Eu nu imi vaccinez fata anti HPV!

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

O fi fost vreun 'malentendu de neîntelegere', se mai întâmpla.
Dupa topicul asta, sigur Noe o sa discute din nou cu mama ei, vede exact despre ce era vorba cu tulpinile celea, si poate ne zice si noua .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deborah77

Eu am avut HPV fix cu tulipinile alea rele. Descoperit la un control de rutina cand PAP a iesit prost. Treaba e ca majoritatea oamenilor inving virusul singuri, eventual cu un stil de viata ceva mai sanatos (si eu l-am invins); uneori, pot aparea modificari ale colului uterin. La mine au fost reversibile, majoritatea sunt. Femeile care se imbolnavesc probabil nu trec pe la dr cu anii, si descopera boala in stadii f avansate. De la infectie la cancer trec min 10, uneori mai mult. UN PAP anual ar rezolva problema. Vaccinul l-as recomanda doar in mediul rural, unde nu-si bate nimeni capul sa faca educatie sexuala cum trebuie si controale medicale anuale. Pt fetitele cu parinti educati, din clasa medie, nu cred ca se justifica eventualele riscuri ale vaccinului . Ele trebuie sa stie sa foloseasca prezervativul cand va fi si sa mearga cel putin 1 data pe an la ginecolog dupa ce isi incep viata sexuala. ATAT

Sa nu exageram faza cu mediul rural, cred ca in zilele noastre nu mai este cazul...sti, multa lume pe forum e din mediu rural...
S-a mai mentionat ca prezervativul nu prea protejeaza impotriva HPV, dar poate in cazul: "fetitele cu parinti educati, din clasa medie"; niciodata nu se stie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Si eu stau intr-o comuna de langa un oras, nu asta am vrut sa spun. Ci ca controlul medical periodic salveaza vieti si nu are contraindicatii. Si ca f putine cazuri de infectie duc la cancer. Si ca oricand, in 10-15 ani pana la boala, se poate interveni, inclusiv chirurgical daca este cazul, pt a nu ajunge la ce e mai rau.

Mergi la inceput

Citat:

Eu am avut HPV fix cu tulipinile alea rele. Descoperit la un control de rutina cand PAP a iesit prost. Treaba e ca majoritatea oamenilor inving virusul singuri, eventual cu un stil de viata ceva mai sanatos (si eu l-am invins); uneori, pot aparea modificari ale colului uterin. La mine au fost reversibile, majoritatea sunt. Femeile care se imbolnavesc probabil nu trec pe la dr cu anii, si descopera boala in stadii f avansate. De la infectie la cancer trec min 10, uneori mai mult. UN PAP anual ar rezolva problema. Vaccinul l-as recomanda doar in mediul rural, unde nu-si bate nimeni capul sa faca educatie sexuala cum trebuie si controale medicale anuale. Pt fetitele cu parinti educati, din clasa medie, nu cred ca se justifica eventualele riscuri ale vaccinului . Ele trebuie sa stie sa foloseasca prezervativul cand va fi si sa mearga cel putin 1 data pe an la ginecolog dupa ce isi incep viata sexuala. ATAT

În cazurile mai putin norocoase, virusul nu se 'rezolva' de la sine.
Si PAP-ul e foarte important, dar nu poate preveni instalarea cancerului de col uterin. Poate doar depista în faze precoce.
Doreste cineva asa o boala, fie ea si în faza precoce? nu cred.

Uite si câteva statistici, seci dar graitoare:
- HPV este prezent in 99,7% din cazurile de cancer de col uterin si care omoara zilnic sase romance.
- Potrivit datelor publicate de Ministerul Sanatatii, peste 3.000 de romance sunt nou diagnosticate in fiecare an cu cancer de col uterin, flagel ce reprezinta in Romania prima cauza de mortalitate prin cancer la femeile cu varsta cuprinsa intre 15 si 44 de ani.
- Romania depaseste rata mortalitatii cauzate de virusul HPV din statele comunitare de 6,3 ori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604

O fi fost vreun 'malentendu de neîntelegere', se mai întâmpla.
Dupa topicul asta, sigur Noe o sa discute din nou cu mama ei, vede exact despre ce era vorba cu tulpinile celea, si poate ne zice si noua .

Corect!

