Emigrare sau nu?

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Guestus, nu spun ideea ca garantat ma impiedic de tine pe aeroport in Montreal!

Fetelor, sunteti mina de aur, nu altceva! Multumesc mult de tot de sfaturi!
Aseara am readus in discutie un subiect pe care il lasasem in stand by de ceva vreme. Plecarea in Canada/SUA. Noi inclinam mai mult spre Canada (desi eu sunt o friguroasa...dar cica o sa-mi cumpar ceva pulovere de lana ). Pe langa faptul ca suntem amandoi de acord (eu si sotul) ca ne-am gasi joburi si in perioada de criza (nu ne dam la o parte de la munca si aici nu avem cariere fulminante pe care sa le regretam si la care sa aspiram in primele 2 luni de emigrare) amandoi avem o singura (importanta) retinere: parintii!
Vin si va intreb, cum ati facut voi cu dorul de parinti, cu gandul ca se apropie de batranete si voi plecati departe, cu gandul ca poate unul din ei inchide ochii si nu-i puteti fi aproape? Sunt tare curioasa cum ati depasit aceasta retinere care sunt sigura ca a existat la marea majoritate dintre cei care au emigrat.

Tinand cont de faptul ca am vrea sa mergem (cand/daca ne decidem) in zona engleza si ca afacerea ce as avea-o in gand (cand/daca s-ar materializa) s-ar adresa in special diasporei romanesti, in ce zona/oras ati recomanda sa mergem?

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Hazul

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Deci cu 2 copii acasa sa aplice la masterat si doctorat. Si sa traisca din ce? Sau cum vedeti voi...ca mie nu imi este clar.

Sa-ti explic eu ca tot fac studii "inalte" acum
Sistemul e in asa fel incat daca nu ai nici un venit,sau numai unul din soti lucreaza, poti sa iei student loan (bani pe care trebuie sa incepi sa-i restitui la 6 luni dupa terminarea scolii si gasirea unui loc de munca). Acest student loan e calculat in functie de nevoile / necesitatile fiecarei familii in asa fel incat sa-ti permiti un trai decent pe perioada studiilor.
Sunt oameni care aleg sa intre direct in campul muncii si acolo te lovesti de salarii mai mici pana intri in "sistem", insa sunt altii care aleg sa mearga la studii si in cativa ani, in loc sa astepte sa-i promoveze cineva intr-un job prost platit , termina studiile cu o DIPLOMA CANADIANA , ceea ce inseamna "pasaportul" la un job net superior.

Asta mi se pare o informatie esentiala! Dar vreau sa fiu sigura ca am inteles bine!
Adica eu, Xuleasca, proaspat aterizata in Canada, daca ma inscriu la cursurile unei facultati (apropos, care sunt in general criteriile de admitere acolo?) pot primi student loan? Chiar daca nu am nici un fel de istoric canadian? Chiar daca nu prezint nici un fel de garantie ca eu o sa finalizez studiile si o sa returnez loanul? Adica...nu inteleg ce fel de credit as avea eu in fata unei institutii canadiene! Pe ce baza mi s-ar oferi acest loan?
Exista aceasta posibilitate indiferent de provincie, oras, universitate?
Cati ani dureaza de obicei studiile universitare in Canada daca vreau sa fac ceva complet diferit fata de ce am terminat aici (si implicit nu pot echivala)?
Buna treaba cu loan-ul asta, daca intradevar se poate obtine de la inceput.

Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Voi veniti aici cu 30 de "daca"...pai tu cind pleci cu 2 copii dupa tine ai tu chef de "daca si parca". Ai tu timp si pofta de voluntariat cu speranta ca "poate"...sau yo nu mai inteleg nimic din viata asta. Ai 25 ani esti singur e okay...dormi sub pod si asta e viata...dar cind muti tot neamul si vezi ca jobul tau e sa cari caramizi pe santier sau omlete cu 6 gologani/h ...sau se aplica tactica sa moara si capra vecinul...corect concita

Si ce constat este ca ala care nu are cu nimic de-a face cu jobul e si ala care vine cu SF...vin aici doamne profesoare cu ochelari care spun clar ca trebuie sa faci scoala sa profesezi...alte doamne care spun ca trebuie iar scoala sa profesezi ca inginer....dar mai vin si alte doamne care spun ca "lasa draga...statistica arata ca o sa o duci bine" . Daca dai prognoze despre starea vremii e okay...dar sa spui unei familii sa se mute pe baza statisticii e ceva defect undeva....sau cum?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alina023

