Oradea (47)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

Salut, Oradea!

CRIS, am fost si eu cu sotul in Lotus la un film sambata dupa-masa, am vazut o multime de copii costumati, pacat ca nu v-am reperat si pe voi.

Vad ca vorbiti de cura cu oua de prepelita, dar din ce inteleg se iau crude, deci la mine momentan e exclus, ca in sarcina nu e voie ou crud. Eu cred ca fiind asa mic l-as putea inghiti daca as bea dupa aia multa apa.

SIMI, mai stii sa canti la chitara? Eu am chitara de cand eram mica, am tot batut-o pe maica-mea la cap sa=mi ia ca o sa merg la cursuri dar as, de unde, sta saraca chitara la maica-mea dupa dulap si eu habar n-am sa cant la ea. Bafta la cura!

Eu mi-am luat masina de facut paine, ca Luca mai nou ar manca paine cu paine de 3 ori pe zi si am zis macar sa fie mai naturala. A iesit f. buna painea si imi place ca numai pui ingredientele acolo si poti sa zaci, eu sunt total antitalent in bucatarie si n-as avea rabdare sa framant, coc etc.

In rest, suntem bine, Luca face tot felul de traznai si devine tare incapatanat, totul trebuie sa fie cum vrea el altfel e scandal, cred ca trebuie sa incep sa ma obisnuiesc cu crizele de personalitate. Miercuri merg la eco, abia astept (sau cel putin sper eu ca la eco, de fapt merg la control dar sper sa mi-l arate pe bebe la eco).

Noapte buna tuturor!

Monica, mami de Luca Andrei si 10+
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!

"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Nu fac colectie de oua, insa alea de perus le-am pastrat ca nu stiu daca voi mai vedea vreodata. Papagalita e batrana si nu cred ca mai merita sa pun cuibul la primavara. Am vazut ca ouatul si clocitul o epuizeaza. Ouale oricum au fost infertile caci n-a avut pereche.
Pe de alta parte la cele pe care le-am pastrat, nu le-am golit continutul. Galbenusul si albusul se usuca singur si nu emana miros. Cel putin deocamdata. Si scad in greutate simtitor.
Cel rosu de la Pasti e atat de usor...ca-l duce un curent de aer.
Cred ca vi l-am mai aratat.
De fapt si ouale de gaina, incondeiate le-am pastrat in vitrina 3-4 ani la rand, ca aratau bine. Asa face si o prietena de-a mamei care m-a invatat tehnica incondeierii oualor. Si nu le golim continutul.
Sigur, ca asa ar fi ideal, insa e si asta o "arta" pe care nu o cunosc. De fapt n-am incercat-o.

_
Si acum sa trecem la cele care se pot consuma: ouale de prepelita sau gaina.
Cand am zis ca e de preferat sa nu sparg galbenusul,ma gandeam la portiunea de text in care scria:
"Ouale se administreaza dimineata, in loc de cafeluta (la care trebuie sa renuntam in timpul tratamentului, pentru
acel moment al zilei), inainte de micul dejun. Este recomandabil sa fie inghitite crude si cu galbenusul intreg, fara sare,
zahar sau substante aromate".
Normal ca daca le frec cu miere, se sparge galbenusul.

Iar la final, sedinta foto.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui moni_or

Salut, Oradea!

SIMI, mai stii sa canti la chitara? Eu am chitara de cand eram mica, am tot batut-o pe maica-mea la cap sa=mi ia ca o sa merg la cursuri dar as, de unde, sta saraca chitara la maica-mea dupa dulap si eu habar n-am sa cant la ea. Bafta la cura!

