Emigrare sau nu?

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

LAvinia, este important cit de bine stiti sa vorbiti/ intelegeti engleza/ franceza (sinceri cu voi insiva!)

Apoi, ce virste au copii?? Ca daca sint micute si ai nevoie de babysitter sau sa le duci la gradi, te costa o gramada de bani (trebuie avut in vedere)

Si inca o chestie nasolutza care vad ca nu o spune nimeni este ca pentru a lua un job de obicei iti trebuie referinte...de la ultimul loc de munca sau alte persoane de incredere...o chestie super nasoala pentru un nou emigrant care n-a mai lucrat in Canada...sau mai al dracu se cere 'experienta canadiana'...desi unii mai inchid ochii la asta.
De aceea e bine sa incepeti un voluntariat ceva la inceput cind abia va dezmeticiti ce si cum, in felul asta faceti relatii care va pot da referinte si demonstrati calitati de "muncitor, initiativa" bla-bla..da bine pe resume.

V-ati hotarit?
Ori noi ne batem gura aici de pomana...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hazul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus


pai nene ea vine cu 2 copii si un sot inginer. si yo sint al dracului de plictisit sa aud povesti cu potcoave de cai morti de canada.
daca ii convine sa treaca de la caratul catalogului la carat de omlete si halbe de bere la mese pt 800 USD/luna ii urez succes.

si cu echivalatul studiilor care e treaba?
ca 99% au plecat cu studii...sau poate nu au stiut de echivalare



1) Emigrand iti asumi un risc, si de aceea toate persoanele care au emigrat deja i-au spus acelasi lucru. Esti "nou/ incepator" nu numai in domeniul de munca, dar si in tara asta. Nu e posibil ca toti noii veniti sa primeasca echivalentul aceluiasi job pe care l-a avut in Romania (sau alta tara ca sunt har Domnului muuulte alte tari de unde avem emigranti) unde a avut nu stiu cati ani de experienta...Aici o iei de la capat. Acesta este riscul pe care ti-l asumi emigrand. Aici intervin motivele pentru care emigrezi si daca sunt "fondate" sa nu.
================================================================

"Echivalarea" de studii este pentru a le "egala" cumva la nivelul canadian. Nu intoteauna programa din Romania corespunde cu cea de aici, luand doi ingineri de exemplu. Si atunci, canadienii au introdus acest program care se numeste "de echivalare", dar propriu-zis e de "recunoastere" a studiilor facute ca sa primesti ok-ul sa lucrezi in domeniul tau pe acelasi post si nu pe unul inferior. Sunt si aici sindicate ale muncii care isi protejeaza membrii. E normal, nu? Un nou venit trebuie sa "demonstreze" ca poate , nu numai sa vina cu o hartie cum ca a facut o facultate si astia sa o ia de "buna"...

Sistemul Canadian de emigrare e diferit de cel American, in sensul ca nu exista acea "loterie" a vizelor , ci trebuie sa indeplinesti un anumit punctaj ca sa poti sa te califici sa emigrezi. In State, la loterie, orice Jonny muncitor necalificat poate sa-si depuna actele si sa-si incerce norocul. Aici unul din criteriile de partajare sunt studiile universitare.
Deci: 99,9% din emigranti au o facultate terminata, deci ar fi imposibil ca toti sa vina aici si sa-si "continue" job-ul pe care l-au avut.
Aceasta "echivalare" e de fapt un criteriu de "alegere" a "the best of the best".
Spuneam ca mai depinde si de noroc. ABSOLUT. Acest "noroc" consta in faptul ca daca sunt job-uri postate "interior" intr-o firma, si acolo sunt deja romani angajati care au facut treaba buna si sunt vazuti bine , romanii vor avea "prioritate" cand vor trimite CV-urile. In plus, daca mai e si cineva care te cunoaste personal si spune: da , il cunosc, e de incredere, esti deja cu un pas in companie.
Asa ca , la un interviu unde vin toti "egali" pentru ca pe CV au toti aceasi calificare, vor exista aceste criterii de departajare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hazul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Deci cu 2 copii acasa sa aplice la masterat si doctorat. Si sa traisca din ce? Sau cum vedeti voi...ca mie nu imi este clar.


Sa-ti explic eu ca tot fac studii "inalte" acum
Sistemul e in asa fel incat daca nu ai nici un venit,sau numai unul din soti lucreaza, poti sa iei student loan (bani pe care trebuie sa incepi sa-i restitui la 6 luni dupa terminarea scolii si gasirea unui loc de munca). Acest student loan e calculat in functie de nevoile / necesitatile fiecarei familii in asa fel incat sa-ti permiti un trai decent pe perioada studiilor.
Sunt oameni care aleg sa intre direct in campul muncii si acolo te lovesti de salarii mai mici pana intri in "sistem", insa sunt altii care aleg sa mearga la studii si in cativa ani, in loc sa astepte sa-i promoveze cineva intr-un job prost platit , termina studiile cu o DIPLOMA CANADIANA , ceea ce inseamna "pasaportul" la un job net superior.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hazul spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina023


Si o alta intrebare: cat de usor/greu se poate demara un business in Canada? Statul incurajeaza astfel de practici? Fiscalitatea banuiesc ca nu este f ridicata, nu? Dureaza mult pana pui pe picioare o firma?

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
**************************

Emma este iubire!