Guestus, nu spun ideea ca garantat ma impiedic de tine pe aeroport in Montreal!

iti spun yo ca tu nu pleci nicaieri. ...esti prea fricoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

On-topic:
www.youtube.com/watch?v=LXDEfxff_RE" target="_blank"> I pity the poor immigrant, Bob Dylan si Joan Baez
Asta in loc de a explica de ce a fi titularul unui bachelor degree (of science, of engineering, etc) nu-i tot aia cu dreptul de a practica o profesie... Nici aici nu e, nici in Romania nu e; diferit in cazul inginerilor, dar in fine inginer aici nu-i tot aia cu inginer in Ro.
Un bachelor dureaza in general patru ani daca esti full-time student. Admiterea este de dosar, conteaza media din liceu si mediile de la cursurile prerequisite (unele scoli nu accepta note la prerequisite mai vechi de zece ani), interviu (uneori). Orice imbunatateste dosarul conteaza: alte studii relevante, voluntariate (in cazul admiterilor f competitive).

Mergi la inceput

Cat de accesibile (ca si admitere din partea universitatilor) sunt cursurile on line? Am vazut un subiect la un alt subforum si as vrea sa stiu de la voi...din informatiile pe care le aveti, ce sanse sunt sa poti face un curs on line (serios, la o universitate bunicica) anterior emigrarii si cat de folositor poate fi la sosirea in Canada.

Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Allure

Citat:
citat din mesajul lui Hazul

Sistemul Canadian de emigrare e diferit de cel American, in sensul ca nu exista acea "loterie" a vizelor , ci trebuie sa indeplinesti un anumit punctaj ca sa poti sa te califici sa emigrezi. In State, la loterie, orice Jonny muncitor necalificat poate sa-si depuna actele si sa-si incerce norocul. Aici unul din criteriile de partajare sunt studiile universitare.
Deci: 99,9% din emigranti au o facultate terminata...

cind am spus eu acelasi lucru la un alt subiect au sarit pe mine si m-au rastingit mai ceva ca pe Hristos ca, vezi doamne, ce grozavi ne credem noi si vai, "parca numai aia buni si destepti ajung in canada!"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

Hi hi, daca ati lucra voi in la Immigration as intelege de ce sunteti asa de siguri pe ce spuneti...in Canada, o mica parte din RO de exemplu emigreaza pe partea engleza, foarte mica, mai ales comparativ cu anii trecuti. Marea majoritate emigreaza in Quebec, macar pe hartie ca de ajuns ajunge fiecare unde vrea. Ati vazut voi criteriile de emigrare pentru Quebec? Dosarul se depune la Viena, si nu, nu este conditionat de studii, personale si ale sotiei/sotului ca pentru partea engleza, se accepta si se emit certificate de selectie pentru meseriasi de toate felurile, cu scoli profesionale sau nu, someri dar cu potential de a se incadra, o vasta majoritate de meseriasi si maistrii si NU cu diplome universitare...asta asa ca tot stim cu totii cu ce se mananca un accept la emigrare...

Intreba cineva de parinti...pai parintii pot veni in vizita, odata pe an de ex daca aveti bani de avion, pot sta 6 luni maximum la fiecare vizita, si se pot intoarce in Canada (mai ales daca obtin viza cu intrari multiple pe un maxim de 5 ani) de cate ori doresc.
Se pot si sponsoriza parintii, insa dureaza mult si nu sunt prioritate, insa merita, pentru ca desi depus dosarul, se poate solicita viza de vizita si in timpul asta. In rest, daca nu sunt foarte calatori, nu vor sa vina la voi, au pe ale lor aici, ramane sa ii vizitati voi cand si cum puteti (concediul e mai micut acolo) si sa traiti cu dorul, internetul si eventual web cam...
Ah, si daca plecati acum, stati macar un an pana invitati parintii, ar cam trebui joburi din care sa ii puteti sustine financiar, nu la limita subzistentei si NU imprumut de la stat de nici un fel si nici ajutor social ca nu au valoare in fata acordarii vizei.

