Emigrare sau nu?
Raspunsuri - Pagina 5
TOMALAVINIA spune:
Wow, da ce multe raspunsuri am primit!\Va multumesc tuturor ptr raspunsuri, indiferent de etiologie
TOMALAVINIA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Olina87 exista loteria vizelor si pentru Canada??? |
nu exista.Doar SUA.
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ana Stroe
Xio, nu exista mama loteria vizelor pentru Canada. Vezi de ce-ti tot spun sa stai mai cumintica? esti tot pe balarii, pe baza a ce ti-a spus x sau y, sau iti mai amintesti tu ca ti-a spus cindva; http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759 |
Eu asa stiam , ca exista, din cauza ca s-a vorbit atat despre loterie si ce noroc au avut incat am inteles ca au castigat ceva si pt. Canada. In fine , povestea e aceeasi , au emigrat ca tot romanul in Canada , nu si-au gasit acolo loc de munca bun si au riscat si au mers in America atunci cand au castigat.
Normal ca si-au facut credite , ca altfel e cam greu.
Nu inteleg deranjul asta , poate ar trebui sa taca si Deus , ca si ea a povestit de niste prieteni.
A nu ... are alt nick , asa ca e in regula.
Ca va place sau nu , eu tot voi spune parerile rudelor si prietenilor plecati acolo.
Daca vi se par minciuni nu-i problema mea . Asta pt. ca eu nu mint.
Desiree draga mea , atunci cand spuneti toate cum e fantasmagoric si nu v-ati intoarce in veci nu e tot un caine cu un covrig in coada?
ba este.
Eu i-am povestit Laviniei mai multe cazuri.
Unii care ajung acolo nu mai vor sa plece , altii vor sa plece dar nu o fac din motive bine intemeiate , iar altii pleaca pt. ca nu le place.
Plusurile le stim cu totii, sa fim seriosi
minusurile nu le stiu toti , iar daca pt. Canada lover ca voi minus inseamna ca-i frig iarna si umiditate vara e ok , dar pt. cei pe care ii stiu minusuri inseamna si altceva.
Vi se pare anormal sa povestesc experienta rudelor mele ?
De ce ?
Suspectati ca m-am trezit eu sa inventez povesti doar asa , ca n-am ce scrie?
Am fost acolo , am vazut cum traiec , ce posibilitati au , mi-au spus parerile lor si mi-au povestit cum e .
Parerea mea nu conteaza pt. ca nu locuiesc acolo , aici este strict parerea lor , a oamenilor care stau acolo de "tz" ani .
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://accesoriisihaine.blogspot.com/
http://www.flickr.com/photos/greecky/
conchita spune:
citat din mesajul lui XIO Unchiul si matusa mea au plecat de aici in Canada cand aveau in jur de 40 de ani (sau vreo 38). Aici s-au mutat din Tm in Buc. si locuiau in apartamentul tatalui ei , unde era si firma. Tatal ei e om realizat , cu firma , cont de jumate de milion de euro samd , dar ei nu vroiau sa traiasca din banii lui. Au plecat de aici unde nu aveau decat un harb de masina . In Canada nu le-a prea placut pt. ca locul de munca era aiurea , norocul lor afost ca dupa ce au castigat loteria vizelor pt. Canada , au castigat-o si pt. America. Au plecat acolo , s-au angajat imediat . Dupa 2 sau 3 ani au un duplex , 3 masini , barcuta , isi petrec vacantele unde au chef, isi mai cumpara un duplex samd. I-am intrebat daca nu se intorc aici si matusa-mea mi-a spus ca nici daca ar pica cerul nu s-ar muta inapoi in tara. Nu se compara salariile , posibilitatile . "Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc " ***Fur is for petting** http://accesoriisihaine.blogspot.com/ http://www.flickr.com/photos/greecky/ |
sper sa nu te superi, dar eu cred ca ne lipsesc cateva informatii esentiale. ca sa ai enspe case si masini si iachturi in 2 ani de america ai doar cateva optiuni: sa ai echivalate studiile deja si experienta la nivel academic in domenii de mare cautare, ceea ce nu e cazul povestirii tale; sa ai deja bani de-acasa, ceea ce inteleg ca ar fi cazul, ca tatal cuplului din poveste avea bani, desi tu zici ca nu e adevarat; sa te bagi in afaceri ilegale.
