Emigrare sau nu?

Raspunsuri - Pagina 31

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hazul spune:

Citat:
citat din mesajul lui jessie

Noua ne place foarte mult aici, eu aici ma simt acasa, dar cunoastem multi romani care se plang mereu de Canada..Nu prea fac ei parte din cercul nostru de prieteni, nu-mi place sa ma inconjor de persoane negative. Plus ca apreciez oamenii care incearca sa schimbe ceva si nu se plang la nesfarsit...
Lavinia, multa bafta!

Subscriu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

ok bird70...deci tu nu ai avut parte de saci de galbeni imediat dupa aterizare ci de munca multa, scoala si etc etc. 7 ani trec ca miine...este?
una este sa spui ca te paste un viitor cincinal al dracului de greu si alta sa spui ca ai job fix in meseria ta la 1 saptamina dupa aterizare.

Totul e o problema de atitudine. Sa nu iti imaginezi ca am fost nefericita anii astia. Chiar daca lucram greu si faceam din nou scoala, plus jonglam cu cei 2 copii, nu as fi schimbat situatia pe Romania. Pentru mine a fost mai important faptul ca traiam intr-o lume curata, civilizata unde eram tratata cu respect decat sa lucrez pe meserie in Romania. E adevarat ca nu am avut bani de concedii dar in fiecare weekend in care puteam ieseam la ocean (pe gratis) si ma bucuram de o plaja frumoasa si curata si imi ziceam ca in Romania as fi dat o avere sa stau pe o plaja mizerabila si aglomerata. Da, a fost o perioada grea in care am muncit mult dar nu a fost o perioada de suferinta. Noi am plecat la drum si am stiut ca va fi greu, sincer nu cred ca a fost atat de greu cum ne asteptam. Stii cum se spune: happiness is a journey not a destination . Am o cunostinta aici care a spus ca sub nici o forma nu va mai face scoala pentru ca a facut scoala in Romania. Ea a vazut faptul ca eu m-am dus la scoala aici ca pe o ratare, eu am vazut-o ca pe o oportunitate de-a intelege mai bine cultura locala, de-a invata meserie intr-o scoala de calitate si de ce nu, de-a invata engleza la nivel superior. Ea lucreaza in continuare un job semi-calificat (calificat la locul de munca) pe care il uraste si imi spune mie ce noroc am ca iubesc jobul meu si am asa prospecte de avansare.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Hazul

Citat:

Pina miine este termenul cu "ce job si la cit timp de la aterizare"
...daca nu scrieti yo nu va mai bag in seama.

Mai Guestus, la ce crezi ca i-ar servi aceasta "statistica" Laviniei? S-a mai spus de n-ori: Experienta ei o sa fie UNICA SI PERSONALA, nu se poate lua nici dupa cazurile de SUCCES EXCEPTIONAL si nici dupa cele de ESECURI TOTALE Eventual ar putea face o "medie" dar raportat la ce? La job-uri, castig, experienta, bani?
Ei acum aduna informatii, dupa care trebuie sa ia o decizie care va fi numai a lor. Adunand plusurile si scazand minusurile, in final merita sau nu merita sa faca acest pas?

pai yo in povestile de mai sus nu vad nimic unic si personal.
constat ca unii au venit sa se apuce de scoala din prima...si altii au inceput cu munci mai grele si apoi tot la scoala au ajuns. e corect ce spun sau nu?
si mai constat ca ala cu munca grea e doar EL....care nu scrie aici . Si doamnele care au stat la caldura si net vorbesc despre cit de bine si usor a fost...si ce avantaje ai si ce concedii minunate se pot face.
ca tot se vorbea de cit de usor este la cursuri, doctorate si masterate....ai avut 2 copii cu tine ruxij si mergeai si la scoala?

cele care nu raspuns la chestionar sa nu indrazneasca sa se bage in seama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:

cele care nu raspuns la chestionar sa nu indrazneasca sa se bage in seama

wow guestus! cand ziceai ca vii sa bem cafeaua impreuna, sa-ti povestesc cate ceva....?

Bazar pt Mihaita

cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Oare nu e si o limita de varsta pana la care te poti apuca de studii si beneficia de imprumutul respectiv? Ca daca judecam dupa poza de la profilul lui Guestus, nu cred ca el se mai califica, desi e tare interesat de subiect...

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Oare nu e si o limita de varsta pana la care te poti apuca de studii si beneficia de imprumutul respectiv? Ca daca judecam dupa poza de la profilul lui Guestus, nu cred ca el se mai califica, desi e tare interesat de subiect...

se vede ca nu ai vazut filmul cu copilul batrin care intinereste cu trecerea timpului si la sfirsit e Brad Pitt?
"The Curious Case of Benjamin Button"

ok....daca la filme nu te uiti spune ce carte ai citit in ultima luna?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Daca te referi la studii in afara Ro, aici de ex, te duci la scoala si la 60 de ani, daca ai chef. Am auzit anii trecuti de cineva la 90 de ani care si-a dat doctoratul...So, dupa putirintza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Wow, Hazul, jos palaria pentru experienta ta, si desi presupun ca nu a fost usor, jos palaria pentru ce a spus si Jessie si ai subscris tu, cu oamenii pozitivi si care fac ceva si nu se plang continuu si atat.