Multumim Noe! astepta intoarcerea mamei tale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Noe , in toata lumea sunt aceeasi tulpini , iar acest vaccin este facut pt. 4 din cele 6 cele mai virulente.
Doar pt. 4 deoarece printre altele celelalte 2 apar rarisim , accidental , infim.
Nu are vreo legatura cu teritoriul tarii noastre.

hmm .. dar asta nu prea este adevarat. Exista o regionalitate a tulpinilor. De exemplu Africa de Vest are 16 (39.9%), 45 (13.3%), 18 (10.6%) si 58 (5%) ca primele 4 tulpini in cancer cervical. Grecia are 18 (33.8%), 16 (23.2%), 31 (5.7%), 33 (4.6), 51 (2.9%). In Europa de Est sunt doar catevatari care au date precise, la noi ceea ce s-a publicat in statistici proveneau din "aritmetici" regionale, pen' ca nu se stie precis ce si cum.

Iar daca te uiti la tulpinile care provoaca leziunile high grade .. picam cam rau de tot in afara tulpinilor de vaccinuri, cam prin toate tarile.

este foarte adevarat ca au fost unii care au murmurat pe tema asta, asa ca s-a gasit solutia, nu se mai publica splitul tulpinilor per regiune si per tip de leziune, respectiv cancer.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui aquariusrpro

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Noe , in toata lumea sunt aceeasi tulpini , iar acest vaccin este facut pt. 4 din cele 6 cele mai virulente.
Doar pt. 4 deoarece printre altele celelalte 2 apar rarisim , accidental , infim.
Nu are vreo legatura cu teritoriul tarii noastre.

hmm .. dar asta nu prea este adevarat. Exista o regionalitate a tulpinilor. De exemplu Africa de Vest are 16 (39.9%), 45 (13.3%), 18 (10.6%) si 58 (5%) ca primele 4 tulpini in cancer cervical. Grecia are 18 (33.8%), 16 (23.2%), 31 (5.7%), 33 (4.6), 51 (2.9%). In Europa de Est sunt doar catevatari care au date precise, la noi ceea ce s-a publicat in statistici proveneau din "aritmetici" regionale, pen' ca nu se stie precis ce si cum.

Iar daca te uiti la tulpinile care provoaca leziunile high grade .. picam cam rau de tot in afara tulpinilor de vaccinuri, cam prin toate tarile.

este foarte adevarat ca au fost unii care au murmurat pe tema asta, asa ca s-a gasit solutia, nu se mai publica splitul tulpinilor per regiune si per tip de leziune, respectiv cancer.

Roxana&Ruxandra

The people can never willfully betray their own interests; but they may possibly be betrayed by representatives of the people.” - The Federalist, No. 63

Eu stiu de la medicii pe care i-am intrebat (nu la facultate ci asa, "off the record" ) ca sunt 4 tulpini principale si pt, acelea s-a facut vaccinul. Celelalte sunt insignifiante in sensul ca se face exceptional cancer de col de la ele .
Nu te contrazic pt. ca nu am citit statistici, ce stiu stiu din dezbateri facute de amorul artei si nu numai.
Dar anul asta voi face ginecologie si vom discuta probabils i despre asta .
Daca si asa nimeni nu e sigur de nimic , mai am rabdare cateva saptamani
mersi de info oricum

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Citat:

Si eu stau intr-o comuna de langa un oras, nu asta am vrut sa spun. Ci ca controlul medical periodic salveaza vieti si nu are contraindicatii. Si ca f putine cazuri de infectie duc la cancer. Si ca oricand, in 10-15 ani pana la boala, se poate interveni, inclusiv chirurgical daca este cazul, pt a nu ajunge la ce e mai rau.