ca incepator intr-o tara ca america, fara studii echivalate si cu zero experienta, nu te angajeaza NIMENI decat ca entry level, cu salariu minim. in 2 ani nu poti sa economisesti atat de mult pentru avansul la casa, plus ca nu ai nici o sansa de credit pentru casa, inca nu ai avut timp pentru a-ti face credit history. o cale ar fi creditul cu banii tai, ca nush sa traduc in romaneste, dar pentru asta iarasi trebuie sa ai bani. iar din salariu minim nu se poate.
XIO spune:
Conchita , nu au iacht , au barcuta. Ca el e pasionat de pescuit.
Nu au venit aici cu bani , cand au plecat de tot din tara nu aveau mult , stiu ca tatal ei a vrut sa le dea dar ei au refuzat . In Canada i-a tinut tatal meu si nu au ajuns cu bani in America.
Acolo au stat putin timp la niste romani , pana si-au gasit de lucru.
ea lucreaza la o banca , el e un fel de om bun la toate.
Avand duplex primesc chirie de la cealalta familie . Nu au copii , poate de aia le e mai usor.
revin
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://accesoriisihaine.blogspot.com/
http://www.flickr.com/photos/greecky/
Olina87 spune:
plus ca nu ai nici o sansa de credit pentru casa, |
pai nu tocmai de aici a inceput criza economica fiindca au dat imprumut pt casa la cine a vrut si cine nu a vrut??? fara un ban jos? deci cel putin acum 2-3 ani inca se mai putea
am vazut la una din televiziunile romanesti un interviu cu un tip care lucra pe Wall Street si care a povetsit ca legea era asa de permisiva incit puteai sa iei credit si pe numele unui catel, nici acte nu trebuiau, doar "buletinul"
conchita spune:
citat din mesajul lui Olina87 am vazut la una din televiziunile romanesti un interviu cu un tip care lucra pe Wall Street si care a povetsit ca legea era asa de permisiva incit puteai sa iei credit si pe numele unui catel, nici acte nu trebuiau, doar "buletinul" |
azi sunt toma necredinciosul si la asta zic ca girafa nu exista. adica o exista ea, dar eu nu am cunostinta de asemenea grozavie. ma indoiesc profund ca informatia este reala. nu s-au dat imprumuturi pentru case la oamenii strazii, trebuia sa ai job mai vechi de 6 luni, un venit care sa-ti permita rata, avans de 10%, deci sincer eu nu stiu cum se creaza legendele astea urbane. nu s-au dat credite la catei si noi in america nu avem buletin!
bancile nu au fost chiar asa sinucigase, nu e pe pile si relatii pe-aici si nici pe mita. e un intreg sistem care verifica imprumuturile astea, sunt brokerii, sunt aia de la banca, nu e chiar asa simplu. problema a fost alta - joburile au fost instabile, deci fara colaterale, oamenii care au luat case bazandu-se doar pe faptul ca isi pot permite rata lunara, le-au bagat in foreclosure si acum bancile se spala pe cap cu ele.
Xio, vila era cort si vaporul o barcuta de jucarie. pai asa mai vii de-acasa. :-))
viviana spune:
Si cum discutia este despre emigrare voi spune ca DA as emigra in America.
Daca mi-ar cere cineva sfatul, la fel as spune ca DA, du-te.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Olina87 spune:
avans de 10% |
si noah, ghirimelele de la "buletin" te-ai facut ca nu le vezi - cu toate acestea sunt state in care se elibereaza si "buletin", nu neaparat driver's licence, citeste cu atentie ce scrie la MVD (sau DMV) ce scrie pe pereti