Mamitzica eu nu m-am suparat pe tine, nici nu ti-am mai raspuns pentru ca vorbeati voi despre mine intre voi si mai bine stateam si "ascultam" sa vad pe unde ma situez, ce rost are sa mai intervin? Faceti voi un portret frumos, da' frumos ca ma supar. Nu m-am suparat pentru ca da, exprimarea mea a fost nepotrivita (scrisesem "putin cam nepotrivita" si am sters), dar eu m-am referit strict la procedura in sine pe care continuu sa cred ca o cunosc cel mai bine, dar procedura de emigrare nu cum este viata in Canada. Cum este viata acolo, cum incep cei care pleaca, ce joburi sunt in demand si cati se intorc...stiu multe in 10 ani de cand am contact cu "cele pe care le cunosc cel mai bine" doar din experientele altora, experienta mea de emigrant este 0. Bine asa? Nu am emigrat si nici nu o voi face.
Eu mai am o cetatenie pe langa cea romana, europeana, drept de munca si sedere in EU de 20 de ani (cu totul am 30) si nu am plecat. Si pentru ca mie imi place cum traiesc aici nu inseamna ca atunci cand nu se poate, drumul emigrarii, greu dar pentru unii plin de satisfactii nu este alegerea corecta. Este, si mai este si alegerea foarte curajoasa. Si intra in categoria facem ceva, nu doar ne plangem. unii fac ceva aici, altii pleaca si iau viata in piept in alta tara, altii nu fac nimic, doar se plang si isi traiesc viata incruntati si tristi.

Anastroe, cand m-am referit la "nu iti trebuie antrenament si poti ateriza direct in Toronto unde este lipsa de gradinite, baby sitter, etc" exact asta am vrut sa spun. Am reluat ce a intrebat Guestus ca poti face "antrenament" in PQ si dupa aceea poti veni in zona engleza, si am subliniat doar ca nu esti obligat sa faci acest "antrenament" pentru ca poti ateriza oriunde direct. Si ca in zonele foarte alese de catre emigranti ca destinatie, printre care si Toronto este lipsa acuta de locuri in gradinite, lipsa de ajutor (foarte scump de altfel), de baby sitter si alt fel de live in caregiver este o realitate. Pentru ca desi este nevoie de emigranti inca, acestia ar trebui ideal sa mearga in zonele mai putin populate, insa tot in zonele deja f aglomerate merg. La asta m-am referit nu am vrut sa fiu sarcastica dar poate ca din pacate asa par cateodata - fara intentie

TomaLavinia, ca sa fiu si ontopic o secunda, a mai scris cineva, avioanele zboara in ambele sensuri, nu se termina viata daca nu vrei si nu poti ramane acolo, dar dupa cum spun fetele, probabil ca nu va trebui sa renunti la primul moment greu si se poate. In rest, nu mai zic nimic c anu prea mai am ce, Lavinia a cerut pareri personale despre cum a emigrat fiecare, plusuri si minusuri si regrete daca exista.
Ah, si Guestus ai revigorat subiectul si l-ai adus pe calea cea buna. Exact asta cerea si autoarea subiectului ceea ce frumos, pedagogic si cu linia in mana gata sa lovesti la palme, ai facut. Bravo, ai facut fetele sa spuna fiecare povestea proprie in loc sa ne certam, dar ma mir, cineva l-a furat pe Guestus si te-a lasat pe tine in loc? Care ai aplanat conflicte? Frumoasa poza de la profil!

Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria 13 iulie 2007 si Elisa Andreea 03 septembrie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Guestus cu mistoul:) Eu nu am emigrat de genul vandut tot si cautat job. Am plecat singura la doctorat, iar la inceput chiar aveam ideea ca ma intorc dupa. Copilul l-am facut in al treilea an de doctorat si l-am crescut f. greu. Sigur ca nu a fost usor oricum. Nici in Romania mie nu mi-a fost usor. Viata nu e usoara in general, trebuie munca, trebuie scoala, ca dc nu iti place scoala si nu ai cine stie ce alte talente, dupa aia stai si plangi si ii invidiezi pe altii, ai dracului, numai sa avanseze se gandesc si nu ajuta pe nimeni

Conteaza enorm si la ce varsta emigrezi. Cu cat mai tarziu, cu atat mai greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

cand incepi o noua viata, e ca si cum te-ai naste a doua oara.. si cand spun asta, ma gandesc la cum am aterizat eu din avion si am respirat pentru prima oara aerul din chicago...
am avut acelasi sentiment ca atunci cand mergeam la marea neagra, si din clipa aceea pentru mine acolo a fost acasa... cu toate greutatile care vin atunci cand incepi o noua viata si cu toate lipsurile...am avut atunci doar un copil , acum am 2.
ideea e ca exista posibilitati , dar numai cei carora le place munca pot castiga.
facem cursuri amandoi, si eu si sotul, nu stiu cum e in canada , dar aici ai mult mai multe sanse daca inveti in sistemul lor, si cand avem timp de toate??? [b]atunci cand vrei ceva cu adevarat ...gasesti solutii[/b

Mergi la inceput