A avea business in Canada e "piece of cake" comparativ cu Romania. Licenta ti-o iei in 2 zile si te costa 50 de dolari. Depinde insa de ce business vrei sa faci , daca are "cerere" sau nu aici.
Statul incurajeaza small business si taxele sunt ok + ca ai dreptul sa deduci o gramada la taxele de la sf. de an avand business.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiumamii spune:

copii tai se vor adapta , tu nu chiar asa usor cauta clima adecvata . succes , gandeste-te de doua ori inainte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

Citat:
citat din mesajul lui Hazul

Sistemul Canadian de emigrare e diferit de cel American, in sensul ca nu exista acea "loterie" a vizelor , ci trebuie sa indeplinesti un anumit punctaj ca sa poti sa te califici sa emigrezi. In State, la loterie, orice Jonny muncitor necalificat poate sa-si depuna actele si sa-si incerce norocul. Aici unul din criteriile de partajare sunt studiile universitare.
Deci: 99,9% din emigranti au o facultate terminata...



cind am spus eu acelasi lucru la un alt subiect au sarit pe mine si m-au rastingit mai ceva ca pe Hristos ca, vezi doamne, ce grozavi ne credem noi si vai, "parca numai aia buni si destepti ajung in canada!"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

acum despre echivalarea studiilor pt un profesor, pe scurt din ce-am inteles eu de la sotu' care a intrebat colegul care si-a intrebat nevasta Cica s-ar face o evaluare a persoanei in cauza de catre comitetul lu' peste al profesorilor (organizatia aia a lor profesionala) pe baza studiilor, experientei, samd care hotaraste la ce nivel esti si ce cursuri mai trebuie sa faci in functie de ce nivel vrei sa practici (prof de generala, liceu, samd)...in cele mai multe cazuri se face un an de faculta, full time si se dau examene. Cel mai greu si mai greu insa cica e testul de limba care se da separat, TOEFEL, alea... Deci am zis bine mai inainte ca limba e musai sa zbirnii...mi se pare corect daca vrei sa fii profesor.

Tipa asta cica a scapat de anul ala de studii fiindca s-a considerat ca avea experienta multa din tara pe ce-i trebuia ei acolo musai (pedagogie, sociologie, nu-sh exact)...Deci sint si portite!! Daca stii sa te strecori.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Ia sa ma bag si eu pe aici in seama referitor la profesori... In Ontario din pacate portitele nu mai exista, ordinul profesorilor cere clar sa faci acel an de facultate aici, fara de care nu scapi. Testul TOEFL este o bagatela, cine stie gramatica si bineinteles sta bine cu adevarat la speaking nu are probleme. Este adevarat ca in urma cu 10 ani puteai sa scapi fara anul de studii la facultate din cauza shortage-ului de profi, but not anymore . Dupa anul de facultate, trebuie sa mergi la interview-uri si convins directorii de scoli sa te angajeze. In cadrul boardului in care lucrez eu momentan nu mai vad la fel de multe joburi postate ca odinioara. Dar, important e ca se poate si nu conteaza ca vii din RO, China sau Uganda. Daca stii ce faci si sa convingi ca poti, nimic nu poate sa-ti stea in cale.

Cristina

Mlle Yasmine et le bébé Chris Anthony

The past is history, the future is a mystery, but today is a gift—that’s why it's called ‘present’.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:


Inprimul rand, gresala este in titlu : EMIGRARE!
Nu o sa inteleg niciodata de ce un roman in Canada e emigrant si un canadian in UK ,sa zicem, e EXPAT.

Niciodata nu m-am considerat emigrant si nici nu o sa ma consider.Dar pe de alta parte nici nu as pleca nicaieri unde nu am masa, casa ,contract asigurat.Poate ca asta face diferenta, nu stiu.
Si vb din perspectiva unui om care cam cu asta se ocupa. Stiu exact ce inseamna immigration, deci nu imi copiati definitia din dictionar.In momentul in care decizi sa te muti in alta tara poti fi immigration subject sau nu.Sensul cuvantului atunci cand cineva se autonumeste sau este numit 'emigrant' are o cu totul alta conotatie.

Dar cred ca o mare diferenta o face si mentalitatatea.Daca pleci cu ideea ca vei fi un biet emigrant, vei lucra numai prin carciumi si cleaner, greu cred ca vei ajunge departe.Mai puitn daca asta lucrai si in tara....
Daca pleci ambitionat sa iti practici meseria din tara(sau asemanator, potrivit studiilor), sa ai un standard de viata ok si sa nu te 'invarti' numai printre cei pe care ca si pe tine ii numesti 'emigranti'( prin asta ma refer ca esti sociabil si te imprietenesti pe alte criterii nu doar acela de a avea aceeasi nationalitate cu tine) cred ca e ok, nu numai in Canada ci in orice tara.

Erinn's mummy

Hawaii Mexico US * Around The World * Wedding
* Erinn Kendall *KUALA LUMPUR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Allure

Citat:
citat din mesajul lui papelusca

Alina, referitor la cat de repede se deschide o firma aici, pai... intr-o zi! Aplici pe net, alegi trei nume de business, in caz ca primul nume e luat deja, apoi mergi sa-ti ridici autorizatia de la ei. E super usor! Apoi ... depinde de tine sa reuseasca afacerea! Statul canadian incurajeaza afacerile proprii. Ai multe facilitati daca ai propria afacere- la taxe mai ales. Uite un link:
http://www.smallbusinessbc.ca/bizstart-faq.php

multa sanatate!
Gabi


Dap! Intr-o zi maxim doua te apuci de treaba. Aici nu e birocratie, nene!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.


ce frumos! superusor...wowow.

dar facem altceva ...fac yo firma si tu Allure esti CEO. Si hai sa vedem in cit timp scoti bani sa-ti platesti biletul de autobuz si cafeaua de dimineata din coltul strazii. Si o iei si pe papelusca ca General Manager sau ce vrea ea.
Yo iau 1 % din ce cistigati....simbolic
Sint curios ce afaceri se pot face...si in cit timp reusiti sa va intretineti singure...casa, masa, abonament TV telefon.
Povesti yo am auzit multe....vreau sa vad actiune.

Mergi la inceput