Da, cred ca as mai stii ce am invatat atunci. Pe vremea aceea am facut chitara 2 ani la rand, cu pedagoga de la scoala.
Insa, daca as lua in mana chitara acum, sunt convinsa ca m-as alege cu cateva besici la varful degetelor. E inevitabil, daca nu exersezi periodic.
Parca si acum stiu ritmul:
1.2.3 tam-tam-tam, 1.2.3 tam-tam-tam -ce amintiri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy.p spune:

Moni tin pumnii la eco

Simi frumoase pozele cu ouale

Noi suntem bine,Andy tot mucios,sper sa nu ia si gaza..in rest in vacanta,ne distram in 3

Laura , Alexia (14.09.2008)
Andrei(07.04.2002)

"Oamenii mari nu pricep niciodata nimic si este obositor pentru copii sa le dea intruna explicatii"
(Micul Print)

Mergi la inceput

Si ca sa vedeti ca am revenit la pasiunea mea legata de plante si fotografii, am mai facut un colaj cu violete.
Cam atat pentru seara asta. Noapte buna!

Album 1 + Album 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui moni_or

Salut, Oradea!

Vad ca vorbiti de cura cu oua de prepelita, dar din ce inteleg se iau crude, deci la mine momentan e exclus, ca in sarcina nu e voie ou crud. Eu cred ca fiind asa mic l-as putea inghiti daca as bea dupa aia multa apa.

"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)

Sa stii ca am citit ca este recomandabil si pt femeile insarcinate sau dupa nastere:

http://www.romleas.ro/prepelite/oua%20de%20prepelita.pdf

Probabil restrictia de care vorbesti se refera la oul de gaina. Difera extrem de mult ca si continut. Poate ar fi bine sa intrebi...dar in mod particular... adica pt oul de prepelita. Eu am inceput sa citesc destul de multe - cred ca si acesta a fost un motiv pentru care m-am decis sa ma ocup de ele.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

neatza,
Simi cum a fost prima zi de oua?
Moni daca ai un pic de timp pui te rog reteta de paine? Ca pana acum nu am gasit o reteta intr-adevar buna pt masina de paine. Ceea ce faceam eu pana acum, era din cartea tehnica a masinii, si nu-mi iesea deloc pufoasa.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Gata, am reusit.
Am spart intr-o lingura de supa cate un ou, galbenusul s-a tinut foarte bine si l-am inghitit.
N-am apucat sa-i simt gustul in secunda in care a trecut prin gura.
Am repetat operatiunea de 3 ori.
Micul dejun il voi lua peste o ora si jumatate.
V-am spus ca am vointa.

Album 1 + Album 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Cat a costat masina? Ma bate si pe mine gandul sa cumpar.
Siminel ti-am spus ca nu e complicat deloc. Daca ajungi sa-i simti gustul ai sa vezi ca e foarte asemanator cu cel de gaina. Difera cantitatea si calitatea

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

MARIUS, eu stiam ca nu e voie oua crude sau preparate din ele (gen maioneza) pentru ca exista riscul sa faci listeria, care dauneaza la fat, acum nu stiu daca era vorba doar de anumite pasari, dar sincer nu prea indraznesc acum. Masina de paine a fost 300 ron, e asta http://altex.ro/catalog/index.jsp?catalogId=1&categoryId=406&itemId=344, Moulinex erau singurele care aveau si retete de paine, eu am preferat sa iau cu tot cu retete pt. ca macar se potrivesc la aparatul respectiv.

GABI, painea noastra chiar ca iese fff (prea) pufoasa, dar noua ne convine ne place asa. Reteta e urmatoarea. pt. paine de 1 kg (stii ca trebuie sa respecti ordinea ingredientelor): 2 linguri ulei, 330 ml apa, 1.5 lingurite sare, 1 lingura zahar, 2 linguri lapte praf, 605 g faina si 1.5 lingurite drojdie (lingurile si linguritele din reteta sunt de fapt ceva masuri care au venit cu tot cu masina, o lingura din care zic ei e de fapt mult mai mica decat o lingura de bucatarie). Cum ii spuneam si lui Marius, am preferat sa iau Moulinex pt. ca avea si retete incluse,care se potrivesc fix pe aparatul respectiv.

SIMI, foarte frumoase pozele!

LAURA, sanatate lui Andy si distractie placuta in vacanta!

Mergi la inceput