Eu am terminat biologia, experienta in inavatamant 3 ani, dar din cauza salariului si a navetei am renuntat.De un an sunt "victima" unei firme de medicamente, conduc 6 ore din 8, salariu bunicel, dar satisfactii profesionale ioc.Ba mai vad si ce mizerie exista in sistemul sanitar....
Si, nu imi doresc sa treaca anii, sa ma trezesc la 50 de ani si sa imi para rau ca nu am facut acest pas.
fetele sunt mici, s-ar adapta mult mai rapid, am avea de castigat in acest sens.Nu zic ca e usor, dar nici in Romania nu e usor sa traiesti, peste tot pile, relatii, bani...ajungi intr-o anumita functie si esti dat afara, ca doar vine pila altuia, fara competenta...prost gramada:(
Poate vad eu ca e totul roz in alta tara,(asa ustine sotul meu) dar daca esti harnic, muncitor, iti vezi de treaba ta, imposibil sa nu fii lasat sa progresezi, in randul societatii. Si intr-o tara civilizata...nu intr-o tara plina de rromi,oameni invidiosi si rai.
Un alt aspect e faptul ca aici, avem o locuinta, un ap cu 2 camere, care va trebui vandut.Canada nu accepta emigranti fara bani in cont.
Acolo, din ce am citit in mesajele voastre, dureaza pana iti cumperi o locuinta.
In primul rand iti trebuie un servici, un venit permanent.Si abia apoi o casa.
Marea mea intrebare: cit de usor iti gasesti de lucru, cat se implica statul canadian in oferirea unui loc de munca?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui musetto

Citat:
citat din mesajul lui XIO
De aici am corelat cu loteria.

Gandeste-te ca poate ai mai facut si alte corelatii de felul asta... si habar nu ai, dar le propagi cu convingere si incapatanare (nejustificata).

Sper ca cine cauta aici sfaturi legate de emigrare va avea intelepciunea necesara sa discearna intre informatii de calitate si balarii.

Ce anume cataloghezi tu drept balarii si pe ce te bazezi cand faci asemenea afirmatii?

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Melody spune:

Lavinia, imi pare rau daca te dezamagesc, dar statul nu se implica. Cel putin nu pentru cei noi veniti. Eu am terminat aici colegiul si nu lucrez, ca nu imi gasesc. Si eu devin din ce in ce mai pesimista,noroc cu sotul care lucreaza si nu avem probleme financiare, ca altfel....
Casa nu trebuie sa iti iei de la inceput, puteti sa stati in chirie o perioada, dar cu joburile e un pic mai greu. Dar depinde de noroc, de ce calificari aveti, ma rog. Imi pare rau ca nu poti sa iti spun "numai de bine".

Ani

Mergi la inceput