oligoastenoteratozoospermie (3)
Raspunsuri - Pagina 9
tveety spune:
Salut Valentina printre noi. In primul rand trimite-l la medic pe al tau. Stiu ca este greu sa gasesti un medic de incredere si bun dar prima problema care imis sare in ochi este volumul mare a ejacuatului. Ideal este intre 2-5 ml si al tau avea peste 8. Eu a-si intreba de ce este atat de mult si cu cat influenteaza aceasta crestere a lichidului nr. de spermatoizi si implicit mobilitatea lor. Vezi ca si asta este trecut la diagnostic iar despre tratamentul pt asa ceva inca nu am citit. Al meu odata a avut 4 ml in rest doar 2 ml.
E important sa-l consulte un urolog sunt multe cauze care pot influenta spermograma si inainte de orice medicament trebuie consultat urologul. Tine-ne la curent si sedere cat mai scurta la noi.
http://lt2f.lilypie.com/jJSZp3.png
Valentina_D spune:
tweety, valorile normale sunt:
>=2 ml Opalescent 7.2-8.0 Completa <=20 min Normala >=20 x 10 mil/ ml Motilitate: A + B >=50% Morfologie: >=30% forme normale (dupa criteriile WHO1992) 1% leucocite
ma gandesc ca totusi volumul pare a fi ok
merci mult de raspuns
Valentina
Maya_I spune:
Ah, pai sotul nu a mers sa faca spemograma la sfatul medicului? Credeam ca aveti deja medic pt ca ziceai si de tratament de la doctor. Da, cum zice si Tveety trebuie sa-si caute un doctor urolog.
Am observat si eu volumul mare, de 8 ml. Am cautat pe internet dar nu am gasit nimic la Hipersemie, banuiesc ca se refera chiar la asta, la volum. La noi e de 3,3 ml. Nu stiu ce implica un volum atat de mare.
Valentina_D spune:
nu, nu l-a trimis un medic, am decis noi
pentru ca in dec 2008 am avut o sarcina care s-a oprit din evolutie si ramasesem din prima incercare
acum, incercand de 4 luni si nimic...am hotarat sa o facem
doctorita mea o sa vada sambata analiza detaliata, azi doar am sunat-o si i-am zis diagnosticul...sper sa ne indrume acolo unde trebuie...analize, urolog...cum ziceti si voi...
sper sa fie bine pana la urma
multumesc
Valentina
tveety spune:
Valentina la Synevo volumul este intre intervalul 2-7 ml, iar daca tie au trecut acolo hiperspermie atunci si la ei era peste limita, dar vezi ca Maya nu a gasit nimic pe net despre volum.
Sincer dupa 4 luni de incercari nereusite max m-am dus la ginecolog sa vad daca ma ovulatie, spermograma a urmat dupa 1 an si acum suntem aproape de 2 ani si avem si 14,5 mil/ml si tot nici urma de bebe. Consultati-va cu un urolog poate fi vre-o infectie sau ceva de care scapati chiar usor. Nu trebuie din prima sa va necajiti ca va fi mai greu sa va ridicati ci capul sus si vazut ce spune un medic poate asa chiar repede vei tine un test + in mana decat sa tot luati chiar si naturiste dar fara sa aiba efect. Mie imi pare rau ca nu-l luasem de manute in februarie pe al meu si sa mergem la Szeged poate asteptam deja mostenitorul. Eu am ales teste de ovulatie, temperatura si sex dar rezultate nimic.
Iar sunt si naturistele mai ieftine mai scumpe si paote nu au efectul dorit ca nu tratam ceea ce trebuie. Sa fii optimista e cel mai important 
Valentina_D spune:
daca i se vor da analize, banuiesc ca asa se va depista cauza si va fi indrumat...la urolog sau...cine stie
cert e faptul ca este foaaaarte obosit...si el imi spune asta
Valentina
tveety spune:
Valentina obosit in ce sens? Lucreaza mult si de aceea sau pur si simplu? Poate are nevoie de o cura de vitamine, o cura de legume si fructe pentru ca organismul sa se incarce cu vitamine si minerala.
Maya_I spune:
Ar fi fost interesant sa fi facut spermograma in dec 2008, atunci cand ai ramas graviduta. E adevarat ca spermograma poate diferi de la o luna la alta, dar ma gandesc ca totusi ai ramas insarcinata acum mai putin de un an. Posibil ca acest rezultat sa nu fie unul definitiv si nici stabil. Cred ca daca ar fi fost o cauza grava n-ati fi obtinut sarcina.
dordemunte spune:
Buna tuturor!
Dupa 2 ani de incercari si un an de tratamente(pt mine)si-a facut si al meu spermograma.Nu mi-a venit sa cred ce dezastru.
Eu eram convinsa ca nu sunt probleme.Nu va mai spun ce rau imi pare de anul pierdut .Rezultatul a fost urmatorul:tip a=0%,tip b=66%,tip c=4%,tip d=30%.celule rotunde=2mil(oare ce sunt aceste celule rotunde?).Morfologie:normal 25% ,restul de 75% sunt cu defecte(cap,piesa intermediara,coada).Mno si la valorile de referinta zice ca tre sa fie cel putin 20% tip a si peste 30% morfologic normal.Suntem varza la toate capitolele
.Acum a inceput sa ia(ne-am "inspirat" de aici) napraznic,vit C si Zn.Ce ziceti?Sa speram la o imbunatatire a spermogramei?Sunt sanse sa apara vreo modificare dupa numai o luna de tratament naturist?
Valentina_D spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui tveety Valentina obosit in ce sens? Lucreaza mult si de aceea sau pur si simplu? Poate are nevoie de o cura de vitamine, o cura de legume si fructe pentru ca organismul sa se incarce cu vitamine si minerala. http://lt2f.lilypie.com/jJSZp3.png |
da, lucreaza extrem de mult...cate 10-12 ore pe zi si asta inca din mai-iunie
inca nu isi poate lua concediu, de altfel noi nu am reusit deloc sa ne luam anul asta
este foarte implicat intr-un proiect si nu i se permite momentan nici o perioada libera
Valentina