Scuze!!!
La tara cred ca merge foarte bine educatia "din gura in gura" adica orala, de gen hai sa merge, sau ce ar fi daca? Sau alte variante...
Am gasit pe forum asta:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=117296

Fara comentarii! Cititi-o si apoi mai hotarati daca sunteti pro sau contra vaccinare cu anti HPV!
Pentru toate femeile:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui gadeamarc

Sarut mana, doamna Roxana
Eu ma numesc Marcel si am o fiica de 12 ani, Dana, care urmeaza sa fie vaccinata contra HPV, pentru ca asa am hotarat de comun acord, eu si ea (mama ei nu mai poate hotari nimic, din cauza s-a prapadit acum mai bine de un an de cancer cervical, pozitiva HPV). Nu cred ca imi cunoasteti povestea. Eu sunt acel "mioriticul" care si-a facut, la un moment dat, blogul vaccin contra prostiei si care bantuiam pe net de un an in incercarea mea disperata de a face o alegere pentru Dana (sa ia vaccinul sau sa nu-l ia). Fireste ca am si eu rude si prieteni in tot felul de tari (inclusiv in SUA, unde s-a tot facut tam-tam cum caci chiar ar fi murit niste fetite in urma vaccinului, stire infirmata cu scuze, la putin timp, de publicatiile respective care banuiesc ca au platit si niste mari pagube in urma faptului ca au fost date in judecata si au pierdut) si m-am interesat la ei in legatura cu vaccinul, plus ca am studiat tot ce se putea studia in urma Nobelului care a fost luat pentru descoperirea efectelor virusului HPV (dar asta banuiesc ca stiti si dumneavoastra). Inclusiv, am luat legatura cu foruri medicale din Elvetia si Franta (pe multi de pe acolo ii stiam deja, personal, datorita cancerului sotiei mele pe care am dus-o pe oriunde am inteles ca putea avea o raza de speranta. Am fost si la calugari, am incercat si cu medicina naturista si cu bioenergie. Nimic nu a mers, iar ea s-a dus. Inca o iubesc ca pe ochii din cap si-mi lipseste enorm. Toate cercetarile pe care le-am facut ne-au convins pe mine si pe Dana ca vaccinul anti-HPV este "un rau necesar" pentru ca nu mi-as ierta nicioadata ca pentru o gogorita de conspiratie facuta de tot felul de nimeni care nu au alta treaba decat sa-si dea cu presupusul, sa refuz acest vaccin iar fata mea sa moara, ca si mama ei, de cancer cervical.
Eu stiu foarte clar ca niste oameni care nu au fost in situatia mea, precum dumneavoastra, nu puteti decat sa teoretizati si atat tot, dar nu uitati ca, daca vorbele pe care le scrieti aici duc la convingerea cuiva sa nu-si faca vaccinul iar acesta se va imblonavi de cancer cervical sau penian (pentru ca si barbatii fac cancer de la HPV), asta inseamna ca va asumati moartea cuiva, nu viata lui. Eventual, eu imi pot asuma viata cuiva, pentru ca acest vaccin este facut pentru viata nu pentru moarte, asta este clar.

Asa ca, daca "mai auziti ceva" de la o amica din Bulgaria sau chiar din Monaco (e mai credibil Monaco pentru ca sunt mai bogati oamenii acolo, deci se presupune ca si mai destepti - acolo toti isi fac vaccinul si dau bani grei pentru el), e bine sa cochetati cu parerile in cercuri mai restanse, nu pe un forum unde intra mii de parinti, gata sa-si omoare copiii din cauza cuiva iresponsabil cum, cu scuzele de rigoare, vad ca sunteti.

sarut mana doamnelor, salut domnilor si o zi buna tuturor

gadea marcel

De acord. Unii oameni nu isi dau seama ce inseamna sa fii bolnav de cancer.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Mergi la inceput

Citat:

Sa presupunem ca e rezonabil ceea ce spui tu... pentru o femeie care are deja câti copii si-a propus. Aceea se controleaza la 6 luni, si daca apar leziuni precanceroase, îsi permite sa faca interventiile de rigoare, cu sanse extrem de mari de remisie totala. Sa zicem!

Dar ce te faci cu o femeie care vrea sa aiba copii si se trezeste ca are HPV - tulpini high risk si leziuni precanceroase? Crezi ca pt. ea tratamentele reprezinta o optiune pe care poate s-o adopte asa, usor si la rece?
- daca e vorba radioterapie, s-ar putea ca apoi sa nu mai poata face copii.
- daca e chimioterapie, nu mai spun cum afecteaza ea pe oricine, câte efecte secundare grave are, si afecteaza si ea sansele de a procrea ulterior
- daca e interventie chirurgicala, cred ca e limpede cât de cumplit afecteaza o operatie pe col problema procrearii .

Mergi la inceput