A vazut cineva "Invaziile Barbare" Film canadian super premiat...asta ca sa vedem cat si cum se plange fiecare de tara proprie...

Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria 13 iulie 2007 si Elisa Andreea 03 septembrie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

Citat:
citat din mesajul lui claucia

Hi hi, daca ati lucra voi in la Immigration as intelege de ce sunteti asa de siguri pe ce spuneti...in Canada, o mica parte din RO de exemplu emigreaza pe partea engleza, foarte mica, mai ales comparativ cu anii trecuti. Marea majoritate emigreaza in Quebec, macar pe hartie ca de ajuns ajunge fiecare unde vrea. Ati vazut voi criteriile de emigrare pentru Quebec? Dosarul se depune la Viena, si nu, nu este conditionat de studii, personale si ale sotiei/sotului ca pentru partea engleza, se accepta si se emit certificate de selectie pentru meseriasi de toate felurile, cu scoli profesionale sau nu, someri dar cu potential de a se incadra, o vasta majoritate de meseriasi si maistrii si NU cu diplome universitare...asta asa ca tot stim cu totii cu ce se mananca un accept la emigrare...

"someri cu potential"? Wow! astea-s noutati!
nu lucrez la emigrare dar stiu ca noi cind am aplicat (hm...acum 12 ani...) am fost la limita punctajului cu tot cu studiile si experienta noastra, ne faceam probleme ca nu vom fi acceptati. Posibil sa se fi schimbat regulile, sa fi devenit mai permisive intre timp.
In orice caz, cei fara studii nu fac fatza in Ontario, asta e clar!...viata e asa de scumpa aici ca dintr-un salariu sau doua de "whatever" nu poti avea nici viata ce-ai avut-o Romania (unde nu plateai $1200 chirie), darmite una mai buna.
Si cam pe oriunde ai fi, daca cei fara studii, respectiv joburi bine platite, ramin asa la nesfirsit, nu pot face nici o brinza, vor trai de azi pe maine tot timpul.

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

Mergi la inceput

Pai cum allure....zici ca e viata scumpa si vai palaria ta in ontario...si in acelasi timp le spui unora care nu au job sa emigreze chiar acolo.
Nu inteleg...mai imi explici inca 1 data cum vine treaba?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Citat:
citat din mesajul lui Allure

Citat:
citat din mesajul lui papelusca

Alina, referitor la cat de repede se deschide o firma aici, pai... intr-o zi! Aplici pe net, alegi trei nume de business, in caz ca primul nume e luat deja, apoi mergi sa-ti ridici autorizatia de la ei. E super usor! Apoi ... depinde de tine sa reuseasca afacerea! Statul canadian incurajeaza afacerile proprii. Ai multe facilitati daca ai propria afacere- la taxe mai ales. Uite un link:
http://www.smallbusinessbc.ca/bizstart-faq.php

multa sanatate!
Gabi

Dap! Intr-o zi maxim doua te apuci de treaba. Aici nu e birocratie, nene!

ce frumos! superusor...wowow.

dar facem altceva ...fac yo firma si tu Allure esti CEO. Si hai sa vedem in cit timp scoti bani sa-ti platesti biletul de autobuz si cafeaua de dimineata din coltul strazii. Si o iei si pe papelusca ca General Manager sau ce vrea ea.
Yo iau 1 % din ce cistigati....simbolic
Sint curios ce afaceri se pot face...si in cit timp reusiti sa va intretineti singure...casa, masa, abonament TV telefon.
Povesti yo am auzit multe....vreau sa vad actiune.

ideea mea (unica) din postul asta era sa scot in evidenta lipsa birocratiei de aici comparativ cu Ro unde trebuie sa te inchini 7 luni pe la toate ghiseele sa ti se dea niste stampile si aprobari.

ca ce idei de afaceri se pot naste, asta e alta mincare de peste.
eu idei am pentru mine cel putin 2 dar nu ma bag in afaceri ca nu am spiritul si disciplina necesara prefer sa lucrez pe cont propriu (contractor) si imi e de ajuns. sint independenta, imi fac programul cum vreau, am deal bun la "procente"...nu ma doare capul, n-am nevoie sa ma complic cu afaceri.

tu esti toma necredinciosul, nici daca iti arata omul cu acte si dovezi nu crezi ...

Mergi la inceput